+1 oy
170 göst.
Diğer kategorisinde (90 puan) tarafından
Kızlar dün sezeryan oldum 3.sezeryanim diğer çocuklarimda sezeryan yerime normal sargı bezi koyardı doktorlar bu defa su gecirmeyen bez bant gibi çok yapaskan resmen derim su topladı soyuldu bu bantla doktor da 3 gün kalsın dedi çıkarsam olur mu acaba çok kötüyüm bugün taburcu oldu şimdi söylesem doktorum dönüş yapmaz 

12 Cevaplar

0 oy
(4,225 puan) tarafından
Çıkarken mi takıp üç gün kalsın dedi bana hiç öyle birşey takmadılar aksine kapatma daha hızlı iyleşir dediler iki gün yattım çıkarken pansumanı açtılar hiç bişey yapmana gerek yok kuru kalmasına dikkat et yeter dediler 
-Reklam-
0 oy
(238 puan) tarafından
Bende de taktılar enfeksiyon için 3 gün kalsın diyorlar 
0 oy
(1,267 puan) tarafından
Bende de aynı taktılar ama kalsın denmedi değiştirin dedi. Hastanede eşimden istediler aldı geldi pansumanı onunla yaptılar. Çıkarken 2.hun doktorum tekrarladı her gün tekrarlayın dedi. Batıkon şurup su geçirmez bant yapıştırdık bende hiç enfeksiyon vs olmadı. 5.gun doktor kontrol etti sorun yok dedi ondan sonra açık kaldı kendisi iyileşti. Bandı çıkarabilirsin yerini temizleyip tekrar yapistirabilirsin yeni bandı. Su degmemesi gerekiyor ya onun için şu geçirmez bant yapılıyor 
(90 puan) tarafından
Canım ben en son ikinci sezeryanimi 3 yıl önce oldum doktor o zaman yikanabilirsin açık halde demişti enfeksiyon da olmamıştı bilmiyorum şimdi sizin dediğiniz gibi çok dikkat etti hemşireler ilk 3 gün asla cikmiycak sonra sargı beziyle tendirdiyot yapıp kapatın demişti
0 oy
(1,741 puan) tarafından
3 gün kalacak o. Sakın çıkarma. 
(90 puan) tarafından
Ama çok fena ağrı var şu topladı etrafı hep
(1,741 puan) tarafından
Benim öyle olmadı. O zaman doktora sormak lazım cnm
0 oy
(5,362 puan) tarafından

Benim sadece bir doğumum var. Sezaryen oldum bende, bende de öyle bir şey yapıştırdılar. Su geçirmesin rahatlıkla duş alayım diye bir hafta sonra kontrole gittiğim zaman çıkarmışlardı

Herhangi bir sorun yaşamadım ben aksine çok kolaylık sapladı

(90 puan) tarafından
Evet çok kolay ama cildim çok hassas bant olan yerler şu topladı hep
0 oy
(1,219 puan) tarafından
Bana da oyle yapistirmislardi ama hic sorun olmamisti derimde bilemedim simdi.Cok ince seffaf hissedilmeyen bir sey di benimki.
0 oy
(358 puan) tarafından
Bence çıkar ama her gün düzenli pansuman yap eczaneden pansuman gereksinimleri al tentirdiot oksijenli su gibi hicbisi olmaz. Birde kuru tut 2 haftada zaten yara nerdeyse kapanır 
0 oy
(2,044 puan) tarafından
Sakın cikarip yıkanma. İlk sezaryende kaynanam çok b.k biliyor gibi banyoya soktu. Orası iltihap kaptı dikislerimden iltihap aktı. Sonra o dikiş yeri 1 cm kalınlığında şişti. ikinci sezaryende aldılar orayi. Bir de özel krem verdiler mutlaka al onu. İkinci sezaryende aldım kullandım şükür bir şey kalmadi
0 oy
(639 puan) tarafından
Bende sezeryanliyim doğumdan indim o gün çıkardılar sadece pansuman yapıp durdular evde de kendin yapabilirsin dediler hiç bant yapıştırmak düşmana ayakta duş çıktıktan sonra iyice kurula deni o kadar 1 hafta sonra da doktor kontrol etti madecasol ve hirodoid  verdi bu kadar
0 oy
(6,250 puan) tarafından
bende de amleiyattan vikinca zaten bantliydi . eve gderken degistiler yenisini taktilar banyo yapabilirsin dediler . cuma dogurdum vumartesi hastaneden ciktim. sali gunu de gittim dr cikardi bandi pansuman yapti daha bisey takmadi. bende cikarma inu su toplamazki niye su toplasin bucut o yaspiskan su gecirmesin iceriye diye. dikislerin kaynasin oyle bantli sekilde.
0 oy
(1,077 puan) tarafından
Evet en az 3 gün en fazla 1 hafta kalması gerekiyor demişti doktor bana eczaneden o sargı bezinden yapışkanlı olanj yazmıştı aldık her güm değiştirdim ben 2 mi 3.gun mu ne banyo yapmıştım her değiştirmede yine doktorun yazdığı ameliyat kremini sürdüm 
0 oy
(378 puan) tarafından
Bana dedi ki eve gidince duş aldıktan sonra o bandı çıkar. 

İlgili bir soru bulunamadı

411,622 soru

12,391,712 cevap

43,848 kullanıcı

Kategoriler

...