+1 oy
109 göst.
önce Diğer kategorisinde (483 puan) tarafından
2 Ocak'ta doğum yaptım o zamandan bu yana hep Sleepy natural kullanmıştım pişik sorunu yoktu son bikaç gündür yoğunlaştı özel bölgesi ve poposu baya kızarıklaştı düzenli bepanthol kullanıyorum geçmiyor hala aynı ne yapabilirim anneler tavsiyeniz varmı

12 Cevaplar

0 oy
önce (608 puan) tarafından
Bephatol pişik kremi detil pişik önleyici pişik olduktan. Sonra pişik kremi kullanman gerek pişik önleyici fayda etmez. Önerilerimiz de çok ciddi kizarlik varsa  hamazinc krem devlet karşılıyor uygun fiyatı baya 

Ozelle4den musrela çok iyi.
önce (483 puan) tarafından
Tam anlamadım bepanthol pişik kremi değil mi? Pişik önleyici kremmi almam lazım tam anlamadım
önce (608 puan) tarafından
Bephantol pişik önleyici canım o fayda etmez pisğe pisik olmadan kullanmalısın onu şimdi hamazinc kllan
-Reklam-
0 oy
önce (785 puan) tarafından
Tabi ki öncelik bezi değiştirmeniz. Eğer değiştirmeze rağmen geçmiyorsa kremi de değiştirin. Her krem, her cilde iyi gelmiyor. Ama 2 ocaktan beri olması çok uzun bir süre. Belki de mantara çevirdi. Hafif kanamalı, kabarık bir görüntü varsa mantardır. Bunun için de doktora gitmeniz lazım. 
Kanamalı falan değil cnm şöyle ki özel bölgesi ve poposu baya kızarık herhangi bişey yok başka
Kremi değiştirin o zaman. Havalar soğuk ama ev ısınız iyi ise gün içinde poposunu bolca havalandırın. Biraz rahatlayana kadar.
Diğer yorumları da okudum.
Bazı kremler pişik önleyicidir. Yani pişik olmadan önce, genelikle her alt temizlendikten sonra sürülür. Ama eğer genel temizliğe dikkat ederseniz bu kreme gerek yoktur.
Bazı kremler ise pişik olduktan sonra kullanılır. Yani pişik geçince, krem de bırakılır.
Sizde ki hangisi yazar üstünde.
Eğer pişik kremi ise ve pişik geçmemişse, başka bir krem denemelisiniz. Mutlaka iyi gelen başka bir tane vardır.
Ama şunlara dikkat edin:
Başka bir markası kullanın.
Islak mendil kullanmayın (bazı bebeklerde çok pişik yapar).
Pamuk ıslatıp altını temizleyin ya da ıslak mendili yıkayıp kullanın.
Gün içinde bolca havalandırın.

Sizinki 2 ocaktan beri var diye mutlaka bir doktora gidin. Ona göre krem verir. Burada yazılanlar da fena öneriler değil ama en iyisi doktor görüşü.
0 oy
önce (396 puan) tarafından
Sürdüğünüz krem olmamalı merhem kıvamlı olmalı.  Tavsiyem madescar krem olabilir.  Sağlık ocağına gidin aile hekimine uygun ni krem yazmasını rica edin o size verir . Bide bebeklerin altını silmeyin Islak mendil ile suya batırılmış pamuk yada alın kucağınıza her alt açmadan akan suda yıkayın aksi halde hem pişik olmaya devam eder hemde idrar yolu enfeksiyonu gelişir. Merhem kıvamlı kremler onarici etkidir ama kremler ise sıvı bazlı olduğu için nemlilik yapar yarayı genişletir malesef . Kizariliklik geçene kadar her alt açmada kullanın ve normale dönünce de her kaka sonrasi ince bir tabaka halinde surebilirsijiz.  

Sürdükten sonra altını 1 dk kadar açık bırakın ki havalansin yarası. 

Umarım yeterli olmuştur,  geçmiş olsun .
0 oy
önce (4,176 puan) tarafından
Islak mendil kullanıyorsan bırak onun yerine pamuk ıslatıp sil, pişik onleyici krem kullanman gerekiyor ben Sebamed kullanmıştım memnundum. Sağlık ocağına pişik kremler var yazdirabilirsin, ayrıca bez değiştirirken hemen bezi kapatma 5 dakika sonra kapat. 
Anladım cnm özel bölgesi ve poposu baya kızarık bu dediklerini yaparsam geçermi bide pişik önleyici krem mi almalıyım bendeki pişik kremi
önce (4,176 puan) tarafından
Bu dediklerimi yap ıslak mendilde pisik yapar ama sizin doktora gidip krem yazdırmaaniz lazım anladığım kadarıyla baya kötü durumda. Pişik önleyici Krem her zaman olsun.
0 oy
önce (1,453 puan) tarafından
Zeytinyağını az bir ateşe gösterin asiti uçsun sonra peceteyi tek kat yapıp yaga batırıp pisigin üzerine koyun öyle bezleyin yoksa bez bütün yagi emiyor 2 güne tertemiz olur 
Gerçekten mi işe yarıyormu yarın çocuk acile götürelim dedi eşim gözde çapaklanmasıda var pişik kızarıklıgıda belki doktor ona göre bişey verir
Yarın isterseniz yine götürün ama goturene kadar bu yöntemi deneyin şimdiden yapmaya başlayın yarına kadar bayagi toparlanır zaten. Gözünü de tertemiz bir pamuğu biraz çaya ya da kaynamış ılımış suya batırıp dıştan ice silin capaklanma yeşilse mutlaka götürün enfeksiyon olabilir
Çapaklanma sarı cnm, özellikle sabah uyandıgında oluyor bende sütümü bi damla damlatıp siliyorum, sanki düzelir gibi oldu
Gozu kapatacak kadarsa mutlaka doktora goturun
0 oy
önce (2,832 puan) tarafından

