+5 oy
291 göst.
Diğer kategorisinde (2,527 puan) tarafından

image

Erteleyipte yapmak istediğiniz neler var ? 

Benim okumak istediğim çok kitap var bazen erteliyorum malesef hepsini okumak istiyorum  :D 

Kendiniz için yararına veya ahiretiniz için yararlı olduğuna inanıp yapmak isteyipte ertelediğiniz neler var? 

Tesettür? 

İbadete yönelme? 

Farkında olarak yaşama? 

Vb 

Ertelemekten vazgeçip adım atmaya ne dersin ꨄ

13 Cevaplar

+3 oy
(725 puan) tarafından
Hamileyim namazlarima başladım çok şükür tam vakit kılıyorum . Kuranimi da öyle her gün okuyabilsem diyorum sürekli erteliyorum. 
(2,527 puan) tarafından
Elhamdülillah canım dünya boş ahiret heybemizde boş olmasın inşallah
-Reklam-
+1 oy
(4,975 puan) tarafından

Namazımı kılmak :'( hakkıyla kapanmak :'( rabbime layık kul olmak :'(

Bu yaşıma kadar eskittiğim kıyafetlerin sayısı yok ama bir namazlık eskitemedim şu ömrümde :( sorsan kalbim temiz elhamdülillah Müslümanım... 

(2,527 puan) tarafından
Rabbim nasip etsin inşallah düşün bi neden erteliyorsun mesela yarına sağ çıkacağımız ne malum hakkıyla yapmaya yarından başlayabilirsin daha fazla erteleme
+1 oy
(14,863 puan) tarafından
Maalesef o kadar çok ki 
(2,527 puan) tarafından
Ozmn yavaştan başla erteleyeceklerini azalt veya yok et
+1 oy
(134 puan) tarafından
Böyle dini kitaplari çok okumak istiyorum ama hiç yok elimde camiye gidip okuyorum bazen nerden aliyirsun canim
(3,746 puan) tarafından
Büyük Kitapçılarda dini bölümde veya internette bulabilirsin
(2,527 puan) tarafından
İkra kitap var googleden uygun ve güvenilir canım
+1 oy
(1,142 puan) tarafından

Kitap bu canm 

image

(2,527 puan) tarafından
Ayyy Kütüb-i sitte çok iyi bir kitap tüm serisi varmı elinde
(1,142 puan) tarafından
Yok galiba canım ama bakmam lazım baya vardı böyle kalın kalın içinden bunu seçtim
(2,527 puan) tarafından
Bu attığın kitap büyük bir cilt 17 yada 21 cilt olması lazım devamı olsaydı iyiydi yaa
0 oy
(10,722 puan) tarafından
Ertelediğim bişey yok çok şükür sadece hacca gitmeyi çok istiyorum nasip olur inşaallah  onun dışındaki ibadetlerimizi elhamdülillah yapıyorum
(2,527 puan) tarafından
Ya ne güzel elhamdülillah oda nasip olur inşallah
0 oy
(5,004 puan) tarafından
Ah ah kuranimi hergun okusam keske
(2,527 puan) tarafından
İnşallah canım gayret et yaparsın
0 oy
(1,142 puan) tarafından
Bende böyle kitapları okumayı çok seviyorum her yerde ariyordum geçen gün babamın dolabı var üst cekmecesini hiç acmazdik elimiz yetişmediği için geçen bişey arıyordum bı baktım ki ne Allah im yüze yakın kitap hepside o kadar güzel ki o kadar mutlu oldum ki havalara uçtum şuan bunu okuyorum mesela 
(2,527 puan) tarafından
Ya ne güzel canım oku okuduğun kadar
0 oy
(578 puan) tarafından
Allahim tesettüre layıkıyla girmeyi bana da nasip etsin inşallah gerisi namazlarımı kaçırmamaya özen gösteriyorum bir de hacca gitmek istiyorum inşallah o da nasip olur bir gün 
(2,527 puan) tarafından
Amin inşallah dünya geçici boş önemli olan ahiret heybemizi doldurmak ertelemek nereye kadar bi bakmışsın erteleye erteleye geçmiş zaman ömür bitmiş faydası olmuyor sonra
0 oy
(304 puan) tarafından
Namaza çok şükür dikkat ediyorum şimdilik  hedefim kuranı kerimi Türkçe mealini anlayarak okuyup bitirmek ama henüz nasip olmadı bir de günlük zikirler var başlamaya niyetliyim ama bı turlu baslayamadim
(2,527 puan) tarafından
Attıklarımı düzenli okuyarak alışkanlık haline getirebilirsin inşallah hergün atıyorum zikir canım

Bide meal değilde tefsir okumanı tavsiye ederim
0 oy
(913 puan) tarafından
Her şeyin daha farkında olarak yaşamayı çok isterim. Aslında farkındayım ama bahsettiğim şey daha derinlerde. Yaşam boyunca karşımıza çıkan kişi ve olayların sebepsiz oluşmadıklarını biliyorum ama olanlar hakkındaki çıkarımlarımın daha net olabilmesini isterdim.

Bir olay olduğunda oluş amacını anlıyorum ama nefsime ağır gelince asıl ana fikri kapamıyorum mesela. Bu hayat için, kısa vadeli de olsa beni destekleyen kararlarım, uzun vadede nasıl olur bilmiyorum. O yüzden her şeyin daha farkında olarak yaşamak, belki başka olanaklar sunabilir. 
(2,527 puan) tarafından
Kesinlikle öyle farkında olup yaşamak hayatımızı güzelleştirir ahiret yolculuğumuzu kolaylaştırır biiznillah
0 oy
(2,527 puan) tarafından
Yokmu arttıran
0 oy
(51,769 puan) tarafından
namaza baslamak hep erteliyorum
(2,527 puan) tarafından
Bismillah deyip başlamaya ne dersin? :)  yarın

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 184 göst.
8 Mart 2023 Diğer kategorisinde Zhlfrk (7,638 puan) tarafından soruldu