+9 oy
1,238 göst.
önce Diğer kategorisinde (102 puan) tarafından
Erkek çocuğu annesi erkek çocuğu annesi heryerde bu paylaşım parka gidiyoruz erkek çocuğunuz var normal 

Ay erkek çocuğu durmaz erkek çocuğu evde beslenmez erkek çocuğu dış dünyaya alışkın varlıklar gibi gibi kesinlikle duymuşsunuzdur sosyal medyada 

Ben buna çok karşıyım neden erkek çocuğu burda olsun hayatımda olsun sosyal medya olsun yaramaz kız çocukları da var ama 

Neden erkek çocuklarına kasten bir dialanma bir soğutma istediği toplum nereye gidiyor böyle 

Örnek geçenlerden misafirliğe gittim gittiğim bayanların iki kız çocuğu var benim bir oğlum.bir kızım.var kızım melek oğlum yarasa gibi davranıyorlar ve susmadim erkek çocuğuna neden böyle bu toplum cahiliye döneminde kızları öldürdükleri gibi şimdide erkek çocuklarına saldiraya geçtiler dedim en sonunda 

Sunuda söylemek isterim kız çocuğu erkek çocuğu ayırt edilmeksizin .

Karakteri nasılsa öyle çocuklar  çocuk bu simaracak kıracak dökecek yazacak biyel öğrenecek yazık yapmayın yaptırmayın ektek çocuğu olan anneler onlarda canımız tıpkı güzel emanet kız cocuklarimiz gibi güzeller güzeli erkek çocuklarımız 

57 Cevaplar

+2 oy
önce (3,443 puan) tarafından
Kızım var çok hareketli değil di 21 aylık oğlum var kaç çocuğa bedel hergün düşüp bir yerini yaralıyor gören sen buna nasıl bakıyor aa evde iş yapamazsın tühh tühh sana erkek ya ondan kızlar böyle olmaz gibi laflar kardeşimin iki oğlu var okadar sakinlerki sanki evde çocuk yok her çocuk bir olmuyor ki kız olsun erkek olsun benim eşimin çocukluğu nu anlatırlardı çok yaramaz diye oğlumda babaya çekmiş napalım yani
önce (102 puan) tarafından
Allah bağışlasın bacım
önce (3,443 puan) tarafından
Amin canım hepimizin evladını Rabbim bağışlasın
-Reklam-
+2 oy
önce (834 puan) tarafından
Evet onlar da masum ama nedense kiz cocuklari hep daha tatli bulunuyor 
Evet kızlar tatlı maşallah erkekler de çok tatlı
+2 oy
önce (4,485 puan) tarafından
İki erkek evladım var evde tam bi doğal afet gibiler dokundukları yer ellerinde kalır. Dışarıda da tam bi melekler bana da çok acıyan oldu özellikle ikinciye hamileyken ayy oda mı erkek yazık filan ama umrumda değil. Kız çocukları nasıl bilmiyorum diyemem çevremde çok var benim oğlanlar o kızların yanında melek. Tamamen kişilikleriyle alakalı aslında. 
Maşallah canım Rabb'im esirgesin
önce (4,485 puan) tarafından
Amin canım cümlemizin evladını
+2 oy
önce (74 puan) tarafından
Kızımda var oğlumda  kız yegemlerim de var erkek de evet genel olarak erkek çocuklar daha aktif daha hareketli bu yüzden söylüyorlar kızımda hareketli oğlum daha küçük biliyorsun bakalım nasıl olacak 
Hayırlısı olsun kuzum erkekte evlat kızda ayrım yapılıyor ve dislanacak zamanla şey duydum bir akraba var kuzum
Diyor ki erkek çocukları  dışarıda beslenir okulda bile işi yok diyorlarmış ve bizde yolluyacagiz iki gün sonra oğullarımiz bu duruma düşmesine izin mi verelim
önce (74 puan) tarafından
Şimdi kufredicem abartmanin birseyini çıkarmışlar
Ya bunu kim çıkardı amaç neydi hareketlilik farklı evde beslenmez demek farklı canım
+2 oy
önce (5,575 puan) tarafından
Katiliyorum. 

