+1 oy
196 göst.
önce Diğer kategorisinde (20,548 puan) tarafından
Yazın Allah izin verirse bende gurbet kuşu oluyorum Ankaraya taşınıyoruz burdaki dükkanımızı sattık ben gitmeyi çok istiyorum çocuklarımın daha gzel bi yerde yetişmesi için birde kaynana elti kayın görümce sorunlarjndan bıktım hepsinden uzak olmak istiyorum eşimde aynı şekilde daha geçen gün kaynım eltimin boğazına bıçak dayamış şaka gbi boşanmıyoda çalışıyosun işte vur kıçına tekmeyi neyse eşimde artık yoruldum çalışması yok sürekli huzursuzluk çıkarıyo diye kaçıyoz sorunlardan bizden uzak olsunlar tek sorun annem çok ağlıyo çok üzülüyo arkadaşımdın yakınımdaydın ne olsa koşuyorduk birbirimize ben nasıl dayancam sana çocuklara diye hergün ağlıyo demin bi türkü göndermiş wp tan gitme sarı turnam diye gözlerim doldu demin bizdeydiler yeni gittiler arabada bu türkü çıkmış ağlamış anne yapma böyle tansiyonun var korkuyorm diyorum susuyo elimde olan birşey yok eşim dükkan aldı ordan mecburen gidicez :( gurbetin zorlukları neler büyükşehirin zorlukları varmı hanımlar :(

16 Cevaplar

+2 oy
önce (48 puan) tarafından
Bana göre en zor yanına yanında kimsenin olmaması. Şimdi birşey yapacak oluyorsun ama tek başına yapamıyorsun misal bebeğin oldu diyelim cinsiyet partisi yapacaksın ama seninle hastaneye gelip te o cinsiyeti öğrenecek kimse yok. Diyelim hasta oldun eşin çalışıyor sana yemek pişirecek hiçkimse yok. Diyelim acil çıkman lazım çocuk okulda çocuğu okuldan akacak kimse yok veya emanet edebileceğin kimse yok. Hani bir kişi bile olsa yetecek ama hiçkimsenin olmaması zor bana göre bir de benim eşim asker sürekli nöbette haftanın çoğunda yalnız kalıyorum başıma bişey gelse koşacak kimse yok ama faydaları da var yalan söylemeyeyim ilk olarak eşinle aranda çok farklı bir bağ oluyor hem arkadaş hem aile hem eş herşeyin oluyor senin bir de akraba vs dırdırı lafı yok kafan rahat yani daha çok artı eksi var da aklıma ilk gelenler bunlar 
önce (20,548 puan) tarafından
Ben burdada aynıyım canım zaten aile gibi değil eşimin ailesi hep iyilikle yaklaştım nankörlük gördüm :(
önce (48 puan) tarafından
Varlıkları bir dert yoklukları ayrı bir dert  senin adına üzüldüm Allah gönlüne göre versin valla ben de çok akraba aile sevmem istemem yakınımda ama bazı anlar oluyor insan istiyor yanında sadece eşimin ailesi değil kendi ailem için de söylüyorum herkesten uzakta kafan rahat ama ben isterdim bir kişi de olsun yanımda
-Reklam-
+1 oy
önce (3,232 puan) tarafından
Gurbetin en zorlu yani anneden ayrı kalmak benim için 
Sanırım benim içinde öyle olucak birlikte içtiğimiz kahveleri sohbeti çayı sarılmalarımızı özleyeceğim :(
+1 oy
önce (793 puan) tarafından
En zoru tabiki aile ve sevdiklerinden uzakta olmak. Ama ben yurtdışına taşındığımdan beri, Türkiye içi herhangi bir şehir bana gurbet olarak gelmiyor. Dil aynı, sistem aynı, istesen her türlü ulaşım aracı ile gidebiliyorsun. Vize derdi yok. 

Tabiki kapı komşusu gibi olmuyorsun ama birbirini görme imkanın daha sık oluyor. 
:( bakalım ben napıcam
önce (793 puan) tarafından
Arada biraz uzaklık olunca, birlikte geçirilen zaman daha da kaliteli oluyor. Büyük şehirlerdeki imkanlar da tabiki daha iyi. Başlarda zorlanırsınız ama gidip gelmeler başlayınca alışırsınız.
:( napalım alışırız
+1 oy
önce (133,756 puan) tarafından
☹️☹️☹️☹️☹️☹️☹️☹️☹️☹️☹️☹️☹️☹️☹️
Gidiyorm sevdoş :((((
önce (133,756 puan) tarafından
alisirsin ayşom
0 oy
önce (941 puan) tarafından
etkilemek asla istemem gurbete gelin geldim en büyük sorunu sosyalleşmek insanlık yok. Annemi gurbette kaybettim cenazesine yetişemedim gittiğimde gömmüşler di son kez göremedim. Acıların en büyüğünü yaşadım. Anneni kirma canım al karşına konuş ve söyle ankaraya gelirsiniz sık sık biz geliriz gelince 1 ay kalırsın bizde dıe. Biz nasıl evlatlarımızin üzerine titriyorsak sende o annenin evladısın senden ayrı durmak istemiyor senin içinde çok zor olacak ama şu var kafa kulağın rahat olacak. Sorunlar arkada kalacak kimsenin sesi sana yetişmeyecek çekirdek ailenle sadece dünyaya odaklanacaksin. Bakış açısı değişecek insanları daha iyi tanıyacaksın. RABBIM sağlıklı uzun ömür versin annen babana başından eksik etmesin inşallah. 
Kırarmıyım o ağladıkça bende ağlıyorum :( anlatıyorum geliriz gideriz dayanamayız diyorum ağlıyo :(
0 oy
önce (1,617 puan) tarafından
Gurbetin zorluğu da var ama iyi yönleri de var bende ailemden kilometrelerce uzakta oturuyorum ailem rizede ben çorluda Rize kalmama sebebimiz iş imkanının olmayışı kışın işten çıkarma çok oluyor hamileyken çorluya taşındık çok ağladım çok üzüldüm ama rizede kızıma şuan ki imkanları sağlayamayacağımın farkındaydım ve gerçekten şuan kızım için herşeyin en güzelini alabiliyorum büyük şehir evet zor ilk geldiğimde ne nerde bilmiyordum ve arkadaşımda yoktu ama şuan komşularımla abla kardeş gibiyiz çocuklarımız çok yakın arkadaş oldular evet özlem çok ailemin yanına tatile gittiğimde hep orda kalamamak çok zoruma gidiyor ama imkanlar söz konusu olunca insan bir süre sonra özlemini kalbine gömmek zorunda kalıyor 
Dua edin banada iyi insanlar denk gelsin :(
önce (1,617 puan) tarafından
Dualarım seninle umarım çok çok iyi komşulara insanlara denk gelirsin herşey güzel olur senin için
Allahım razı olsun
0 oy
önce (884 puan) tarafından
bende gurbetteyim engüzek yanı 

