+2 oy
303 göst.
önce Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (137 puan) tarafından

Kızım 20 aylık olacak bugün farkettim dişleri böyle olmuş neden acaba doktora gitmelimiyim

image

13 Cevaplar

0 oy
önce (137 puan) tarafından

En İyi Cevap
5 gündür antibiyotik kullanıyoruz ondan mı oldu acaba daha önce yoktu çünkü 
-Reklam-
+1 oy
önce (2,496 puan) tarafından
Demir ilacı kullaniyor musunuz
Yok 1 yaşından sonra bıraktım o zaman bile ocean kullandım sağlık ocağındakini kullanmadım
Benim oğlumun da ön iki dişi çürüdü bizde ocean kullandık ama yine oldu diş doktoru hangisi olduğu farketmiyor hepsi dişi çürütüyor mutlaka ilacı verdikten sonra ya su verin ya da fırçalayın demişti o yüzden sordum
önce (2,089 puan) tarafından
Elif Aras alakası yok bende 1 yaştan sonra hafif kansızlık vardı demir verdi her damladan sonra ben macunsuz şekilde bile fırçalattim kendim fırçaladim ne şeker yedi oğlum nede doğru dürüst tatlı kendi yaptıklarımdan yedirdim 3 yaştan sonra ufacık çikolata yedirdim 3.5 yaşında öndeki dişi birden çürümeye başladı...
Olabilir tabi bize o yüzden oldu deyince post sahibine de sormak istedim
0 oy
önce (12,731 puan) tarafından
Fırçalıyomusun canım. 5 günde sanmam böyle olacağını
Daha önce yoktu birde sadece üstler evet yeni yeni fırçalamaya başladık öğretiyorum
0 oy
önce (997 puan) tarafından
Çürüyor canım fırlatmaya özen göster 
Teşekkürler çok güçük daha çürümez inşallah ya
0 oy
önce (247 puan) tarafından
Düzenli fircalamasini saglayın dişleri ni rengi acılsın
Tmm teşekkür ederim
0 oy
önce (1,408 puan) tarafından
Tartar gibi duruyor. Rutin olarak fırçalayın. Çok mu abur cubur tüketiyor?
Tartar ne oluyor yok abur cubur yedirmiyorum
0 oy
önce (15,707 puan) tarafından
Antibiyotikten olmuştur. Sen yinede firçalarsan iyi olur. 
Tmm teşekkür ederim
0 oy
önce (109 puan) tarafından
Çürümeye başlamış bnm çocukları kide boyle ya
Niye oldu bianda çok şaşkınım sadece antibiyotik kullandık ondan mı acaba dedim
önce (109 puan) tarafından
Bu dişler dusecej zaten  o birden olmamistir sana öyle gelmiştir 2 oglumdada aynısı oldu küçük oğlumda 25 aylikta fln oldu büyük ohlumda 1 buçuk yaşında başladı şimdi. Nerdeyse bütün on dişleri curuk
Yoktu bugün gördüm çok şaşırdım üstler böyle olmuş benimde büyük oğlumun hep çürüdü şimdi 10 yaşında yenilendi ama çok abur cubur yerdi yemek yemezdi babasi alır onları yerdi şimdi bakıyor ama kızıma çok şaşırdım valla
0 oy
önce (2,371 puan) tarafından
Fırçalayın hergun gececek
Tamam inşallah ilerlemez
0 oy
önce (866 puan) tarafından
canım bende 1 yaşından itibaren nasıl özenle fırçaladım şeker çikolatadan sakındım zaten havale gecirdiği için öyle bi ilaç yelpazemizde yok sonuç 3 buçuk yaşında ve ön dışler yavaştan gidiyo götürdüm geçen aylarda doktor biberon çürüğü dedi benim kızım biberonla süt dahi içmedi sadece su dedim bu çürüğün adı biberon çürüğü bebeklik dönemin de oluşan çürüklere denir dedi
İlknur yorumu ben yazdım sandım aynısı sizin gibi yaşadıklarım ne şeker ne çikolata kendi yaptığım kek tatlı okadar benimde oğlum 3.5 yaşında öndeki birden çürüğe başladı bir anda ... dişler çıktı çıkalı once macunsuz sonra macunla fırçaladigim halde kendim fırçaladimki tutturdugunda sırf çürümesin diye destekledim genede çürüdü malesef:+(
çok üzüldüm çürümesine bide gören direk beni suçluyo çok mu şeker yiyoo özellikle eşimin ailesiii veee görümcemmm
Aynıyız bende çok  üzüldüm eşimin rahatlığı zaten çabası zaten çürüyüp yenilenecek süt dişi demesi ...ki okadar dikkat etmeme rağmen arkadaşların çocuklarının elinden düşmez abur cubur birşey olmadı beni buldu...genetikmi bilmiyorum benim hiç öyle aşırı çürüklerim olmadı...eşimin resmen komple çürük tabi çocukluğunu bilemem
genetik sanmıyorum ben 27 yaşımdayım ağzımda 1 tane bile çürük dolgu yok eşimin dişleri zaten bembeyaz ve düzgün
Bilmiyorum süt dişi çürüdüyse bukadar dikkat etmem rağmen ana dişlerini şimdiden düşünüp duruyorum cururse diye
0 oy
önce (856 puan) tarafından
disler ciktigi anda macunsuz fircalanmasi gerek cunku osman gonulalin videosu var bu konuda izleyebilirsiniz 
Evet macun kullanmıyorum zaten tamam dir izleyeyim teşekkür ederim
0 oy
önce (2,201 puan) tarafından
Benimde üç yaşında oğlum bizimde böyle fircalatmiyor çok o yüzden 
Anladım teşekkürler
0 oy
önce (631 puan) tarafından
Antibiyotik dişleri çürütüyor maalesef. Her antibiyotikten sonra mutlaka fırçalayın. Benim arkadaşımın kızı aşırı antibiyotik kullanımından dolayi 2 yaşındayken tüm dişleri çürümüştü yemek dahi yiyemiyordu dişleri erimisti resmen. O yüzden ihmal etmeyin yine de 
Bende antibiyotik diye düşünüyorum ishal oldu tathlilde de kan görüldü flay diye antibiyotik verdi 8 saatte bir verdik ondan sonra oldu daha dikkat edeceğim çok üzüldüm devam etmez inşallah
Etmez inşallah fircalamayi ihmal etmeyin de
Tabiki teşekkür ederim
Rica ederim

İlgili sorular

+1 oy
19 cevap 292 göst.
0 oy
1 cevap 238 göst.
25 Haziran 2022 Güzellik-Bakım kategorisinde Acemi anne36 (1,336 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 624 göst.
28 Ağustos 2020 Diğer kategorisinde Nebaht (501 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 539 göst.

409,789 soru

12,319,908 cevap

38,931 kullanıcı

Kategoriler

...