0 oy
121 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (2,206 puan) tarafından
Kızlar oğlum atipik otizm teşhisi aldı düzey olarak da hafif önerileriniz var mı acaba bu ise nereden başlayacağımı bilmiyorum açıkçası konuşmuyor 23 aylık 

Ram raporu bekliyoruz 10 şubattan önce çıkmaz dediler 

Devlet ayda 8 saat karşılıyormus bide üzerine ekleyip ayda 20 saat yapmayı hedefliyoruz birde bunun yanı sıra haftanın belli günleri eve özel eğitim hocası tutalım diyoruz 

Ben ne yapabilirim 

Evde ne önerirsiniz 

Ne gibi aktivite yapalım 

İlk olarak öğretmeye nelerden başlamalıyım  

İlla otizm anneleri değil güzel ger Fikre açığım 

Şimdiden herkese teşekkür ederim.

4 Cevaplar

0 oy
(10,466 puan) tarafından
Benim Instagram'da takip ettiğim bir oti annesi var çok uzun süredir takip ediyorum şuan o kadar eğitim üzerinde durmuyor ama hikayelerinde sabitti. Merfxl bir bak istersen 
(2,206 puan) tarafından
Çok sağol canım bakayım hemen
-Reklam-
0 oy
(4,076 puan) tarafından
Hazır gıda tüketmeyin, TV telefon uzak durun. Evladınızı boş bırakmayın, park oyun alanları yüzme vs bunlar gelişmi için çok iyi. Daha küçük olduğu için daha çabuk ve güzel yol alacaksınız. Rabbim yardımcınız olsun, evladınızı da aa öyle mi diyecek cahil kesimden korusun. ♥️
(2,206 puan) tarafından
Çok teşekkür ediyorum öncelikle
20 gündür TV telefon asla hayatımızda yok
Oyunlar oynuyoruz koş gel kaç var şuan da az çok komut almaya başladı ama tamamen değil birde az biraz göz temasımiz  var şuan da

Son sözünüz için de keşke aaaa öyle mi deseler keşke
Saha agirlarini duydum şu son günlerde eşimin annesi ve babası özürlü zihinsel engelli diyip durdular ve hala daha öyle kabil ediyorlar böyle  bazen acıyarak bakıyorlar fark ediyorum
Birde kaynanam yok çocukta bisey okula mı gider bu çocuk git hocaya okut büyü vardır okut okut biseyi kalmaz diyen bir insan ama asla umrumda değil
Kimseye bir şey anlatacak halim yok isteğim de tok isteyen istediğini düşünsün ister özürlü ister engelli benim oğlum özel  ve özel bir çocuk
(4,076 puan) tarafından
Desinler, siz evladınıza daha çok sarılıp koklayın. Öyle olmayı o seçmedi kaldı ki bilinçli bir aileye düştüğü için de çok şanslı evladınız. Bizim yeğenimiz de otizmli ama üstün zekalı eğitimlerle bu o kadar azaldı ki. Zekası da onu çok ileriye götürüyor. Bebeğinizle bol bol ilgilenin, eğer böyle bir yeteneği varsa ileride bu duyduğunuz lafları zaten onları yutturacak. Evladınızın arkasında sağlam durursanız onu kimse ezemez
(2,206 puan) tarafından
Ben ölünceye kadar hem arkasında hem de yanındayım kim ne demiş umrumda değil hemde zerre umrumda değil sadece cahil cahil hareketler can sıkıcı yok çocukta bisey giyip TV açmaları mi dersin neler neler böyle ortamdan da anında çıkıyoruz kimse değerli değil mesela uykuları düzensiz gece belli saatlerde kalkar sabaha kadar uyanık kalırdı ta ki benimle yatıp sabaha kadar uyuduğunu fark edinceye kadar şimdi yatakta 3 kişi yatıyoruz ve halimizden de çok memnunuz
O başkaları için beli özürlü deli engelli olabilir benim için zaten özel bir çocuktu şimdi daha da ozel  ona sahip olduğum için kendimi daha iyi hissediyorum

