+1 oy
75 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (35 puan) tarafından
Arkadaşlar oğlum 2bucuk yaşında haziranda 3 yaşına girecek Allah'ın izniyle bugün tuvalet eğitimine başladım sabahtan ber 5 6. Kez küçük bir kerede büyük tuvaletini altına kaçırdı bi türlü küçük lazimliğa oturtamiyorum sadece sabah 2kere geldi onda da yapmadı ve biraz sanki korktu gibi. Ben nasıl alistiracam ya şimdiden yoruldum bu kere lazimliga yapsa diyorum belki artık gelmek ister ama ikna edemiyorum 

3 Cevaplar

0 oy
(540 puan) tarafından
Belki kendini hazır hissetmiyomu acaba
(35 puan) tarafından
Bilmiyorum ya hazır bence çünkü kakasını beze yaotiginda saniyesinde gelir kaka yaptim temizle der
(540 puan) tarafından
Bence biraz daha bekle benim kızım da mayısta 3 yaş olacak ben 3 aylıkken kargo parasını karşılamak istemediğim için lazımlık almıstım kapalı balkonumda duruyodu 2 yaşına doğru bir gün teyzesi okul cıkısı gelmişti teyzesini görünce bezini çıkarıp büyük tuvaletini yaptı bez bağlatmadı bağlamadık 1 hafta sonra bayramdı ben bez bağladım köy mesafesi uzak altına yapar diye yapmadı daha 6 7 aydır gündüz takmıyoruz 2 haftadır da gece takmıyoruz anlıyo söylüyo büyük tuvaletini bez dısında asla yapmıyodu bezini çocuk almıs dedim sakladım bağlamadım artık gece de gelse cağırıyo
(35 puan) tarafından
Teşekkür ederim yorumlarınız için bi bakalım bu iki üç gün nasıl olacak
(540 puan) tarafından
Alıstırıcaksan geceli gündüzlü alıstır sonra sorun oluyor şimdi de artık dısarı cıkarken de bağlamamayı düşünüyorum inşallah başarabiliriz
(35 puan) tarafından
İnşallah inşallah
-Reklam-
0 oy
(276 puan) tarafından
Korktuysa ertele canım ısrarci olma inat eder öğrenmez. Ben ay takminine göre başladım tuvalet eğitimine burdan biri söylemişti bana da Allah razı olsun ondan yarım günde öğrendik biz tabi öncesinde de sürekli anlattım tuvaletle ilgili herşeyi. 2bucuk yaşın öğrenmistik bizde. Mart 1 3 yaşına girecek kızım sana da fikir olsun
(276 puan) tarafından
Ay hanımlar hepimize bende dahil sağlıklı doğumlar diliyorum rabbim sağ salim kucagimiza almayı nasip etsin :)))) googleye ay takvimine göre tuvalet eğitimi yaziyosunuz ilk sırada kozmik bakıma tıklıyosunuz ben de baktım da şimdi size bilgi vermek için 1.seçenek 7ocak 2.secenek 12 Ocak ile 13 Ocak arasiymisti Ocak ayı geçmiş siz şubat ayindaki günlerde deneyin inşallah faydasını görürsünüz. Bence Şubat ayına kadar da tuvalet için ön hazırlığınızı yapın anlatın detaylı bi şekilde. Ve bence en önemlisi de tuvaletini öğrenmiş çocuklarla bi araya getirin bak o tuvalate yapiyo bizde yapalım mı yada sende yakında buraya yapacaksın çünkü sende büyüyosun yetişkin birey oluyorsun gibi gibi konuşun
(1,575 puan) tarafından
Allah razı olsun canım aminn:) ❤️ deneyelim bakalım
(276 puan) tarafından
Aminnn cümlemizden razı olsun :) bezi bıraktığınız gün kalan bezlere bay bay diyin ortadan kaldırın. Gündüz ve geceyi aynı anda kesin. Gece uykusuna geçtikten sonra 40 45 en fazla 1 saat sonra kaldırın ciş yapmaya götürün uyku halde bile olsa yapıyolar :) genel olarak da wcye kim önce gidecek yarışması yapın. Uçak olun hadi wcye uçuyoruz diyin. Her çişin yada kakanin arkasından bay bay yapın. Yaptığı kakaların şeklini biseylere benzetin yada boyuna göre anne kaka baba kaka yuvasina gidiyo buda bebek kaka felan diyin.
Birde şöyle bi durumumuz vardı bizim. Benim kız bezliyken bebekliginden itibaren kakasını hep ayakta yaptı o yüzden biz biraz kakada zorlandık. Çözümü de alaturka wcde terlik aldım ona küçük onları giyip oturarak yapmayı öğrendi. Cişimizi lazimliğa kakamizi alaturka tuvalete yapıyoruz inşallah sizlerde faydasını görürsünüz ;)
(1,575 puan) tarafından
Benim oğlumda denk gelmişse oturarak yapar onun haricinde ayakta yapar ve asla rahatsız olmaz kakasından ben artık yeter popon pişecek diyorum yok zorla kavga kıyamet bana tekme ata altını değişiyorum umarım işe yarar ya teşekkür ederim ❤️
(276 puan) tarafından
+1
İnşallah canım rabbim yar ve yardımcınız olsun tez zamanda öğrenmeniz dileğiyle
0 oy
(20,074 puan) tarafından
Lazilliga oturmamak için ağlıyorsa işin zor. Korkuuosa üzerine gitme. 3 yasa doğru daha rahat ogretirsin. Ama oyalayabiliyorsan lazimliga otururken onzaman yavaş yavaş öğrenir. 15 20 dk da bir oturt. Ben lazimlikta beceremedim. İlk denememde 4 gün denedim. Ağlıyor korkuyordu. Vazgeçtim. 30 aylıkken klozet aparatı aldım. H******resimleri olan güzel bişey . Onunla başladık. O şekilde öğrendi 
(35 puan) tarafından
Teşekkür ederim bir iki gün denerim olmadı  tekrar bağlarım

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 133 göst.
20 Ocak 2025 Diğer kategorisinde Anneymben (859 puan) tarafından soruldu
+2 oy
1 cevap 55 göst.
31 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Seker_.33 (2,987 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 176 göst.
6 Aralık 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Nnnnnn (259 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 148 göst.
23 Eylül 2023 Diğer kategorisinde 241224 (5,163 puan) tarafından soruldu

410,952 soru

12,366,885 cevap

42,099 kullanıcı

Kategoriler

...