+3 oy
886 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (69 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Cevaplar için teşekkürler

27 Cevaplar

+10 oy
(2,637 puan) tarafından
Yanlış anlaşılmamak için kırılmaya razı mı olacaksın onların düşünmesi gerekiyor ya olmadı sessize al hatta sohbeti kilitle gözün hiç görmez Allah büyüktür canım benim 
(1,123 puan) tarafından
++++++
(2,637 puan) tarafından
Canım benim çık o zaman gruptan bırak isteyen istediğini düşünsün yüzsüz gibi bide gelip neden çıktığını mı soracaklar bırak sorsunlar seni düşünmeyeni sende düşünme böyle şeylerle canını sıkma
(6,234 puan) tarafından
bence keyif almiyorlardir ama
insanoglu boyle. disarida engelli yada dilenen perisan biri gordugumuzde bugunku gunumuze hamd olaun deriz sükrederiz. belki bunu diymak ogrenmek onlara kendi hayatlarinda süküretmek hissi uyandirmistir. ama bu bir gun olur iki gun olur kendi ozellerdinde dusunur kinusur oaylasirlar. senin oldugun grupda atacak olsalar bile atmamaya calismalari lazim senin kirilabilecegini dusunup. o hassasiyete sahip olmayanlar ne dusunurse dusunsun yani cikman tabiki iyi
-Reklam-
+1 oy
(889 puan) tarafından
Bak sana bir tavsiye yanlış anlaşılmaktan korktuğun için gruptan çıkamıyorsan grubu sessize al hiç bakma iki günde bir grubu temizle 