image

bunu düzenli kullan geçer üç çocuğumda da bunu kullandım çok memnunum bire bir yani 
Ben bu kremi 28 aylık kızıma kullanıyorum gayet güzel sonuç veriyor yenidoğana uygun mu bilmiyorum deneyecem inşallah geçer
önce (2,832 puan) tarafından
Uygun bacım sen kullan
0 oy
önce (2,804 puan) tarafından
Ben ne yaptiysam gecmeyen bir pişik yaşamistim bebegimde. Nişasta ise yaradi. Temiz kuru popoya nisasta sur pudra gibi, 2 gunde toparladi
0 oy
önce (240 puan) tarafından
Canım normalde oğlumda baya sudocrem kullanmıştım çok iyi bir krem Bepanthol pişik kremi değilmiş eczacıya sormuştum öyle demişti hametan güzel bir krem ama önce doktora danış tabi oğlumda hiç olmazdı bir kere olunca sürekli olmaya başladı mantara çevirdi doktor bana 3 tane krem verdi onları karıştırıp sürüyordum hemen düzeliyordu benim tek hatam her zaman sürüyordum krem vücudu bir yerden sonra alışmıştı kreme 5 aylıkken olmaya başladı o zamandan beri hala şu gün olmuş sürekli yıkarım suyla nereye gidersem gideyim suyla yıkarım temiz pamuklu bezle kurularım herhalde her gün 4 5 defa yıkıyorum kuruluyorum hem o rahat ediyor ıslak mendil asla kullanmam doktor da kullanma demişti hatta ıslak mendili direkt değil de suda yıka öyle kullan mecbur kalırsan demişti 
0 oy
önce (681 puan) tarafından
Direk bezi değiştirmeyi dene canıö ben öyle kurtuldum . Kuzenimde aynı oldu cocuk 1 bucuk yaşında bu zamana kadar aynı bezi kullandı bir pişik oldu iyileşmedi bezi değiştirdi 2 günde geçmeye başladı biZde de öyle oldu 
0 oy
önce (546 puan) tarafından
Benim bebeğimde de pişik sorunu oldu bir sürü krem denedim ev krem doldu Bepanthol ise yaramadı. Hametan ise yaramadı doktora gittim iki farklı krem verdi onlar ise yaramadı. Başka bir doktora gittim dermo rest diye bir krem verdi ondan memnun kaldım birde sudocrem iyi geldi hala kullanıyorum şuan 4 aylık azaldı ama hala devam ediyor ilk başlarda yara olmaya başlamıştı doğru kremi bulana kadar. 
0 oy
önce (753 puan) tarafından
15 günden fazla sürdu benim bebeğimin pisigi ne yaptıysam geçmedi annem bebek pudrası sürdü hemen geçti tavsiye edilmediği için kullanmak istememiştim ama büyükler biliyo bu işi 
0 oy
önce (2,655 puan) tarafından
Mavi hametan kullanmanızı tavsiye ederim. Bepanthol pişiği önlemek için, pişik olduktan sonra iyileştirmez. Kızım çok alerjik bir bebek, 28 aydır hametan kullanıyorum, hem devlet reçete ediyor uygun fiyatlı hemde pişik olmuyor. Reçete sizde satılıyor
Dediğiniz krem yenidoğana uyarmı birde özel bölgesi ve poposu baya kızarık geçirir mi
önce (2,655 puan) tarafından
Doğduğu günden beri kullanıyorum ben kızıma. Mavi kutusunu kullanıyorum o çok etkili. Hametan merhem olarak geçiyor. Kızım hâlâ pişik olur bir kere sürünce geçiyor

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 105 göst.
0 oy
7 cevap 93 göst.
8 Ocak 2025 Diğer kategorisinde Busraay (753 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 43 göst.
3 gün önce Diğer kategorisinde Linanin annesi61 (27 puan) tarafından soruldu
+1 oy
7 cevap 130 göst.

409,674 soru