0 oy
363 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (26 puan) tarafından
Merhabalar kızlar oğlum ateşli duş aldırdım 23.40 ta calpol verdim ama hala ateşi 39.7 derece hastane 1 saat uzaklıkta sizce bekliyim mi acile götüreyim mi 

13 Cevaplar

0 oy
(4,076 puan) tarafından
Bekledikçe düşmeyecek belli ki gidin zaman kaybetmeyin. 
(26 puan) tarafından
Tamam teşekkürler canım
-Reklam-
0 oy
(359 puan) tarafından
Allah korusun şuan riskli seviyede hiç bekleme ne var ne yok geçir kendinle çocuğuna git hemen ateş ciddi seviyede yüksek Allah yardımcınız olsun 
(26 puan) tarafından
Evet yüksek tamam canim hemen gidelim
0 oy
(927 puan) tarafından
Bu kadar ateş ve buraya yazıyorsun canım hemen gotur Allah korusun acl.sifalar versin yavruya
0 oy
(119 puan) tarafından
Sakin olun. Bebeginiz kac aylık . 6 aya kadar calpol veriliyor. Büyükse fayda etmez. 6  aydan kucuk mu? 
(119 puan) tarafından
Evet benim bahs ettiğim ibufen de zaten sizin dediğiniz ilaçla aynı.
(100 puan) tarafından
Hanımlar aynısı başıma geldi kızıma 6 aydan sonra da parol calpol falan verdiler hiç etki etmiyordu sadece pedifen ve muadilleri etki ediyordu sağlık ocağı doktorum sağolsun pedifen yazmıştı muadili olarak brus almıştım en azından birkaç saatliğine düşürüyordu
(26 puan) tarafından
Gittik hastaneye serum ve soguk kompleksi yapıldı o an düştü ama şimdi yine aynı durumdayiz
(119 puan) tarafından
Düzenli olarak gittiğiniz bir cocuk doktorum yok mu bence ona danisin.
tarafından
İlk 3 gün enfeksiyon kaynaklı.ates normal canım 3 günden sonra düşmesi beklenir.
0 oy
(2,616 puan) tarafından
Allah evlatlarımızı korusun ya çok kötü bir salgın var anneler çocuklarımıza dikkat edelim kimse öpmesin biz bile çocukları öpmeyelim hastalık belirtisi olan birine bile yaklastirmayalim çocukları mahfediyor bu hastalık ya doktor marta kadar çok dikkatli olun dedi bize de 
(2,616 puan) tarafından
Canım ya benim oğlum da öyle oldu sürekli ateşini ölç dikkat et ben oğlumu polikliniğe de götürdüm tahlil falan yapıldı doktorun verdiği ilaçlar iyi oldu size tahlil yapıldı mı sadece serum ağrı kesici ateş düşürücü bize fayda etmemişti
(26 puan) tarafından
Yok tahlil yapilmadi bizde
(2,616 puan) tarafından
Madem sürekli ateşi çıkıyor bence bi çocuk doktoruna götürün tahlil yapılır bize de acil tahlil falan yapmadı poliklinikteki doktor yaptı
(26 puan) tarafından
Götürdüm canım ozele domuz gribi olmus bu yüzden düşmüyormus ates ilacını verdi ama dün zaten 2 kere acile götürdük ve hiç bir doktor vermedi ilaci
(2,616 puan) tarafından
Evet acil ilgilenmiyor pek ya geçmiş olsun
0 oy
(20,035 puan) tarafından
Hemen git. Çocuğun üzerini giydirme. Soğukla biraz daha düşer ateşi en azından.
(85 puan) tarafından
O yöntem doğru bı yöntem değil yanlız ateşli çocuk bı anda soğuğa çıkınca nöbet geçirir şok etkisi yarattığı için . Bizzat arkadaşım aynısini yaptı ateşli çocuğu soyup pencereyi açıp önünde yatırdı çocuk nöbet geçirdi üç gün yoğun bakımda kaldı . Doktor bunun en tehlikeli yöntem olduğunu söylemiş. Bilginiz olsun .
