0 oy
260 göst.
Diğer kategorisinde (1,990 puan) tarafından
Kızlar abartıyor muyum ne hissetmem gerekiyor bilmiyorum. Eşimle evlenirken ne altın ne para pul ne eşya hiçbir şey istemedim. Ondan sadece sigarayı bırakmasını istedim. Kabul etti 4 yıl ağzına almadı.tayinimiz çıktı ve İstanbul'a geldik çok zor şartlarda calisiyor.Gecenlerde ruyamda sigara içtiğini gördüm ve iç sıkıntısıyla uyandım. Sonra ben işten gelince montunun cebinde çakmak buldum bugün sordum başta inkar etti. Eğer sonradan ogrenirsem affetmem dedim ve itiraf etti. Sabahtan beri konusamiyorum onunla. Bu arada dayımı dedelerimi en son da annemi sigara yüzünden kaybettim. Hiçbir şey olmamış gibi mi davranmaliyim

11 Cevaplar

+1 oy
(6,183 puan) tarafından

sanki uystrcu batagina dusmemis ya:) affedemem ne yav. icmese daha iyi tabide sigara alt tarafi

(1,990 puan) tarafından
Sigara için bu kadar çabalıyor azmetmis ona da bir şey denmez ahahah
(1,990 puan) tarafından
Canım ben annemi sigaradan kaybettim. Akciğer kanseri ve kücük hücreli diye geçiyor. Çok hızlı metastaz yaptı. Tedavi çok iyi gidiyordu. Kemiklere sıçramis ve pette çıkmadı. Annem 1 ay içinde ağırlaştı. 1 ay tuvalete çıkamadı karnı şişti. Hastaneye yatırdık ilaçlarla tuvaletini yaptırdılar altına yaptı bilinci gitti. Ağrıdan bağırıyordu eşimle annemi çevirip altını temizlemeye çalışıyorduk. Kanser hücreleri kemiklerini tuz buz etmiş. Dokundukça bağırıyordu. Bir günde tam 13 kere bu şekilde bez değiştirdim. Hangi evlat annesinin o haline dayanır. Hangi evlat annesinin morgta buz gibi yanagini öper de o sigaraya lanet etmez. Annem gitti biz kimsesiz kaldık. Ölüm Allah'tan ama bu şekilde ölüp evladına bunlari yaşatmayi çocuklar hak eder mi ? Ben de diyorum ki eşim acımı görüp nasıl tekrar başladı. Sen de evlatlarını düşünüp inşallah birakabilirsin sigarayı. 1.5 sene oldu annemi kaybedeli hala psikolojim duzelmedi
(1,272 puan) tarafından
Çok üzüldüm canım öyleyse haklısın bi arkadaş hastanede ki sigara bırakma bölümündeki ilaçlarla bıraktığını yazmuştı benim postuma ben çok çocuk yaşta başladım benimde annem beyin timörü oldu %5 yaşama şansı vardı o zmanlar ben 12 yaşındayım ve sigara içmeye başladım 10 senedir içiyorum günde 2 paket içiyordum hamileliklerimde kendimi zorlaya zorlaya 10 taneye kadar düşürebildim ama daha fazlasını yapamıyorum irademe hakim olamıyorum hep diyorum  bu paket bitsin almam bu son dal bi daha içmem ama gene yapamıyorum inşallah bırakırım
(1,272 puan) tarafından
Annenin mekanı cennet olsun cennet hatunlarından olmuştur inşallah ❤️
(1,990 puan) tarafından
+1
Amin Allah razı olsun canim
-Reklam-
0 oy
(913 puan) tarafından
Hiç bir şey olmamış gibi davranmak zor olur çünkü başta bunun sert tepki vereceğinizi söylemişsiniz. Bunu yapmasının size hissettirdiklerini, hayal kırıklığı, güvensizlik, onu da kaybetme korkusu vs hangi duygunuz var ise eşinizle konuşun. Zaten o da bir cevap verecektir. Konuşmanın gidişatı belli olur. 
0 oy
(4,076 puan) tarafından
Bir şeyler yasak olunca daha cazip geliyor. Güzelce konuşup, bırakmasını rica edin. Ama buna sizin karar veriyor olmanız, bu duruma ne kadar etkiler bilmiyorum. Kişi kendi rızası yoksa asla bırakamaz, evet sizi kırmamak için 3 gün içmez ama sigara içilen bir ortamda da hemen yakar. 
(1,990 puan) tarafından
Evet 4 sene çok iyiydi her şey. İçinden gelmiyormus demek ki sadece benim istememle bırakmış. Artık rica etmem ki işe gidiyor içerse de asla bilemem. Polis olduğu için yanında içen çok oluyor ben içmedim üstüme siniyor diyordu. Sadece çok üzgünüm normal davranamiyorum kendi icime cekildim o da deli oluyor. Kız kavga et bir şey söyle diyor
(4,076 puan) tarafından
Ben de eşime çok rica ettim, defalarca da denedi zaten günde bir tane içiyordu ama bırakamadı. Çünkü işte içen çok kokusu cazip geliyor. Evet tiryaki değil haftada bir paketi anca bitiyor. Ama bunu istemiyorum ben, benim dememle de olmuyor maalesef. Artık kabul ettim ben de bu durumu.
(1,990 puan) tarafından
Benimki de aynı durum... Teşekkür ederim yorumun için canim
0 oy
(4,223 puan) tarafından
Bence kararlı ol gönlünü alana kadar devam et öyle davranırsan amaaannn zaten bişey demiyor diye aeni ciddiye almaz gelip konuşunca senin için söylüyorum senin için istiyorum noluyo içince falan de baktın kararlı evde içemezsin o zaman de 
(1,990 puan) tarafından
Evde içmeyecek konustum az önce. Çocuklarimiz da senin sigara içtiğini asla bilmeyecek dedim. Ben sana bırak desem de gizli saklı içiyorsun madem iç dedim. Sülalesi böyle bunun sıkarsam yalan söyler. Ablası annesi falan 9 lafından 10 u yalan. Bana yalan soyleme iç madem ama iş yerinde bırak orda iç dedim tamam dedi. Eve getirdiğini görürsem babamın evine giderim perişan ederim onu . Ama sözünde durmaması beni ***** yerine koyması kırıp döktü kavga et bana bağır diyor sadece susup yüzüne bakıyorum morali bozuldu çöktü adam bakalım ne yapacağız.
(4,223 puan) tarafından
+1
Kesinlikle erkekler için en iyi tehdit kadının susmasıdır. Malesef bazen herşey istediğimiz gibi ilerlemiyor kimse de dört dörtlük değil seni kaybetmekten korktuğu için söyleyememiştir tabi bu senin içine yer edecek ama çözülmeyecek bişey değil
0 oy
(3,480 puan) tarafından
İnsan sadece sigara içerek ölmez 

