+1 oy
164 göst.
Güzellik-Bakım kategorisinde (751 puan) tarafından

Merhaba kizlar neredeyse tek yanağımda 4,5 aydır aktif sürekli sivilce oluşuyor , bir tane gidiyor bir tane geliyor hemde ağrılı ağzı kapalı oluyor genelde . O sivilcede dokunmadan neredeyse 10 gün yüzümde duruyor sonrasında gidiyor. Çok sıkıldım artık bu durumdan düzenli yüz yıkama yapıyorum jelim ile , nemlendirici de kullanıyorum ara sıra kıl de yapıyorum ama yok . Ne yaptıysam çözüm bulamadım , yumurtalik kistim olduğu jcin mi bu şekilde oluyor adet düzensizliği oluyor diye mi anlamadım , ayrıca nerdeyse 2,3 haftadır şeker ekmek pakateli gida tuketmiyorum . Nasıl geçer bunlar sizce ? 

image

8 Cevaplar

0 oy
(4,020 puan) tarafından
Cilt doktoruna görün canim. Deri alti virus ola bilir
(751 puan) tarafından
Göründüm canım krem verdi kullandım düzenli bir şeye yaramadı
-Reklam-
0 oy
(13,373 puan) tarafından
Çikolata yemeyerek canavar :) bunun Bi ilacı vardı şaka bir yana sanki işe yarıyor baya bir gitsene canım cildiye ye
(751 puan) tarafından
Hahah evet ama onu da kestim :) zor oldu ama başardım , nasıl bir ilaç ben daha önce gittim krem verildi ama bir şeye yaramadı maalesef
(13,373 puan) tarafından
Rocotune muydu canım öyle bir şeydi biraz ağır bir ilaç sanırım ama dudak falan soyuyor ama bitince de baya işe yarıyordı
(751 puan) tarafından
Evet hatırladım doktor bana önerdi aslında ama ben kabul etmek istemedim mide rahatsızlığım var diye . Sıkıntı olabileceğini söyledi .
(13,373 puan) tarafından
Anladım canım bizim bir hocamızın ciddi sorunu vardı 1 yıl kadar kullandı ama cidden işe yaramıştı. Miden sorunluysa başka alternatif bakacaksın mecburen
(751 puan) tarafından
Evet öyle bende çok gördüm çevremde ise yarayani , mecbur...
Teşekkür ederim:)
0 oy
(360 puan) tarafından

Bende sivilceliyim ama benim yüzümde öyle sert çıkmaz minicik çıkar ben onu yola yola kocaman yara yaparım ve bu sıralar her tarafım yara olarak geziyorum kendimi durduramıyorum :( nadixa diye krem var o hemen söndürüyor 

