0 oy
63 göst.
önce Diğer kategorisinde (1,118 puan) tarafından

Kızlar ben biraz helal haram olaylarına çok dikket ediyorum, eşimle son 1 yıldır bitcoin yüzünden tartışıyoruz haram olmadığına inanıyor 

Bizim paramız genelde hisseye yatırır sözde katılım hisselerine haram olmayanlara

Neyse 1 yıldır bitcoin haram olmadııına inanmış çevresi kuzenleri dinden geçinenler dahi para yatırmış ona

Az önce bak x abinin eşi de çalışmaya başlmş parasını x abiye vermiş bitcoin hesabı açmış, 

Dedim vallahi bu dindar geçinen kadınları da anlamıyorum nasıl açıyorlar haram, dediği şey "sen zaten ne anlarsın ancak dedikodu yap, vallahi ne anlarsın deyip gitti:( bunu yazarken ağlıyorum yani neden haram olduğunu anlamıyo, yani cidden haram değil mi? 

1 cevap

+1 oy
önce (7,106 puan) tarafından
Haram fetvası var alınan satılan belli olmadığı için zamanında burda haram yazdık diye ben ve birkaç arkadaş çok sağlam linç yedik sonra o postları açanlar teker teker battık postları açtılar haramdan bina olmaz elbet birgün yıkılır dindar geçinenler hakikaten olsa zaten bulaşmaz para tatlı geliyor yazık 
önce (1,118 puan) tarafından
Ya cidden kalbim acıyor, ağlıyorum çıktım odadan, oğlumun odasına geçtim, 6 yıl önce evlendim harama ,borca bulaşmsn diye hiçbir masraf yaptırmadım, hala öyle sırf zorlanmasın diye,insanlardn etkilinmsin diye, yüzüğüme kdr feragat ettim, ( eşim gümrük memuru ve herkes çok rühüt rüşvet vs yerken onu da düğüm için zorladlar ama ben müsade etmedim, masraf yaptırmadım, herşeyi ucuz yaptm v eçoğu şeyi yapmadım) Ama hala bitcoin evde istemiyorum diye, bozdu parasına sen bana engel oldun şimdi 200 benim vardı deyip başıma katıyor, yani reva mı bu bana
Eşim ısrarla helal olduğunu kar ve zarar ilişkisini olduğunu çoğu ülkenin para birimi olduğunu söyleyip duruyor
önce (7,106 puan) tarafından
Allah yardımcın olsun zor gerçekten bizdede eşim değil şükür değil ama kaynanamlar paralarını başka türden harama bulaştırdılar bin defa dedim dinlemediler evime gelecekler kayınbabam durmadan bişeyler alır biliyorum eşime dedim ilk geldiğinde baba misafirimizsin lütfen bişey alma evime dicem o paradan geldiğini bile bile evime sokamam
Maşallah işte, yani olması gereken bu zaten.
Geçen aylarda benden habersiz bitcoin bir miktar yatırmış, ben duydum o paradan eve sakın birşey alma sakın dedim
Sonuç mecburen satmış, satmasydı 200 olacakmış da falan filan.
Gerçekten düşünmekten ağlamaktan başıma ağr girdi, ya ben bu kdr çırpınırken onun bunu yapması kalbimi acıtıyor..
Neyse rabbim elbet yardm eder, teşekkür ederim canım
-Reklam-

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 100 göst.
0 oy
4 cevap 253 göst.
0 oy
8 cevap 360 göst.
29 Kasım 2024 Aile & Aşk kategorisinde Zeynepjdjdjd (131 puan) tarafından soruldu
0 oy
19 cevap 839 göst.
23 Nisan 2024 Diğer kategorisinde 12345ebe (999 puan) tarafından soruldu

409,513 soru

12,309,040 cevap

38,651 kullanıcı

Kategoriler

...