+3 oy
549 göst.
önce Diğer kategorisinde (4,388 puan) tarafından

Selam kizlar. Beynimde dönüp duruyo o konusma anı ve yazarsam gecer belki diye size dokecem icimi. 

Aksam esimin ailesine gittik. Tv de haberlere bakılıyo tabi haberlerde malum otel yangini ve olen canlarimiz anlatiliyo. Kv kisisi aman gitmeselermis ne isleri varmis vs zirvaladi biraz. Bilerek sustum oglu yani esim kocasi kizi falan gik demedi. Neyse bi sure sonra yine ayni seyleri soyledi. İyi misin anne dedim anne demeye utandigim cadiya. İyiyim dedi. Ben gitmiyorum evimde oturuyorum filan. E sen oturuyosun diye onlar da mi oturmak zorunda emine gitmiyo biz de gitmeyelim mi diyecekler dedim. Tatile gittilerse iste boyle geberirler dedi Allah'ın be.lasi. dedim millet evinde de gocuk altinda kaldi bunun  ne alakasi var mesele ihmalkarlik. Ondan sonra esim de parasi var gidiyo adam senin kocan gibi bi emekli maasiyla mi yasiyolar dedi. Başladılar gorumcemle iste geceligi bu kadarmis e ona vereceklerine aç fakire verselermis. Allahim delirecem daha ne dedigimi hatirlamiyorum sinirsen yazarken titriyorum suan. Bu nasil bi vicdansizlik bunlar nasil aile ben nereye dustum diye dusunmekten beynim yoruldu. Boyle bi vicdansizin yüzüne bakilir mi yemegi yenir çayı icilir mi kapisini acasim yok. Geberirler ne demek orda kucuk kucuk çocuklar vardı ya. 

21 Cevaplar

+3 oy
önce (816 puan) tarafından
Sadece bu konu değil, genel manada asla tartışılmayacak, açıklama zahmetinde bile bulunulmayacak insanlar var. İnsan kendini yorduğuyla kalıyor. Sadece kendi öz düşünce ve vicdanlarından ötürü, tabi ki bir gün sınanırlar. 
önce (4,388 puan) tarafından
Bunlar ailece herbo.kolog. herseyi onlar bilir en dogru onlardir herrrr konuda bi fikirleri vardir en parlak cocuklar onlarindir . Gelismeye acik degiller diyodum ama vicdanlari gelismemiski ufuklari gelisse bu aksam  bunu farkettim
önce (816 puan) tarafından
önce tarafından düzenlendi
+1
İşte bu tür insanlara bir şey anlatmaya çalışınca ve işe yaramadığını görünce, bir yerden sonra duymamaya başlıyorsun. Öbür türlü krizlere giriyor insan, bu kadar da olmaz diye.
-Reklam-
+1 oy
önce (705 puan) tarafından
İmanın 6 şartından biride kazanın  Allah tan geldiğine inanmaktır evet ihmal vardır sorumsuzluk vardır ama Allah istemese yaprak kıpırdamaz. Kaynananı Allah ıslah etsin ne diyim
Tevekkül denilen bisey var dimi dinimizde. Sen kendini elinden geldiginde koru gerisini Allah bilir. Yoksa vaden dolduysa elbet göçüp gidersin :(
0 oy
önce (1,929 puan) tarafından
Patavatsiz dengesizler ALLAH bilsin böylelerinde vicdan merhamet yok
Yemin ederim bu aksam ben nereye dustum dedim ya
önce (1,929 puan) tarafından
Insanlar ev guvendikleri yerde evlerinde depremde öldüler neyin kafasindalar cahiller
Onu dedim ben de. Ne diyelim gece vakti yatmasalarmis evlerinde mi diyelim. İhmali olana suclu olana sayip soveceklerine
0 oy
önce (838 puan) tarafından
vicdan merhamet olmayan insanlar asla iflah olmazlar sen boşver ne dersen de anlamazlar 
Anlamiyolar zaten bi kendi dedikleri dogru. İlk seferde kimse bisey demedi ya cok iyi bisey dedim sanip bi daha söylüyo bide
0 oy
önce (11,511 puan) tarafından
Olacak olan yattığı yerde de olur tatille ne alakası varmış. Büyük konuşmuş inşallah başına gelmez 
Zamaninda kendi evi yanmis tekrardan ev yapmışlar kirk senelik seyi konusur hala. Ben dort duvarın acisini atlatamadim milletin canı coluk cocugu gitti aileler sondu diye dusunemiyo iste. Oyle bi beyin oyle bi vicdan yok
0 oy
önce (1,991 puan) tarafından
Kaynanan çok kötü 
Hem de ne kötü:(
0 oy
önce (2,227 puan) tarafından
Her insan farklı yaratılmış merhamet vicdan herkeste olmuyor maalesef ne kadar sinir olsan da zihniyet kötü olduktan sonra ne yapsa boş Allah'a havale etmek en iyisi
Ya beynim vicdanim almiyo nasil ya nasill bunu düşünce yerine koyup laf yerine koyup soyleyebiliyo diye dusunmekten ben deli olacam .
0 oy
önce (2,583 puan) tarafından
Yarın öbür gün yolda araba otobüs çarpar da vefat ederse ne işi varmış otursaymıs evinde derler!!!
Aminnn tez zamanda
0 oy
önce (1,025 puan) tarafından
Ülke milli yasta ya o otelde alilemden biri olsaydı biz olsaydık diye içim yanarken böyle düşünen insanlardan iğreniyorum o kadına anne denilmez.  Vicdansız denir.

Kıskanç . Kendi gidemiyor çatlayacak belliki ama bence size laf sokmuş biraz gitmeyin falan diye ya da gönderme yapmış.İnsanda biraz merhamet olur ateş gerçekten düştüğü yeri yakıyor 
Tabi tabi bi balayina gittik hala söylenir durur bes sene gecti ustunden. Cocuguma dogum günü yaptim. Ben yapmadim cocuklarima oyle seyler diyo. Ona sorup yasayacaksin yoksa tu kaka
önce (1,025 puan) tarafından
Yapaydin tutan mi vardı ben olsam ne dese tersini yaparım iddialı doğum günleri vs.
Ne hakkı var ki ben yapmadım derse o senin dusuncendi bu da benim seninle aynı şeyleri yapmak zorunda değilim deyin lütfen.
Yok yok diyorum merak etme.heleki cocugum kirmizi cizgim kimseyi tanimam kimsenin gozunun yasina bakmam.
0 oy
önce (635 puan) tarafından
Ya biliyo musun insanlardan o kadar soğudum ki anlatamam o kadar çok soğudum ki 
Yemin ederim midem bulandi ciddi manada. Ben bi anne bi evlat olarak onlarin yerine kendimi koyup deli oldum dunden beri.
0 oy
önce (2,032 puan) tarafından
Tamamen kıskançlık ve hasetlik. Kendi yaşayamadıgi hayatı yaşayan insanların ölmesine bile üzülmeyen bir insanmış. Asla çocuğunuz falan varsa emanet etmeyin. 
Eder miyim hic zaten cocuktan sonra bi seytan yuzunu gosterdi. Yeni dogum yaptim aksam yanımda kaldi bebek agliyo kucağında anne ver bebegimi diye kac kez kollarımı uzattim vermedi. Neymis kucaga alismasinmis. Susturamayinca oyle veriyodu. Anne mi bu anne olsa nasil kiyacakti bana? Benim kizim kollarini uzatsa vermez miyim yavrusunu :((( neler cektim ne sogudum ama bu kadar vicdansiz olduklarini bilmiyodum
0 oy
önce (790 puan) tarafından
Aaa yani gerçekten aaaa diyorum pes böyle düşünen insanların olduğunu biliyorum bu konularda  içim yandı benim gerçekten yarısı çocuk vefa edenlerin ee yaz tatiline de gidiyoruz kafa dağıtmak için bişey olunca iyi olmuş mu denilecek Allahım sen koru böyle insanlarım zekasından yani bi Allah rahmet etsin demek çok mu zor herkes aynı şartlarda mı yaşıyor ben giderim o gidemez ya da tam tersi biz her yaz gidiyoruz mesela Kayseri de yaşıyoruz Erciyes’e kayak için gidip otelde kaldık mesela çocuklarla git gel olmasın değişik bi atmosfer olsun kafamız dağılsın diye tatil lüks değil bence ihtiyaç özellikle şimdi ki dönem de binalar arasında sıkışıp kalıyoruz çıktığımız yer avm park harici bişey değil mecbur fırsat buldukça şehir dışına çıkıyoruz eminim kaynananda çok isterdi ama kendi yapamadığı için millete laf atmış bence kendi de uzanamadığı ciğere mundar dermiş ya aynı öyle 
Yok herkes ot gibi yasiycak. Gelin benjm kaynanaya bakin ona gore yasayin yoksa yanlış yasarsiniz böyle geberirsiniz iste. Allah'ım delirecem
0 oy
önce (2,012 puan) tarafından
Boylelerin başına ne gelse zere üzülmem benm maynanada deprem zamninda böyle saçma sapan konusmitu utanmadan şimdi hepsi başı kirli öldü ne günah bende anne nerden biliyorsun er millet sabah kalkıp yıkanır onlar yapıp yatmislardir gibi boş saçmaladı seni şuan iyi anlıyorum böyleleri vallahi ölse asla üzülmem hep kaynanama keşke sende ölsen biri arkandan konuşsa anlarsın diyorum ama ne anlar
Anlamiyolar ya. Anne demek gelmiyo icimden
0 oy
önce (1,187 puan) tarafından
Tamam da mesele para mı? Oraya gidenlerin aç fakir doyurmadıgını ne biliyor? Ayrıca canı isteyen fakir fukaraya yardım eder canı istemeyen etmez buna kimse bir şey diyemez. Acılar içinde can verenlere "geberip gitmişler " demek nasıl bir akıl yoksunluğudur? Bu ihmaller fakir fukaraya bakmıyor. Ülkemizde yaşamak çok ucuz ölmek çok kolay. Küçücük çocuklar aileleriyle sömestr tatilini orada geçirmek isterken canlarından oldu. Giden canları değilde parayı konuşmak Ap.tallik
Evet iste nasil yargilayabiliyosun belki yardım ediyo he zengin diye etmek zorunda da degil illaki . Ya neresinden tutsam elimde kaliyo
0 oy
önce (4,867 puan) tarafından
Bebek öldü cocuk oldu gencecik insanlar öldü Dr öldü öğretmen öldü bir aile yok oldu diye düşünseymis keşke zengin fakir diye kıyaslama yapana kadar bu beş yıldızlı otel olmazda pansiyon da olabilirdi olay bu değil ki canlar gitti bazı insanların ufku kadar kalbi de o kadar dar ki anlatamazsin çabalama 
Susmasina susarim ama neyi farkettim biliyo musun asıl sustukça kendi sacmaliklarini cok iyi cok dogru sanip tekrar tekrar soyluyolar o yuzden susmamayi tercih ediyorum artik.
0 oy
önce (2,167 puan) tarafından
Zihniyete bak. Tatile gittiler diye böyle bir ölümü hakkediyorlar diye düşünüyor. 
İste zihniyerine s.çayim diyemedim baya bi soylendim ama kufurler icimde patladi
0 oy
önce (826 puan) tarafından
O zaman iş kazası geçirip ölenler de işe gitmesin mesela , geçenlerde bizim burada okul servisi kaza yapıp içinde öğrencilerden ölenler olmuştu , o zaman onlarda okula gitmesinler , insanlarda tatili değerlendirmek için oraya girmişler tabiki imkan dahilinde tatilede gidilir çünkü günümüz şartlarında tatilde ihtiyaç. Boşver canısı kay8nvaliden , görümcen imkanları olsa bir dakjka düşünmez giderler , kedi uzanamadığı ciğere mındar dermiş onların kide bu hesap. 
Yok gitmezler . Paralari var  mezara goturmeyi planliyolar. Yaşamayı bilmiyolar yasamayi. Eglenmeyi bilimi sanati rafine zevkleri bilmiyolar. Bilenleri de boyle görüp yargılıyolar iste. Ot gibiler yemin ederim
0 oy
önce (3,398 puan) tarafından
Ne densiz insanlar var ya vallahi 
Bi eltim var bunlarla gorusmez konusmaz hakliymis kadin. Beni soguttular zaten de en sonunda ben de kesecem irtibati. Yoksa delirmelik
0 oy
önce (19,904 puan) tarafından
Ayyyy içleri çürümüş bitmiş resmen. Ben iki gündür ne kadar üzüldüm. Hadi izilmuyorsun bu denli saygısızlık yapma bari. Kesinlikle asla givenilmeyecek insan gibi bunlar. NATO kafa nato mermer. 
Ya kendime gelemedim unutup bi şarkı soyluyorum aklima geliyo susuyorum icim el vermiyo. Çocuk ya cocuklar yandi ya geberirler ne demek yaaa. Arkadasim delirecem vallahi. Sizle dertlesirken sakinlestim biraz cunku cok konusmaya ihtiyacim vardi. Hepinizden Allah razi olsun. En azindan vicdanli insanlarla mesajlasmak bile ne buyuk nimetmis
önce (19,904 puan) tarafından
+1
Amin cümlemizden. Sen o insanlarla bişey paylasamazsin. Allah kalplerinden merhameti almışsa bizim yapabilecegimiz bişey yok. İnsan olan üzülür. Kendi fakirliginin sebebi olarak zenginleri görüyor demek ki. Kendince adaletin sağlandığını düşünüyor böyle.
0 oy
önce (1,180 puan) tarafından
Allah ona da hakettiği gibi  bir ölüm nasip etsin.Ne dua ne beddua insallah guzel olmeyi hakediyordur bu taş kalbi ile.
Aminn ne diyim :(

İlgili sorular

0 oy
78 cevap 1,827 göst.
5 Nisan 2021 Aile & Aşk kategorisinde Aslıhanınannesi (2,040 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 224 göst.
+1 oy
20 cevap 1,075 göst.
28 Ağustos 2023 Aile & Aşk kategorisinde Linkin (19,904 puan) tarafından soruldu
0 oy
16 cevap 570 göst.
19 Nisan 2022 Aile & Aşk kategorisinde Defneee.. (294 puan) tarafından soruldu

409,985 soru

12,326,767 cevap

39,109 kullanıcı

Kategoriler

...