(751 puan) tarafından
Benimki kocaman oluyor ve kalıyor 10 gün kadar ben asla sürmem elimi ve patlatmam , düzenli de yıkıyorum ama anlamadım gitmiyor kalmakla beraber kırmızı lekeleri de bırakıyor kendi ile . Bakayım canm kreme
0 oy
(572 puan) tarafından
Benzer durumu yaşadım hele regl döneminde pms ye girdiğim an yüzümde 3 bilemedin 4 tane olurdu . En son eczaneye gittim artık ağlayacam.  Cildiye bana hicbisey vermedi gerek yok olur okadar dedi çekirdek cikolata cips yeme dedi yaglidan uza dur dedi açıkçası paketli yeme dedi yani . Yemiyorum arada bitter çık. Kahve yani 2 parça neyse eczanedeki adam yüzün gayet iyi dedi neresi iyi yaa dedim bianda:)) tanıdık sıkıntı yok adam güldü.  Sonra bana bikac öneride bulundu cleocin t adında rollon tipi antibiyotikli sıvı var cam şişede ufak ondan önerdi bunu günde 2 defa sabah akşam yüz yıka kurula temiz cilde sür dedi ucu kapali sivilceleri de hallediyor buarada düzenli 1 ay kullanımda ama tertemiz cilde olması şart banyo sonrasi gibi sabunla yıka kurula sür.  Cilt bariyerime de renk geldi bi ton kadar . Bide akela fort yüzde 4 luk önerdi o biraz pahali 400 felan aile hekimine yazdırdım onu da günde iki defa başladın cleocin den sonra simdi  2 ayckullancam akela fort yüzde 2 lige gec8cem sonra birakicam 
(751 puan) tarafından
Gerçekten çok sinir bozucu , bende takmicam sürekli diyorum ama olmuyor inan. Ben daha önce o sıvıyı da kullandım canm benim cildime maalesef bir şey kalmadı . Umarım senin cildn iglesir
(572 puan) tarafından
Anladim canım.  Şey var etrexin jel soyuyor cildi . Güneşe çıkma ama sürünce. Ben pandemi basinda denedim ücretli aldım gidemedim 23 tlydi ozaman 2020 de şuan 400 olmuştur o da onuda denicem tekrar o çok güzel altta pırıl pırıl deri dümdüz mis gibiydi sadece 3 ayda ben bide mart nisana denk geldi kapanma geldi hep evdeydim ya seve seve kullandım eczanede tarif ederler cildiye de yazıyor rica et yazar aile hekimi karşılamaz ama bilgin olsun . Yuzyikama jelleri losyon köpük aleovera hiçbiri fayda etmedi ozaman bu etrexin jel güzeldi ama .çok dışarı ciktigimdan alamıyorum.
(751 puan) tarafından
Bir sordurayim eczacima . Teşekkür ederim canım
(572 puan) tarafından
rica ederim muadili de olur sor
0 oy
(20,038 puan) tarafından
Polikistik över sendromu olajilir. Adet duzensizligin de varmış. O da böyle sivilce yapiyo
(751 puan) tarafından
Doktor demişti zaten yumurtalik kistiniz var diye politik overin tüm belirtilerini de taşıyorum maalesef.
(20,038 puan) tarafından
Geçmiş olsun. Kardesimde de var. Geçen bişey dgeilmis ama zayiflayonca belirtiler baya ortadan kalkabiliyomus
(751 puan) tarafından
Evet bende diyetteyim ama gitmiyor kilom kistten dolayı kilom aynı ama incelmem tek oluyor anlamadim bende
0 oy
(637 puan) tarafından
Benim ergennlik sivilcelerim ne yaparsam geçmiyordu bitmiyordu seninki gibi küçükte değillerdi kafam kadar büyük ve iltihaplı. En son çare cildiyeye gidip hap istedim. Altı ay kullandım kullanma süresince sanki suratım makyajlı gibiydi. Namazında bı insanım asla suratıma bişey sürmem. Ama görenler sen neden makyaj yaptın derdi o kadar guzellestirmisti beni. Tabi haplar dudaklarımı maaf etmişti. Ama sonuç şuan 30 yaşındayım ve o zamandan beri adet doneminde çıkan küçük sivilceler dışında sivilcem oluşmadı. İlaçlar çok ağırdı tam süresince kullanmadım ama etkisini gördüm. 
(13,783 puan) tarafından
O ilaçtan bende kullandım seneler önce hatta 18 yaş altına vermiyordu doktor ağır bi ilacmis. Bol su tüketimi gerekiyordu bırak sivilceyi iz bile kalmamıştı vücudumda. Şuan 30 yaşındayım maalesef geçmeyen bi sivilcem var biri kuruyor biri çıkıyor. Cildiye pek bisi yapmıyor. Adet düzensizliğim veya kistim yok ama bilmiyorum karaciğer yağlanması da yapabiliyormus diye duydum elma şirketine baslicam bende
(637 puan) tarafından
Detaylı bı kan testi yaptır. Bu ilaçlar ağır ve karaciğere etki ediyor demişti doktor. Zaten bilirsin her ay kontrolünde kan değerlerine bakılıyordu. Karaciğerde yağlanma varmı diye. Bide yağlı bı cildin mi var acabaa. Yediğin ictigin şeylerde etki ediyor. Çekirdek.mesela bende hemen etkisini gosterir
0 oy
(224 puan) tarafından
Lavanta suyu dene bi de iyi geliyor 
(751 puan) tarafından
Lavanta suyunu nerede bulabilirim ? Evde yağı var onu seyreltip kullansam ?
(224 puan) tarafından
Ben trendyol dan yağevi markasının lavanta suyunu alıyorum, sivilceleri kurutuyor gözlemime göre
(751 puan) tarafından
Bakicagim teşekkür ederim
0 oy
(182 puan) tarafından
asla düzenli geçmiyor sadece azalıyor ben evlenmeden önce 7 aylık tedavi gördüm bitti 1 ay sonra tekrar çıktı evlendim halada çıkıyor 3 yıldır evliyim
(751 puan) tarafından
Evet benimde önceden bu kadar sık değildi ama şu sıralar sürekli biri çıkıyor biri iniyor , dikkat de ediyorum ama anlamadım artık
(182 puan) tarafından
Geçmiyor o yüzden kafadan çıkar şuan 2. gebeliğim ve halada çıkıyor uğraşmıyorum geçiyor bazı sivilceler iz yapıyor sizede dokunmamamnızı tavsiye ederim

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 367 göst.
9 Eylül 2020 Diğer kategorisinde Tmrtgc11 (70 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 155 göst.
5 Kasım 2021 Güzellik-Bakım kategorisinde Hasret Baykal (89 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 475 göst.
0 oy
1 cevap 28 göst.
15 Aralık 2024 Güzellik-Bakım kategorisinde Nare88 (224 puan) tarafından soruldu

410,761 soru

12,360,062 cevap

41,412 kullanıcı

Kategoriler

...