Sigara+sıkıntı+sters+ düzensiz beslenme+yorgun böbrekler+ organ yetmezliği filan derken ölür 

Diye biliyorum 

Yani tek başına sigara öldürmez 

Tabi ki günde 4 paket içmiyor sa
(1,990 puan) tarafından
Dayım 41 annem de 49 da sigara sebepli akciğer kanserinden acılar içinde altına yaparak kötü bir şekilde vefat ettiler. İkisinin de vedası gözlerimin önünde. Psikolojim bu yüzden sigarayı kaldirmiyor. İşi stresli polis her gün neler yaşıyor. Uyku desen zaten yok. Bir gece Bir gündüz çalışıyor. vücut ne kadar gider ki boyle bir de sigara eklendi. İnşallah kendi istegiyle bırakır ben daha tek kelime etmem
0 oy
(587 puan) tarafından
Malesef benim eşim de evlendigimde bırakacağım dedi ama birakamadi icmediginde farkettim daha sinirli oluyor normalde çok sakindir ve baş ağrısı yapiyor saniirm o yüzden karismiyorum artik
0 oy
(795 puan) tarafından
Rüyada gördüklerim hep başıma geldi bırak sigara içsin bu gözler neleri gördü her rüyanın sabahında 
(1,990 puan) tarafından
Doğru söylüyorsun canım
0 oy
(1,036 puan) tarafından
Offf abartmayın yaaa sanırsın ıckı uyuşturucu böyle saçma şeyler için huzursuzluk çıkarmayın koca adam ergen gibi gizli gizli sigara içiyor bıraz salın şu adamları yaaa bknuu çıkardınız
(1,990 puan) tarafından
Kocamizi seviyoruz kıyamıyoruz ciğerlerine diye ne kızıyon anaaa :D Saldım artık ne yapayım . Oros.. ya kilit vurulmaz derler. Yapacaksa zaten yapar. Bir şey demem artık belki kendi isteğiyle bırakır ne diyim
(1,036 puan) tarafından
Hahahahahaha ha şöyle kız ne gızek desk  oraya vallahi kilit vurulamaz :)))(
0 oy
(2,718 puan) tarafından
Allah aşkına siz o insanın annesi değilsiniz, o da 16 yaşında ergen değil. Sigara doğru bir şey değil ama sanki uyuşturcu kullamış gibi davranmaya gerek yok. Bırakmıştır ama yaşadıığı problemler vs. gibi sebeplerden tekrar başlamış. Keşke başlamasaydı ama tepkiniz biraz fazla. Çocuğunuz bile sigaraya başlasa bu tepki bana göre fazla. Herkesin aklı fikri var
(2,718 puan) tarafından
Size kızmıyorum ama birinin sigara içip içmemesine bu denli karışmak bana saçma geliyor. Yetişkin bir birey ve sigaranın zararını biliyor. Dersiniz evin içinde içmez, balkonda içer. En fazla buna tepki verilebilirsiniz. İleride çocuklarınızıda fazla sıkarsanız yapacaklarını gizli yaparlar ve yaptıkları şeyden asla vazgeçmezler.
(1,990 puan) tarafından
En yakınlarım bu illet yüzünden çok kotu şekilde vefat etti. Altına yapma, kan kusma gibi. Eşim de yanımdaydı beraber yaşadık her şeyi. Ben 29 yaşında annesiz kaldım. Doğum yaptım kimsesizdim. Evet hepimiz öleceğiz ama sigara içmek bencillik gibi geliyor bana. Mesela annemin bana bu acıları yaşatmaya hakkı var mıydı . Ben baskı kurmadim ayrıca senden bunu istiyorum sagliginn için bırak dedim tamam demişti. Şimdi başladı ve yine bir şey demedim. Sadece onun adına çocuklarımız adına üzüldüm. Baskının insanı yalana ittiğini biliyorum. O yüzden hiçbir şey demedim ve içim kırgın ona yani 4 sene bırakmış demek ki oluyormuş.. neyse 4 sene 4 senedir :) deyip konuyu kapatacağım mecbur
