0 oy
269 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (3 puan) tarafından
Mrb yeni doğum yaptm 4yasindaki kızım ağır grip gecrdi.bugun 25gunluk bebeğimde nefesi zor alıyordu.doktora götürdüm kuveze yoğun bakıma almamız lazım bronşit olmuş dedi.ben kuveze koydurmadm.baska doktora goturdm oda ilaç tedavisi verelim durumu agirlasrsa getr kuveze alirz dedi.

Baya bı balgamı var cikaramio.siz olsanız naprdnz.kuvezden çok korkuorm.evde yapabileceğim ne var yardım edin lutfen

15 Cevaplar

+2 oy
(331 puan) tarafından
Evde daha çok dikkat etmek lazım ama kuvozde daha doğru bakilabilirdi canım acilde doktorlardan bilgi alsan daha sağlıklı olur bebek çok küçük çünkü 
-Reklam-
+1 oy
(5,124 puan) tarafından
Hiç bekelemden o çocuğu lütfen doktora götürün evde yapabileceğiniz en ufak bir işlem yok maalesef çok minik 
+1 oy
(611 puan) tarafından
Bence kuveze izin vermelisin Çünkü daha çok küçük bol bol burun temizliği ve buhar verebilirsin ama hastanede daha iyi bakarlar 3 aylıkken oğlum bronşit oldu hastanede yaytık tam 6 gün yattık normal oda da. Bu ayda bile zor atlattı gitmeni öneririm
+1 oy
(768 puan) tarafından
Bence kuvezden korkmak yerine bebeginizin sagligi için korkmalisiniz. Daha çok küçük evde yapilacak hicbisey yok ilerlerse daha kötü Allah korusun. Hastanede olmasi gerekir
+1 oy
(1,225 puan) tarafından
Bebeğim çok küçük. Benimde bebegim 1 ay kaldı arkadaşımız çalışıyordu Yenidoğan yoğun bakımda. Emin ol bizden iyi bakiyolar. Şimdi hava tedavisi verilir devamlı solunum kontrol edilir. Senin uyuman gerek bebeğe onlar gibi bakamazsin emin ol. Özel tam teşekküllü bir hastaneye gotur acilden. Yenidoğan yoğun bakım zaten ücretsiz 
0 oy
(3,227 puan) tarafından
25 günlük bebek evde atlatamaz daha kötü olmadan tekrar götür doktora
0 oy
(94 puan) tarafından
25 günlük bebeğe ne ilacı verebileceklerini çok merak ettim doğrusu. Bildiğim kadarıyla bu süreçte sadece serum fizyolojik diyolar. Burun temizliği için serum fizyolojik, balgam için serum fizyolojik buharı. Allah acil şifalar versin umarım bacım. Evde emzirmekten başka ne yapılır ki el kadar bebeğe
(94 puan) tarafından
Allah hepimize şifa versin umarım. Kayınpeder hasta, eşim yanına gitmişti pansuman yapmaya, iki gündür boğazım kötü diyo, oğlan dün akşam 8 saat uyumadı, gece sürekli uyanıp durdu, sürekli ağlamaları da cabası. Ona bulaştıysa diye ödüm kopuyo
tarafından
Ayy inşallah bulasmaz. Esinde maske taksin
(94 puan) tarafından
Yanımızda durmuyo zaten pek de işte 2 gecedir bende uyumakta acayip zorlanıyorum dün gece ne zaman uykuya dalacak gibi olsam nefesim kesilerek açtım gözleri
tarafından
Limonlu su iç
(94 puan) tarafından
Denerim bacım
0 oy
(303 puan) tarafından
Benim bebeğim de 2 aylıkken bronşit olmuştu nefes almakta zorlanmiyordu sadece hirilti ciğerine inmişti ilacla ve buharla evde tedavi oldu. Ama doktor yatış yapalım dese hic düşünmezdim yenidogan dönemi daha tehlikeli zor çünkü. Bence ilk doktoru dinleyin yatisa izin verin daha 25 günlük cok küçük. Rabbim şifa versin.
0 oy
(1,795 puan) tarafından
Küvezdeki güveni evde sağlayamazsin, 3-5 aylık olsa belki ama 25 günlük bebek heleki grip bile değil bronşit olmuşken evde kendi başına tedavisini yapamazsın, bebeğini düşünüyorsan küvezde kalmalı kuzum, sonradan pişman olma aman deyim