Ama bana kalırsa gruptan çık
(889 puan) tarafından
Bu arada kaç yıllık evlisin nerde oturuyorsun canım sen
(889 puan) tarafından
Bak gülüm sana iyi gelmeyen insanları hayatından çıkarmazsan stres olursun ve daha güçleşir senin için bu sürec
Benimde yıla yakın olmadı çok iyi bir doktor kontrolünde oldu sonra devamı hiç durmadı 4 tane oldu darısı başına
(889 puan) tarafından
En doğrusu
(889 puan) tarafından
Çok iyi yaptın canım insanların seni üzmelerine izin verne
+1 oy
(117 puan) tarafından
Ne grubu bu ya ben olsam çıkardım takma kafayı bacım benim bir akrabam var 10 yıl olmadı çocuğu sonra kendi kendine oldu 1.5 yıl sonra bir daha hamile kaldı çok şükür şimdi 2 oğlu var belki de senin için zamanı şimdi değildir ben de ilk bebeğimi 39 haftalıkken kaybettim karnımda melek oldu ben de senin gibiydim böyle muhabbetler dönünce çok üzülüyordum bence sana iyi gelmeyen hiçbir şeyle uğraşma 
(649 puan) tarafından
Bak bu hanımefendiye sonuna kadar katılıyorum.  Hersey tamam ama ona rağmen de olmuyorsa vaktini sabırla bekle tatlım bisey olmuyorsa Rabbım sana daha hayırlı olanı nasip edecektir şüphen olmasın.
(117 puan) tarafından
Bence biraz da olsa düşünceli olmaları gerekirdi onlar da kadın sonuçta eşim bile erkek haliyle beni hep uyarır çocuk hasreti olan insanların önünde dikkat et der hep ki ederim de aynı acıyı yaşadım da
(117 puan) tarafından
Burası bana iyi gelmiyor deyip çık bnce
(649 puan) tarafından
Size katılıyorum bunun cinsiyetlede alakası yok empati ve insanlıkla alakası olduğunu düşünüyorum.
(117 puan) tarafından
Aynn öyle ya biraz düşünceli olmak çok mu zor
+1 oy
(158 puan) tarafından
Üzülmeyin iyi gelmeyen yerde de durmayın ben artık öyle yapıyorum biraz zor oluyor tabi arkadassiz kalmak ama olsun beni seven benim hassas noktami düşünür yanımda olur sizin durumda onlar çoğunluk siz azınlık olmuş gruptan çıkın soran olursa da nebilim bireysel görüşmek daha iyi benlik konular geçmiyor ya da canım istedi dersiniz. Bu arda neden gebelik yok Sorun nedir ? 
+1 oy
(918 puan) tarafından
Ah canım seni çok iyi anlıyorum bende ilk çocuğumu tedaviyle aldım kucağıma herkes sorardı neden yok olsun artık derdi hüngür hüngür oturup ağlardım her hastane çıkışı ağlardım bu ayda olmadı diye insanlar üstüne basa basa aynı sene evlendiğim kişilerin çocukları olduğunu maşallah doğurdu büyüttü bile derlerdi sonra oğlum oldu çok hastalanan bir çocuktu herkes bu sefer neden bu kadar hastalanıyor sen mi bakamıyorsun bile dediler yemek yemedi senin yaptığını mı beğenmiyor neden zayıf bu çocuk dediler oysa ben kırk dereden su getirdim o çocuğu kucağıma almak için onu büyütmek için şöyle söyleyim bi ara çok taktım kafama olsun olsun diye sonra bişey oldu bıraktım o düşünceyi ve iki ay sonra hamile olduğumu öğrendim sende hiç kafana takma rabbim doğru zamanı bekliyordur bazen olmaması olduğundan daha hayırlıdır biz bilemeyiz rabbim bilir o arkadaşlarının yaptığı da bence çok ayıp ben olsam çocuk lafı açmaya bile çekinirdim neden böyle bu insanlar insanların yarasına tuz basmayı neden severler anlamadım 
+1 oy
(254 puan) tarafından
Bence dile getirmelisin eğer çıkmıyorsanda benim çocuklar yok bu paylaşımlar beni rahatsız ediyor diye ablamında yoktu 14 sene biz yanında çocuğumuzu bile sevemezdik üzülür diye çok sukur evlatlık aldı herşeyi oldu o çocuk onun rabbim sizede nasip etsin inşallh sağlıklı bi evlat 
(225 puan) tarafından
Bence gruba bi açıklama yazısı yazıp çıkabilirsin, “arkadaşlar henüz benim çocuğum yok , Allah ın takdir ettiği o zaman henüz gelmedi, o gün geldiğinde yeniden gruba katılırım şimdilik ayrılıyorum, başka faaliyetlere katılıp eğleneceğim bebek olana kadar, hoşkalın” de gruptan çık bence
(225 puan) tarafından
“Kendime eğlenceli aktiviteler için zaman ayırabilmek adına bu tarz platformlardan, gruplardan  biraz uzak durma kararı aldım “falan dersin
(254 puan) tarafından
Bence kimseyi takma bukadar kimse senin canından değerli değil
+1 oy
(1,042 puan) tarafından
Senin şu yaşadığın durumu anlamam çok zor ama üzülme öyle düşünme benimde bi arkadaşımın çocuğu olmuyodu bizim de grup var hala da var ve ben hamile olduğumu ona söyleyemedim kıskanır diye değil asla üzülmesin diye gruptan diğer arkadaş söylemiş beni aradı sordu evet dedim üzüldü neden söylemedin dedi bende açiklama yaptım ki kaldı ki onun yanında çocuklarımıza kızım aşkım bebeğim bile demezdik anneler gününde ilk onu arardık biz bayramlarda ilk aradığımız o olurdu demem o ki sana bunu veren Rabbim vardır bi bildiği ama sana seni kötü hissettiren kişiler ile devam etmen de senlik başlığı görünce yazmak istedim bu kadar canın yanıyosa kurban olduğum Rabbim başkaları canını yaksın diye mi verdi bu canı sana ve sadece Rabbimin vardır bi bildiği de onlar da kasıtlı yapmıyorlardır ama hassasiyet önemli
(1,042 puan) tarafından
Sende dersin biraz kafamı dinlemek istiyorum farkına vardım da telefonla çok vakit geçiriyorum ondan dolayı biraz herşeye ara vermek istedim dersin
+1 oy
(1,661 puan) tarafından
Zaten canın sıkkın bide bunun için sıkma zaten gercekten o gruptan biri için kıymetli olsan diğerlerini uyarırdı. Allah büyük rabbim belkide zaman verdi o zamanı bekliyo sana evlat vermek için milket seni umursamadıgı için bence sende umursama direk çık gruptan
+1 oy
(735 puan) tarafından
Bence cikmalisin yada bakmamak şartıyla sessize almalısın ben çok hassasim bu konuda ya insanlar niye böyle valla anlamıyorum ya
+1 oy
(377 puan) tarafından
Üzülme canım sana iyi gelmiyorsa çık gruptan boşver yanlış anlarlarsa anlasınlar seni düşünmüyorlarsa sende düşünme unutma önemli olan sensin senin psikolojin bana da eşim anlatmıştı arkadaşının 8 sene çocuğu olmamış bütün mal varlığını satmışlar tüp bebek denemisler olmamış denemekten vazgecmisler sonra kadın hamile olduğunu öğrenmiş tedavisiz olmuş belki de daha zamanı vardır çok zor bir durum biliyorum Rabbim kucağını boş bırakmaz insaAllah 
(377 puan) tarafından
Seni üzmelerine kim olursa olsun izin verme çünkü önemli olan kendinsin boşver sorsunlar seni düşünüyor olsalardı daha dikkatli davranir üzülecegini bilirlerdi
+1 oy
(1,219 puan) tarafından
Allah kalplerine merhamet versin öyle insanlarin.Elbet onlarda bir gun birinin yoklugunu cekecek.Bir gun anasi gidecek bir gun babasi annesi babasi olanlara özenecek..Siz de umudu kesmeyin şu an olmuyor çocugunuz yaşam var oldukça her şey olabilir mümkün.
+1 oy
(72 puan) tarafından
Herkesin imtihanı farklı canım bunu kendine ıstırap haline getirme Allah var Allah yar emin ol çok çok farklı yerlerden nasiplenirsin ama yazdıklarını hayretle okudum nasıl bu kadar düşüncesiz olabiliyorlar anlamıyorum, herhangi bir grup ve arkadaş ortamında mutsuz isen asla durma yani bu düşüncesizliği yapanlarında hakkımdaki düşünceleri asla umurumda olmaz gruptan çıkınca, meziyet çocuk doğurmak değil inan fiziken anne olup ruhen asla o kelimeyi haketmeyen insanlar var bu hayatta o güzel kalbini bu duyarsızlıklarla harap etme Rabbime emanetsin 
+1 oy
tarafından

