+3 oy
156 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (1,265 puan) tarafından
2 gündür gördüğüm postlara çok üzülüyorum ya keşke evlenmek için bir ruhsat verilse psikolojik rapor gerekse keşke saglıklı ebeveynlerin sağlıklı psikolojiye sahip çocukları olsa.. belki o zaman kadın cinayetleri olmaz. Şiddet görüp çocuk var diye susmak zorunda kalan kadınlar olmazz... Ekonomik özgürlüğü hatta özgürlüğü elinden alınan kadınlar olmaz.. siz ne düşünüyorsunuz.

9 Cevaplar

+4 oy
önce (270 puan) tarafından
önce tarafından seçilmiş

En İyi Cevap
Öncelikli olarak baskıcı toplum olayını aşmamız lazım bence.

Bekarsin ailen baskı yapıyor,evlenmeden onu yapamazsin bunu yapamazsin,buraya gidemezsin gelemezsin vs.

Kadin bu sefer özgürlük istiyor ama aile evinde bunu bulamadığı için evlenmeyi çare olarak görüyor.Ozgurluk hevesiyle yanıp tutuşan bekar kızımız hop ilk fırsatta tanımadan kafa yapısı uyuyor mu uymuyor mu nasıl Bi ailede yetişmiş bakmadan evleniyor.

Bu sefer evlilikte es baskısı başlıyor ailenin evinde ne gördün de burda göreceksin... benden izinsiz çıkamazsın,ailene gidemezsin,çocuğun olursa birde otur çocuğunla ilgilen demeler falan e kadın bu sefer daha baskı altında eve dönse dönemiyor. Evin baskısı Bi taraftan boşanma bizim toplumda ölümden daha beter görüldüğü için boşanma baskısı Bi taraftan kadın bu sefer kalıyor çaresiz dövsede sövsede boynunu büküp oturuyor,bundan cesaret alan adam dozunu arttırıyor ve işin sonunda olan o masum çocuklar ve o kadına oluyor.

Gitse de bu sefer kaybetmeyi kendine yediremeyen erkek dediğimiz sahsiyetler yine kadını suçlu gösterip namusumu temizledim beni bırakmak öyle kolay değil diyip yine kiyiyor gencecik ciceklerimize..

İşte tam da bu sebepten çocuklarımızla arkadaş gibi olmamız gerekiyor Bi derdi olduğunda ilk anne babasına geleceğini bilsin,ben ne şartta ne durumda olursam benim annem babam var diyebilsin annesi babası arkasında olan çocuklar her zaman güçlüdür.

Ve annesinin babasının arkasında olduğunu bildiği zaman ne es ne es ailesi asla kadına laf edemez çünkü sahipsiz değildir kadın.

