+1 oy
186 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (54 puan) tarafından
Geceleri çok ağladığı için kaynanam hocaya götürüp okutalım diyor iyi gelir diyor herkes götürüyor diyor sizce onda ne düşünüyorsunuz

13 Cevaplar

+2 oy
önce (12,996 puan) tarafından
hoca ne yapacak? okuyacak. peki çocuğunun gaz sancısı, açlık vs gibi durumunh çözecek mi? 

derdi olduğu için ağlar bebek, onu çözmeniz lazım. zaten gece gündüz kavramı da yok özellikle gece ağlayayım modunda da olmaz

ha istiyorsan yine götür ama sorunu çözmez. o sorunu sen çözeceksin 
önce (54 puan) tarafından
Ya sonra ben pinpinikli oluyorum gözlerinde sanki kötü bir şey yapmışım gibi davraniyorlar
önce (12,996 puan) tarafından
umrunda olmasın, görmemişin çocuğu olmuş desinler boşver. şimdi izin verirsen ileride daha zor. ek gıdada başını yerler. şeker, çikolata, tuz verirler, tv, telefon açarlar. sınırlarını çiz erkenden
Zaten onlar yüzünden ilk çocuğum aburcubura alıştı şimdi de iştah kaybı var
önce (337 puan) tarafından
Kız baş aşağı cevirmesinin sebebebi neydi
Hiç bilmiyorum
-Reklam-
0 oy
önce (1,490 puan) tarafından
Bı doktora götür demiyor biraz para verwlimde coxugun kolik mi acaba alarji testi yaptıralım (emiyorsa)demiyor da bu çok bilmiş büyüklerimiz nedense hacı hoca işini çok iyi biliyor hem sen musluman değil misin hoca cennetlik ondan mı duası kabul oluyormuş kendin de okuyabilirsin evladına bence önce çocuğun fizyolojik olarak ne sıkıntısı var onu cozmelisin canim o işler hacilik hocalık değil ben ilahiyat mezunuyum bu arada şifa Allahdan dir önce sen alternatif yolları deneyeceksin
Damla aldım canım mestil
önce (1,694 puan) tarafından
Doktor muayenesi şart ama öyle eczaneden alıpta kullanma
Yeni bir salgın varmış ya korkuyorum gitmeye
Mutlaka gaz masajı yap bebege birde sağlık ocağının kan damlasını kullanmaya basladiysan oda çok kötü gaz ve kabızlık yapıyor birde yeni dunyaya gelmiş bir canlı dışarıya adapde olmaya çalışıyor gariplerim doktor işini acwleye getir canim.ben onlara da kızmıyorum aslında onlarda gün gormememis buyuklarinden ne gördüyse onu yap diye diretiyorlar işte ama bundan iki yıl sonra gel bu postu tekrar oku hangi kafayla sordum ki diyeceksin zaten
Haklısın valla canım şuan çok şükür daha iyi bebeğim sağlık ocağı verdi ama kullanmadım ocean nasıl sence onu almalimiyim
0 oy
önce (5,558 puan) tarafından
Canim onun gazi vardir. Annesinin koynunda olmak ister,meme emmek ister. Hoca ne yapacak ki. 

