+1 oy
116 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (41 puan) tarafından
Kizlar her gebeden down sendromu testi isteniyormu doktor gelinimize 13 haftalık kontrole gittinginde 3 hafta sonra tekrar gel down sendromu testi yaptır testlere göre bakalım demiş 

12 Cevaplar

+1 oy
önce (2,487 puan) tarafından
İkili test yapılıyor ona demiştir heralde kan alınıyor bide ultrasonla bakılıyor o inşallah iyi çıkarsa tm dir yoksa en son karından su alalım diyorlar ki bunu da kimse tavsiye etmiyor diye duyuyorum
-Reklam-
+1 oy
önce (1,790 puan) tarafından
Zorunlu değil ben yaptırmadım. Eğer risk varsa ben bebeği aldırırım diyenlerin yapması lazım bence 
+1 oy
önce (13,015 puan) tarafından
ikili test o, yapılması zorunlu değil hiçbir zaman. ama ben yaptırdım bi daha gebe kalsam yine yaptırırım 
0 oy
önce (150 puan) tarafından
zorunlu değil ben yaptırmadım
0 oy
önce (10,056 puan) tarafından
Ben 13 haftalıgim ikili test yapmadım üçlü teste yapmayı düşünmüyorum zorunlu değil birde 
0 oy
önce (1,453 puan) tarafından
Herkese tavsiye ediyorlar evet ama yaptırmak zorunda değil zaten doğruluk oranı da %60 gibi bir şey ben yaptirmadim. 
0 oy
önce (13,179 puan) tarafından
İkili test o,her gebelikte de yapılması önerilir. Kan verecek bir de ultrason bir şey yok ki risk varsa amniyotik sıvı testi önerir o da hastaya kalmış bir.şey
0 oy
önce (360 puan) tarafından
Ben bugun yaptırdim 13+2 haftamdayim doktorum önerdi ilk gebeligimde yaptırmıştım ikincide de yaptirdim 
0 oy
önce (2,095 puan) tarafından
Şimdi ki aklım olsa hayatta yapmazdım. O testleri yaptırdım hamileliğim zehir oldu her hastane çıkışı ağlayarak çıkardım. Down sendromlu dediler . Ense kalınlığı bilmem kaç cm zekası geri dediler. Aldırmam için doktor ısrar ediyordu ama asla aldırmadım Allah'a hep dua ettim ne verirsen şükürdarım dedim . Allah'a şükür şuan kızım 5 yaşında gayat sağlıklı 
0 oy
önce (2,655 puan) tarafından
İkili tarama testinde değerler yüksek çıkarsa yapılıyor diye biliyorum. Herkese yapılmıyor
0 oy
önce (5,405 puan) tarafından
Ense ölcümü burun kemigi ve kan alip bir yere gönderiyorlar ben 12 yada 13 haftaliktim sanırım hatta benim sıpa enseyi gostemedi de cikolata yemege  ciktim gezdim geldim karnimi falan sallamisti olcmek.icin
0 oy
önce (3,434 puan) tarafından
Herkes den isteniyor ama yaptırmak gibi bir zorunluluk yok 

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 31 göst.
0 oy
10 cevap 198 göst.
0 oy
8 cevap 506 göst.
26 Kasım 2020 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy