+1 oy
637 göst.
Diğer kategorisinde (387 puan) tarafından
1 yaşındaki kızım ben mutfaktayken kedinin kakasını yemiş babası görmemiş hemen yikadik ağzını kusturduk bir şey olurmu

22 Cevaplar

+10 oy
(5,592 puan) tarafından
Hemen acile goturun. 

Tabi ki haddim degil ama evde ****** olmaz hatta bebekli evde hic olmaz diyoruz sonra bizi lincliyosunuz. 
(4,653 puan) tarafından
Bakmakla alakalı çocuklu evde 10 kedi büyüttüm 1 kez yemedi hemde maması da kumu da çocuğumun ulaşabileceği yerdeydi
(5,592 puan) tarafından
Sizin basiniza gelmemis olabilir cok temkinli olabilirsiniz. Bebeginiz sakindir ,laftan sozden aliyodur yada fazla agzina goturme huyu yoktur vs vs.
Ama ortada yasanmis bi durum var. En basitinden kedinin tuvaleti bebegin ulasabilecegi yerde olmamaliydi. Bebek bu oral donemdeler merak ettikleri seyleri agzilarina goturmeleri normal bi durum. Zararli olani ulasamayacagi yerde bulundurmak gerekir.
(2,105 puan) tarafından
Aynen benimde miğdem kalktı... şu hayvanları artık rahat biraksalarda doğaya doğası geregi dışarda yaşasa!!! Çünkü onların Kakasinda parazit oluyor insan  vucudna girip kist oluşturuyor...insanlar evde hayvanlar sokakta yaşar .  Linçleyen kendini linclesin leblebi
(4,653 puan) tarafından
Kış gnü sokakta hastalıktan ölecekken aldığım hayvana nerede bakmamı istersiniz ? Dışarıda soğukta mı bakayım?
(4,653 puan) tarafından
İkinci olarak da bakımı ve sağlık kontrolü yapılan hayva,nlar hastalık saçmaz.
(5,592 puan) tarafından
+2
Veterinere goturursunuz ,bakimini yaparsiniz, cocuksuz birine verirsiniz. Bu tarz seyler yapiliyo. Ya da evin ici de degil balkonda,bahce de falan veya bos bi oda da bakarsiniz.
Ayrica hayvanlarin dogasini bozuyosunuz kendi baslarina hayatta kalmayi bilmiyolar. Bakimini yapip sokaga birakabilirsiniz.
Evet postu acan bayan sakin olsun muhtemel ev kedisi, bakimi ,asisi falan tamdir hastaneye falan gerek yok. Bakimi yapilan kedi kakasi da zarar vermez yazin bi de tam olsun.
(2,105 puan) tarafından
Leblebi bende son cümleyi okudum ironi yaptınız sanırım gülmek geldi:)) evet zararsızdır tirmalasa dahil hiç zararı yok ev kedisi herşeyi bakımı tam ya...kendi kakasini eşelemez  yani yaptiktan sonra tırnağına girmez falan evde yiyor mamayı zararı yok ,hatta isirsa dişleri falan hergun fircalaniyor neyse ben susayım :)
(6,096 puan) tarafından
Ic sesim olmuşsun agzina saglik inşallah acile götürmuslerdir
(5,592 puan) tarafından
+1
Ayy ne diyeyim bilemedim :) beni konusturuyolar.
Bizim toplum sokakta ac ,hasta insan gorse yardim etmez. Ac cocuga iki kurus verip karnini doyurmaz. Anasına-babasina bakmaz ama sokakta kopek kakasi toplar. Evde kedi kumu temizlerler. Ama soz konusu kedi-kopek olunca hayvani sogukta disarda mi koyalim derler mamasini eksik etmezler. Yine bizim insanimiz inegin bacagi kirilir hemen hayvani kesip yerler ziyan olmasin diye. ****** haklari sadece kedi-kopek icin var zaten. (@AyseN senin icin yazmadim bu arada ulkede son yasanan olaylardan dolayı yazdim. )
(2,105 puan) tarafından
Leblebi aynen bende genel söyledim zaten ... söylediğiniz gibi çocuğunu annesini babasını öteler bakmaz sokakta insan görse yardim etmez evde kedi köpek besler hayvanlar için ayaklanır kedi köpek kakası temizler anasını babasını bakimevine atar .... çevremizde var görüyoruz yaşıyoruz.. malesef çok üzücü gerçekten...tamam seviyorum ama dışarda şuan çalışıyorum dışarda bir sürü kedi var buraya gelenler besledi alıştırdi yazlıkçılar müşteriler...yani yağmur ve çok soğuk şuan kaç gündür  bende evimde kalan yiyecek kalan yemekleri hatta oğlum kumbarasindan para götürüyor mama alsın hayvanlari sevsin diye ama dışarda sevelim diye öğretiyorum veriyoruz Allah rızası için cama geliyor köpek peşime takiliyor veriyorum yiyecek ama özellik belirtiyorum ( sokakta yani doğasında)...