Siz bildiginiz dualari okuyun. 
Okuyorum canim bide iki haftalık göbeği sis ve göbek baği düştü kaç gün önce ona rağmen hafif kan geliyo
önce (61 puan) tarafından
Göbeğinin şiş olması gazından olabilir
Hafif kan gelmesi normal.
Sis olmasi da cok normal. 3 yasinda bagirsaklari anca normale donuyo. İlk 3-4 ay boyle gazli gececek.
Ay sonrası gaz yok demi inşallah
Yok canim. Ama dis var ,hastalik var. 39 aylik hala rahat yok geceleri falan hala uyanir.
Cnm göbek den cok kan gelmesi normal değil enfeksiyon  kapmammali çocuk bizim göbek bağı düştükten sonra sivigelsigi için iki kez genel cerraha gittik gümüş nitrat çubukla yaktılar öyle geçti ihmal etme
Çok gelmiyo leke şeklinde oluyor galiba göbek fıtığı olmuş göbeği dışa doğru çıkık
0 oy
önce (1,536 puan) tarafından
Ya tabiki nazar olur her çocukta ama gayet normal iki buçuk aylık oldu kızım gece asla uyumuyo  gaz sancısı dan doğdu doğalı gece uyku yüzü görmedik yapacak bişey yok belli bı dönem böle gaz masaji ılık duş aldirin alt ve üstten emzirdikten sonra mutlaka gazını çıkarın ayaklarını sıcak tut patik giydir sende rezene kimyon papatya çayı tüket 
Ben mi ayağım sıcak tutayım canim
0 oy
önce (186 puan) tarafından
Canım o daha kendisini senin karnında zannediyor dünyaya uyum sağlamaya çalışıyor aglayabilir,uyku problemleri,beslenme problemleri olabilir neden kaynaklandigini bulup bu sorunları hafifletebilirsin yeni anneysen emzirip emzirip yatiriyorsun karnı şişer her ama her emzirmeden hemen sonra hem alttan hem üstten gazını almalısın belki ev sıcaklığı az veya fazla belki alerjik bir durumu var belki sütun yetmiyor bunu sen tahmin ederek araştırarak bulacaksın kolik bebekte olabilir bazen bebekler hiçbir sebep yokken aglayabilir kendi vücudunu soyup bebeğini de soyup biraz ten teması yapabilirsin kocakarı yöntemleri bebekleri şişirip delirtmekten başka bı işe yaramaz bilgisizlikten yaptıklarını doğru zannnediyorlar Osman gonulal hoca var YouTube da takip edebilirsin çok faydali bilgiler veriyor.
Allah razı olsun canım çok güzel anlattın gazını çıkarmayı başaramiyom ya o kadar sivazlamama rağmen
0 oy
önce (970 puan) tarafından
Benim bebeğimde öyleydi canım gazdan dolayı ağlıyor o kadar gaz birikmisti ki boş yer yoktu röntgen de gördük lavman yapıldı o gece çok iyi geldi sabah öğlen yine ağlama krizlerine girdi aile hekimimize götürdüm tamamen bitkisel gaz damlası yazdı çok iyi geldi. Senin bebeginde kolik 2 aylık olduk sakinledi çok şükür yemek yedirmez içermezdi 
Benimde öyle valla canım iki haftalık gaz damlası ona olur dimi
önce (970 puan) tarafından
Aile hekimine danışın
0 oy
önce (625 puan) tarafından
Devit3 veriyorsan o da yapıyor D vitamini değiştir ocean kullan
+1
Daha d vitaminine başlamadım ama bende ocean alacam
0 oy
önce (61 puan) tarafından
Bnce gazı var 
0 oy
önce (13,174 puan) tarafından
Kolik,gaz,anne karnı sonrası uyum sorunu... hoca ne yapacak gece o mu gazını çıkaracak?
Hjsjsjs ay Allah iyiliğini versin canım hshs
0 oy
önce tarafından
Kendinde okuyabilirsin cnm
İnşallah selmoşum
önce tarafından
Senin doğum ne zmn artik')
İzne çıktın mı yoksa
Bugün bitti artık balım 4 şubat nasipse
önce tarafından
Hadi hayırlısı cnm
Eltimden önce doğuruyorsun sen:)
Genelde dinliyoruz canım internetnetten
0 oy
önce (2,066 puan) tarafından
Bebeğin üç ay aglamadi Allah'a hamddir ve bilimsel olarak dünyaya uyum sürecinde bağırsakları gelişiyor tabiki aglicak aglamadi kadar normal bişey yok bir taand kolik bebek büyüttüm 5bucuk ay olana kadar ağladı 
Bilgin için teşekkür ederim canım
0 oy
önce (1,170 puan) tarafından
Hoca okuyup ufleyecek. Zaten salgın var. O tarz yerlere de çok giden oluyor hiç hijyenik bir yer değil. Yerinde olsam gitmezdim. Bebeğinin dilinden anlaman lazım. Gerekirse sağlık ocağına gidip ebe ile konuş. Ben serum fizyolojik kullanmayı bilmiyordum,  guvenemedim kendime. Ebeye bana uygulamalı göster dedim, sagolsun gösterdi. Sende gaz için masaj vs gibi sorup ögrenebilirsin. Küçücük bebegin okutulacak neyi var? Melek daha o 
Haklısın valla canım
0 oy
önce (1,894 puan) tarafından
Nazar varsa okuyun yenidoğan ...probiyotik alın kakasini yapamaz ggaz sancısı olur..refludur ...çocuk doktoruna bu gösterin 
Yapıyor sürekli aslında
önce (1,894 puan) tarafından
Bir çocuk uzmanı görsün dua tamam gücü var ama yenidoğan narin olur..

İlgili sorular

+1 oy
17 cevap 181 göst.
0 oy
3 cevap 114 göst.
6 Mayıs 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Papatya000 (315 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 171 göst.
0 oy
3 cevap 99 göst.

409,615 soru

12,314,255 cevap

38,796 kullanıcı

Kategoriler

...