0 oy
114 göst.
önce Diğer kategorisinde (695 puan) tarafından
Kızlar hamilelikte tetanoz aşısı kaç senede bir yapılır?

2020de doğum yaptım 2025de ikiinci olacak haziran ayında belli bir seneye kadar yapılmıyor galiba bilgilendirir misiniz?

7 Cevaplar

+1 oy
önce (1,045 puan) tarafından
Canan Karatay ne gebelere nede çocuklara önermiyor bu asindan sonra tiroit hastalıgina yikalanan çok kişinin yorumlarını okudum 1. Gebligimde 24 yaşında yaptım 2. Gebeligimde yaptırmadım 
önce (1,036 puan) tarafından
bir şekilde steril olmayan bir ortamda doğum yapmak zorunda kalırsanız özellikle bebeğin sonra da annenin tetanoz virüsü kapma riski ile karşı karşıya kalırsınız. aşı o nedenle gerekli.
ben de erken doğumu tetikler dedikodularına inanıyordum o nedenle aşıyı geciktirdim ama vuruldum. hamileyken vurulmak istemediğim için doğumdan sonra bi doz daha vuruldum ki diğer hamileliğimde gerekmesin diye. ama aşı gerekli. hiç de aşıdan sonra tiroit hastası olan duymadım.
önce (695 puan) tarafından
Birşey oldu mu peki ben sezaryen doğum olavakgim da
Kadın doktor neyin ne olduğunu biliyor doğru konuştuğu için mesleğini yapamadı zaten. Dediği ameliyatlara girip çıkıyoruz peki o ameliyat öncesi neden tetonoz yapmıyorlar benim doktorum Canan hanım o ne derse o
Hayır bişey olmadı canım
herkesin inancına saygı duyarım. siz gönülden inandıysanız vurulmayın tabi. herkesin kendi tercihi
İnandım yapmadım çok şükür birşey olmadı. Kayınvalidem 8 çocuk ev ortamında doğurdu tetenoz mu oldu hayır ev ortamı daha sağlıksız bir hastane ortamına göre tabi kendi fikri artık
zaten kesin bulaşır denmiyor. ihtimal düşük ama olma olasılığı var diyor doktorlar da. tetanoz geri dönüşü olmayan bir hastalık olduğu için aşılamak istiyorlar. zaten artık hastaneler modern ve steril. herhangi bi sağlık ocağında bile olsa doğum muhtemelen bişey olmaz. ama örneğin yolda doğurmak zorunda kaldı ve biri rasgele bi makasla kordonu kesti diyelim. bebek için risk olabilir. ihtimal çok çok düşük evet ama olasılık var.
kayınvalideniz de evde doğum yapmıştır ama dezenfekte etmişlerdir yine de aletlerini...
tabi aşıyı olup olmamak herkesin kendi kararı zaten doktorlar da zorlamıyorlar ama risk var mı? az da olsa var...
önce (961 puan) tarafından
+1
Canan Karatay Türkiye tabipler derneğinin bile şikayet ettiği halk sağlığını riske atan komik bir kadın sadece
Herhangi bilimsel literatüre dayanmadan, halk sağlığını tehlikeye atacak, önleyici ve koruyucu sağlık hizmetlerine halkın mesafeli yaklaşmasına sebep olacak açıklamaların profesör unvanıyla dile getirilmesi, yanlış ve çarpıtılmış bilgide ısrarcı olunması ve bunun kamuoyuyla paylaşılması yerinde değildir.

Tüm bunların yanında Dr. Canan Karatay; ‘Sağlıklı Karatay prensiplerini uyguladığı zaman, Karatay prensiplerine göre yaşandığı zaman nodül yok olacak’ diyerek Karatay diyeti uygulanmasını tavsiye ederek reklam yapmıştır.

