+1 oy
256 göst.
önce Kültür-Sanat kategorisinde (629 puan) tarafından
Ben bunu geç farkettim.kızım 5 yaşında anaokuluna gidiyor.  3-4 haftadır okula gittikten bikaç saat sonra öğretmen mesaj atıyor. Karnım ağrıyo başım ağrıyo diyomuş kızım bende gidip alıp eve getiriyorum. Noldu diyorum sınıf gürültülü işte sıkıldım filan diyodu hasta numarası yapıp eve gelmek istiyomuş. Bir haftada iki kere oluyor nerdeyse. Her hafta okula gidip geri getiriyorum kızımı. Öğretmen diyoki diğer çocuklarda böyle sıkılınca hastayım diyolar diyo. 

Gelelim asıl sebebe sınıfta ikiz erkek kardeşler var. Sürekli alay etmişler sen çirkin resim yapıyosun sen makas tutmayı bilmiyosun deyip gülüşmüşler yada sen sus deyip  böyle bağırarak konuşuyorlarmış bir çocuk daha var toplamda üç erkek çocuk. . Kızımla sürekli alay etmişler. Onlar benden güçlü deyip kendini savunamamış susmuş. Öğretmen onlara inanır diye şikayet etmemiş.çünkü çocuklar söyledikleri bişeyi biz demedik diyolarmış. 

Dönem başında öğretmenle konuşcam çocuğum son bir ay içinde okuldan soğudu halbuki çok seviyordu. Nasıl konuşmalıyım bunu nasıl çözmeliyim fikir verebilecek olan var mı? 

7 Cevaplar

+2 oy
önce (629 puan) tarafından

En İyi Cevap
Bu durumda fikir verebilecek olanların yorumlarını bekliyorum ayrıca öğretmen arkadaşlar varsa onlardanda bekliyorum başka ne yapılabilir? 
-Reklam-
+6 oy
önce (5,501 puan) tarafından
zorbalık yapan çocuğun evinde mutlaka bir sıkıntı vardır. o stresi öfkeyi yansıtacağı psikolojik olarak düşük bir çocuğu bulur. hemen üzülen kırılan kişileri seçerler. Beni yanlış anlamayın ama kızınızın psikolojik olarak güçlendirin onunla konuşun. öğretmen yapmayın etmeyin der peki bunun ilkokulu ortaokulu lisesi var. siz kızınızı psikolojik olarak güçlendirirseniz kızınızı asla  zorba insanlar zorbalayamaz. 
+1
zorba çocuklar değer görmeyen ailesi tarafından görülmeyen çocuklar bu hissi zayıf olan çocuklar tarafından doyuma ulaşırlar. siz çocuğunuzu duygusal olarak güçlü yetiştirirseniz, sizin çocuğunuz sen bana bunu yapamazsınız dediğinde zorba çocuk geri çekilir. çünkü onlar güçlü biri karşısında tutanamazlar. çocuğunuzu duygusal olarak destekleyin, değerli olduğunu hissettirin
Evet evde provasını bile yaptık. Artık diyorum ki gözlerini büyütüp sende kızacaksın sus diyorsa sen sus diyeceksin. Anlattım birsürü. Senin resimlerin çok güzel eskiden yaptıklarını gösterdim. Çünkü artık güzel yapamıyorum diyodu halbuki onların lafı. Ben o kadar uğraşayım destekleyeyim çocuk okulda soğusun resim yapmaktan aşırı moralim bozuldu. Artık zorbaya karşılık vereceksin öğretmene de söyle dedim. Kimse güçlü değil ben yanındayım biri zarar vermeye kalksa cezasını çeker korkma hepsine cevap ver dedim. İnşallah işe yarar
Siz kızınızı ikna etmeye çalışmayın. Onun resmini evinizin en güzel yerine asın. Sonra buzdolabı üzerine asın. Ah hayatım harika bir resim ve bu bizim evimizin en güzel yerini hakediyor bence asalım ve herkes görsün deyin.
Onu bu tatilde bol bol sorumluluklar verin ve onu hep takdir edin. Bu konuda hikayeler okuyun var. Tavşan kamlubağa hikayesi. Tavşan onu hor görüyor ama yarışı bak kim kazanıyor gibi sohbetler yapın. Unutma yanında hep biz varız deyin ama bunu hissetsin benimsesin. Kızınız biraz yalnızlık çekmiş büyük bir ihtimalle naif bir çocuk ama malesef naiflik hakeden insanlara karşı güzeldir.
Tek çocuk hep el üstünde tutuldu bunlara maruz kalmadı nasıl davranacağını bilememiş ama anlatıyorum hep
+2 oy
önce (1,306 puan) tarafından

