0 oy
134 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (918 puan) tarafından
Kızlar 15 aylık oğlumun nerdeyse hiç kelimesi yok şöyle anlatayım dede diyor sadece onu de babıldama tarzında dededede gibi gel gel yap hadi diyorum gel gel diyor anlaşılmıyor ama bir kere söyleyip daha sonra söylemiyor anne baba abi de dediğim zaman dede diyor gülümsüyor başka harici bi kelimesi yok dediklerimi anladığını düşünüyorum çünkü hayıe dediğim zaman ağlıyor ama az önce yerde yatıyordu gel hadi dediğimde yerinden kıpramıyor ben yanına gidince oturup kucağıma almamı bekliyor nedeni nedir sizce ya abisi 15 aylıkken dışarda gördüğü şeylere aaaa derdi abi gel baba gel meme gibi sözcükleri söylerdi her bebek farklıdır biliyorum ama konuşma geriliği sayılır mı bu durum 

6 Cevaplar

0 oy
(918 puan) tarafından

Cevap verecek annelerim yok mu:)

-Reklam-
0 oy
(327 puan) tarafından
Benim 16 aylık kızım da aynı oğlun gibi ben fazla takmıyorum çünkü oğlum da böyleydi onda kendimi yedim bitirdim doktor doktor gezdim çocuk konuşmuyor diye 2,5 yaşında birden açıldı daha susmadı o yüzden çok takilmiyorum algıları normalse ki bunu sen hissedersin annesi olarak acele etme derim daha çok erken 
(918 puan) tarafından
Ya bende bi ara çocuğun hareketlerine falan taktım açıkçası çünkü abisi daha farklı konuşkan geveze bir çocuktu ama onunla sürekli konuşma halindeydim ben ilk doğduğu andan itibaren hatta hamileyken bile konuşurdum şarkı söylerdim ekran hiç açmadım tek işim oydu tv açtığımda bile ilgilenmezdi oğlum hala daha öyle ilgilenmez büyük oğlum yeni yeni telefon istemeye başladı 3 yaşında olduğu için veriyorum ara ara ama küçük oğluma tv açtım maalesef abisi gibi umursamaz ilgilenmez dedim ama tv ye çok ilgili bi çocuk oldu mesela dizi varken tv ye bakmaz ama reklam çıksın kafasını kaldırmaz bende dizi harici tv hep kapalı tutuyorum 2aydır belki ilgilinemediğim için böyledir diye üzülüyorum diğer hareketleri normal al ver yapar at dediğimde her zaman yapmasa da yapar çoğu zaman oyuncakları sepete atarken o da gelip atar abisi oyuncak vermeyince ağlar hayır dediğim de ağlar abisi yatakta zıplarken kendi de zıplar güler cee yapar alkış yap dediğim zaman benim ellerimi tutturup bana yaptırır ilk başlar kendi yapıyordu ama şu aralar bana yaptırıyor çak dediğim de elini uzatır dışarı çıkınca etrafı izler sessizce arabalara ağaçlara bakar ama bazı zamanlar kendi kendine sessizce oynuyor mesela ben koltukta uzanıyorum abisi başka bişeyle meşgul olduğunda o da kendi kendine oynar abisiyle oynamayı da çok seviyor abisinin dizdiği oyuncakları bozuyor abisi kızınca ağlıyor mesela ama dediğim gibi kendi kendine de takılmayı seviyor hem konuşmaması hem de arada kendi başına oynarken gördüğümde acaba ilgilenemediğim için mi böyle diye diye üzülüyorum :(
(327 puan) tarafından
Aynı duygulari yaşıyoruz canım oğlum 3,5 yaşında aşırı hareketli zaten ilk olduğu için ben de ekran çok vermemiştim tüm ilgimi enerjimi ona harciyordum ona rağmen geç konuştu kızımda da sıkıntılarımız oldu annemi kaybettim başka sorunlar yaşadım o kadar ilgilenemedim zaten iki küçük çocukla aynı anda ilgilenebilmrk kolay değil kendi halinde oynar bazen abisi ile oynar ama abisi kiskaniyo hala paylasmiyo bazı şeyleri yine de hareketleri normal geliyo bana kızımın çok şükür mutlu neşeli normal bı çocuk cee yapar alkış yapar bay bayy yapar bazen mirildaniyor ağzının içinde ne dediğini anlamıyorum konuşma denemesi yapıyor gibi bugün ilk defa elime küçük kitapciklari alıp hayvanları çıkarttıkları sesleri falan gösterdim ilgiyle dinledi şaşırdı güldü hatta sanki ağzımı taklit etmeye çalıştı kendimi o kadar kötü hissettim ki onunla ilgilenmedigim için çok suçlu hissettim hep içimde bir sıkıntı elinde olmayan sebeplerden ilgilenemedim yine de çocukların konuşmaması bununl ilgili değil bence vakti geldiğinde konusuyorlar
(918 puan) tarafından
