0 oy
463 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (2,206 puan) tarafından
Kızlar bugün beni üzen bir konu oldu normalde elimle aram iyi 

Bugün ettim görümce ben pazara gidelim dedik 

Eltimin iki çocuğu var biri 4 biri 8 aylık 

Benim cocugumda 23 aylık 

Ve eltimin çocukları ikisi de ağlamaya başladı 

O sırada benim oğlum da ağlıyordu ama benimkinin durumu başka otizm teşhisi aldı ve pazarda tahmin ederseniz ki insanlar dogal olarak bağırıyor onlar bağırdıkca  oğlumun ses hassasiyeti  tavan yaptı 

Bende onunla ilgileniyordum  bana büyük kızı için alıp güneşe götürsene üşüdü dedi kırmadım götürdüm 

Neyse Ardından hepsi susunca devam ettik 

Küçük kızı uyudu diye sürekli hadi hadi uyanmadan eve gidelim demeye başladı 

Bu arada onlar gezme amaçlı geldiler ben ise meyve sebze almak için 

Ben yine de hakli görerek yarısını aldım geri dönerken bu sefer oğlum Hem açtıktan Hem özel durumundan birde altına yapmadı sonucu (bezli) daha çok ağlamaya başladı 

Ettim ve görümcem ise kıyafet reyonlarinda kıyafetinin bakıyorlar bende kimseyi engellememek için siz kalın ben yavaş yavaş yürüyorum dedim tamam dediler 

Bunlar birbirlerini pazarda kaybetmişler hepsi tek tek eve geldi garip olan şu ki 

Gorumcem çocukları  hepsi bütün apartman eltime gidip kahvaltı yapmış bir ben ve oğlum yoktuk 

Çağırmak zorunda değiller ama ben evimde hepsini ağırladım ozel durumumuz olmasına rağmen 

Birde beni wp den engellemiş bugün akşam aynı ortamda denk geldik herkese iyi akşamlar dedi bir bana demedi 

Sizce bu durum da ne yapılmalı 

18 Cevaplar

+6 oy
(1,026 puan) tarafından
Valla canım top ayağına gelmiş kale müsait golünü at bence up uzun bir mesafe tadindan yenmez tavsiye ederim sadece merhaba merhaba bu zamandaki insanlar bundan anliyor 
(2,206 puan) tarafından
Beklemedim diye kırıldı herhalde ama onu o an beklemem imkansızdı durumum ortadaydı yani pazarlıklar bağırdıkca oğlum ağlayıp kulaklarını kapatıyor ellerini sallıyor aç uykusu var altına yaptı elimde pazarlıklar ama onlar orda elbise bakma derdine düştüler  o çocuğu o ortamda daha fazla tutup atak geçirmesini istemedim
(10,418 puan) tarafından
Seni suçlamıyprum ama neden bunların olacağını bile bile çocuğunu pazara götüruyorsun ki? Üstelik yanında elti görumce çocuklar vs kalabalık şekilde. Çocuğu kaynana veya eşine bırakıp pazarını yapıp gelebilirdin tek başına
-Reklam-
0 oy
(2,108 puan) tarafından
Çok saçma değil mi birden bire mi engelledi? Arada hiçbir şey olmadı mı? 
(2,206 puan) tarafından
Yok sadece bu birde pazarda birbirlerini kaybedince pazarın sonuna kadar gitmiş eve gelir gelmez görünceye bak çocuk buz gibi oldu dedi
Aslında galiba üzüldüğüm konu ben herkesi evimde agirlarken herkese yerlerinin olup oğlumla bana olmayışı galiba
Yani üzüldüm her gün evime gelip oturan saatlerce sohbet eden insanlarız yani
(2,108 puan) tarafından
Çocuğunuzun durumunu bilmiyor mu? Yani kirildiysa ki saçma buna tepki direkt engelleyerek mi gosterilir liseli ergen gibi. Bence de cagirmalari gerekirdi
(2,206 puan) tarafından
Biliyor bilmez olur mj hiç en iyi o biliyor çünkü her gün beraberiz yemeli içmeli
0 oy
(4,071 puan) tarafından
Pazarla kahvaltı nasıl bir bağdaştırma olmalıydı anlamadım. Sizinle paraza gitti diye çağırmak zorunda değil ki sizi. Bne görümcemle kahvaltı yapmak istediğimde eltim de olsun istemem. Engele gelince aranız iyiyse neden engellesin. Nedne böyle yaptığını sorabilirsiniz 
(2,206 puan) tarafından
Tabi ki çağırmak zorunda değil kimse kimseyi çağırmak zorunda değil ama apartman aile apartmanı ben birini çağırırken diğerini de düşünüp çağırırım ayıp olur diye yani ne bileyim  garibime gitti
0 oy
tarafından
Eltini bir nöroloji görsün,  beyni var mı bakılsın. Hos ******** yaşayan çok.
(2,206 puan) tarafından
Yani kırıldım sadece ben herkesi evime alıyorum çağırıyorum çağırmak zorunda değil bende öyle ama apartmandaki herkes bir evde ve bir biz yokuz ona kırıldım çünkü  her gün evime gelip saatlerce hatta uyku saati gelinceye kadar benimle oturan biri kendisi
(290 puan) tarafından
Kız kahkaha attm Allah razı olsun
tarafından
Millet huzur kaçırmak için yasiuor resmen ya
0 oy
(124 puan) tarafından
Gündüz pazaea gidip aksam engelliyor oyle mi. Ben mi anlamadim siz mi eksik anlattınız. Durup dururken neden engelliyor
(2,206 puan) tarafından
Beklemedim diye galiba birde iki çocukla yani ikisi de onun çocukların onlarla eve tek döndü diye çünkü büyük kızı bana küçük kızı gorumceme verip kendi yeni evli ilk çocuğuna hamile gibi takılıyordu  ona kırıldı galiba
0 oy
(20,207 puan) tarafından
Ayyy pes. Bunlar nasıl insan. 
(2,206 puan) tarafından
Kırıldım sadece çünkü bu günden önce her gün yatma saatine kadar bana gelen ve oturan biri
Ve bugün bütün apartman  halkı onla olup bir biz olmayınca darıldım çünkü ben öyle yapmıyorum aman herkes gelsin diyorum hatta oğlumun doğum günü 27 ocak onun kızının 1 şubat ben doğum günü planımı iptal edip kızı ile kutlasinlar dedim çünkü bana ikisi bir arada olsa daha iyi olur dedi ( görümcemiz ile aynı yerde yaşamıyoruz o da görsün diye ettim teklif etti bunu da )
(20,207 puan) tarafından
Sen fazla iyi davranmissin. Ya şu herşeyi geçtim de şu engelleme ergenligini bı turlu anlayamiyorum ben.
(2,206 puan) tarafından
Bende şaşırdım hatta dedim profilini kaldırmıştır bugün kaynanamin telefonundan baktım onda profil gözüküyor yani
(20,207 puan) tarafından
Aman boşver. O da kendini belli etmis
(290 puan) tarafından
Sen sakamsn arkadaşım çok çok afedersin ama bir laf var hani sen  nokta nokta olursan semer vuran çok olur diye özür dilerim ama sen bu eltini arşa cikarmissn bu ne be ben kendi oğlumun hele ki özel bir durumu olan çocuğunu önemsemeyip onunkini önemseyip birde senede bir olan bir günü iptal ediyorsun ya ona hoşt diyeceksin yarın kalk hatta ne yarını şuan oğlun için doğum günü planı yapıyorsun sen onun annesisin gerçekten inanamiyorm ya görümcen olmayiversn yinede yap çocugunu sevindir hatta onuda davet etme engelle engeli kaldırınca o görsün .

Ayyy vallahi nasıl böylesine eltinizi önemsiyorsnz kafayı yer insan
0 oy
(653 puan) tarafından
Engellemek mi :))  basit basit hareketler bunlar.kiz onlarda kuş kadar akıl olaydı seni anlardı.resmen işine yaradigin kadarisin aksi halde ban ban ban ya bu tiplere göre. Nolmus arkadaş cocuk otizimliyse aksilik ettiyse . Kalabalıkta hircinlasmasi gayet doğal manyak mı bu millet ya . Anlayış gösterip sakinleştirmeye yardım edip yola devam edeceklerine pazara 3 girip tek tek eve dönüyorlar gerçi daha birbirine sahip çıkamıyorlar o ayrı.  Sen bide dert mi ettin bu iki anormali. 