Bu sebeplerle, içtihatlar ve Kurul kararlarınız birlikte değerlendirildiğinde şikayet konusu yayının genel sağlığı tehlikeye attığı ve gizli ticari iletişimin kullanıldığı açık olup şikâyete konu programda Kanun ile belirlenen yayıncılık ilkesi ihlal edildiğinden ihlale konu programa idari yaptırım uygulanmasını talep ederiz açıklaması yapıldı. Kendi reklamını yapan, ekmeği şekeri gömüp kendi lahmacun yerken basılan bir kadın ya gözünüzü seveyim nasıl inanıyorsunuz şöyle insanlara ben anlam veremiyorum
Tıp dünyasında kinanmis hukuki süreç başlatılmış bir kadin
önce (933 puan) tarafından
Evt birine tuz tedavisi bilmem ne diye adamı yoğun bakimlik uapmis diye duydum ne dediği belli değil
Yani artik bu kadına inanan yoktur diye düşünüyordum su yorumu görene kadar. Kadının unvanları alınsın diye tıp savaşıyor. Programlar reyting olsun kendini rezil etsin halk izlesin diye çıkarıyor bunu. İnanmayın ne olur su kadına ya
cansuece yazarken yorduğun parmaklarına, düşünürken harcadığın enerjine yazık. bişeye inanmış bir insanın düşüncesini değiştiremezsin
Aynen canısı bazen öyle. Yine bir deneyeyim dedim :)
Bu nasıl bir yorum sen kimsin de beni küçümseyerek konuyorsun sizin düşünceniz bana ters sizinki bana bu nasıl bir küstahlık parmağına yazık madem öyle düşüncem ters cevsp yazma arkadaş cizgimi bozmak istemiyorum muhatap olmuyorum
O senin nezlinde değil genel olarak yazıyor üstüne alınma alttaki kadına da yazmıştım yorumu kaldırdı onun için yazıyor, bir küstahlık yok yani. Ben senin iyiliğin için yazdim yorumu böyle sarlatanlara inanma canım sömürülen bizler oluyoruz onalr habire reklamlarını tıpı karalayarak yapmaya devam ediyorlar
-Reklam-
0 oy
Cevap verecek kimse yok mu?
0 oy
internette 10 yıl yazıyor ama sağlık ocağına sor istersen yine de
Genellikle kaçıncı haftada oluyor canım
bana 20 dediler ama sanırım 24, 25 gibi vuruldum. tam haftayı hatırlamıyorum.
ben düşüğü tetikler dedikodusuna inanıyordum (doktorlar öyle birşey yok diyorlar bu arada) ama içime sinmediği için aşıyı geciktirmiştim. yaptığım doğru değil bu arada örnek almanı istemem  çünkü benim aşının antikoru bebeğe geçmeden (tamamen farklı bir sebeple) erken doğum yaptım. şükür ki ameliyathaneler artık modern ve steril.
steril bir ortamda doğum olursa aşıya ihtiyacın olmaz ama hayatın ne göstereceği de belli olmuyor malum
Evet doğru diyorsunuz
0 oy
önce (13,148 puan) tarafından
5 sene diye biliyorum ben
0 oy
önce (20 puan) tarafından
Dağda bayırda dogurmayacagina göre tetanoz aşısı gereksiz bir aşı özellikle hamileler için hamileyken parol bile önermeyen doktorlar içinde ne olduğu belirsiz tetanoz aşısıni öneriyor
0 oy
5 yıl olduğunu okumuştum bende. Kadın dogumcunuza sorun o sizi yönlendirir ama hatırlatma dozu yapılabilir diye düşünüyorum 
0 oy
önce (3,507 puan) tarafından
10 yıl koruyucu özelliği oluyor büyük ihtimalle yeni aşı yapmazlar isteyen aşı olur isteyen olmaz herkesin kendine kalmış saygı duymak lazım 22 sene boyunca bir çok kişiye tetenoz aşısı sattım bir şey olduğunu duymadım hamile bir insanın korkutmak ne kadar doğru acaba 

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 84 göst.
23 Kasım 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde M1e2l3e4k5 (258 puan) tarafından soruldu
0 oy
16 cevap 274 göst.
0 oy
0 cevap 63 göst.
22 Kasım 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde tazeanneeee (22 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 148 göst.
17 Ağustos 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Serennn (1,452 puan) tarafından soruldu

410,136 soru

12,331,956 cevap

39,247 kullanıcı

Kategoriler

...