Yaa kıyamam kuzum benim söyleyemiyor da:'( benim birinci sınıfa giden kızım da iki tane ikinci sınıftaki kız tarafından zorbalanmış. Korkudan teneffüse çıkamıyor, wc'ye gidemiyormuş. Ben de sizin gibi çok geç öğrendim. Bu yaşında iftiraya bile uğradı kuzum. Sütümüzü çaldın diye her teneffüs sınıfa gelip korkutuyorlarmış. Öyle şeyi küçücük başıyla ne becerebilir, ne tenezzül eder. Çantasına sütünü, her şeyini koyuyoruz. Günlerce üzüntüden uyuyamadım. Okulun sitesine şikayette bulundum. Öğretmenleri de ilgilenmemiş, nöbetçi öğretmene söylemesini istemiş. İki tane de küçük kardeşi var. Zaten yeterince ilgilenemiyorum diye içim yanıyor. Bi de bu aile terbiyesi almamış çocukların verdiği rahatsızlıkla uğraşıyoruz. Hele daha okula ilk başladığında bi erkek çocuk afedersiniz bacak arasına tekme atmış çok canı yanmış ağlamış. Okuldan almayı bile düşündüm aşırı üzüldüm. Allah her zaman iyilerle karşılaştırsın yavrularımızı. Kızım normalde bize karşı öfkesini güzel gösterir bağırır çağırır ama dışarıda tam tersi bir kişiliğe bürünüyor maalesef. İnşallah zamanla haklarını savunmayı öğrenirler. 

+1
O kadar iyi anlattın ki bize karşı kızar tepki verir ama dışarda parmak kadar çocuğa bişey diyemiyo biride kendinden kısa. Nasıl canım sıkkın uyuyamadım tam da okul tatile girdi iki hafta bekliycem. Ama öğretmenle kesinlikle konuşcam yoksa çocukların annesiyle de konuşcam. Yani bu iş çözülmeden bana rahat yok. Sizede Allah yardım etsin bazı çocuklar çok fena. Ben evde prova yaptırdım sanki o zorba çocuk gibi konuşup bana karşılık veriyo filan. İnşallah okulda uygular
önce (1,306 puan) tarafından
İnşallah canım benim ❤️ aynen çocukların annesi ve öğretmen ile iletişim önemli. Zaten çocukların sıkıntıları karınlarına vuruyor hemen. Benim kızımın da karnı çok ağrıyor son zamanlarda. Allah her türlü şifalar versin hep iyilerle karşılaştırsın ❤️
Amin cümlemizinkini❤
+1 oy
önce (711 puan) tarafından
Konuşup çözüm bulmanız gerekir inşallah ilk okulda da aynı sınıfa düşmezler çünkü nasıl başladıysa öyle gidiyor kendimden biliyorum canım kizinada kendini sözlü olarak savunmasi gerektiğini öğret senin onun her zaman arkasında olduğunu bilsin ben her zaman sana inanırım de benim ailemde arkamda değildi ilk öğretim den orta sona kadar zorbalık yaşadım 
İnşallah aynı okula denk gelmez
+1 oy
önce (15,683 puan) tarafından
Öncelikle öğretmenle konuş sonra rehberlik servisine git. Akran zorbaligina maruz kaldığını söyle. Öğretmen gerekeni yapmazsa velilerle görüşeceğini söyle. 
Konuşcam bakalım
+1 oy
önce (340 puan) tarafından
Malesef bu anaokul ilkokul lise bütün eğitim öğretim hayatında olacak bir şey. Eskiden de çok vardı. İlk okuldan ergenliğe kadar şişko patatestim mesela. Öyle denirdi. Ama derin bir etki bıraktı diyemem. Çünkü psikolojiyi güçlü tutmak gerek. Herkes birilerine her zaman bir şeyler diyecek.Yaptığı resimlerinin güzel olduğunu söylemek kızınıza inandırıcı gelmeyen bilir. Yaptıkları üzerinden gidin.Mesela güneş sarıdır sarı çizmişsin yuvarlağı tam da yuvarlak yapmışsın burda da çiçekler var gibi resimlerini inceleyerek iltifat edin. 
Çok destekledik çok ilgilendik aslında böyle bi çevre görmedi kızım birazda ondan napıcağını bilmiyo
0 oy
önce (192 puan) tarafından
Nefret ediyorum böyle çocuklardan ya benim yeğenim de öyle daha çok bağırıp susturmaya çalışıyor birde bikdogim duyduğum halde oğlum yapmadığı halde yalan söylüyor deliriyorm 
Çok can sıkıcı

İlgili sorular

0 oy
41 cevap 886 göst.
0 oy
22 cevap 377 göst.
22 Kasım 2024 Diğer kategorisinde ✨Lavinia✨ (5,328 puan) tarafından soruldu
0 oy
40 cevap 1,320 göst.
19 Şubat 2022 Diğer kategorisinde Nur ela (3,794 puan) tarafından soruldu
+1 oy