Kimse aksini savunmasın arkadaş seni evladinla yada artilarinla eksilerinle kabul etmiyorsa biri sende ona bi yudum suyu çok göreceksin.  Zıkkımın pekini yesinler . Kurban olsunlar o çocuğa.  
(2,206 puan) tarafından
Yani ben oğlumu bu ozel durumundan iyice ağlatmak istemedim çünkü çok stres olunca stereotipik hareketler başlıyor azalmışken  tetikleyen istemedim ben zaten söyledim ben yavaş yavaş gidiyorum gelirsiniz diye kendileri birbirinden bir haber anlaşılan kabak bana patladı birde ben kendi canımla uğraşırken birden onun büyük kızına baktım  goeumcemlik bir durumda yok o da şaşırdı onun bu hareketine

Şimdi birde hamile iki lafından biri hormonların tavan zaten diyor bende dedim 2 sene üst üste hamile kaldın o hır.onlar bir bitmedi ki alışmış olmalı vücut
(290 puan) tarafından
Ahhh aklın yolu bir yemin ederim aynı şeyleri düşünüyorum
(653 puan) tarafından
Salla ya bosver. Kız bu anlattığın olayın engellemeye kadar gidecekbi yanı yok belli ki hiç değerin yok . Sadece işine yaradigin kadarsın.  Bosver sal hepsini kapat kapını koy sınırını her cagirdiklarijda atlama bosver durumuda eşine anlat sana baskı yapmasın saçma sapan . Allah tan eltiyi kafamda sutladim sildim hiç umurumda degiller karı koca yukari anama gelirler umurumda bile olmaz ne hali varsa görsünler.  Bunlar için ay neden böyle oldu ay yine neye alındılar aman üç günlük ölümlü dünya diye diye sindirme kendini degmez. Kaldiki üç günlük dunyaysa ona göre yasicak herkes. Postun en irrite olduğum yerden geldi. Koy mesafeni biri bisey derse vur lafı yüzlerine kendilerine başka fedai sessiz enayi bulsunlar bırak.  Sende anasin , işin gücün var , akşama yemek temizlik elinde cocuk kırma düş peslerine en ufak sıkıntıda fatura sana kesilsin baskaaa ? Kapıya da paspas lazımmı sorsana
(653 puan) tarafından
Bu arada elti de maşallah maxi mikser turkiyede bir ilk sanayi tipi hemde suya düşse suyu bulandırır abes.  Kızım senin çocuğunu istemeyen çekemeyen sen hiç kapına bastırma 2 ,2 daha 4 bitti . Sana elti lazım değil dost lazım aile lazım.  Ama önce o yavrun lazım.  Senin evladına tahammülü olmayan biri bırakman gerektiğinde düşünemiyorum.  Evlenirsin eşinin ailes8 ailen olur içinde kim varsa seni korur kollar sende aynisekilde onlara karşı arkasında durur aile . Bi derdinde boşluğunda gelir doldurur elinden geldiği kadar.  Aile demek tamamlamak demektir. Problemi başa vurmak kapı önü yapmak işine geldiği gibi keyfine göre davranmak değil.  Herzaman yanyana olmaktır. ENGELLEMEK  nedir ya ne yaptın da engel attı ne olabilir saydın mı sovdun mu yoooo . Eeee . Ay gece gece varya sinirim zıpladı valla . Kız şurada akraba olmasın sıradan birinin evladı bile huzursuzluk etsin komşumun kızı yürüyüşe çıkınca neler ediyor yolda ben hiç engellemedim .  Ozaman gidip engel basayım oda ağladı huzur vermedi.  Varmi böyle bi zihniyet ya . Onun kupası gelmiş cocuk laf bahane hepsi
0 oy
(290 puan) tarafından
Birde soruyormsn seni ve oğlunu umursamıyor bekle al gotur bu ne be başlarım sanada onada diyeceksin saçmalığa bak engelle sende elti bu bulunmaz Hint kumaşı mi 
0 oy
(1,257 puan) tarafından
WhatsApptan engelleyen kim eltin mi görümcen mi 
0 oy
(7,781 puan) tarafından
Hadi o cagirmiyor yapmış bir mallık ama aileden hiç mi aklı basinda insan yok ayıp olur diyip cagirmiyorlar ? Ben olsam daha kimseyi bir çağırmam sadece kimi görmek istiyorsam onu cagirirm
0 oy
(118 puan) tarafından
Ohhh dünya varmış derim kalkar kızımın doğum gününü de kutlarım ben de onunla muhatap olmam yüzüne de bakmam asıl kusuru o işlemiş çocuğunun özel durumu var asıl onlar seni beklemeliydi başta Allahın sopası yok tabi bir de birbirlerini kaybetmişler iyi olmuş 
0 oy
(157 puan) tarafından
Maden senin özel durumunu bilip böyle davrandiysa sende muhatap olma boşver sende tepkini koy inanki ne kadar uzak mesafe o kadar iyi 
(157 puan) tarafından
Bide ne olursa olsun tüm apartmanı çağırıp seni çağırmamasi büyük ayıp belkide nispeten yapmıştır bu görümce sonuçta kötü niyet aradım nedense
(2,206 puan) tarafından
Cagirmayan eltim  görümcem  değil severim onu önlük bir sorun yok
0 oy
(72 puan) tarafından
Eğer ilk defa seni çağırmama durumu olduysa altında bir sebep olur ,anladığım kadarıyla bu tarz durumlara çok takılan birisin ben de öyleydim önceden eşimin ailesine karşı neden bana soğuklar neden beni dışladılar diye zamanla ne oldu biliyormsun asla ve asla takmamaya ve bana adım atana adım atmaya başladım ,bu hayatta çocuğumdan daha önemli değil hiçbirsey kafamı onun bunun davranışları ve tripleriyle meşgul edemem sen de öyle yap inan daha rahat olacaksın sen kendi içine döndükçe mesafe koydukça merhaba merhaba oldukça peşinde dönecekler asla kendini yıpratma düşünme aynı hataları yaptığım için sen yapma engeli sorma bile farketmemiş gibi yap adam yerine koymasın kendini iyi akşamlar demediyse sen de ona deme, 
(2,206 puan) tarafından
İlk defa oldu  kendisi bilir 2 çocuğu var ve hamile diye çocuklarına bakacak biri istiyor ama bakamam kimsenin çocuğuna yeri geliyor kendi çocuğumuz bile fazla geliyor
Aslında takılmam ama  eltimle aramız iyiydi  her gün bende yatınca kadar oturur sohbet muhabbet ederdik
Yani tek sebep onu beklemememiz  ağzında 2 senedir bir laf var zaten hamileyim hormonlar tavan yaptı diye bir lafı var onun çok sinir bozucu bir laf zaten 2 senedir hamilesin alışmış olmalı artık
(72 puan) tarafından
Yine sen de bitiyor kardeşim hormon değil de taviz verilmiş çok fazla ,küsme kavga etme ama mesafeni koy akşama kadar gelen kadına bir kere müsait değilim de de gör bakalım aynısını yapabiliyotmu
0 oy
(4,893 puan) tarafından
Seninle küsmek için bahane aramış oğlunun durumu belli yani daha anlayışlı olması hatta kendisi teklif etmesi gerekiyordu sen önden git biz birşeye bakip geliyoruz diye 
0 oy
(10,816 puan) tarafından
Amaaan boşver kız sende engelle olsun bitsin
0 oy
(303 puan) tarafından
Sana alınıncaya kadar pazarda kaybolduğu görümcesine niye alınmıyor ? Ottan b.ktan sebeple küsen insandan ne hayır gelir ki? Mesafe koymuş senin için de böylesinden uzak olmak daha iyi değil mi boşver. Enerjini yavruna ailene ver bunları düşünme daha huzurlu olursun
0 oy
(5,285 puan) tarafından
Güzelce eltime yol ver gitsin üstüne sende engelle o engeli kaldırdığında seni elgelledigi görsün patlasın 
0 oy
(837 puan) tarafından
Akrabaların yanlış anlaşılma sendromu.Akraba ile bu devirde sadece özel günde görüşülür.Anliyorum çocuklar küçük insanın sosyalleşmeye ihtiyacı var 10 kat yabancıyı kendine arkadaş edin onunla  pazara git yada yalnız git.Çocukların büyüdüğünde yoldaşın olucaklar ve hiç kimseye ihtiyaç duymiycaksın.

İlgili sorular

+1 oy
10 cevap 254 göst.
4 Ocak 2025 Diğer kategorisinde nur_dgru (20 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 312 göst.
26 Temmuz 2023 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 466 göst.
20 Mayıs 2020 Aile & Aşk kategorisinde kşe06 (57 puan) tarafından soruldu

411,511 soru

12,388,037 cevap