Öyle gerçekten canım benim büyük oğlumda 3 e yeni girecek yaş farkları aynıymış bizimkilerin :) benim ki de bu ara rararara diyor yemek yerken ımm tarzında cıklama şeklinde yaparız ya ağzımızı ondan yapıyor gel gel seni yiyeceğim dediğimde elini ya da ayağını uzatıyor gülüyor başka oda da oynarken napıyosun sen diye gittiğimde şımarıp zıplayarak gülüyor henüz yürümüyor zaten babası işten gelince kucağına gidiyor hatta babası montunu çıkarmadan alacak eğer çıkartıp alırsa da ağlıyor :)sonra ben babası ben babası şeklinde bi babasına bi bana gidip geliyor kucağımızda hani normal bebek davranışı aslında baktığım da ama hem abisi bana örnek olduğu için onun yaptıklarını neden yapmıyor acaba diyorum bazen konuşmaması mesela büyük oğlum meme abi gel her şeyi söylerdi hala öyle çok konuşuyor aklımın almadığı şeyleri bile söylüyor rüya gördüm diyip rüya anlatıyor geçen hafta pazar günü tuvalet eğitimine başladık mesela 4 gün de kavradı öğrendi tuvaleti süreç uzar diye düşünmüştüm aslında yeni demek istediğim büyük oğlum bebekliğinden beri hızlı gelişim gösterdi ama küçük konuşmayınca şüphe düşüyor çünkü dediğim gibi büyük örnek var önümde onunla ister istemez kıyas yapıyorum herhalde
(327 puan) tarafından
Benim de oğlum çok farklıydı o daha hızlı kavradı her şeyi ama kzizim kgluma göre geriden geliyor normaldir yani inşallah her çocuk tıpatıp aynı olmuyor
0 oy
(173 puan) tarafından
Benimde oğlum 15 aylık ama şükür ağbi baba mutfağa mıtme diyor teyze diye ize diyor tabiki hep değil arada Bir ama önemli olan sizi anlıyor mu algısı nasıl dediklerinizi dinliyor bazende olsa bile yapıyor mu onlar önemli gerçi daha küçükler her çocuk farklı o ve bunun bilince olmak lazım daha zamanı var merak etmeyin bence 
(918 puan) tarafından
Anlıyor canım yani anladığını düşünüyorum hayır dediğim zaman ağlıyor mesela uyurken çok kıpırdayan yerleşemeyen bir bebek dün gece artık kıpırdama ya dedim bir süre kıpırdamadı mesela al ver yapıyoruz her seferinde ver dediğimde verir al dediğim de alır oyuncakları toplarken o da getirip sepete oyuncak atar bazen ben toplarken o sepetten geri çıkarır abisi yatakta zıplarken kendi de zıplar güler başka bi oda da oynarken napıypsun burda diyince şımarıp güler kaç geliyorum seni yiyecem dediğimde kaçar hızlı hızlı emekler gel seni yiyeceğim dediğim de elinin işaret parmağını uzatır ayağının baş parmağını uzatır ye diye alkış yap dediğimde ilk başlar kendi yapıyordu şu sıralar benim ellerimi tutup bana alkış yaptırıyor benim yüzümü kapatıp cee yapıyor perde tarafına falan geçince perdeyi açıp kapatarak cee yapıyor ama cee demiyor sadece yapıyor sadece anne baba abi de dediğim zaman dede diyor rarararar diyor sesini kalınlaştırırak bir de yemek yerken ımm diye ağzımızı şapurtattığımız ses var ya onu öğrendi onu yapıyor iki üç gündür abisi oyuncak vermeyince ağlayıp küsüyor ağlayarak yanıma geliyor abisinin kucağımda olduğunu görünce yanımıza gelip abisini indirmeye çalışıyor kıskanıyor yani baktığım zaman normal hareketleri ama konuşması çok az olduğu için üzülüyorum
(173 puan) tarafından
Üzülme canım bu saydiklarin çok güzel hepsi benimki hepsini yapmıyor yani bazı çocuklar geç konuşur yigenim 3 yaşında hala konuşamıyor sen düşün yani daha önceleri hiç anlamıyordu bile bişey söyleyince insanın yüzüne bakardı anlamazdi yapmazdı seninki maşallahı var ve hemde küçük daha zamanı var hiç bisuna üzülüp kafaya takma konuş onunla sorularına cevap ver başka da bişey yapamazsın zaten üzülüp de çocuğun da canını sıkma bence canım
0 oy
(670 puan) tarafından
Benimkide aynı dediklerimi anlıyor takmıyorum 
0 oy
(4,279 puan) tarafından
Daha çok küçük hiç konuşmasa bile normal bence. Benim oğlum hep biseyleri işaret ederek anlatirdi bizde anlardık 2 yaşından sonra birden dili açıldı hersey söylüyo artık 
0 oy
(812 puan) tarafından
Benim oğlum 18 aylık sadece baba mama diyo. Bı ara gel gel diyodu onuda demiyo artik. Kızım onun kadarken baya iyidi konuşması o yüzden bende oğlum böyle diye çok takılıyodum. Senin oğlunda daha küçükmüş bol bol konuşmaya calis benik kızım oğlumla fazla ilgilenip konuşmama izin vermediği için geride kalmış olabilir diye düşünüyorum. 
(918 puan) tarafından
Demi ya ben abisinden öğrenir diye düşündüm hep konuşmayı ama bi de şu durum var bizde söylüyor mesela sonra bi daha söylemiyor söyle annecim dediğimde gülümsüyor :)mesela geçen gün at dedim at at attı dedi sonra bi daha söyletmeye çalıştım ama söylemedi

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 120 göst.
11 Ekim 2024 Diğer kategorisinde 1Gozbebegimmm (3,141 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 50 göst.
0 oy
1 cevap 61 göst.
15 Ocak 2025 Diğer kategorisinde Syma (812 puan) tarafından soruldu

411,424 soru

12,384,929 cevap

43,459 kullanıcı