0 oy
175 göst.
önce Yemek-Tarifler kategorisinde (919 puan) tarafından
bebeginizi kacinca ayda ve hangi yontemle memeden kestiniz alismasi kac gun surdu ?

7 Cevaplar

+1 oy
önce (7,747 puan) tarafından
2 yaş sadece emdi bir kaşık çorba icmezdi ve saatlerce emerdi o kadar süte bağımlı bir bebekti 24 ay sabrettim sonunda anlatarak azaltarak oyun ile aklını celerek insan gibi sütten ayırdım. Eşim de çok yardımcı oldu Allah razı olsun iş yerinden izin aldı. Her süt isteğinde parka götürdü ya da diğer odaya geçip oyun oynattı kafasını dagitti . Çok güzel ayrıldık . Vicdanım  rahat o yüzden. 

Bir bebek dunyaya gözlerini açar açmaz annenin göğsünde buluyor kendini. Korkuyor onunla sakinlesiyor , ağlıyor onunla susuyor , yalnız hissediyor onunla bütünleşiyor. Sadece karın doyurmak değildir emzirmek . Ve bunu yerle bir etmek o güzel günleri bir anda tü kaka öcü olarak göstermez bana normal gelmiyor . 
-Reklam-
0 oy
önce (6,126 puan) tarafından
22 ay kizim. mememin ust catal kismi civarini kirmizi kalem ve siyah goz kalemi ike gelisiguzel biyadim eg oldu dedim 24 aaatte cozuldu is gece isigi acio baktik ertesi sabah da bakti hala eg daha da sormadi. 

oglanida 17 ay  sabirtasi surdum . gunduz emmedi tiksindi dilini surdu cekti falan. gece banamisin demedi sabirtasi olsa bile emdi. ertesi sabah sabirtasina pulbiber de ektim.. hem agzi yandi hem sabir tasinin kotu tadi ve kokusu. o gun boyu sadece bakti actirip. dikini surmedi mememi agzina almadi. gece de memee mamaaa diye agladi mizlandi su verdim gecsitirdim bikac gece. icinde alisti 
0 oy
önce (181 puan) tarafından
İkisinide 2 yaşında kestim memeden . Oğlumu önce sabır taşı sürdüm ama maalesef banamısn demedi yine de emdi sonra bizim Urfa'da mırra var kahve onu sürdüm bir defa ağzına aldı ve igrendi her gördüğünde meme pis olmuş dedi ve bıraktı. Kızımda yine mırra sürdüm ağladı yıka dedi salça sürdüm yine emdi en son yara bandı sardm uff olmuş dedim her açtığında ikisinde de yara bandı gördü uff diyip kapatıyordu öyle bıraktı 
0 oy
önce (836 puan) tarafından
Kızım 15 aylıkken kestim. Ben 1.ay öncesinden başladım ama. Mr randevum var diye bir süre emzirmemem gerekiyordu. Fırsattan istifade gündüzü kestim. Daha sonra da yavaş yavaş geceyi. Yani 1 ayda azaltarak bitti. Hem onun için hem benim için çok zorlayıcı olmadı. Mastit olmadım mesela. 
0 oy
önce (8,030 puan) tarafından
İki çocuğumu da azalta azalta kestim rahat oldu.
önce (919 puan) tarafından
azaltarak nasil kestiniz mesela gunduz hadi ek gida falan oyalarsiniz da gece zor olmadi mi
önce (8,030 puan) tarafından
Evet canım gece gündüze göre daha zor oluyor ama mesela gece 5 sefer mi kalkıyor ilk kalktığında vermeyip ikincisinde veriyordum.Bi şekilde oyalayıp uyutuyordum.En fazla bir haftaya unutur.
0 oy
önce (2,916 puan) tarafından
19 aylık sütten kesdim,ben birden kestim çok ağladı ama izin vermedim ,başka şeylerle kandırdım gündüz idare ediyordum ama gece çok zordu, iki gece çok ağladı sonra alıştı 
0 oy
önce (466 puan) tarafından
Ben oje sürdüm ayy hasta olmuş meme oğlum çok kötü dedim emersen sende hasta olursun bosver dedim iri iri damlalaryaptim kırmızı.  Kanamis anne dedi aa evet annecim veremem sende hasta olurdun dedim ilk almak için diretti . Al bak ağzını acıtır dedim  ağzıma değdirir gibi yaptım oww yandı yandı dedim güldü al bak deyince vites attı ama geçer diye umutlandi sürekli gün aşırı açıp emmek istedi ama oğlum bak hala geçmemiş dedim bosver etmeyelim süt pislenmis acımış dedim gel markete çıkalım sana daha tatlı kutu süt alalım mı dedim tamam dedi çıktık aldım eve gelene kadar yarisini içti.  Aklına geldikçe açıp oranın artık emilmwmes8 gerektiğini ispatladım saklarsaniz bebekleer dahada meraklanip elde etmeye çalışıyor şeffaf olmak mantıklısı bence bende öyle oldum ama beyaz yalanlar ile . O gece çok zorlandı ağladı sürekli ayağıma yatırdım kucağımda salladım memeyle uyurdu zorlandı ilk gece memeee diye ağladı açmaya çalıştı.  Bende ışığı açtım gösterdim annecim bak çok hasta şuan olmaz dedim emersen benim gibi ağzın yanar dedim korkunç bisekilde değil gülerek dedim ağzım yandı yaparkende güldüm ayy yandı yandı  diyip güldüm derken pes etti uyudu ertesi güne artık istedikçe bak oğlum hala aynı emmek istersen al ama onermem dediğim an eliyle kapattı güldü.  Sonraki günler ve haftalar da oyuna döndü artık sonra sonra unuttu . 27 aylık oldu elliyor bazen beni deniyor hala bi şansım varmi hersey normale döndü mü diye baktı temiz ama ben ona 24 ten itibaren artık sakinleşince fikirleri  BEBEKLER MEME EMER SEN ARTIK ABI OLDUN OGLUSUM DEDIM . Çocuklar meme emmez bebekler emer dedim .oyun eğlence atlattık.  Çok şükür.  

Ama gözlemlediğim kadarıyla bebekler memeden ayrılınca kayıp hissine düşüyor ve durgunlasiyor o kabullenme sürecinde devamlı düşünüyorlar ve anneye sarılmak istiyorlar tavsiyen bu süreçte ortalama 15-20 güne bitiyor.  Kestiğiniz günden itibaren onu yalnız değil ve değerli hissettirin çünkü o biseyi kaybetti sanıyor artık yok gitti diyor kendince ve siz ona aslında  herseyin yolunda olduğunu hissettirin bol bol öpün sarılın sevdiğinizi söyleyin rutin dışına çıkın mesela daha çok parka götürün gezdirin ufak sürprizler yapın bol bol . Gulumsetin havasını değiştirin ki çabuk adapte olsun . Naçizane önerim. 1 yaşa 2 hafta kala ayırdım sutten . Buarada.  

Başarılar:) 

İlgili sorular

0 oy
16 cevap 251 göst.
1 Aralık 2021 Diğer kategorisinde Queen (141 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 212 göst.
7 Şubat 2022 Diğer kategorisinde yılmaz. (306 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 278 göst.
9 Mayıs 2024 Diğer kategorisinde Gulhancakmak123 (5 puan) tarafından soruldu
0 oy