+1 oy
170 göst.
önce Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (17 puan) tarafından
Kızlar bebeğimin 3 gündür 37.7 geçmeyen ateşi vardı, akşam da 38.1 e yükseldi ve elleri çok soğuktu. Saat akşam 8 gibi biraz dolven verdim ve 1 saat önce falan tekrar ölçtüğüm de 34.4 gösterdi hemen ayaklarına çorap giydirdim üzerini 2 kat örttüm falan ama bu sefer de ensesi falan terledi. Üşüse terlemez herhalde değil mi yaaa bilmiyorum offff. Az önce ölçtüm 34.7 çıktı. Ateşölçer mi bozuldu ki acaba? Yani anlamıyorum üşüse niye terlesin terler mi? Elleri ayakları da sıcak. Ensesi göğsü de ılık.

10 Cevaplar

0 oy
önce (474 puan) tarafından
Alnını öp sıcak mı soğuk mu daha iyi anlıyorsun ateş ölçer de bozuk olabilir olmayabilir de ateşe düştüyse sıkıntı yapma zaten
önce (17 puan) tarafından
Alnını öpünce serin ellerimle dokununca sıcak. Anlamadım gitti yaaa deliricem valla az kaldı. Üzerini örtsem mi örtmesem mi
önce (474 puan) tarafından
Optuysen serinse düşmüştür yinede dikkat et cnm ince birşey ört üzerine geçmiş olsun
Ahh ne incesi 2 kat örttüm :( sağol canım
-Reklam-
0 oy
önce (1,617 puan) tarafından
Üşüse terlemez ateş ölçerle önce kendi vücut sıcaklığınızı ölçün sizi 36.5 gibi ölçüyorsa sorun yoktur ateş ölçerde 
Kendim de 35.9 çıkıyor ama benim zaten ayaklarım falan üşüyor. Bir sorun olmaz değil mi ya :( çok korkuyorum evde de yalnızım kimse yok
Bence sen şuan 112 yi ara ve vücut sıcaklığını terlediğini söyle hipotermi olabilir seni korkutmak değil amacım ama Bi ara sor öyleyse gelir bakarlar
Tamam canım sağol
Rica ederim canım
0 oy
önce (905 puan) tarafından
Ateşi olan bebekte eller ayaklar soğuk olur ateşi düşerken, vücut kendini soguttugu için. Terlediginde de aynısı olur çok normal ortmeyin tekrar ateşi çıkar. 34 çok duusuk bir ateş başka bir ateş düşürücü var mı koltuk altından ölçün bir daha. 3 gündür düşmeyen ateşte enfeksiyon vardır muhtemel, bir doktora giderseniz daha iyi olur. Sırtını ve göğsünü elleyin orası soğuk mu sıcak mı. En doğru oradan anlarsınız. El ayak soğuk olması her zman olabilir normal bir durumdur. Dolven ikinci planda kullanılan bir ateş düşürücü. Bebek kac aylik bilmiyorum ama dolven dirençli düşmeyen ateşte verilir. Önce calpol parol gibi parasetamol icerenleri vermeniz lazım dusmuyorsa ibuprofen içeren dolveni vermelisiniz. Bebek küçükse ağır gelmiş olabilir 
13.5 aylık ***** gibi gidip dolven verdim ahhh ahhh.
Parol veya calpol varsa önce onu verin, düşmezse dönüşümlü verirsiniz dolveni. Enfeksiyon olabilir bir doktora danışın isterseniz yarın. 37.7 çok normal bir ateş alın ateşi 38, koltuk altı 38.5 u gecmiyosa ateş düşürücü vermeyin bağışıklığını baskilamis olursunuz ılık duş aldırın birde eklem yerlerine bez koyun. 34 derecedende emin olun çünkü düşük bir sıcaklık üşüyor mu diye bir enseye sırta göğse bakin
Öyle yapıyordum gerçekten ama artık geçmeyince dolven verdim keşke Parol verseydim :(
Çok ateş yapmayın bir defadan birşey olmaz. 4-6 saat sonra kontrol edin 38 ve üzeri ise tekrar parol verebilirsiniz şuan yüksek ise ateşi bir ılık duş aldırın eklem yerlerine bez koyun. 34 derece ölçtüm demişsiniz dediğim gibi sırta alma enseye bakın soğuksa da ortmeyin giyimini kontrol edin. Normal ateş ocer mi dijital mi. Dijital ise alından, gogusten ve kasiktan ölçün normal ateş ölçer ise koltuk altı ve yine kasiktan deneyin. Terlemeye başlamış yani vücut şuan kendini soğutuyor tekrar ateş düşürücü vermeyin cok geçmiş olsun
Çok teşekkür ederim sağolun
0 oy
önce (2,154 puan) tarafından
Terlediyse vücud ateşi atıyor demektir. Ve terleyince vücud sıcaklığı düşer vücud kendini soğutmaya başlar. Benim kızımda öyle oldu. 4 gün sürdü ateşi 38 in üstüne hiç çıkmadı. Sen ara ara kontrol et şurubun etkisi geçince tekrar çıkabilir. 
8 de vermiştim etkisi kalmış mıdır yaa. Vucüt ısısı normale dönsün diye sürekli kontrol ediyorum şu an ölçerle baktığımda 34.5 :(
önce (2,154 puan) tarafından
Canım çocuğun üstünü değiştir terli kalmasın.  Al koynuna emzir senin vücudun onu ısıtır korkma.
Sırtına falan bez koymuştum canım sağol
0 oy
önce (19,865 puan) tarafından
Atesolcer bozuk olabilir. Ama terleyince sıcaklık biraz düşük çıkıyor. Terleyip.soguyor ya. Onun da etkisi olabilir. Kendini ölç. 36.5 civarindaysa senin ateşin bozukluk yoktur
Yok benimki de 35.9 ama ayaklarım falan üşüyor yani normalde olan bir şey
önce (19,865 puan) tarafından
Bebeğin üzerini değiştir. Ateşle hastalığı atmıs olabilir. Vücudu terli kalmasın. Bak.bskalim.isiniyorsa kısa sürede sorun yoktur. Ama isinmiyorsa nolur nolmaz doktora gidin isterseniz
Tamam çok teşekkür ederim
0 oy
önce (2,496 puan) tarafından
Çok kötü bir salgın var hastaneler dolu ya benim oğlum da dünden beri ateşi yüksek dün geceyi acilde geçirdik bugün yine gittik tahlil yapıldı serum verildi çok şükür enfeksiyon yokmuş sizde baktınız olmuyor mutlaka götürün ben çoraplarını çıkarmıyorum çünkü ateşi var ama ayaklar soğuk ayakları ısıtıp vücut ısısını dengelemek gerekiyormuş ateşi var ama ayakları soğuksa bile çok kalın giydirmeyin ateşi yükselir ayaklarını ısıtın yeter 
Ateşlş olduğunda bende öyle yapıyorum ama şu an vücut ısısı çok düştü a.ptal gibi 38.1 de dolven verdim Parol sürürken :(((
önce (2,496 puan) tarafından
İnşallah iyileşecekler ya benim ödüm kopuyor bugün serumu ne halde yaptırdık ya çocukların hasta olması çok zor Hastalığın en çok olduğu dönemdeyiz doktor bile bunu söyledi Mart ayına kadar çocuklara çok dikkat edin kesinlikle öpmeyin opturmeyin dedi
Benim de ödüm kopuyor hastalıktan Allah şifa versin
0 oy
önce (413 puan) tarafından
Kulaklar baş normalse sıkıntı yok . Terlemesi düşerken olurmu bilmem ama ateş bi enfeksiyona  vs. Vücutta yada anormal bi durum olması sonucu ümmin sistemim direnişi sonucu ortaya çıkar  diye biliyorum.  Ateş aslında iyi duruma işarettir vücut ve bağışıklık direniyor demektir mühim olansa ateşin düşebilir olmasıdır direnen aksine yükselen yuksek ateşler daha tehlikelidir diye biyerde bi dr hocamızdan dinledim. Düşüyorsa korkmayın yani . Aralıklı ılık suya bi kac dk sokun çıkarın dr unuzun önerdiği şurubu kullanın zaten ateş varlığında huysuzluk uykusuzluk ağlama başlar ateş düşerken rahatlar ve uyur . 

Allah şifa versin. 
Amin amin çok teşekkür ederim.
önce (413 puan) tarafından
Rica  ederim,  geçmiş olsun
0 oy
önce (21 puan) tarafından
Canım ateşi düşük 112 yi ara bilgi al ateşi varken ayakları elleri zaten soğuk olur 34 . 4düşük bi ateş ateş düşürücütü kızınıza doktor ne kadar vermenızı söyledi doz fazla gelmiş olabilir mi birde oda soğuk ve üzerinde bir şeyde yoksa ateş düşürücününd etkisiyle fazla düşmüş olabilir ateşi ama 112 yi ara mutlaka sor nöbetci doktorunuzla görüşmek istiyorum de direk doktora bağlıyorlar seni 
Yükseldi canım çok şükür
0 oy
önce (132 puan) tarafından
Terledigi iyi işte terinen atıyor ateşi 
Yok canım ya tekrar çıktı ateşi :(
0 oy
önce (744 puan) tarafından
Terlemesi iyi birşey canim aldığı soğuğu atıyor iyileşmeye gidiyor yani
Enfeksiyon vardır o yüzden düşmüyor
Büyük ihtimalle :(
Çok geçmiş olsun benimde 9 aylık oğlum ateşlendi 40 a çıktı ateşi boğazı enfeksiyonluymus
2 hafta önce bizim de ateşimiz 39.4 lere çıktı boğazları kızarık falan dedi 2 kuru antibiyotik verdi. İstemeye istemeye kullandım ama bağışıklığını mahvetti sanırım antibiyotik bıraktıktan 1 hafta sonra tekrar hastalandı :((
Allah şifa versin

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 82 göst.
29 Eylül 2022 Alışveriş-Hediye kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 252 göst.
12 Kasım 2024 Aile & Aşk kategorisinde Fato11 (35 puan) tarafından soruldu
+1 oy
5 cevap 385 göst.
2 Ekim 2022 Diğer kategorisinde brck (272 puan) tarafından soruldu