Ayrica kizim var tum mahalle bizi tanir. Cok hareketlidir erkek cocuklari yaninda cok sakin kaliyo. Krese gidiyo sinifin en hareketli ogrencisidir. 
Benidme kızım öyle kucaktan inmezler oğlumda öyle
+2 oy
önce (4,552 puan) tarafından
Erkek çocukları genelde daha hiperaktiftir ve yerinde duramaz genelde dövüş silah kovalamaca gibi oyunlar oynarlar bu onların doğasında var kız çocukları ise daha çok şefkat ve merhametli oldukları için evcilik oynarlar ve bu iki unsur çocuklarda ilerde aile olabilmeleri hayat eşi bulabilmeleri içindir, ve evet bazen tam tersi olabiliyor bu genelde anne ve babanın ona verdiği terbiye ve ahlakla alakalı bir durumdur☺️ 
Oda var tabikdie ama ormanda ağırda evde beslenemz gibi şeyler hos değil
önce (4,552 puan) tarafından
Espiri yönünden söylüyorlar bunu
+2 oy
önce (2,000 puan) tarafından
Hiç erkek kız ayrımı yapılmaz yaramaz yaramazdir benm ailede çevrede komşu gördüğüm tüm erkek çocukları çok uslu eşimin arkadaşı var onun oğlu bile yerinde oturur asla kalkmaz konuşmaz eşimin yogenleri yine öyle ses seda yok ama benm mübarek bir kızım Amman Allahim yetişemiyorum kız kardeşim şuan evde o bana yardım ediyor on çocuk bakmış gibi yoruluyorum o kadr yaramaz asla yerinde oturmaz hep ayakta şimdi erkek çocuğu kimse demesin yaramaz vallahi benm kız daha çok yaramaz
Anlatmak istediğim bu çocuktan çocuğa değişir bu
Erkek kız karışık yani karakter meselesi
+2 oy
önce (920 puan) tarafından
2 oglum 1 kızım var ve huy olarak aslaaaa aynı degiller kızım o kadar sakin o kadar duragan ki hep oturarak oynar oglum yırtar çizer vurur yolar atlar düşer  ama bunu bende bu şekilde dillendirmedim hiç erkek çocugunun gelişim basamakları öyle demekki 
Aynen öyle canım benim oğlumu anlatmissin
önce (920 puan) tarafından
Kızım düşse 1 saat aglar mesela oglum düşer pes etmez gidip aynısını bş daha yapar :D
+2 oy
önce (7,243 puan) tarafından
Erkek çocukları yaradılış gereği hareketli olurlar zaten olmuyorsa sıkıntı var demektir gelişim açısından. Benimde bir oğlum var dört yaşında Rabb'im hiç birinin canına zeval vermesin. Kız çocukları evlat da erkek çocukları kedi köpek yavrusu değil.
Aynen öyle gelse bunu cahillere anlat bacım
önce (7,243 puan) tarafından
Evet aksini düşünen için cahillikten başka birşey değil. Cahile de dil dökmeye gerek yok canım kendini paralasan da anlamayacak nasıl olsa uğraşma o yüzden
Aynen canım
+1 oy
önce (622 puan) tarafından
Kuzenimin iki oğlu vardı ana kucağında uyur saatlerce eşiyle sohbet ederdik evde çocuk var mı yok mu belli olmazdı benim kızım oldu bi bardak çayı ayakta içiyorum özetle takılma böyle şeylere bunlar istisna gelende erkek çocuk hareketli olur diye etiketi yapıştırmışlar işte 
Çok haklısın gerçekten
+1 oy
önce (413 puan) tarafından
Farklı açıdan biseyler söylemek istiyorum erkek çocuğu annesiyim ben evet çok fena bi cocuk . Hareketli ama aslında bütün çocuklar cinsiyet ayrımı olmaksızın fırsatı bulsa aynı harfleri yapar kızda olsa yüz bulsun düz duvara tırmanır kaldiki benim çocukluğum öyleydi yara elimden kolumdan dizimden eksik olmazdı. Haklısın direk erkek demek saçma ama doğru cümle bence çocuklar ilk 7,8 yıl genel olarak fırsatı bulunca kuduruyorlar.  Olması gerekn bu zaten çünkü coxuk onlar cocuk keşfediyor merak ediyor deniyor öğreniyor.  Ergenliğe doğru özellikle 9 ,10 gibi utanma duyguları kızlarda başlıyor sanki hatta daha anaç olgun oluyorlar buda bizde doğuştan gelen bu duygu yüzünden bence . Biraz ocgudwsl sanki . Oyuzden çabuk sessizleşiyor sanki . Erkek çocuğu daha korumacı daha lider takılıyor rahat kafada evdeki baba figurunden kapiyor birazda baba anne nasılsa aslında kız ve erkek çocukları da benzer oluyor.  Şımarmak kırmak dökmek her iki cinsiyete has özellik çocukluk yaşıyor normal de. Haa suda var sen kızını engeller şımarma sessiz ol otur der erkek çocuğunu sokağa salarsan tabi senin kız melek oğlan canavar görünür.  Sen derken post sahibi seni kastetmiyorum bu yaftayi yapıştıran a lafım 
Her bir yorumuna katılıyorum
önce (413 puan) tarafından
Teşekkür ederim,  sevindim :)) ❤️
+1 oy
önce (3,087 puan) tarafından
Öyle diyenlerin genelde erkek isteyipte kız çocuğu olanlar , ikiside evlat tabiki ama kisaniyorlar genelde 
Vallaha karsimda.olsan alnında. Öperim aynen öyle özellikle görümcem yapıyor
Bnmde 2 oglm var yaramazlar napim bazen sabrım tükeniyor tahammül sinirim bitiyor ama çevre de senin dediklerinin bin katini diyorum canavlar bunasil.cocuk.biz böyle buyutmedik gbi gbi , valla herkesle muhatapi kestim atarlarsa açmıyorum konuşmuyorum çocuğumu kabul etmeyenlerle.isim yok
Eşimin anannesi gelmişti kaynanmlara başladı cocukalrim terbiyesinden anasına bak ne terbiye almış gbi laf eti sesimi çıkarmadm.kalabalikti ev , geçen gün eltime geçmiş olsunangottim oradaydı slm bile vermedim eşim cocukalrm 1 çay içip kalktık bilsem onlar orda yine gitmezdim kaynım uzulemsin diye gittim
+1 oy
önce (2,557 puan) tarafından
Bu duruma  çok denk geliyorum ama genelde bana söylenen tarz şöyle hani benim oğlum var işte erkek çocuk annesiyim bununla gurur duyuyorum iyi ki erkek doğurmuşum cidden bunları duyuyorum :) benimde bı kızım var mesela çok konuşkan dilli maşallah bı arkadaşım kızımın bu durumunu işte benimki erkek yaa geç konuşur işte benimki oğlan çocuğu filan diye bastırmaya çalışıyor hani erkek doğurmakla en iyisini o yapmış gibi:)) 