İlk öğrendiğimde kahretsin olamaz neden benim çocuğum bile demedim içimden gelmedi çünkü şöyle düşündüm hep belki bu çocuk bir başkasında olsa harcanirdi  Allah'm bana verdiyse ben bu çocuğu topluma karistiricam  onu sıfırdan ilmek ilmek işliycem  olarak gördüm hep
(4,076 puan) tarafından
Rabbimin emaneti ♥️
Farzedin ki Erzurum'a tatile gideceksiniz, orası için kalın kar için kıyafetler alıyorsunuz. Uçuştan sonra İzmir'e indiğinizi görüyorsunuz, ee burası için yola çıkmadınız burası için kıyafetler de getirmediniz. Sizce tatil yapamaz mısınız?? Bu süreç de böyle her anne sağlıklı bir evladı olsun ister, olmadığında hayata küsmek o anın, onun tadını çıkarmamak olur mu?  Olanı kabul edince daha mutlu oluyor insan, sorgulamıyor onunla olduğuna şükür ediyor. Rabbim yar ve yardımcınız olsun ♥️
0 oy
(2,717 puan) tarafından
Kuzenim otizimli, haftada 2 kere kurumda, 2 kerede evde özel ders alıyor. Öğretmeni daha fazlasının çocuğu sıkacağını söylemişti. Şimdiden bir kurum ve öğretmen aratırın derim. Bu süreçte öğretmen çok önemli, üçüncü bir ebeveyn gibi oluyor çocuk için. Onun dışında tv, telefon yasak. Kitaplar alın, sizde okuyun otizmli bir birey yetiştirmek hakkında. Günlük aktivite yapın ama eğitime başlayınca öğretmen zaten bir plan yapacaktır. Birde günlük ev hallerini uzun şekillerde video çekin, öğretmenler isteyebiliyorlar. Ama elinizde kamera ile çocuğu değil. Kamerayı sabit bir yere koyun çeksin, siz bile unutun onun orada olduğunu
(2,206 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim
Ben Tohum otizm vakfının kurucusu ile görüştüm direkt olarak yaşı küçük ve öğrenime açık tekrar ediyor bu güzel bu yok olmadan ayda 20 saat ders alsın ilk etap da yavaş yavaş ders sayısında azalma yapılır dedi.
TV ve diğer şeyler hayatımızda 20 gündür yok hem de asla hatta gün içinde oğlum uyumadan beni arayanlara bile dönmüyorum acil değilse

Aktivice yapıyoruz hatta ben o uyanıkken sadece onunlayim o uyurken yemek ve temizlik yapıyorum

Bazı hareketleri var el sallama ve kulak kapatma gibi
Onun içinde özel eğitim öğretmeni ne yaparsa o sen şimdilik ellerini bacaklarına koy diye komut verip sen indir ellerini dediler
Kitap konusunda da riskli bebek ve çocuklar için etkinlikler adlı kitabı okudum bitirdim
Ödüllendirme diyorlar istediğin davranıştan sonra pekiştirmek için ama ona sa özel eğitim öğretmeninin çalışma tarzı da önemliymiş yani farklı yapamazmisim
(2,717 puan) tarafından
Evet öğretmenle aynı yoldan gitmeniz gerekiyor. Yengem kabullenemediği için kuzenim 3 buçuk yaşında başladı eğitime. Tek bir kelimesi yoktu, artık konuşamadığı için agrasifleşiyordu. Şuanda 8 yaşında, okula gitmeden kendi kendine okumayı öğrendi. Şanslısınız erken farkedilmiş.
(2,206 puan) tarafından
Ben 1 yaşında fark ettim
Ama herkes normal inceleme çocuğu sal artık normal dediler  beni en son katekete geçiren şey kulak kapatma oldu ama o 12 aydan 23 aya kadar her akşam ağladım aklıma geldi yine ağladım öğrendim ya ağlamadım bile çünkü en başından beri biliyordum hissediyordum tek pişmanlığım ise keşke 1 yaşında gitseydim oldu onun dışında ben razıyım inşallah  oğlum da benden razı olur
(2,717 puan) tarafından
Sıkmayın canınızı hiç, kuzenim için herkes neler söyledi engelli gibi davradı bütün çevre. Şimdi maşallah konuşmak rahatlattı. Herkesten farklı öğreniyorlar, ama bunu insanlara anlatmak başta zor oluyor. Eğitim bitmiyor hiçbir zaman, yengeme zamanında okula götür diyenler şimdi yeter artık diyor. Ama hastanelet rapor verdiği sürece götürün. O rapor sonsuza kadar değil çünkü, belli yıllarda tekrar muayene edilip yenileniyor
0 oy
(843 puan) tarafından
Canım konuyla ilgili bi bilgim yok ama belirtileri neydi bahsedebilir misin bana 
(2,206 puan) tarafından
Tabiii
İsme tepki çok az ya da yok
İşaret etme yok
Konuşma yok
Dönen cisimleri ilgi
Tekerlek döndürme ışık açıp kapatma gibi ve bu hareketleri canı sıkılınca kadar uapardj belki 5 dk belki 10 dakika gibi

