+1 oy
127 göst.
Diğer kategorisinde (10 puan) tarafından
Kızım 4. Ayını doldurdu ek gıdaya geçmek istiyorum sütüm yetmiyor gibi mama da kullanmak istemiyorum bazı tanıdıklar zararlı diyor siz ne düşünüyorsunuz

12 Cevaplar

+6 oy
(764 puan) tarafından
Dikkat etmeniz gereken tek önemli nokta 

4aylıkken ek gıdaya başlamamak
(14,862 puan) tarafından
+2
Alkışlıyorum :)
-Reklam-
+1 oy
tarafından

Ek gıda daha zararlı mamadan..... 6 ayini doldurmadan vermeyin dedi ebemiz bize . Bebek hazır mı üstelik????

(10 puan) tarafından
Yani biraz araştırdım bir yerde okudum başını tutuyorsa oturabiliyorsa falan yavaş yavaş başlayabilirsiniz diyordu kafam karıştı
tarafından
Evet oturabiliyorsa rahat sindirebilir derler . Bence acele etmeyin. Sütün yetmiyorsa süt damlası kullanmayı denedinmi mesela
+1 oy
(4,164 puan) tarafından
Bana doktor gecen ek gidaya yavas yavas pureler yaparak gecin dedi. Ama ben henuz sütüm yettigi icin gecmedim. Senin yetmiyorsa ilk gunde 1 kasik mesela brokoli puresi.  Civik blendrden gecirilmis olsun mutlaka. 3 gun brokoli ver 1 kasik. Sonra bir baskasini 1 kasik. 

4 ayda bebege doysun diye ek gida verilmez. Yavas yavas gece bilirsin 
(10 puan) tarafından
Tamam teşekkürler
tarafından
askim brokoli gaz yapar bi de blendir onerilmiyor hic dr tarafindan 4 ay cok erken bence gecmemeli :(  zaten doymayacak ek.gidayla sutu azsa mama vermeli
(1,153 puan) tarafından
Brokoli ilk tadım sebzesi değil canim daha çok kavak havuç yoğurtla falan başlanması öneriliyor gaz yapıyor, blender da kullanılması önerilmiyor onun yerine catalla ezsen bebeğin icin daha iyi
(4,164 puan) tarafından
Aa blendri bilmiyordum kizlar . Brokolide vermem təşəkkürler.
Ben 6 ayi bekliycem zaten
+1 oy
(1,239 puan) tarafından
Yalnız ek gıda karnın doyurmak için verilmez bu dönemde, tadımlık verilir. 1 çay kaşığı ile başlanır. Ben 3 aydan beri mama veriyorum sütüm kesildi, yapacak bir şey yok. Hiç sütü olmayanlar doğduğundan beri mama veriyor , yani kötü bir şey değil,  sadece anne sütü kadar faydalı değil ve anne sütü ile aynı mama yapılamıyor. 
(10 puan) tarafından
Evet doğru canım
+1 oy
(188 puan) tarafından
amaaan dikkat et kabız olmasın canım bağırsaklarını mahvetme zaten ek gıda başlasan bile bir ay tadım doyumluk değil ben tadım yaptırdım kızıma yavaş yavaş geçti öğüne ama inanılmaz kabız çok zorlanıyorum üstelik sadece lifli gıdalar ve kızım 8 buçuk aylık
0 oy
(1,602 puan) tarafından
Ben yurtdisinda yaşıyorum buralarda rutin olarak 4. Ayda katı gıdaya geçiliyor ama sütüm yetmiyor diye geçilmez çünkü tadım olarak veriyoruz 6. Aya kadar 2 3 çay kaşığı tadına baktirip alerjisi var mi yok mu test yapıyoruz yani. Sutunuz yetmiyorsa (kilo alışı düşükse cisli bez sayısı azsa sürekli ağlıyorsa) doktorunuza danışarak mama ile destekleyin illa da katı gıdaya geçmez istiyorum diyorsanız yine doktorunuza danışarak geçebilirsiniz ama dediğim gibi öyle corbalarla purelerle karnını doyurmamanjz gerekiyor tadım sadece 
(4,164 puan) tarafından
Bende yurt disindayim. 4 ay bittiginde doktor yavas yavas tadim yapin dedi. Ama yapmadim acikcasi. İlk neler verdiniz acaba. Ve gunde bir kasikmi
(1,602 puan) tarafından
Havuç kabak brokoli patates şeklinde sırayla gittim 2 3 mama kasigi olacak şekilde ezip önüne koydum hiç yedirmeye çalışmadım gneisto mama kasigina bulayıp eline verdim artık ağzına ne kadar gittiyse 5 buçuk aylık olunca 1 yemek kaşığı kadar çorba yedirmeye başladım
0 oy
(751 puan) tarafından
Ben erken olduğunu düşünüyorum ama illa başlayacaksaniz önce bi doktorunuzla görüşün 
0 oy
(13,430 puan) tarafından
sütün alternatifi ek gıda değildir. yaklaşık 10.aya kadar ek gıda doyurucu olarak verilmez. 1 yaşından sonra amne sütü ya da mama azaltılıt ek gıda miktarı artırılır. 1 yaşına kadar bebeğin ana öğünü anne sütü ya da mamadır
0 oy
tarafından
hayir osman gonulal mama sandalyesinde dik oturabiliyorsa sorunsuz desteksiz o zaman baslayin diyor 4 aylik cocuk daha destekli bile yeni yeni baslar oturmaya cok cok cok erken yani ilerde cok sikinti cekersiniz o cocugun daha sindirim sistemi hazir bile degildir ek gidaya hem.tadim olacak doymayacak bile ne faydasi olsun o cocuga suan baslamanin sutun vardir yok gibi dusunme ha acliktan agliyorsa mama vereceksin mecbur
0 oy
(1,153 puan) tarafından
Çok erken bir süreç. Çocuk doktorunuzu başla demeden başlamayın.  Şuan çocuk destekle mama sandalyesinde oturabilir mi. Yatarak yemek yedirmeyin çok zararlı bebek için ve alışkanlık yapıyor. Mama katı gıdadan.daha sağlıklı emin olabilirsiniz. Şuanda aldığınız besinlerin bir çoğu gdp, büyüme hormonu ve iğnelerle yetiştiriliyor. Gübre bile organik değil kimyasal. Heves edip başlıyoruz ama sonu hezeyan