Hepsinin canı sağolsun bize verilen emanetler kızda olsa erkekte hepimizin çocuğu kendisine güzel iyi ki varlar 
Aynen canı sağlıkla buyusunler
0 oy
önce (1,745 puan) tarafından
Bilimsel olarak erkek çocukları yapıları gereği daha hareketlidir. Bu bir bilimsel gerçek. Çünkü ilk iki yıl erkek çocuklar çok fazla testesteron salgılar ve bu da bünyelerine fazla geldiği için sürekli yaramazlık peşinde olurlar. Çok yaramaz kız çocuğu da gördüm tabiki ama erkekten daha yaramazını görmedim. Bu arada sizin cocugunuz sessiz sakin olabilir ama istisnalar kaideyi bozmaz. 
önce (1,745 puan) tarafından
Ya aslında dışlama değil biraz ironiye vuruyorlar işi. Benim de oğlum var bugün illallah ettim yani daha 13 aylık koltuk tepesine çıkıyor ben indiriyorum o çıkıyor.
0 oy
Eğer yorumlar da gözümden kaçan hatun varsa kusuruma bakmasın  özür dilerim.kacan olursada ❤️
0 oy
önce (10,061 puan) tarafından
Bir kız bir erkek çocuk annesi olarak yazıyorum kesinlikle erkekler daha yaramaz daha hareketli kavgacı vurdum duymaz bu bir gerçek geçen sene oğlum 4 yaş anaokula gidiyordu kızımda 8 yaşındaydı kızımla oğlumla okula gittik oğlumu bırakmaya sonra ağladı gitmeyin dedi. Tamam dedik oturduk öğretmende onları parka götürmüş yemin ederim parkın tepelerine çıkan mi dersin maymun gibi o aletlere tırmanıp ses cikaran mi dersin. Yerlere kafasını sürten mi dersin:) kızımda kafasını yere sürten çocuğa bakıp korktu geri çekildu anne gerizekalıi mi dedi. Benle öğretmen koptuk :) kızım arkama saklandı gözümün önüne geldi yazarken baya güldüm. 