Çok üzüldüm okurken lütfen kendine bi iyilik yap ve çık o gruptan kim ne düşünürse de düşünsün canları cehenneme 

Rabbimin mucizesi de çoktur inşallah sana da anne olmayı nasip eder hayırlı evlatların olur inşallah Allah büyük üzme kendini ♥️ 
(69 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
.........
tarafından
Ben olsam açıklama da yapmam o kadar inceliği sence hak ediyorlar mı
tarafından
Ya boşver ekmeğini suyunu mu veriyolar bu kadar takma bide dünya hassas kalpler için bi cehennem diye bi söz var ya ha tam öyle gibisin boşver önce bn de bide stres de gebeliği engelleyen faktörlerden biri
+1 oy
(649 puan) tarafından
Genel gebeliğe engel durumun yoksa ikinizde de bu stres kaynaklı olabilir üzülmek de dahil. Ben grupta iyi niyet göremiyorum malesef . Nispet yapar gibi algıladım durumu.  Ayıbi onlar yapmış.  Ama sana tavsiyem çevrende nekadar az ses okadar huzur canim .  Belli ki durumunu anlayacak bi kız yokki sen bukadar üzülmüşsün. Nezaman durumu kabullenir Allaha dua eder hayırlısını dilersin ozaman ruhsal olarak da bedensel olarak da hazır olursun ve bi gün 2 çizgiyi görürsün.  Ama ona özenir buna üzülür ötekine alınır içinde durumu aciya döndürür sizlanitsan olmaz ki yaşadım biliyorum . Nezaman inzivaya çekildim harbiden sessize aldım dünyayı huzuru buldum ve oluruna bıraktım.  Ve dua ettim . Sana Meryem süresini okumanı tavsiye ederim cocuk denemeden hemen önce ben biyerde okumuştum abdest alıp gönülden inanarak ve isteyerek Meryem süresini okuyup niyet et hayırlısını dile  ve bikere daha dene yazıyordu ben duaların gücüne inanırım.  Eşimle denedik de cok şükür oldu da . Tavsiyemdir canım.  Sonra ara kanamalarım olmuştu ped doldurur kadar dr risklisin dedi iki üç saat musahadeye aldı Meryem süresini okudum oan dua ettim bu süre hem bebek sahibi olmak isteyen hem düşük tehlikesi olan kişilerin okuması için tavsiyedir. Ve ben inanırım.  Okudum da çok şükür tehlikesiz atlattık.  Burda ki düşük tehlikesi olan anneadaylarina da tavsiyemdir . Dene belki bi hayır duanı almış olurum.  Rabjim hakkında hayırlısı ni versin inşallah.  

