+2 oy
285 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (55 puan) tarafından
Kızım 39 aylık. Tuvalet eğitimi verdim şükür öğrendi ikinci çocuk eşim istiyor ben biraz tereddüt ediyorum. Şu da var yaş ilerledikçe de zorlanacak gibiyim. 30 yaşındayım. Asıl şundan korkuyorum kendi annem yaşlı anneanneme bakıyor. Bırakıp gelmesi zor. Kızım da bile zor gelebilmişti. Kaynanamla pek aram iyi olduğunu söylenemez. İlk çocuğumda bile sürekli bir laf söyleme çabasındaydi. Sadece çocuğa bakar. Başka hiç bir iş de yapmadı. Diğer torunlarına ayrı davrandı gelip bir de benim gozume soka soka onlara bir sey alır kızıma bir şey almazdı. Hani o yüzden ikinci çocukta pek yanımda olmasını istemiyorum. Kayınbabamın eşimin yaninda ayrı yanlizken ayrı davranırdı. Şimdi nasıl bir yol izlemem gerekiyor. Bu konu hakkında düşünceleriniz nedir?

17 Cevaplar

+2 oy
önce (7,735 puan) tarafından
İlla birisi bakması gerekir ise o kocan olmalı . Benim annemde kaynanamda yakınımda doguma sadece eşimle gittim bebeklerime de ikimiz baktık . Bana göre minnet edilecek bir konu yok ortada. Annem için canımı veririm çok seviyorum onu o da beni çok sever ama kimseden yardım almayi sevmiyorum 
önce (802 puan) tarafından
Sana bolca artı
-Reklam-
+1 oy
önce (860 puan) tarafından
kızım 3 buçuk yaşında 28 yaşımdayım şuan 8 aylık hamileyim bence ilk çocuğun tamamen ihtiyaclarini kendi yapacak seviyede olması lazım kızım keni yer içer tuvalete gider kendi başına uyur sadece oyun oynamak için beni çağırır baktım ben rahata çiktım tekrar tayin zamanına gelmeden 2.yi yapayım dedim arada kızım bebeği ver biraz oyun oynayalım diye ağlasada şuanlık iyi ki yapmışım diyorum 
+1 oy
önce (240 puan) tarafından
Canım en büyük destekçin eşin olmalı önemli olan o onu bunu boşver onlar en fazla ne kadar yardım edebilir ki 1 ay sonra yine sen bakacaksın sen hazır mısın eşin yanında olacak mı herkesin kendi hayatı var düzeni var annen bile olsa benim annemde en fazla 1 ay kalır sonra yine kendi düzenine ben kalıcam çocuklarla evde eşimden yardım alıcam o destek olacak bana en azından büyüğüyle bile ilgilense küçüğü zaten bende olur ama kendine güveniyorsan yapabileceksen neden olmasın ki 
+1 oy
önce (633 puan) tarafından
Yani sana destek kimse yok bu durumda ikinciyi düşünmek zor. Ha illede istiyorum diyorsan çocuk 1.sınıfı bitirmeden yapma bence çünkü biri aradan çıksın önce
+1 oy
önce (501 puan) tarafından
Bence tek çocuk daha iyi 

Anne kendini hazır hissetmiyorsa her anlamda gücü ve destekçisi yoksa 2.cocuk hem anneye acı veriyor hem de ilk çocuğa bile sevgi vermeniz az oluyor. 
+1 oy
önce (517 puan) tarafından
Üç tane kızım var ard arda oldular doğumda annem ablam geldiler yanıma ama onun dışında hep yalnızım . Çok yorucu geçiyor. Bebeğim 10 aylık gece yatırmiypr gündüz diğer ikisi sürekli koşuyorlar oynuyorlar bazen kavga ediyorlar. Bı sonra yapma dernekten de yoruluyorum. 

Rabbim acilarinj göstermesin.
+1 oy
önce (1,236 puan) tarafından
Çalışıyormusun ?  Eşin destek olması gerekmiyor mu bu durumda  kimseye güvenerek çocuk yapılmaz cnm yaşlı insanlar zatn ccocuga bakar sadece başka birşey yapmaz demissinde onu yapmayanlara var emin ol üstüne hizmet bekleyen
+1 oy
önce (3,265 puan) tarafından
2. Çok zor canim ya emin ol 2. Çocukta kimse gelip bakmıyo tecrübelisin diye. Annem 5 gün kaldı yanımda sonra tektim o kadar zordu ki eşim isten gelene kadar pencerede agladığımı bilirim hergun. İlk çocuğun huyu tamamen değişti, bebek olan hep kucakta uyudu, yemek yemeye zaman yok, aboo geriye baktığım da günlerin geçtiğine inanamıyorum 
0 oy
önce (7,885 puan) tarafından

Sanırım bu durumda 2. Yapmazdım  . 

