0 oy
84 göst.
önce Diğer kategorisinde (1,857 puan) tarafından
Kızlar oğlum çok güzel sorular soruyor ama ben ne cevap vereceğimi bilemiyorum yardımcı olun bana :(( 

Allah nerede 

Yemekleri bize Allah veriyorsa gökten mi düşüyor yemekler 

Allah görünmezse bende görünmez olmak istiyorum Allah'tan görünmezlik.istiyorum versin bana neden vermiyor.

Allah bize neden çok para vermiyor zenginlere veriyor bize vermiyor 

Kendimce cevaplar veriyorum ama tatmin olmuyor 

Kızlar bir de sayıları öğretiyorum benimle inatlasiyor 1-2-3 diyorum hayır 1-3-2 diyor doğrusunu kabul etmiyor

İngilizce öğrenmek istiyor kendisi geliyor bana öğret diye pembeye Pink diyorum ne pinki Pink ne demek sen bilmiyon diyor hem öğrenmek istiyor ögretince de hayır öyle değil diye inatlasiyor napicam :D 

2 Cevaplar

+2 oy
önce (1,054 puan) tarafından

Allah nerede?

Allah her yerde o görünmez bu onun tercihi biz bunu sorgulayamayiz görünen insanlar ve diğer canlılardır 

Yemekleri Allah bize veriyorsa gökten mi geliyor?

Nimetleri Allah yarattı Bazı insanlar görevlendirilmiştir yemekleri bize ulaştırması için  pazarcılar marketciler gibi.

Allah bize neden çok para vermiyor zengjnlere veriyor?

Allah herkesi eşit yarattı bize akıl verdi para kazanalım diye eğer sende çok ders çalışırsan zengin olursun 

1 3 2 o ??

Hayır sıralama 1 2 3 okulda bana böyle öğrettiler okula gittiğinde sanada böyle ogretecekler banada öğrettiler ben biliyorum izin ver sanada öğretiyim

Eğer Pink dediğimde değil dersen böyle ögrenemezsin bende sana ogretemem 

Hâlâ inatlasırsa ayyy git seninle uğraşamam derim:D

önce (1,857 puan) tarafından
Teşekkür ederim canım arada uzun sohbetlerimiz oluyor oğlumla o zaman tekrar sorduğunda bu cevapları vericem :) valla ne yalan söyleyeyim çok bunalınca git babana sor diyorum bazen ya da bilmiyorumm okula git okulda ögretsinler diyorum :D
önce (1,054 puan) tarafından
Önce sabır sabır sabır sonra aaaaay yeter :))) hepimiz aynıyız rica ederim
-Reklam-
0 oy
önce (244 puan) tarafından

Çocuğunun yaşı yetmese de aklı yetiyor.

Ona çok rahat şekilde hakikatleri anlatabilirsin. Asla yumuşatmanı tercih etmem, kafa itibariyle zaten kendisi yumuşatıyor. Baksana dalgaya vuran bir yapısı var maşallah :D Burcu Yay mı?

1. Allahın bir mekanı yok çünkü o bizim gibi biri değil. Örneğin yemek yerken tepsi önümüzde dururken biz hem yemek yer hem de sohbet edebiliriz. Ancak sofranın içinde değiliz, dışındayız. Tepsideki her şeye yetişebiliyoruz ama biz tepside değiliz.

Teşbihte hata olmaz; Dünya sofra gibidir. Allah o dünyada değil ama tüm sofraya ulaşabiliyor. Eğer sofrada (mesela domates tabağında veya Türkiye’de) olsaydı o zaman sofranın karşı tarafına yetişemezdi. Bu da onun yüceliğine büyüklüğüne ters. 

Bunu sofrada anlatabilirsin. Veya anlatmazsın. Sen bilirsin. 

2. Evet gökten düşüyor. Gökten yağmur düşüyor toprağa, oradan yeşillik sebze meyve yetişiyor. Biz yiyoruz. Hayvanlar da yiyor ve biz o hayvanları da yiyoruz. Ama Allah gökte değil. O hiçbir yerde değil. Biz anlayamayız.

3. Allahın bir ailesi yok, o doğurmadı ve doğurulmadı. Ama bizim ailemiz var. Bizi görmesi gereken ve bizim de görmemiz gereken şeyler var. Ama Allahın yok. Cennette bizi çok sevdiği için gösterecek kendisini.

4. Zenginlik sadece para değildir. El, kol, saç, göz, anne, baba da zenginliktir. Annesi babası olmayan çocuklar var. Kör olan, topal olan, çolak olan çok insan var. Ama bizim öyle bir fakirliğimiz yok. Ya parmaklarımız olmasaydı? Çatalı bile tutamazken parayı nasıl tutacağız? Ayrıca para eli satın alamaz ama el paraya sahip olabilir. O yüzden el ayak gibi azalar paradan daha güçlüdür.

önce (1,857 puan) tarafından
Burcu yengeç :) bu cevaplar çok güzel ama oğlum ne tepki verir bilemedim 4 yaşında çok güzel sohbet ediyor bizimle bu tarz konulara gezegenlere dünyaya ve Allah a çok meraklı bir de gücü çok seviyor Allah çok güçlü bende öyle olucam diyor küçük diye ne diyeceğimi bilemiyorum :)

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 328 göst.
10 Nisan 2024 Aile & Aşk kategorisinde Havin06 (2,586 puan) tarafından soruldu
+3 oy
13 cevap 1,071 göst.
2 Şubat 2023 Diğer kategorisinde ZelihaAytac (636 puan) tarafından soruldu
0 oy
25 cevap 648 göst.
11 Ocak 2023 Diğer kategorisinde Ebruu3 (66 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 264 göst.