Çocuğum yok ama yeğenlerim var hepsine de derim özellikle kızlara Bi derdiniz olduğunda ilk bana gelin annenize soyleyemezsenix bana söyleyin ben varım diye en büyük yeğenim sevgilisi oldu ilk bana söyledi,Bi derdi olsa bana anlattı simdi diyor sen benim en büyük şansımsin❤️ biliyor ki teyzesi arkasında 
önce (5,119 puan) tarafından
Sonuna kadar katılıyorum her bir kelimene her bir cumlene canım .Sanki kendimi gördüm yorumunda. Denk geliyorum yorumlarına o kadar güzel mantıklı konuşuyorsun ki dikkatimden kaçmadı
Sagolasin canım❤️❤️toplumumuzun en büyük sorunlarından biri umarım bigun asarız❤️
önce (5,119 puan) tarafından
inşaAllah canım ♥️
önce (1,265 puan) tarafından
Çok çok doğru ya bu böyle devam ederse asla toplumumuzu degiştiremeyiz
O yüzden bilinçli ebeveyn olmak çok önemli canım,güçlü aile yapısı güçlü toplum demek.Ama bizde güçlü aile yapısından çok ben merkezli aile yapısı var 1 kişi 2 kişi önemli karakter gerisi figüran misali.o güçlü karakterde ya evin babası yada erkek çocuğu oluyor.bununda asılıp her bireyin aynı değerde aynı güçte olduğu aileler olması lazım.Bu demek değildi ki baskiyi geri cek şımart,yoldan çıksın...doğru yolu gösterirsen evladına o yolda beraber yürürsen o çocuk yanlis yola sapmaz zaten
Aynen bilinçli özgüvenli kişiler yetiştirmek bizim elimizde
Aynen kulpsuz bacim❤️❤️ay valla senin ismini çok seviyom gidip kulpsuzkader yapacam adımı sjsjjs
Yap kız isim ikizim olursun ❤️❤️❤️❤️
Yav değiştirdim Bi ara uygulamaya girerken sürekli ilk ismi yazıyorum diye geri kediannwsi yaptim sjsj
Senin adın kader mi kız :)
Evwttt bacim
-Reklam-
+2 oy
önce (3,425 puan) tarafından
Temeli eğitim bana göre sadece Türkçe, matematik yetmiyo ahlak dersi de çoğunlukla verilmeli. Sonra evde yine ahlak kurallarına bağlı büyütmeliyiz, erkek cocuk kız Çocuk ayrımı yapmadan, eskiden olduğu gibi amca, hala, teyzeyi de tanımalı Çocuk bir arada olunmalı, evde şiddetin her türlüsünden uzak olmalıyız, çocuklarımız herseyi bizle konuşmalı, telefon verme yaşı büyük olmalı sürekli elimiz üzerinde olmalıyız. Özgürlük diye diye bi nesil perişan oldu, kızlarımız edepli giyinmeli, erkekler saygılı olmalı o kadar çok var ki
Aynen öyle canım katılıyorum sana
+1 oy
önce (531 puan) tarafından
O psikolojik rapor da bile 1 numara gecerler o pis insanlar nerde nasıl davranacağını iyi biliyor ki sadece bizler caresiz gidecek yerimiz olmadığı icin katlanıyoruz yok çocuklarım var yok şöyle yok böyle arkadaslar kimse susmasın korkmasın hic bise yoksa kadın sığınma evleri var bebekle evet zor oluyormuş hele ki ek gıda dönemi filan orda 3 öğün yemek veriliyor senin bebegine göre yemek olmayabiliyor şartları az cok biliyorum duyduguma gore ama gerekirse sokakta kalın böyle insanlara kendinizi muhtaçmis fibi gostermeyin
Vallahi canım kadın sustukça erkek daha da dozu artırıyor.. bu böyle bir kısır döngü oluyor ve sonuç olarak kadının hiç olmuş gençligi ve psikolojisi bozulmuş çocuklar kalıyo geriye
+1 oy
önce (144 puan) tarafından
Kadın cinayetleri politiktir. Hala kadına en az üç çocuk yapmayı ögutleyen, çocuk yardımında bulunmayı vaad eden eril bir iktidar var. Meclisteki kadın vekil sayısına bakın. "******" mesela direkt kadınin namusu üzerinden bir hakaret kelimesi. Hep söylüyoruz nasıl bir eğitim? Müfredatı belirleyenlerin elinden ne derece özgür bir eğitim? Kadının toplumsal statüsu nedir? 
Ülkemi seviyorum ama sistemini asla bilmiyorum başka ülkelerde durumlar nasıl ama Türkiye de kadın olmak çocuk olmak sokak hayvanı olmak çok zor hayatta rahat yaşamak için bir şansın var oda erkek olarak dogmak tabi istihdam sorunun yoksa oda.  Ülkemde kadınlar ölüyor katiller sokakta geziyor hayvanlar ölüyor para cezası veriliyor çocuklar ölüyor kim öldürdü onu bile bulamıyorlar. Eger kadınsan dizini kırıp evinde oturmalısın çocuk dogurup bakmalısın hele bir de erkek dogurursan ooo 1 numarasın . Çocuksan sokakta özgürce oynayamazsın. Hayvansan bir suçun olmasına gerek yok biri önüne zehirli mama koyar ölüverirsin. Bunları düzeltmek için komple sistemi degiştirmek gerek şimdi sistem degişti desek neslin degişmesi en az 20 yıl sürecek.o 20 yılda da kimler kimler ölecek.
0 oy
önce (5,159 puan) tarafından
Zateb ekonomık özgürlüğü olan bicok kadın sessiz kalmaz. Öncelik eğitimden gecıyor bence. Meslek sahıbbu olmayan kadın evlenndırılmemeli. ::)) 
Kadın meslek sahibi olsa da olmasa da ortada sessiz kalınacak bir şey olmamalı
0 oy
önce (1,047 puan) tarafından
ahlakın temeli yıkıldı 

önceden de vardı azınlık 

şimdi çoğunluk kimsede müslümanlık kalmadı lafta değil içimizde çürüttük medeniyet yok 

bizlerde ve bwn artık ülkemden soğudum 
Dogru ✓
0 oy
önce (18,295 puan) tarafından
Devletin şiddet mağduru kadınları koruması lazım bu iş derneklerle vs olacak iş değil kimse eşinin sevgilisinin üzerinde fiziksel de manevi de baskı kuramamalı ama buna hem yeterli yaptırım hem yeterli eğitim hem de denetim olmalı 
Adam kadınu öldürüyor 2 3 sene yatıp denetimli serbestlik alıyo
0 oy
önce (885 puan) tarafından
Aslında yazılı kanunlara baksak bir çok konuda harikalar. Ama uygulama da öyle mi, orası meçhul. Denetleme mekanızması var ile yok arası. 

Masa altından yapılan anlaşmalarla bir sürü usulsüzlük yapılıyor. 

Yani bunun için ruhsat almak zorunlu olsa, bu ruhsatı binbir hile ile alacak olanlar var. 

İşin temelinden başlamak lazım. Eğitimden. Hem okuma-yazma oranının tam kapasiteye ulaşması, hemde ahlaki eğitimin iyi verilmesi lazım.
Haklısın canım
0 oy
önce (4,272 puan) tarafından
Ülkemiz de erkekler korunuyor kadınlar cocuklar kimsenin umrunda değil, yasalar caydırıcı değil, kadın tehdit ediliyorum, eşim dövüyor koca gozaltina alıyor iki nasihat sonra eve geri dönüyor ertesi gün kadin gündem oluyor ölmüş kocası vurmuş..belki daha duymadimiz neler vardır.  Kadın cinayetleri politiktir, kadın evde dursun, sussun calişmasin çocuk baksın kocası ne derse kabul edecek koca ailesine bakacak kadın hizmetcidir bu ülkede kadının değeri yoktur... O yüzden burada okuduklarima asla şaşırmıyorum.
Bazı şeyleri sadece filmlerde olur sanıyoruz ama filmdeki senaryolardan daha kötü hayatlar var :(
önce (4,272 puan) tarafından
Malesef ki öyle canım :((

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 225 göst.
0 oy
1 cevap 70 göst.
27 Şubat 2021 Alışveriş-Hediye kategorisinde Sifanurr (255 puan) tarafından soruldu
+1 oy
2 cevap 25 göst.
0 oy
2 cevap 57 göst.

410,550 soru

12,350,777 cevap

40,474 kullanıcı

Kategoriler

...