+4 oy
164 göst.
önce Diğer kategorisinde (1,054 puan) tarafından

Canımın içleri nasılsınız gününüz nasıl geçiyor bu saat olmuş ne yapıyorsunuz ben bugün çok yoğundum yarına misafirim var kızım hasta bir yandan canı kek istedi ona kek yaptım şimdi onu uyuttum oturuyorum sizler ne yapıyorsunuz küçük hanımlar ve küçük beyler nasıllar

image

7 Cevaplar

+2 oy
önce (48 puan) tarafından

Kaynananin 

imagecanı kek istemiş o tarçınlı cevizli havuçlu seviyor ona yaptım 

Seninki çok güzel gozukuyor

önce (170 puan) tarafından
Eline sağlık esmoş
önce (1,054 puan) tarafından
Eline sağlık çiçeğim seninki de çok güzel görünüyor
-Reklam-
0 oy
Offf enfes gözüküyo eline sağlık kokusu burnuma geldi. Küçük hanım iyiler sağlığına duacılar ☺
+1
Allah razı olsun balım çok çok öp benim yerime küçük Hanımı Yakın olsaydın vallahi gönderirdim hakkını helal et
+1
Helâl olsun canım ❤
0 oy
önce (968 puan) tarafından
Çok güzel görünüyor şifa olsun. Bende yaptım portakalli kek ev buram buram portakal kokuyor 
Ya ben portakallı dediğime bakma sadece portakal kabuğu ve 1.02 damla içinde portakal var yani tamamen portakal değil çünkü sevmiyor içine biraz da çikolata damlacıklı var ya ondan koydum o şekilde yiyor ama kabuk olmasına rağmen dediğin gibi portakal kokuyor Ev
önce (968 puan) tarafından
Yaaa portakalın tamamınida sikabilirsin ben o şekilde yapıyorum kabuğunu rendeleyip yumurta şeker ile cirpiyorum sıvı malzemelerini koyunca en son rendelegeim portakalın tamamını içine sıkarım ceviz havuç tarçın karbonat koyuyorum enfes oluyor tabi kabartma tozu da koyuyorum. Gebeyken sürekli portakalı kek aseriyordum bizim evin yakınında büyük bir fırın var herşey yapılıyor gidip gelip porkslli kek aliyordum sonrs evde yapmaya karar verdim şuan aynısını yapıyorum ☺️
0 oy
önce (1,081 puan) tarafından
Afiyet olsun. Leziz görünüyor. Diyetteyim yoksa kalkıp ben de yapardım 
Kurban olduğum dünyaya bir daha mı geleceğiz ye iç keyfine bak neyin diyeti bu sağlıksal bir sorun yoksa bence yemeliyiz ya ben yemek olunca dayanamıyorum
önce (1,081 puan) tarafından
İdeal kilonun üstündeyim 20 kilo vermem lazım.
0 oy
önce (23 puan) tarafından
Geçmiş olsun canım Ayy çok güzel gözüküyor ellerine sağlık☺️
Yakın Olaydın gönderirdim bacım
0 oy
önce (684 puan) tarafından

Afiyet olsun canım.

Bu arada tarif alabilmiyim kek kalıbı kullanıyorum ama bu kadar kabarmıyor bide içi çiğ kalıyor püf noktası varmı. 
+1
4 yumurta ile 1 su bardağı şekerı mıkserle baya çırp yanı koyu kıvam alıyor be baya köpürüyor.
Sonra 1 sb sıvı yağ yarım su bardağı sütü koyduktan sonra çırpmaya devam et. İçine yarım bardak ceviz yarım bardaktan biraz az portakal kabuğu koy onları da çırpıp sonra vanılya ekle onuda çırp. En son unu ekle
2.5 su bardağı unu hepsını keke dök üstüne kabartma tozu ekle onu da mıkserle ıyıce yedır sonra yagladıgın kalıba koyup 150 derece fırında pısır almaya yakın kürdan batır ıcıne bak eğer kürdana gelıyorsa biraz daha pıssın.

Aynı ölçüyü
1 havuç
Yarım bardak ceviz
1 tatlı kaşığı tarçınla da yapabılırsın ama unu 2.5 da fazla koyma
Kekı de hep 150 de pısır
Teşekkür ederim canım Allah razı olsun
+1
Rica ederim bebeğim her zaman kabartma tozunu unla karıştır keklerin de her zaman yüzellide pişir yüksek ayar hem kekik kabartıyor hem de güzel olmuyor
Ya aslında düz tepside iyi geliyor bu kek kalıbını tutturamıyorum bide mikser yok küpük olana kadar çırpıyorum
0 oy
önce (3,462 puan) tarafından

Şifa olsun miniğe canım❤️ çok acıktım eşimi bekliyoruz. Benim hiç aklıma gelmezdi portakallı kek bir pastaneden almıştık baya sevdik belki ben de yaparım yarın. Islak keki tercih ederim ama eşim yemiyor:)

Portakallı güzel valla Asko kimi içine suyunu koyuyor ben öyle yapmadım direk yaptım ama enfes tadı
önce (3,462 puan) tarafından
Afiyet olsun balım

İlgili sorular

+1 oy
5 cevap 79 göst.
0 oy
3 cevap 79 göst.
18 Ocak 2023 Diğer kategorisinde Nehirrr (1,054 puan) tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 491 göst.
14 Ekim 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy