0 oy
132 göst.
Diğer kategorisinde (859 puan) tarafından
3 yaş oğluma tuvalet eğitimine başladım bugün tam bir hafta oldu ilk iki gün gece gündüz kaçırmaları oldu 2.3 gündür yattıktan iki saat sonra ve sabah 6 7 gibi kaldırıyorum idrarını yapıyor ne zaman kaldırmayı bırakmalıyım siz başlayalı ne kadar oldu kaç saatte bir kaldırıyorsunuz 

7 Cevaplar

+1 oy
(13,862 puan) tarafından
Hemencecik alışır inşallah paşa 

Benim kızda bıraktı iki buçuk yaş hiç kaldırmadım gece sabah kalkınca gidiyor 

Akşam yatmadan hemen önce fazla sivi tüketirse olabiliyor kaçırma
-Reklam-
0 oy
(40 puan) tarafından
Nasıl basladiniz neler yaptınız. Mümkünse buraz bahsedebilir misiniz? Benim de tam 3 yaşında oğlum. Hazır eğitime ama Israrla reddediyor.
(859 puan) tarafından
Canım şöyle anlatayım bizde tam 3 de başladık ben bezi tamamen bıraktırmadan önce bez değişimi yaparken ara ara yarım saat bir saat altını açıp çişin kakan gelirse söyle diyordum iki yaşından başladım bu olaya ilk kakasını yapınca çok korktu ağladı hatta 2 yaşındaydı o zaman bezimi bağla dedi bir süre bezini öyle açmadım sonra tekrar ara ara açmaya başladım ama kısa süreler dediğim gibi yarım saat bir saat kadar öyle öyle altına kaçırsa da idrarını yaptığını kakasını yaptığını ve bezinin olmadığını farkediyordu
Gelelim şimdi ki aşamaya benim aklımda hiç bıraktırmak yoktu hazır değiş gibi hissediyordum yoksa sonbaharda bıraktıracaktım bıraktırmak istemedim kardeşi olduğu için zor olur diye cesaret edemedim daha doğrusu geçen hafta pazar günü birden açmak istedim sonra da bağlamak istemedim önceden ara ara açtığım için bi alışıklığı vardı zaten bezini tamamen açtıktan sonra karşıma alıp artık bezi bırakalım dedim hayır bağla istemiyorum dedi bende eğer bırakırsan popon artık pişmez acımaz ve sana ödül alırım dedim :) rüşvetse rüşvet :) öyle diyince tamam anne bana şunu şunu al dedi markete götürdüm biraz gönlü olsun diye istediği şeyleri aldım eğer çişin kakan gelince söylersen en çok istediğin şeyi de alırım dedim ( istediği şey büyük mavi kutu içinde bir sürü oyuncak çıkması bayadır çabaladığı bişey nerde gördüyse çıkıp o kutuyu yapma fırsatım olmadı bende fırsattan istifade çok istediği şeyi yapmayı teklif ettim )tamam dedi sonra çişi kakası gelince söyledi koşarak gülerek koş koş çişin buraya dökülmesin olması gereken yere gitsin diye güldürerek eğlenceli bi hale gelmesini sağladım tuvaletin ilk gün gündüz 7 kere kaçırdı anne ıslandı dedi değiştirdim ben gece gündüz aynı anda bıraktırmak istedim gecede bağlamadım yatağına alez çarşaf alez çarşaf şeklinde iki kat serdim olurda kaçırırsa kolaylık olsun sıyırıp alayım diye 3 kere kaçırdı bez takarken kuru kalkmıyordu zaten yatmadan çok su içiyor bende saat başı alarm kurdum kaldırdım uyuya kaldığım saatlerde işte 3 kere kaçırdı ikinci gün gündüz 5 kere kaçırdı gece 2 kere kaçırdı uyanamadığım saatlerde yine üçüncü gün 1 kere kaçırdı gündüz gece saat başı yapmak istemedim iki saate bir alarm kurdum iki saatte baktım kaçırmamıştı böyle böyle saatleri uzatarak gece iki kere kaldırmaya başladım 2 gündür yattıktan iki üç saat sonra ve sabah 6 ve ya 7 gibi kaldırıyorum kaçırması yok sadece ilk üç dört gün kaçırdı zaten gece gündüz 4 günden sonra kaçırmıyor çişini tutabilmeyi biliyor artık ilk günler çok tutamıyordu çişim geldi diyordu mesela gidene kadar yapıyordu altına şimdi tutabiliyor ama çok sıkışınca bile kaka kaçırma durumumuz hiç olmadı bizim zaten baştan beri durum böyle canım
Bir de ben bu süreci her çocuk farklıdır şeklinde düşünüyorum mesela görümcem çocuklarını gece kaldırmaz hiç ama gece kaçırmaları olmuyor diyo ama gündüz eğitimi 20 gün sürdü dedi ilk geceden beri kaldırmadım hiç kaçırmadı demişti bezliyken de kuru kalkıyormuş zaten ama benimki bezliyken de yaş kalkıyordu o yüzden gece kaldırıyorum bir süre devam etmeyi düşünüyorum gece kaldırmaya
Bir de ben lazımlık aldım oturmalı ilk 3 gün oturuyordu ama ne ideaeını ne kakasını yapamıyordu sonra normal alafranga tuvalete götürdüm kakasını yaptı hadi yıka gitsin dedim suyu döktü kakam gitti diye baya güldü tekrar gelince oraya gitmek istemedi orasının kapağı yok düşerim dedi klozet için aparat alamadım aniden başladığım için bende iyice alışana kadar duşakabinin içine yaptırıyorum kakasını yapınca alıp klozete atıyorum daha iyi adapte olunca da klozete aparat alıp klozete yaptıracağım ama benim için nereye yaptığı önemli değil şu an öğrenmesi kavraması daha önemli
(40 puan) tarafından
Kolay olmamış ama sonucunuz güzel. Çok teşekkür ederim detaylı anlatımıniz için. Dikkate alacağım ben de hepsini. Darısı başımıza.
0 oy
(8,837 puan) tarafından
Gündüz tam oturmadı bizim cok zormuş tuvalet eğitimi 
(859 puan) tarafından
Ya öyle mi kaç yaşında
(859 puan) tarafından
Ben özellikle 3 yaşı bekledim hem dediğimi iyice anlaması için hem kolaylık açısından şimdi dediğimi anlıyor ya o yüzden çok zorlanmadım 4. Günden bu yana kaçırması olmadı kakasını ilk günden beri zaten kaçırmadı hiç ama idrarını ilk günler söylese bile gidene kadar yapıyordu ya da bişeye dalınca unutuyordu iki gündür çişini tutabildiğini gözlemliyorum
(8,837 puan) tarafından
3 yaşında canim kücuğunu lazimlığa oturturursam yapıyo yoksa yapmıyo
(8,837 puan) tarafından
Evet cişini tutuyo bazen kacırıyo ama büyük tuvalete aynı şekilde nasıl alısır bilmiyom
(859 puan) tarafından
Benimki de ilk gün istemedi canım artık bezi bırakalım dedim hayır istemiyorum bağla bezimi dedi sonra bende rüşvet teklif ettim istediğin şeyleri alırım dedim tamam dedi markete götürdüm istediğini aldım biraz bayadır istediği bişey vardı yapmaya fırsat bulamadım eğer tamamen bırakıp tuvaletin gelince söylersen onu alırım ama her geldiğinde söylemen gerek dedim tamam dedi tuvaletle ilgili çizgi film açtım kukuli falan sonra kukuli ne dedi diye sordum gün içinde çişin gelince annene söyle bezi bırak diyor dedi hep sonra ben bak arkadaşların hep bıraktı diye arkadaşlarının ismini saydım onlar annesine söylüyor bezi çıkarmışlar popoları yara olmuyormuş dedim ona da ikna oldu arkadaş ortamını seven bi çocuk zaten en son olarak renkli desenli iç çamaşırı aldım şimşek mcquuen çok sever mesela şimşek mcquuenli çamaşır aldım  onu bir kere ıslattı tüh ıslandı artık giyemeyceğiz dedim diğerlerini ıslatmayalım da onları giyebilelim dedim öyle öyle zaaflarına gide gide öğrettim şükür :) sevdiği şeyler çok etkili oluyor bence bir de kızmamak korkutmamak çok önemli ben hiç kızmayan bi anne değilim gerektiği yerde tepkimi gösteririm hafif bir şekilde ama bu dönemde hiç kızmadım her çocuk farklıdır kimisi çabuk kavrar kimisi birazcık geç kavrar canım sen sabırlı ol yeterki
(8,837 puan) tarafından
Sabırlıyım canım işallah dedigin gibi olur zor bi sürec her dedigimi anlıyo bugun bir kere altına kacırdı tek derdim cişinın söylemesi
(859 puan) tarafından
Sen bi dediğimi eğer yapmadıysan yap canım şunu alırım bunu alırım de bi bakalım eğer denemediysen
(859 puan) tarafından
Bende bu kadar hızlı kavracağını düşünmedim hiç
(859 puan) tarafından
Sen soruyor musun peki çişn kakan geldi mi diye
(8,837 puan) tarafından
Bunu bi deniyem canim dediklerimi anliyo ama cizgifim izleyerek deniyom bende bir kere kacırdı cişini söylemiyo daha
(859 puan) tarafından
Bir de kaç gün oldu canım başlayalı
(8,837 puan) tarafından
Cok dedim ya söyle diye ama oyuna çok dalıyo
(8,837 puan) tarafından
1 hafta oldu canim
(859 puan) tarafından
Daha yeni canım 15 güne kadar eminim alışmış olacak dert etme kendine gece de açıyor musun peki bezi
(8,837 puan) tarafından
Geceye  daha gecmedim canım
(859 puan) tarafından
Bence geceyi de aynı anda bıraktırsan hem senin hemde çocuğun için kolaylık olur canım ben aynı anda çözdüm mesela dediğim gibi ilk 3 gün saat başı kaldırdım 3 kere kaçırdı ilk gece ikinci gece iki kere üçüncü gece hiç kaçırmadı 3. Geceden sonra iki kere kaldırıyorum yatttıkan 2.3 saat sonra ve sabah 6.7 gibi
(8,837 puan) tarafından
Annemde dedi canim olmadı başlıyem isallah  alısir oğlum
0 oy
(1,942 puan) tarafından
Benim kızım da 3 yaşında ben 2 buçuk yaşında aliştirdim hamileliğimi.ogrendim sonlara gelince zorlanmıyim diye çocuktan sonra da aksatirm yetişemem falan kalır diye ama gece nekadar kaldirirsam kaldirayim yapıyordu hergun yıka as yıka as artık başa çıkamadım geceleri bezliyorum gündüz zaten artık kendi gidiyor normallesti
(859 puan) tarafından
Sorma ya bende yıkamaktan bıktım toptancıdan iki paket 12 li boxer iki paket atlet aldım hahahaha
0 oy
(20,074 puan) tarafından
4.5 ay alt ıslatma sorunu devam etti. Sonra kendiliğinden geçti. Bazı geceler yatağında ağlar gibi sesler çıkardı. Ya da ağladı. O zaman kalkıp götürdüm. Cisi gelince ağlıyordu. Öyle öyle bitti.
0 oy
(4,407 puan) tarafından
Ben ilk cocugumda ne bez bagladim gece ne de cise kaldirdim. 27 28 ay civariydi ogrendiginde. En fazla 2 kere kacirdi sonra da kacirmadi. Eger tutuyorsa bence hic kaldirma.
0 oy
(1,274 puan) tarafından
Benim kız ssat 11 de uyurdu yatmadan önce çişi olsa da olmasa da götürürdüm ki kendi yok dese bile yapardı bide sabah 6 da kalkardık ama binde bir altına yapıyodu 

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 117 göst.
1 Ağustos 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 108 göst.
12 Ağustos 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde ❤Hanifela ❤ (4,721 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 224 göst.
2 Eylül 2023 Diğer kategorisinde E&C (2,385 puan) tarafından soruldu

410,952 soru

12,366,867 cevap

42,093 kullanıcı

Kategoriler

...