Önce o gruptan ayrıl ama orası sana iyi gelmiyor. Kafanı biraz rahatlat . Ve Allaha bırak gerisini rabbim her daim bizim yanımızda o ol derse olur . Alan da o verende . 
(649 puan) tarafından
Aynı şeyi diyorum canim çık gruptan kimseye hesap da verme canım öyle istiyor bitti gitti. Var mı ötesi.  Bak okadar şey yazdım hepsi de çık demeye geliyor . Karar senin tabi . Sana yalnızlas demiyorum sil herkesi demiyorum kır dök de değil.  İnzivaya çekil insan detoksu gibi düşün mesela . Kafanı toplamaya durumu kabullenmeye başlarsan çok yol katedeceksin kafan ruhun rahatlayacak unutma önce sensin o gruptakiler değil onlar seni düşünseydi durumu öğrenince biraz toplanırlardi dimi seni kimse düşünmez canım sen kendini düşüneceksin.  Sakin yanlış anlama toparlanmanın ilk kuralıdır  KENDINE ONCEL8K VERMEK
(649 puan) tarafından
Ne fsrkeder ki ha biri ha hepsi.  Önemli olan senin hedefin canım sana iyi gelmeyen yerde durmanın anlamı yok soran olursada kırma bosver kendimce sosyal detoks dersin İnternet açısından sosyal medya detoksu dersjn geçersin bosver takılmahicibisey sen ve ailen den hayallerinden önemli değil önce sen moralin ailen ve hayallerin canım.  Allah yardımcın olsun duacinim
Hadi Allah rahatlık versin
+1 oy
(176 puan) tarafından
İnsanlar çok kötü. Neden kendini kötü hissettiğin yerde duracaksın ki. Bırak ne düşünüyorlarsa düşünsünler.. ha sana bir fikir vereyim watsap hesabını sil tekrar kur o zaman otomotik gruptan çıkmış olacaksın. Kimseye roman yazmanın anlamı yok. T

Gruplara eklemeyin telefon kasıyor de. Ben öyle yaparım mesela. 

Sizin duruma gelecek olursak içinizi ferah tutun Rabb'im hiç bir kulunu darda zorda kederde bırakmaz.. doğru zaman değil demek ki.

Kafana takmamaya çalış üzülmemeye çalış... Dediğim gibi insanlar çok kötü,safi kötü 
(176 puan) tarafından
Neden yapacaksın, neden kendinden ödün vereceksiniz. Aman şöyle düşünmesin diye diye kendini neden harap edeceksin ki. Kimseye açıklama yapmak zorunda değilsin. Hepiniz anlayışsızsınız, bana nispet yapar gibi davranışlarınız. Saygı görmediğim hiç bir ortamda bulunmam demek zor olmamalı. Kaynanamın yeğeni 10 senedir çocuğu olmuyor, geçenlerde benim bebeğimin resmini kıza atıp. Torunum çok tatlı bir görsen darısı inşallah senin başına falan diyorm rezil ettim onu. Senin ne hakkın var kızın çocuğu olmuyor kaç senedir tedavi görüyor neden yarasına tuz basıyorsun diyen. Ki kızla hiç bir samimiyetim yok merhaba merhaba. Sözde kaynanamın yeğeni
+1 oy
(443 puan) tarafından
Çikacaksin canim gruptan kimse icin uzulmeye değmez 