(11,576 puan) tarafından
Ayşen ne diyelim çocuklarına tebrikler mi. Herkesin evi bir değil evde hay.van beslenmez ya karşıyım
(4,653 puan) tarafından
Ee sizde karşıysanız biz ne yapalım isteyen besler istemeyen beslemez.. ve evet aşısı olan hayv,nların çoğu şeyi zararsızdır. Beslemeyen bunun içinde olmayan insan bilmez koskoca doktorlar bile çocukların hayvanlarla büyümesi çoğu açıdan iyi diyor. Sağlk açısından tehlikeli olsa denir mi ? Siz kendi kararınıza saygı bekliyorsanız evde bakana da saygınız olacak.. ek olarak her evin balkonu olmuyor hanımefendi ben 80 M2 bi evde yaşıyordum daha bi iki hafta öncesine kadar. Balkonu yok banyo desen kutu kadar..  has ek olarak ailemde veteriner hekimde çok kendileri de belirtiyor aşısı olan, bakımı yapılan hayv,n hastalık yatmaz diye.. herkes kendi işine baksın kısaca bakan bakar bakmak istemeyen de sessizce izlesin bi zahmet..
(2,105 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Aysen evimde  beslemiyorumda dışarda besliyorum genede bilgim var benimde çevremde yasadiklarim var sizin veteriner çevreniz söylemiyormu insan vücuduna kedi kılı girerse herhangi bir yerinde kist oluşturduğunu? Yok yani cahil degilizde onu demek istedim.. benim bir tanıdığım kedi tüyü yüzünden kist oluştu ve doktor kedimi besliyorsunuz dedi? Ki zbeslemiyor anladınız belki bir yesillikden yada belkide başka yerde birseyden kapmis kadın..
(11,576 puan) tarafından
Senin saygın var mı sanki ben besledim bişey olmadı diyorsun herkes sen mi aynısı olsun. Az önce de bir posta denk geldim. kedi çocuğun gözüne tırmık atmış ameliyat olacakmış çocuğu.   Yani göz bu önemli bir organ hala kedi benim canım ciğerim vermem kimselere falan. Ya kedinin suçu yok ki tırmalar da adamın üstüne de atlar doğası bu. olmuyor dersiniz bi anda oluverir.
(2,105 puan) tarafından
Aaaa Barbie öylemi gerçekten...:(( çocuğundan daha değerli belli okadar belliki zararsız evet çocuğun gözü cikiyormus nerdeyse ...bu arkadaş gerçekten bence böyle hastalık boyutunda
(5,592 puan) tarafından
Tum gun disarda kosan, hoplayan ,ziplayan,avinin pesinden kosan,agaca tirmanan ,kelebekleri kovalayan hayvana 80 M2 evde bakmak ne kadar dogru. Camlara file taktiriyolar bi de hayvanlar evden cikmasin diye. Ama biz bilemeyiz en iyi siz bilirsiniz.
Ayrica benim besleyene saygim var isterseniz koynunuzda yatirin tepenize cikarin kime ne. Ama burada soz konusu bu degil. Ben bakiyorum bisey olmuyo diyosunuz bakin ne kadar cok sey olmus. Ayrica ****** bu sonucta ne yapacagi belli olmaz. Kili,tuyu zarar vermez asisi tamdir baska turlu zarari olur.
(11,576 puan) tarafından
Görmediniz mi siz o postu herkes güzel güzel yazmış tebrik etmiş ben laf söyleyince kapattı postu. Çocuğumdan kıymetli değil gözüne hele birdaha asla göze alamam yani
(2,105 puan) tarafından
Barbie görmedim ben yorumunu nede postu arkadaşın
-Reklam-
+3 oy
(1,274 puan) tarafından
Hemen doktora götürün bence öyle hay.van pisliginde hastalık olabilir babası ne yapıyormuş çocuk pislikle oynarken acaba...
(13,414 puan) tarafından
büyük ihtimalle kendi bkuyla oynuyordu o da!!
(1,274 puan) tarafından
Valla böyle şeyleri görünce çok kızıyorum 1. Çocugun alabilecegi yerde kedi kumunun ne işi var 2. Çoçugun alıcagı yerde öyle şeyler var madem niye yalnız bırakıyorsın 3. Hadi babası evde ona güvendin bıraktın babası niye bakmıyo..ya fark edilmese böyle bişey yazık gerçekten
(8,351 puan) tarafından
+1
Parazit var kakada:/
+2 oy
(13,608 puan) tarafından
Hemen acile gidin
+2 oy
(92 puan) tarafından

