+1 oy
325 göst.
önce Diğer kategorisinde (261 puan) tarafından
Menzil dergahı cemaati hakkında ne düşünüyorsunuz? Benim babamda senelerce gitti geldi de 5 kuruş bile vermedi oraya, kimse de para falan istememiş ondan. Zikir falan çekmeye başladı o kadar ne fikri değişti ne huyu suyu..Şimdilerde çıkan haberlere bakıyorum sanki itibarsızlaştırma çabası var. Neye dayanarak böyle yapıldığını merak ediyorum. Çünkü bende gitmeyi düşünüyorum ve neden olumsuz bakıldığını merak ediyorum .bir bilginiz var mı? 

11 Cevaplar

+10 oy
önce (7,238 puan) tarafından
Hehhh bacım tam yerine sordun :D cemaatler hakkında çok geniş kapsamlı bilgiye sahip değilim fakat kurunun yanında yaşı da yakmaya bizim milletimiz bayılıyor. İçlerinde iyileri de vardır kötüleri de bilemeyiz. Sû-i zan bizlere çok kolay geliyor ama vebali da bir o kadar büyük. Senin için de burası eeennnnn son cemaatler hakkında bilgi sahibi olacağın bir yer. Bilmeyen de sırf sevmediği, karşı olduğu için kötülemeye bayılıyor.
önce (3,462 puan) tarafından
+2
Tam olarak böyle ☺️ yine çok haklısın canım :D
önce (7,238 puan) tarafından
☺️❤️❤️❤️
-Reklam-
+5 oy
önce (2,529 puan) tarafından
"Nerede İslam'ın yaşanmaz bir hâli var orada bir misyoner eli vardır."

Ankara'da yaşıyorsan 2 saatin varsa Diyanet İşleri Başkanlığı önünde bir otur. Giren çıkan GVS plakalı araçları ve içindekileri görmeye çalış. Sonra tekrar değerlendir. 
önce (625 puan) tarafından
Valla bizim patron suleymancilara mensup hergun 10 tane hoca geliyor bağış diye para topluyorlar. Patron bana para veriyor hocalar geldiğinde onlara veriyorum hiçbirini boş çevirmiyoruz. Cemaate gelenlerden aldıklarını hiç duymadım ama kendilerine mensup iş sahibi kişilerden bağış topluyorlar. Ve çoğu cemaatte aynıdır eminim
önce (2,529 puan) tarafından
İş insanı var bunun, siyasetçisi var, baronları var, mafyası var...
önce (12,995 puan) tarafından
babam bir ara Süleymancılara ailt bir dersanede çalıştı. bunların ayrı yurtları da var. öğrencilere yaptıkları eziyetler, aman Allahım sözde din öğretirken terbiye de veriyorlar. en basiti saatlerde çiğ köfte yoğurruyor ortaokul lise öğrencileri, tek lokma çocuklara vermeden önlerinde yiyorlar.
çocuk o günkü ödevini yapmadı mı ya da yeterli puanı alamadı mı soğukta şınav çekmek zorunda. böyle böyle saçma sapan cezaları da var
Benim abim de küçükken gitmişti çok dayak yemişti resmen dinden soğudu ondan sonr
Ha ben de gittim 1 yıl kaldım kızlar yurdu öyle değildi şiddet yoktu ama psikolojik şiddet vardi
+2 oy
önce (3,462 puan) tarafından

Yanlış yere sordun bacım :) bilgisi olmayan da konuşur benim yakınımda giden yok

önce (261 puan) tarafından
Bu cemaat hakkında postlar açıldı sanırım burda. O yüzden buraya sordum
+2 oy
önce (118 puan) tarafından
Sofilik dergahı bizim hemen karşımızda var serhendi olarak ben arada gidiyorum sohbet veriliyor. Öyle kafa karıştırıcı şeyler değil normal güzel güzel anlatıyorlar. Kur'an da öğretiyorlar. Zikir falan var aynn vird deniliyor sanırım gerçekten düzenli çekilirse etkisi olduğunu duydum. Ama sofi olup tövbe edilince müslümanlik gereği yaşanırsa gerçekten gzuel ama tersi olursa da pek bı verim alınacağını düşünmüyorum. Menzile gitmeyi düşünüyorum istiyorum benim etrafımda çok insan var sofu olan biliyorum genel olarak az çok. 
+1 oy
önce (1,894 puan) tarafından
Öncelikle buradan her kafadan insan var ... Karşı olanda hakaret aşağılamaya geçer..