Tünelin ucunda ışık yok arkadaşım sonraki süreç daha zor. Hiç acele etme. Sütun yetmiyorsa mama ver. Bebek kabız olabilir. İlk 6 ay sadece anne sütü. Onunda yerini tutan tek şey formül mamadir. Sma gibi evolvia gibi besleyici palm yağı gibi zararlı besinler içermeyen mamalar kullanabilirsin. Şuan 1 yasa kadar kilosunu anne sütünden veya mamadan alır. Sütun yetmiyorsa mama vermiyosan gelişimi yavaşlar, doyumluk katı gıda yedirirsen de kabız olur malesef 
0 oy
(456 puan) tarafından

Nedense ek gıdayla ilgili yanlış bir düşünce var. Normalde ek gıdaya geçiş demek bebeklerde besinleri sırayla günde bir kaşık sonra iki kaşık gibi az az artırarak tattırmaktir. Bu sayede bebeğinizin bağırsaklarını hazırlamış ona zarar vermemiş oluyorsunuz. Buyuklerimizde de çok gördüm kendi ek gıda donemimde ver ver bı kase yesin yiyorsa çocuk doysun diyorlardı.

Ama baya araştırmıştım doktoruma da sordum oysaki çok yanlış. Neredeyse bir yasina kadar bile tadım süreci devam edebiliyor çok doyumluk olmuyor. 
O yüzden canım heleki bebeğin daha 4 aylık daha çok erken bence ona şuan verdiğin şeyler ancak tadımlık olacak bir kaşık falan o da onu zaten doyurmayacak. Yine mama vereceksin. En azından mama vermeye baslaki ek gıdaya erken başlayıp bağırsaklarını da zorlamamis olursun.
0 oy
(2,738 puan) tarafından
Ek gıda olayı öyle bebeği doyuracak kadar vermek değil siz yanlış anlamışsınız. Bir günde 2 tatlı kaşığı yoğurt vermek ek gıdadır. En az 10 aya kadar bebek ek gıda ile doyacak kadar yiyemez. Yanında anne sütü ya da mama desteği şart. Mama ek gıdadan daha zararlı diye hangi profösör söylemiş cidden merak ediyorum

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 163 göst.
0 oy
3 cevap 119 göst.
0 oy
5 cevap 221 göst.
6 Aralık 2021 Yemek-Tarifler kategorisinde Birprensannesi59 (581 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 192 göst.
14 Ekim 2021 Diğer kategorisinde Trknkrc (300 puan) tarafından soruldu

411,055 soru

12,372,724 cevap

42,531 kullanıcı

Kategoriler

...