toksoplazmozis” denilen bir parazitik hastalığa neden olabilir. Toxoplasma gondii denilen tek hücreli bir parazit türünün neden olduğu bu hastalık; ateş, baş ağrısı, vücut ağrısı, şişmiş lenf düğümlerine neden olur ve bazı kişilerde boğaz ağrısı da yapabilir.

+2 oy
(2,669 puan) tarafından
Evde kalıp bu soruyu sorman hata koşarak hastaneye gitmen lazımdı 
+2 oy
(1,076 puan) tarafından
kedilerde parazit var doktora gidin 
+2 oy
(2,628 puan) tarafından
Hemen acile götürün 
+2 oy
(13,414 puan) tarafından
hemen gidin acile
+2 oy
(3,617 puan) tarafından
Doktora goturun hemen 

Şakaya gelmez
+2 oy
(13,376 puan) tarafından
Sence? Toksoplazma testleri gebelikte neden yapılır ****** pisliği ile temastan dolayı. Yemiş diyosun. 1 yaşındaki çocuğu kontrol edemeyen eşine de tebrikler
+2 oy
(1,957 puan) tarafından
Kaka pis bir şey ya enfeksiyon kapabilir bağırsakları....
+2 oy
(2,643 puan) tarafından
Yq allah askina sakamisjnz.cocugun gezdigi yerde kedi tuvaletinin ne isi var.ayrica boyle bi soru sorulurmu dirwk doktra goturmem gerekir.bukadr sorumsuz olmayin allah askina ya.
+2 oy
(253 puan) tarafından
Hem kedinin sorumluluğunu üstlenip hemde çocuğun sağlığını tehlikeye atmanız nereden bakrsaniz elinizde kalıyor çocuk onu alıp direk ağzına attığını düşünmürm o sırada eşin neredeydi sen neredeydin ve kusturmanz hiç bir işe yaramaz biraz mantıklı düşünüp direk hastaneye götürmeniz gerekirdi bu ne rahatlık ya şaka gibi 
+2 oy
(16,553 puan) tarafından
Ne yaptınız? Umarım hastaneye goturmussujlnuzdur
+2 oy
tarafından
Çocuklu evde neden ****** beslenmemeli adlı post

Geçmiş olsun 
+2 oy
(729 puan) tarafından
Onuda buraya soruyorlar hayret biseyler ya 
+1 oy
(5,480 puan) tarafından