+3 oy
667 göst.
Diğer kategorisinde (2 puan) tarafından
25 yaşındayım. Daha önce 18 yaşında kapanıp açıldım yapamadım. Şimdi nişanlım kapanmamı istiyor. Ama yapabilir miyim bilmiyorum. Yazları çok zorlanıyorum. Açık kıyafetler çok hoşuma gidiyor falan. Ya da kapalılığı kendime yakıştıramıyorum tam olarak bilmiyorum. Ama nasıl düşünmem gerekir bilmiyorum. 

35 Cevaplar

0 oy
(1,038 puan) tarafından
Nişanlın için değil Allah için kapanmalısın canım ❤️ şuan vesvese içerisindesin . Şeytan sana vesvese veriyor. Sana şöyle söyleyeyim, bundan 100 sene sonra bu fani dünyada olmayacağız . Allah'a hesap veriyor olacağız. Bu dünya sınav dünyası . Sana tek duam Allah'ım inşallah bu sınavı hakkıyla kazanmanı nasip etsin inşallah canım benim ❤️ Allah'ım sana da layığıyla nasip etsin inşallah ❤️ 
-Reklam-
0 oy
(88 puan) tarafından
Senin icinden geliyorsa oyle kapan nisanlin istedi diye degil. Bende bi ara kapaliydim ama sonra yapamadim geri acildim Allahim affetsin
0 oy
(1,957 puan) tarafından
Bu işde"senin gönül rızan"esasdir.Bugun Ahmet istedi diye kapansan yarin Mehmet isdedi diye acilsan...Allah'ın hoslutlugundan çok kendi vebaline girersin..senin gönlün ben kapanayim derse kapan...Yoksa hiç kapanma...Berber dükkanı degilizli haftasonu kapalı hafta içi açık olalım...Kafana ve gönlün ne istiyorsa onu uygula dinde gönül rızası diye birşey var...kimse kimsenin yerine ölmeyecek mesela...#Benim fikrim bu #siz bilirsiniz yine...
0 oy
(432 puan) tarafından
Ben eşimle tanıştığımda 18 yaşındaydım ve bana garip bir şekilde o yaşlarda ben seninle evliliği düşünüyorum ilerde eşim olacak kisinin kapalı olmasını isterim demişti. Bende az çok içimde vardı buna hayır asla kapanmam demem bu yüzden ayrilmam ama sadece bana zaman vermesini istemiştim.

Bu işler gerçekten zorla olacak işler değil insanın icinden gelmeli kendini hazır hissetmeli. Sonrası daha kötü oluyor ki sen bı kere acilmissin yasamissin da.

Ben kendimi o düşünceye yavaş yavaş hazırlamıştım önce kıyafetlerimi değiştirmeye başladım askılı giyiyorsam tsorte geçtim mesela etek boylarim daha uzadı gibi. İcimdede vardı az çok bana eşim vesile olcak diyordum ama bu halde bile benim kapanmam 8 9 sene sürdü düşün :) O yüzden kendinden emin değilsen nisanlina izah etmelisin bu durumda çok daha zorlanacagini. Bu işler kendi isteğin olmayınca başkasının demesiyle olacak iş değil malesef.
0 oy
(5,912 puan) tarafından
Tabikide önce Allah için kapanacaksın cnm. Tesettürün bir lezzeti varki tadından yenmez. Tesettüre girince neden diyorsun daha önce değil .b o seni teşvik etsin zorlamasın
0 oy
(1,570 puan) tarafından
Nişanlım için kapanma bende oda ksrismamais lazım.analtir sana içinden gelirse kapan yoksa.anlqmqi yok.bence bu işin 
0 oy
tarafından
Evlenince kapanirsin sıkıntı olcagini sanmiyorum acik giyinmeyi h3pimiz severiz yazin ortasinda kapali olmak hosumuza gitmiyor hicbirimizin. Evde acilabildigin kadar acilirsin disarida ince ve pamuklu kiyafetler terletmeyecektir 
0 oy
(3,512 puan) tarafından
Ben eşime sormuştum kapanma konusunu oda yok demişti şimdi kapan falan diyor hatta görümceme kapanması için çok baskı yapmış kaynım da bana lafını ediyor ama umurumda değil kapalı birini alsalardı ama ben kendi içimden gelerek rabbimden isteyerek kapanmak istiyorum zorla değil
0 oy
(749 puan) tarafından
Ya cok keskin gelebilir ama ben bu dusuncedeki biriyle mutlu olabilecegine ihtimal vermiyorum. Nisan donemi zaten birbitini tanıma donemi birbirine bakip bi yola çıkıp cikamayacagina anlasip anlasamayacagina bakma evresi. Ve acikca soylemis dusuncesini. Suan kapan diyen evlenincede eve kapatir. Yasaklar kurallar. Allah'tan korktuguna değil disarida benim karima kimse bakamaz kafası. İlerde cok daha fazlasiyla karşılasirsin yol yakinken dön bence 
0 oy
(13,785 puan) tarafından
Su kadarını soyliyim Nisan zamanı sorun başladıysa o bir daha düzelmiyor. Sen kazanırsın arkasından tesetturune karışır. O yüzden asla taviz verme aynısı başıma geldi onun zoruyla kapandım daha fazlasını istedi bir yaptım 2 yaptım baktım daha da ileri gidiyor tavrımı koydum ama keşke başta kabul etmeyip hatta nisandan direk dönseydim diyorum bazen.

Ha kapandigim için pişman mıyım hayir zorlandım mi hayır ama bunu kendim içime sinerek yapmak isterdim
0 oy
(183 puan) tarafından
Babmda beni kapanmamı çok istedi daha bekarken oje sürdürmezfi kısa kollu değil yarım kollu tişört giyerdim tayt pantolon bacağa yapışan cinsten değil bol bol giyiynmemizi isterdi. Ama bende tam aksine hep yerine yaptım o kısıtlama koydukça daha çok yapasım geldi. Tabi o xamanlar daha 15 16 yaşındayım. Düşünüyorum şimdi ne gerek var bu kadar herkes gibi olmaya ? Benim düşüncem bu yanlış anlaşılmasın. Tabi ben kapanmadım ama hayat şartlarım ona göre değişti diyebilirim. Eşim şimdi tam aksine hiç bir kuyafetime vs karışmaz oje sürmeme saçıma bakımıma yap der nasıl istiyordan. Ama benim içimden gelmiyr alışmışım binkere namaz kılmaya başladım ister istemez kendimi geri çekiyorum böyle şeylerden 
0 oy
(845 puan) tarafından
Seni böyle görmüş beğenmiş niye kapan diyor şimdi seni olduğun gibi kabul etmeli kendisinin istediği gibi birisi olsun istiyor
0 oy
(3,135 puan) tarafından
Senin içinden gelmiyorsa kapanma. 
0 oy
(1,097 puan) tarafından
Kimse için kapanma.
0 oy
(698 puan) tarafından
Benim konuştuğum çocuk da evlenince acilmani istesem açılır misin diye sormuştu bir iki hayatıma mudahale etmeye çalışınca şutladim :))

İlgili sorular

0 oy
39 cevap 1,719 göst.
25 Şubat 2021 Diğer kategorisinde Ezgibbb (530 puan) tarafından soruldu
+2 oy
6 cevap 291 göst.
13 Ocak 2025 Aile & Aşk kategorisinde Zehraao (175 puan) tarafından soruldu
+1 oy
6 cevap 97 göst.
+1 oy
10 cevap 433 göst.

410,991 soru