Komut almıyor ve yerine getirmiyor
Mesela arabayı amacına uygun oynamama
Baba mama meme gel diyor ama amaca uygun değil yani bu da şöyle bir şey babasına baba demiyor her şeye baba diyor bana da mama diyor

Birde son olarak ellerini anlamsız sallama
Ve kulak kapatma hareketi ben çocuğumdan 1 yaşında. Berk şüphe ediyorum ama herkes normal çocuk ne vat dedi beni harekete geçiren şey kulak kapatma hareketi oldu ay olarak 23 aylığız  ama ona rağmen hafif düzey çok şükür ki

Bu tip osb li çocuklar yanlış kalmamalı derin bir okyanusta çocuğun ile yüzmek gibi ama 2 saniye bile yanlız bıraksan bir bakıyorsun o okyanusun en dibine dalmış
(843 puan) tarafından
Canım eğer seni sıkmazsam cevap verebilirsen çok sevinirim benim oğlum 15 aylık olmak üzere kelime olarak dede ve at diyor sadece onu da arada ben söyle diyince söylüyor yani onun harici rararara diyor sesini kalınlaştırırak yürümüyor ama 1 aya yürür gibime geliyor ayakta desteksiz 2.3 adım atıyor bay bay dediğimde yapıyor alkış yap dediğimde önceden kendi elleriyle yaparken şu sıralar benim ellerimi tutup yaptırıyor gel gel dediğimde ellerini sallıyor yapıyor yani al ver yapıyor ver dediğimde veriyor al dediğimde alıyor at dediğimde atıyor arabaları çarpıştıralım dediğimde sakince getirip çarpıyor gülümsüyor bez değişimi yaparken göz teması kuruyor sürekli bana bakıyor hayır dediğimde ağlıyor dediğimi anladığını düşünüyorum gece çok kıpırdayan bir bebek geçen gece kıpırdama artık ya dedim bir süre kıpırdamadı abisi oyuncaklarını vermeyince ağlıyor yine abisi kucağıma gelip oturduğunda hemen gelip abisini indirmeye çalışıyor yani kıskanıyor seslendiğimde bazen ismine bakmıyor bazen bakıyor mesela 10 kere söylüyorsam 5 kere bakıyor kendi kendine oynamayı seviyor ama abisiyle ve bizimle oynamayı da seviyor abisi yatakta zıplarken kendisi de zıplıyor aferin sana dediğimde gülümsüyor şımarıyor koş koş seni yiyeceğim dediğimde emekleyerek hızlıca kaçıyor yüzümü kapatıp açıyor cee diyince gülüyor örtü falan bulduğu zaman kendi kendine yüzünü kapatıp açıyor gülüyor ama cee demiyor dönen şeylere falan ilgisi yok ama bugün bi kulaklarını kapama hareketi yaptı bir kaç kere onun haricinde başka bir sıkıntısı yok ama bende biraz şüphe ettim çevremden biri yüzünden sen yaşamış biri olarak yorum yapar mısın çocuk gelişim öğretmeni olan bir tanıdığıma video vs attım çokça hiç bir sıkıntı yok dedi ama yine de bazen evham geliyor
(843 puan) tarafından
Bir de araştırıyorum mesela işaret etmeyi henüz oğlum bilmiyor yani öğle istediğini göstermez küçük olduğu için diye düşünüyorum ama baktığımda hemen otizm belirtisi olarak çıkıyor kafama takılıyor

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 143 göst.
5 Mart 2023 Diğer kategorisinde 1prensannesii (87 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 53 göst.
25 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Defneee (676 puan) tarafından soruldu
+2 oy
1 cevap 55 göst.
31 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Seker_.33 (2,987 puan) tarafından soruldu

410,731 soru

12,358,537 cevap