0 oy
62 göst.
Diğer kategorisinde (533 puan) tarafından
Doktor folidevit yazdi ama sgk karsilamiyor bende saglik ocagina gittim doktor folbiol yazdi sgk karsiliyor onu zaten ordaki doktor da icerikleri ayni diye. 8 haftaligim folbiol kullanabilirim degilmi

3 Cevaplar

0 oy
(735 puan) tarafından
Folbiol asla kullanma canım icindeki folik asit miktarı olması gerekenden çok daha fazla. Fazla miktarda folik asit de bebeğe faydadan çok zarar veriyor. Herşeyin fazlası zarar. Sanırım olması gereken miktardan 4 kat daha fazlaydı 
(533 puan) tarafından
Simdi biraz arastirdim da 2 gun de bir kullanan varmis. Acikcasi bu devlet hastaneleri niye ozel ilac yazıyor onuda anlamis degilim
(735 puan) tarafından
Bana doktorum illa kullanacaksan 4e bol kullan demişti
(533 puan) tarafından
Ama cok kucuk zaten nasil olacak
(735 puan) tarafından
Bilmiyorum ki ben denemedim sen yine de iyi bir doktora sor canım
-Reklam-
0 oy
(849 puan) tarafından
Eger bariz bi yan etki yapmazsa kullan. Her folikasit ayni etkiyi yapmıyor ben 3 kere değiştirdim asiri mide bulantisi halsizlik yapmisti bende
0 oy
(126 puan) tarafından
Aynı değil tabiki önerilen doz 400mcg folbiol 5 mg yani çok çok fazlası aşırı pahalı bir ilaç değil sanırım riske atma o mebla içinde 
(533 puan) tarafından
Folbiol ben hamile kalmak isterken de kullanmistim ama folideviti sgk karsilamiyor her ay 300 tl verecem zaten devlet hastanesi neden ozel ilac yazar onuda anlamis değilim
(126 puan) tarafından
Çünkü mg çok yüksek gebelik öncesi yüksek kullanmak problem değil fakat gebeyken bu kadar yüksek kullanmak problem olabilir devlet sadece folbiolü karışılıyor ne yazıkki zaten 3 ay kullanacaksın

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 154 göst.
6 gün önce Diğer kategorisinde BirAnne93 (735 puan) tarafından soruldu
+1 oy
2 cevap 82 göst.
0 oy
3 cevap 57 göst.
+1 oy
4 cevap 116 göst.

412,081 soru

12,405,294 cevap