Ben ikinciyi yaptığıma memnunum:))) ama yardımcısı olanlar yapsın
önce (55 puan) tarafından
Diyorsun:)
Bakacak kimsen yoksa yapma derim . Bende 30 yaşındayım çok şükür geçen yıl martta dogum yaptım:) 2 çocuğumun arasında 7 yas var :D ama bakanım var kaynanam annem gorumcem.  Tek zor olur iyi düşün
İşte sizin ne güzel bakacak kimsemiz çokmuş beni de bu korkutuyor
Anneannene teyzen bakmazmi varmi bilmiyorum gerçi
0 oy
önce (173 puan) tarafından
uff bende aynı durumdayım yanımda yardım alabileceğin kimsem yok annem ananeme bakiyor kaynanamda ilgisiz.Çocugum 45 aylık kardessiz kalsin istemiyorum ama sanki hazirda hisstmiyorum hazir hissedermiyim onu bile bilmiyorum
Geçmiş olsun inşallah en kısa zamanda iyilesirsiniz
önce (173 puan) tarafından
Tesekkür ederim insallah en hayirli zamanda olur bi cocugunuz daha
önce (148 puan) tarafından
Nisan da 3 yaşına girecek kızım ve oğlum şuan 4 aylık bu zamana kadar kimseden destek görmediö eşim dahil kimse den yardım beklemeyin eşiniz destek verirse yapın derim
45 aylık ne kız (⁠≧⁠▽⁠≦⁠)
önce (829 puan) tarafından
Yaklasik 1bucuk yasinda olan bebegimin kac aylik oldugunu bilmeyen ben:O
0 oy
önce (1,894 puan) tarafından
İki bebeğim var 30 a merdiven dayiyorum 11 ay araları var 1.5 yaşında büyüğüm oğluma babası bakıyor mamasını bezini alır üstünü değiştirir.dus aldirdiri ilaçini verir gece o salar besigini yanina alır bezini degistirir .bende ikinciye bakıyorum ilgi ve sevgi eksik hissetmesinler  diye paylaştık bebekleri...
Eşim evden çalışıyor ev işlerine de yardım ediyor bebek bakımıyla birlikte inşallah sizinkide eder yoksa zor...
Eşim sanayi de dükkanı var akşama kadar yorulup geliyor sizin anlayacaginiz
O zaman bekle bı sure benimki evde hep yardımcı o olmasa bende yapamam ...
Teşekkür ederim
Nedemek inşallah soru işareti gidmksdir kafandan yoksa zor süreçler seni bekliyor
0 oy
önce (546 puan) tarafından
Valla hiç düşünme derim yine de sen bilirsin 
Eşimin ailesi özellikle çok ısrarcı senelerdir ısrar ediyorlar
+1
Millet ısrar ediyor diye çocuk mu yapilir
0 oy
önce (42 puan) tarafından
Sen gelgittesin bence otur düşün sonra yap kimseden beklentiye girme eşin destek mi birinci çocukta tavrı ne oldu yardımı oldu mu istiyorum demekle olmuyro benim eşimde istiyor sorsan çok bekler sen hazir olunca yap yaşın da gayet normal ben 35 te isterdim ikinci çocuğu istersem 
0 oy
önce (3,148 puan) tarafından

Benim kızım şuan 4 yaşında 12+4 haftalık da hamileyim kendi çok istedi kardeşi doğduktan iki ay sonra beş yaşına girecek bence ideal gibi ama senin durumun farklı o yüzden şimdilik istememeye devam et Allah nasibinizde varsa verir zaten :happy:

0 oy
önce (19,838 puan) tarafından
Senin insana ihtiyacın olacak gün sayısı Tas çatlasın 10 gün. Eşin biraz işinden izin alır. İdare edersiniz ikiniz. Sen şimdi hamile kalsan çocuğun 4 yaşındayken doğacak. Bana göre ideal yaş aralığı 3 4 yaş. Kuşak farki olmamasi birlikte oynayabilmeleri için 
0 oy
önce (87 puan) tarafından
İlk cocugum 2 yasinda ikinci cocugum 3 aylik ve 30 yasima yeni girdim benimki arka arkaya oldu biraz zor oluyo ikiside kucuk olunca birde oglumu daha tuvalete alistiramadim nasil alistiricam bilmiyorum daha erken mi onuda bilmiyorum ilk cocuk olunca insan hicbisey bilmiyo:)
0 oy
önce (18,166 puan) tarafından
35 yaşındayım ve üç yaşında bir oğlum var ikinci çocuğu da istiyorum ama önce kendime sonra eşime güveniyorum ilkinde annem kaldı yanımda annem olmasa kayinvalidemde bakardı ama şu an ikisine de gerek yokmuş kafasındayım 

İlgili sorular

0 oy
21 cevap 471 göst.
0 oy
7 cevap 255 göst.
21 Temmuz 2021 Aile & Aşk kategorisinde Elif__16 (83 puan) tarafından soruldu
0 oy
33 cevap 605 göst.
22 Nisan 2021 Aile & Aşk kategorisinde Nisan KC (4,098 puan) tarafından soruldu
0 oy
21 cevap 525 göst.
26 Ocak 2021 Aile & Aşk kategorisinde Linkin (19,838 puan) tarafından soruldu