+2 oy
171 göst.
Diğer kategorisinde (394 puan) tarafından
3 yaşına girecek oğlum yazın tuvalet eğitimi verdik son 3 gündür sürekli altına yapıyor bazen söylüyor ama çoğunlukla altına kaçırdıktan sonra anne çiş diyor ne yapmam gerekiyor bu durumu yaşayan var mı biraz araştırdım idrar yolu enfeksiyonu olabilir yazıyor burda da baktım biraz enfeksiyon olabilir mi kendi doktorumuz izine ayrıldı pazartesi günü sağlık ocağına götürmeyi düşünüyorum ancak yaşayanlar bilgi verebilir mi gece bez mi başlasam ne yapsam

7 Cevaplar

0 oy
(362 puan) tarafından
Ben de bu konuda post açmıştım.27 aylık oğlum. Biz de yazdan beri bezlenmiyoruz. Ama ben geceyi de kestim.halen kaçırıyor arada 
(394 puan) tarafından
Bizde geceyi kestik canım kakasını da çişini de söyler normalde gece tuvaleti gelince kalkıp söyleyen çocuk sürekli altına kaçırır oldu fazlasıyla bende tecrübe edinenlerden bilgi almak istedim
-Reklam-
0 oy
(544 puan) tarafından
Üşütmüş olabilir bence bezlesen alısabilir beze
(394 puan) tarafından
Bilemedim ki geçen gece yanımıza geldi normalde yatırmam kendi yatağında yatar ama bebeğe bakınca kaldı babasının yanında yatağımıza yapmış yatağa işlemedi alezi var ama yine de endişeliyim dün 3 kez kaldırdım tuvalete yine yapmış anlayamadım bugün dayanamadım kızarak yaptığın yanlış tuvaletin gelince söylemen gerekiyor büyüdün artık dedim biraz yüksek sesle ağladı kıyamadım kızmam normalde en ufak bir ses çıkışında bile ağlar çok hassas bu süreci de o yıpranmadan atlatmak istiyorum
(544 puan) tarafından
Olur öyle şeyler annesi kolay değil. Oda çocuk. Aklı kesse yapar mı , biz nasıl büyüdük  analarımız bilir. Biraz sabır güzel anne büyüyünce istese de yapmıyacak ❤❤ sen mükemmel bir annesin
(394 puan) tarafından
Çok teşekkür ediyorum şu yazdığın o kadar güzel moral verdi ki anlatamam evet o bir çocuk onu kırmadan üzmeden bunu halledebilirim çok çok teşekkür ediyorum
(544 puan) tarafından
☺☺☺❤❤❤❤❤❤
0 oy
(13,785 puan) tarafından
Sadece gece mi yapıyor gündüz de yapıyor mu canım.

Kızım şuan 32 aylık bi ara gündüz bilerek yapıyordu kısa sürdü ama keşfettiğim anladım sonradan çünkü bakıyordu arasına. Gece ise hala bazen yapıyor bu da ya unuttuğu için oluyor ya da çok sıvı tükettiği için 
(394 puan) tarafından
Gündüz genelde canım 4 gündür sadece 2 kere gece yaptı ama gündüz çok fazla 6 -7 neredeyse az önce de oyuncak için kardeşiyle anlaşamadı ağladı odasına gidip oynuna devam etmesini istedim 2 dakika içinde geldi ıslak anne çiş dedi umarım geçicidir
(13,785 puan) tarafından
Canim acaba kardeşine olan ilginin fazla olduğunu düşündüğü için olabilir mi?
Bide kızsan da odasına yollama yani git odanda oyna git odanda ağla gibi gibi uzmanlar onermiyorlar
(394 puan) tarafından
Kardeşi çok ağlayan uyumayan bir bebek canım çocuk nörolojisine gittik eeg çekildi duruma göre ne ilaç verilir bilmiyorum ikisine de aynı özeni göstermeye dikkat ediyorum odada oynuyorlardı zaten kardeşi oyuncağını alınca büyüğüne verdim odanda oynamaya devam et annecim dedim ağlayarak gitti 2 dakika geçmedi altını ıslattı
(13,785 puan) tarafından
Biz fark etmesek de bazen kardeş kıskançlığı olabiliyor canım illaki küçük olan daha fazla ilgi istiyor hiç bisi yapmasan emiyorsa mesela kucağına alıp emzirmen, bezliyse bezini değiştirmen cocuk dünyasında başka bisi galiba
(394 puan) tarafından
Doğru söylüyorsun canım haklısın daha çok dikkat etmem gerekiyor
0 oy
(6,096 puan) tarafından
Üşütmüs  olabilir canım ayaklarini  sıcak  tut 
(394 puan) tarafından
Olabilir daha çok dikkat ederim
0 oy
(2,227 puan) tarafından
Ben bağlıyorum cnm 

Daha doğrusu annem bağlıyor uğraşamam bi gün işiyor bi gün isemiyor belli olmuyor her gün örtü yıkayamam diyor ailemle kalıyorum ben.

Kendi evimiz olsaydi baglamazdim heralde 

Gündüz kakasi gelince söylüyor yapıyor ama cisi gelince biz goturmezsen eğer bizimkide altina yapıyor.

Bezi sadece gece takıyoruz 
(394 puan) tarafından
Bizim kendi söylüyor normalde canım ama şu 3-4 gün bişi oldu anlayamadım bişi kaçırıdım ama ne bilmiyorum
0 oy
(75 puan) tarafından
Bu yaşta niyeyse oluyo ya ben doktora da götürdm tahlilde falan. Bisy çıkmadi oyuna TV ye falan dalınca unutuyo gece de hiç olmaZdi bu aralar oluyo bir buçuk yaşında bezi bırakmıştı bu sene harici hiç altına ya da yatağa yaptığını bilmem mesela ama üç yaşına girdi değişti günde kaç kez üst degisiyorum kaçırıyor 
(394 puan) tarafından
Bende son günlerde öyleyim bugun şükür ki sadece bir kere kaçırdı ama sık sık kendim götürdüm çiş var mı diye soruyordum yok diyordu ama tuvalete götürdüğümde tuttuğunu fafkettim her götürmemde yapıyordu
(75 puan) tarafından
Aynı canım benmkisi de oyle oldu bu aralar
0 oy
(25 puan) tarafından
Benim oğlumda 3 yaşındayken kardeşim oldu  gece çişe uyanan çocuk altına kaçırmaya başladı gündüz bile yaptığı oldu kardeşinden etkilenerek, bu bir dönem canım,  sakın bez bağlama sabırlı ol geçicek şimdi geçti maşallah 2 hafta felan olacak  hiç yapmadı kendi uyanıyor 
(394 puan) tarafından
Bizimde kendi gece kalkıp söylerdi bizde en kısa zamanda atlatırız umarım

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 186 göst.
24 Şubat 2022 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 98 göst.
15 Kasım 2024 Aile & Aşk kategorisinde Laleozsy (28 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 42 göst.
30 Mayıs 2024 Diğer kategorisinde Buket masal (2,494 puan) tarafından soruldu