oyalnızlıkta düşünmek okadar güzelki ben çok memnınum 

inşallah sende olursun cnm 
Hayırlısı canım
0 oy
önce (631 puan) tarafından
Ankaradayım neresine geleceksin?
Yenikent sen nerdesin canım
Sincandayim kuzum ben
önce (4,820 puan) tarafından
Burda beğendiğin üyeleri yıldızlıyorsun bende seni yıldızladım ☺️
Yakınmışız kız :)))
Yakın sayılır merkezde buluşuruz belki ;)
Hafsa galp galp
0 oy
önce (2,371 puan) tarafından
O sorunlardan dolayı gideceğiniz için bin şükür edeceksiniz ve size o kadar fayda edecek ki evt zor ama mecbur yoksa aynı hersey devam edecek eger siz giderseniz belki anlar kaynin neyin ne olduğunu annen için çok üzüldüm ama kızının iyiliği için mecbur dayanması lazım:((
:((( kesinlikle çok yorulduk ya
0 oy
önce (4,858 puan) tarafından
Zorlukları hava kirliliği trafik kışın gezecek tek yer AVM Ankara'da bütün AVMleri gezmekten o kalabalıktan bunalirsin hastaneler tıklım tıklım olur belediyeler kalabalık olur tapuya gidersin kalabalık olur her yerde insan yığını olur ben buradan kaçmak istiyorum :) gurbet konusunda birşey diyemem annemle aynı sitedeyiz 
:/// amooof
0 oy
önce (1,796 puan) tarafından
Hiç sevinme hele ki Ankara'ya gidiyorum diye oradan geldim 3 sene Ankara'da yaşadım 2 senedir de urfadayim ailem Kütahya'da :(
Ankarayı seviyorum kız bennnn :)
önce (1,796 puan) tarafından
Aman beton şehir
önce (1,239 puan) tarafından
Urfa da nerdesn
0 oy
önce (17,327 puan) tarafından
Zor ya. Hele ki bilmediğin kimsenizin olmadığı bir yerde daha zor. Ben memleketteyim bütün akrabalar Adana'da. Memlekehye yine 3 5 akraba arkadaş var ama çok zor. Aile özlemi de eklenince üstüne bazen ev üstüme üstüme geliyor. Hastane durumu oluyor çocukları peşimden sürüklüyorum, market olsun pazar olsun onları eşim hallediyor ama bazen sıkılıyorum bende gelecem diyorum sonra diyorum aman emine otur oturduğun yerde 3 çocukla nereye gidiyorsun.
Ben burdada aynıyım eminem annem çalışıyor benim
0 oy
önce (16 puan) tarafından
Şuan hangi sehirdesin kac saat olucak ailenle arada 
4 saat ankara ya gidiyorum yozgat ilçesindeyiz
0 oy
önce (14,661 puan) tarafından

En sor yani zaten aileden ayrı kalmak 

Bizde geçennhafta geldik annemdeyiz annem şimdiden çocuklara diyor gitmeyin kalın ne güzel böyle diye :(

:(((( kalbim burukk
0 oy
önce (746 puan) tarafından
Ben tam bir gurbet kusugum hersene bir ile taşımıyorum evim sırtımda diye bilirim daha yeni taşındım burya beş ay oldu dört ay sonra başka yere yayınımız çıkacak yanlizligi ailesizligi hiç demiyorum bile çok çok zor Allah herkesin yardımcısı olsun 
0 oy
önce (1,239 puan) tarafından
Canım mesafa km bağlı degl emin ol  ben olsa kayın için gurbete gtmem evlendm düştüm tek çocuğuyum cocuk içinde çok zor yalnız kala kalıyor güvenli ortam bulmak çok zor annemden uzak kalmak istemezdim 

İlgili sorular

0 oy
21 cevap 610 göst.
20 Kasım 2020 Diğer kategorisinde ⭐⭐Hiranur'um⭐⭐ (3,753 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 374 göst.
1 Aralık 2024 Diğer kategorisinde MEHYASEL... (4,552 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 367 göst.
3 Kasım 2024 Diğer kategorisinde Pembikmor (1,565 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 210 göst.
10 Haziran 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

409,790 soru

12,319,920 cevap

38,931 kullanıcı