Sorunuza şöyle cevab vermek istiyorum dinimizi öğrenmek için belli bir dergaha gidmeniz dogru yada yanlıştır demiyorum. Fakat ben bir yere bağlanarak dini yaşamayı doğru bulmuyorum dinimizi en iyi toplum-islam ilmihalleri den  sünnete siyer-i Nebi anlatan kaynak kitablardan bularak öğrenmenizi naçizane tavsiye ediyorum..Kurandir yolumuz o tarikat bu tarikat dememiş ki Kur'an benim yolumdur hak yolu demiş...hakkınızda hayirlisi olsun...Önceliğim her zaman iyi insan mı ? Diye  sorgulamisimdir...Gerisi sizin tercihleriniz....kiminne haddine...der  postan sessizce uzaklasirim....
Şöyle ki ben biraz görev insanıyım. Yani biri bana şunu yap dediğinde daha çok yapasım geliyor, kendi başıma yapıcam dediğim zaman illa aksatıyorum çünkü.. Bilmem anlatabildim mi.. Yani herhangi bir dergaha gitmeyi bu yüzden istiyorum.. Ve babam senelerce gitmiş mesela tek yaptığı düzenli saatlerde odasına çekilip zikirlerini çekmek, ne para vermiş oraya tek bir gün nede fikri değişmiş herhangi bir konuda..
önce (1,894 puan) tarafından
Mevzu para değil...  Yaşayış biçimi....ben bağlı kalmayı sevmiyorum....fikrim bu yönde siz görev seviyorum diyorsunuz ya... Uygulamalar var namaz saatiyle ilgili bende kullanıyorum bir gün zikir  çek böyle böyle görev veriyor bir gün ilmihalden şu konuya bak... Diyor ben bu tarz seviyorum hayat senin dergaha gidiyorsun yanlissin diyemem dogrusun da diyemem ...hayat senin tercihin yaşayış biçimin senin.... Ben kendimce yorumu mu söyleyebilirim hepsi bu .. Size iyi geliyorsa gidin kendime iyi geliyor dersen burda kimsenin haddi değil yok dergaha gid yada gidme diyemez kimse kimseye...herkes kendine çeki düzen versin önce karşıtı sonra eleştirsin...
+1 oy
önce (831 puan) tarafından
bu ulkeye en buyuk zarari cemaatler verdi siz hala cemaat cemaat . hepsi para icinde yuzuyor resmen CEMAATLER KAPATILSIN 
Ne gibi zararları var mesela, açıklık getirirseniz bizi de bilgilendirmiş olursunuz
önce (12,995 puan) tarafından
+1
hep birlikte izledik zararlarını 2016da.
fetö kötü de diğerlerini masum mu sanıyorsunuz? eline az güç geçenin hepsi aynı yolun yolcusu. dün fetö, yarın a sı 10 sene sonra bsi
önce (831 puan) tarafından
+1
bu bahsi gecen fetoden daha beter geliyor da kimsenin haberi yok
+1 oy
önce (989 puan) tarafından
Ben tarikatlara hakaret edip aşagilamayi da doğru bulmuyorum ama tarikatlar kişiselleştirilmiş cıbbe giyip sarık takan şeyh oluyor tarikât kuruyor  dını yaşamak  bır yere bağlanmayı gerektormez6 din Allah' ile kul arasında olur allah bıze araştırıp okumamız için beyın verdi ilk ayet de oku değilmi o halde okumak öğrenmek varken neden okutmayı secelim ki herkes güç zehirlenmesi yaşıyor rabbım hidâyet eylesin
0 oy
önce (4,203 puan) tarafından
Batman mi ......
Adıyaman
önce (660 puan) tarafından
Batman dedin ya sen orayı biliyormusun rojin
önce (4,203 puan) tarafından
Evet cnm biliyorum
önce (660 puan) tarafından
Özele gel canım
0 oy
önce (513 puan) tarafından
Akrabalarımdan çok var oraya bağlı olan dediğin gibi hiç bir değişiklik para isteme veya birden zenginleşme gibi bir durum yok. Tamamen karalama bana göre. Zengin olan herkes illakı yasak şeyler yapmıyor inandırıcı gelmıyor bana
0 oy
önce (2,365 puan) tarafından
Benim ailem menzile gider ama kuruş vermezler çokta faydaları oldu menzilin ama kaynim bi yere gidiyo adama para vermese adam bakmıyor maaş gibi durmadan para veriyor yoksa adam evine almiyo gelde şimdi dinden sogut böyle insanlar sadece islamı zedeliyor ve çoğu genci İslama karşı yaptırıyor Allah ıslah etsin 
0 oy
Bizim patron suleymancilara mensup hergun 10 tane hoca geliyor bağış diye para topluyorlar. Patron bana para veriyor hocalar geldiğinde onlara veriyorum hiçbirini boş çevirmiyoruz. Cemaate gelenlerden aldıklarını hiç duymadım ama kendilerine mensup iş sahibi kişilerden bağış topluyorlar. Ve çoğu cemaatte aynıdır eminim. Ve şu var mesela kibristan geliyorlar, ozbekistandan, Kazakistandan geliyorlar sırf yardım toplamak için. Yani herkesten böyle hergun para alsalar deli paralar eder

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 538 göst.
25 Mart 2020 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

409,614 soru

12,314,237 cevap

38,794 kullanıcı

Kategoriler

...