(20,035 puan) tarafından
Ayy Allah korusun. Doktor da bana dışarısı ne kadar soğuk olursa olsun çocuğun üzerini fazla gitmydirmeden dışarda bekleseydiniz dedi. Ama olabilir dediğin de mantıklı. Zaten ateşi olan insan usur. Bı de aşırı soğukla karşılaşırsa nöbet olabilir belki. Allah korusun. Neyse kaldirmayayim yorumu da herkes gorsun
0 oy
(566 puan) tarafından
Ilık duş alırdınız mi ona rağmen böyleyse direnen bi ateş var ortada enfeksiyon kaynaklı da olabilir bence gidin . Belli ki calpol sallamıyor fazla ateş dolven 4 saat arayla denenebilir eğer enfeksiyonsa sebep antibiyotik gerekebilir . Bence götürürüm gece ilerleyen saatlerde daha siddetlenebilir . Havaleye dönebilir. 
0 oy
(10,466 puan) tarafından
Hiç düşmüyo beklemeyin gidin. Bu ara ciddi bir salgın var 3 gündür oğlum ve bende sürekli ateşlendik serum ve iğnelerle düştü malesef ateşimiz 2 3 kez gittik acile 
0 oy
(2,307 puan) tarafından
Enfeksiyon ateşi inatçı olur. Herkes az çok kendi çocuğunu bilir. Benim iki sarışın çocuğumun ateş sıkıntısı daha fazla esmer olana göre. İlk gün evde düşürmeye çalışırım ve bize calpol işe yaramaz Dolvenle düşer ateşimiz. 2 günden sonra muhakkak doktora giderim bu inatçı ateşten sebep ve hemen kan tahlili. Sonrada mecbur antibiyotik. Bu şekilde ateş düşer. Oldukça ince giydirin. Hatta ince kısa kol zıbın. Oğlumun doktoru sadece ayağına çorap geçirmemizi söylemişti. Biz doktorlar zatürrenin tedavisini bulduk, menenjitin bulamadık diye uyarırdı bizi
0 oy
(7,971 puan) tarafından
Düşmüyorsa enfeksiyon kaynaklı olabilir
0 oy
(85 puan) tarafından
Herşeye rağmen dusmuyorsa gidin . Ben çocuklarımın ateşi çıkınca limon sıkıp çoraplarını içine batırıp giydiriyorm üstlerini soyup evi serin bı hale getiriyorum . Bütün gece nöbet tutuyorum tabi. Biraz zor oluyor . 
0 oy
(100 puan) tarafından
Çocuğun büyükmüş doktorun pedifen yazsın artık calpol parol falan etki etmez bu arada hemen acile gitmeniz lazım başına da ılık suyla ıslattığınız bez koyun Allah acil şifalar versin inşallah 
0 oy
(436 puan) tarafından
Hiç beklemeden git Allah korusun kötü bir şey olur , çok riskli ateşi bide düşmemiş 
(26 puan) tarafından
Gittik canım ateşi düştü orda ama evde tekrar yükseldi yani düşüyor 2 3 saat sonra tekrar yükseliyor
(436 puan) tarafından
Oğlumda bir ara öyle oldu bebekti , komple soy çocuğu , pamuk yada bez parçası ıslatıp sürekli alnına koltuk altına ve ayak altına koy, hastanede bize oda verip su pamuk getirip böyle yapın dedi ateş biraz düşene kadar , olmazsa tekrar farklı yere götür, virüs var Allah korusun , bir anda ateş yükselir havale geçirir bide zaten evde ilaç veriyoruz hastaneye gidiyoruz yolda çocuk hava alıyor illa ateş düşüyor gidene kadar ama sonra tekrar eve gelince yükseliyor

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 100 göst.
20 Ocak 2025 Diğer kategorisinde Ozgen (1,009 puan) tarafından soruldu
0 oy
26 cevap 758 göst.
0 oy
6 cevap 195 göst.
0 oy
2 cevap 187 göst.
2 Mayıs 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu

410,733 soru