(2,718 puan) tarafından
Anneniz sigara içmeyen biri olsaydı da başka bir sebepten ölecekti. Ölüm var bir sebep sunuyor Allâh. İnsanlar bunu kabul edemiyoruz ne yazık ki. Eşimin dedesi neredeyse günde 3 paket sigara içiyor ve ciğerleri hâlâ sağlam, doktorlar bile şaşırıyor. Sigara iyi bir şey değil ama yapacak bir şey yok. Üniversite yıllarında günde 3-4 tane içen biriydim, hiçbir zaman bağlımlı olmadım, hatta her şeyin kafada bittiğine inanırım. 6 senedir bir kere bile içmedim, hatta canım bile istemedi ama eşim içiyor, asla bırakamıyor. Kafasında eşiniz bırakmamış, dua edin bir gün bırakır inşallah
(1,990 puan) tarafından
Evet evet adamın hayali emekli olunca kahveye gidip okey oynayip sigara icmekmis :D
(2,718 puan) tarafından
Yapacak bir şey yok. Allah herkese akıl ve irade vermiş
0 oy
(436 puan) tarafından
Sigara içmeyen biri için bunları söylemek ve yapılmasını beklemek kolay ama cidden öyle sizin hayal ettiğiniz gibi basit değil, hiç çay içmeden yaşa yada benzeri şeyler , sigara içmekte böyle , benim de eşim bana diyor beni seviyorsan bırak ama maalesef olmuyor ve sevgiyi sigara ile ölçmekte ayrı bir şey , tabi ki hoş değil bunu savunmuyorum ama bırakmak kolay olsa neden içmeye devam edelim , eşin kaç yıl bırakmış geri başlamış, çünkü cidden olmuyor, sigara için aranızı bozmayın değmez , haklısın endişe ediyorsun ama adamin elinde olsa onca yıl sonra başlamaz , demekki çok bunalmış bir şeyler olmuş , belki siz destek olursanız bu dönemi atlatıp sigarayı içmez bir daha
(1,990 puan) tarafından
Yani 4 sene oldu birakalı. Şehir degistirdik iş ortamı değisti. İstemeden bizi İstanbul'a gönderdiler. Kaldiramiyor demek ki buranın sistemini. Ben de çikolatayı bırakamıyorum öyle bir şey galiba :D
(436 puan) tarafından
+1
Bir kere içen biri böyle aşırı bunalıma girince tekrar başlama riski çok yüksek, ama halam bıraktı on yıldır ağzına sürmedi ve ailede çok acı kayıp verdik yine içmedi , yengem aynı şekilde on yıldan fazla oldu bıraktı evinden cenaze çıktı yine içmedi , tamamen kişinin kendi yapısı ile alakalı , ama sigara için aranızı bozmayın inanki değmez
0 oy
(18,354 puan) tarafından
Sigara karşıtı yeşilaycı bir insanım ama çalıştığım ortam vardiyalı ve çok sigara içilen bir ortamdi o ortamda bir kaç kez içtim iş değiştirmesem devamda ederdim maalesef alışkanlığı olan biri için eziyet olur sizin dediğiniz tabiki bunu konuşun ama kendi iradesi ile değilde size verdiği sözle bırakıyorsa geri başlaması sürpriz değil 
(1,990 puan) tarafından
Ben kendi de istiyor zannediyordum malesef bunu bana söyledi. Seni sevdiğim için sen istedin diye bıraktım ama şimdiki işi çok kotu dayanamıyorum diyor

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 29 göst.
0 oy
2 cevap 104 göst.
0 oy
1 cevap 26 göst.
+1 oy
3 cevap 49 göst.

410,733 soru

12,358,587 cevap

41,280 kullanıcı