Birde kizlar vardı kız öğrenciler mantar eve girmiş hiç ses yok çay ikram ediyorlarmış birbirlerine. Bende hocam kizlar nerde dedim mantar evde dedi ona ayrı güldüm. 

Ama erkekler öyle diye dislanmaz Rabbim öyle yaratmış yani daha hareketliler eğlenceliler bence ben seviyorum erkek çocuğunu oğlumun kuduruk hallerine gülüyorum:)
Ahahaha çok güldüm kız okuyunca ilk satirlari
0 oy
önce (708 puan) tarafından

Bı  tane oğlum var terbiyesini konuşmasını hareketlerini 10 tane kız çocuğuna değişmem<3  çok kız çocuğu gördüm erkek çocuğundan beter tamamen yetiştirme tarzı ile alakalı sadece kız çocuğu biraz daha naif oluyor

Alnı öpülesi yorum
0 oy
önce (663 puan) tarafından
6 yıllık öğretmenim dedikleri kadar var maalesef erkek çocuklar illallah ettiriyor kızlar heryerden farklı 
Hocam burda erkek çocukları dışlanıyor ne kadar doğru siz daha iyi bilirsiniz ama
önce (663 puan) tarafından
Dışlamak ve ötekileştirmek tabiki kötü sakin kendi halinde olan erkek çocukları da var ama bizi üzen yoran genellikle erkek çocukları oluyor... Onun dışında ever sosyal medyada bende denk geliyorum bu senelerde daha çok arttı bu durum. İki kız çocuğum var birebir erkek annelerinden de duyuyorum oğullarının yaramazliklarini kendileri de söylüyor ama işin sosyal medyadaki boyutu biraz abartı ve karalama olabilir haklisiniz
0 oy
önce (5,116 puan) tarafından
Erkek cocugum var br evet kendini. Belli ediyor yani ne korkusu var ne bıseyı aklına geleni. Yapıyor. Kızım da var bu arada. Bunlar genelde olan seyler yani tam tersı olan da ıllakı vardır ama alınacaj. Bısey yok. Ikı güzelliği de. Tatmıs bır annr olarak söylüyorum 
Haklısın canım
0 oy
önce (2,840 puan) tarafından
Seninle aynı fikirdeyim sanki erkek çocuğu canavar,bazen böyle şeyler söylüyorlar, yani diyorum ne kadar boş konuşuyorlar 
Bencede canım

İlgili sorular

+1 oy
27 cevap 711 göst.
21 Kasım 2024 Aile & Aşk kategorisinde Kralice55 (7,891 puan) tarafından soruldu
+1 oy
31 cevap 992 göst.
28 Temmuz 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 312 göst.
10 Kasım 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
23 cevap 1,261 göst.
20 Eylül 2022 Diğer kategorisinde Imagineperest (1,449 puan) tarafından soruldu

409,789 soru

12,319,907 cevap

38,930 kullanıcı