Benim bir arkadas surekli oglum yok diye aşalamaya çalisiyordu 3 kizim var son bebekte surekli cinsiyet lafi etti buda kiz olursa senin oglan cocuklar öluyor falan filan diye yeter artik dedim engelledim disarda bir ortamda gördu bebege bakti uzerinde pembe tulumu var erkekmi diye soruyor hala bana dengesiz cook  suan kafam fena rahat sende cik bosver 

Rabbim sanada katindan salih saliha evlat  versin insallah 
(443 puan) tarafından
En iyisi ni yapmissin canim
+1 oy
(2,039 puan) tarafından
Babamın ikinci eşinden çocuğu olmuyormus. Kadın 45 mi 46 yaşında mi ne hamile kalmış ve çocuğum olmuyor diye fark etmiyor 5 aylık olunca öğrenmiş hamile olduğunu şimdi 2.5 yaşında kardeşim var. Asla ümidini kesme. O insanlar da belki senin çocuk sürecini olumsuz etkiliyor. Ya grubu sessize alıp arşivle ya da hepsini engelle. Yahu benim taa lise yıllarından tanidigim arkadaş var 15 senedir gorusmuyoruz. Kızın bebegi vefat etti doğar doğmaz. Kıza hikayelerimi gizledim. Çocuğumu görür de uzulur diye. Sen arkadaş diyorsun bunlar senin arkadaşın mi sence. Seni gram sevse bunu yaparlar mı. Bence direkt sil engelle. Pasif kaldığın için yapıyorlar. İstediklerini desinler senin için ne önemi var 
(2,039 puan) tarafından
Seni üzen inciten hiçbir şeye katlanmak zorunda değilsin canım. Benim de evlendikten 1 sene sonra oldu. Instagram'da doktor Mehmet Fatih Karslı var onun ürünlerini kullandım. Eşimle spor yaptık sağlıklı beslendik. Sonra oldu. Sayfasına bir bak istersen kendisi Doktor. Devlet Hastanesi'nde calisiyordu en son. Bir de ben kafama takıyodum. Babamın çocuğu olacağıni öğrendim o ay benim bebek fikri aklımdan çıktı. İşte öyle hamile kaldım. Allah isteyen kimsenin kucağını boş birakmasin
+1 oy
(186 puan) tarafından
Hamile kalmak ne bir marifet ne bir başarı, sağlıklı olup çocuk sahibi olmamayi seçen dostlarim var. Çocuk diye diye narsist bireyler yetiştirir oldular maalesef. Seviyorsan bir evcil hayvanı dost edin kedi ya da köpek. İnan son derece keyifli zaman geçirirsin. Mutlkaa bir bebek istiyorsan umarım ona da kavusursun
+1 oy
(2,255 puan) tarafından
Sen kendi kendini yıpratıyor ve yıpratmalarına izin veriyorsun kim ki onlar ya onlarla mı dünyaya geldin çık gruptan kim ne düşünürse düşünsün kendine iyilik edersin uzaklaştığın an..Rabbim kimsenin kucağını boş bırakmasın hakkında hayırlıysa tez zamanda sana ve tüm isteyenlerede nasip etsin sıkma canını vardır bunda da bir hayır.
+1 oy
(52 puan) tarafından
Ay seni obkadar iyi anlıyorum ki ve bence direk bu konudan rahatsız olduğunu dile getir ben kendi arkadaşlarıma oyle yapmıştım yani de çocuk hakkında konuşacak başka birseyiniz yok mu diye.evet cocuk hakkında da konuşulabilir ama her zaman değil hasta olurlar bi sorun olur danisilir ama nispet yapar gibi sürekli konuşulmasın da art niyet ararım 

İlgili bir soru bulunamadı

411,423 soru

12,384,973 cevap

43,468 kullanıcı

Kategoriler

...