0 oy
(1,635 puan) tarafından
Bronşit olan çocuğa oksijen verilmeli canım o yüzden onu evde veremezsin satürasyonu nabzı kontrol altında olmalı hastanede kalması çok daha sağlıklı olur 
(3 puan) tarafından
Evde veriorm kandaki oksijen seviyesinde 96da doktor evde takip edelim dedi. Başka bı doktor kuvez dedi şimdilik eve cikardm ama bı yandanda çok korkuorm kötü olacak die
(1,635 puan) tarafından
Canım sıkıntılı bir durum o yüzden hastanede kalmanı önerirm
0 oy
(1,120 puan) tarafından
3 aydan küçük bebeklerde çok tehlikeli bir durum bronşit. Bence küvezi kabul etmeliydin. Evde acil bir durum olsa müdahalede geç kalınabilir. Bilemiyorum yinede senin çocuğun ama ben yatırırdım sanırım.
(3 puan) tarafından
Komşumuzun iki çocuğunu da böyle kuveze aldılar iki gün sonra çıkar dediler kırk gün sonra ölüsünü verdiler.o yüzden çok korkuorm
0 oy
(636 puan) tarafından
Hep sıcaklık belirli bir ısıda olması lazım 24 derece gibi yukarısı teeletir daha kötü olur oda havalanxak gün içinde en az 2 kere ve hava nemlendirici olcak canım yoksa gerçekten çok zor bronşit kızımda 2 kere yaşadık evlerden uzak doktorumuz bunları söyledi 2 senedir şükür olmuyoruz oglum oldu 2 buçuk aylık şükür şimdilik bir şeyimiz yok
(3 puan) tarafından
Evin ısısı çok iyi ne çok ne az ama emerken aşırı derecede kafası terlio.
0 oy
(836 puan) tarafından
Benm oğlumda 25 günlükken domuz gribi oldu.ysvrumun sesi bile kisilmsti.hemn yats verildi.hicbir şekilde engel olmadım bebegimin zatureye dönmüştü.15 gün yoğun bakımda kaldı ilk zmnlar durumu çok agirlasmisti.bol bol süt sağıp götürdük.ilacini alıp gotrduk.oglum ordan kilo alıp cikmsti.ama tabiki cigerlerde hasar kaldı en ufak şeyde hemn öksürük olup tikaniyor.hic bekletmeyin hemn götürün.bnm oğlumun o kadar agrlasmasi özel bir kliniğe götürmüştüm emiyorsa besleniyorsa sıkıntı olmaz demslerdi.
(3 puan) tarafından
Emiyo onda sknti yok kanda oksijende güzel çıktı.bo doktor hemen kuvez dedi diğer doktor evde tedavi dedi.durumu bı iyi oluo bı kötü uyuyunca atamio kalkınca uyumuo
0 oy
(8 puan) tarafından
Cok gecmıs olsun sımdı durumu nasıl aynı sureci bende yasamıstım Bnm kızım 3 aylıktı hastanede yattık oyle atlattık
(3 puan) tarafından
Şu an evde tedavi veriorm serumla hava verip burnunu aciorm.bazen çok iyi bazen kötü oluo napicami sasrdm
0 oy
(6,059 puan) tarafından
Allah yaridmcin olsun benim 4 yaşındaki kızımda gcen ay grip oldu yenidoğan kardeşine bukaştrdi ama öyle ağır grip degldi baktık nefes..alamiyr acile gttik cigerini.falam dinledi kan aldı dedi bişey yok hata onlar da dedi eyer bişey çıkarsa kuveze yatrlcak dye bişey çıkmadı serum verdi şiringayla iicine çekip burnunu açmaya çalıştık balgam falan ne varsa hepsi cikiyordu iki gün öyle yaptık geçti  
(3 puan) tarafından
Bizimki balgamdan boguluo ama ne yaptysak cikaramio.bizede serum fizyolojik verdi evde yapiorm sürekli.bi bakiorm çok iyi yavrum bı bakıyorum boguluo.
(6,059 puan) tarafından
İşte küçük daha ya Allah yardımcin olsun bizimde öyleydi cekiyirduk hortumla öyle balgam cikiyirdu
(8 puan) tarafından

Serum fizyolojik 1 cc bir burun delıgıne sık 1 cc dıger burun delıgıne sık sonra sırtına asagıdan yukarı dogru pat pat yap ınsallah ıyılesır 

İlgili sorular

0 oy
46 cevap 979 göst.
28 Mart 2022 Diğer kategorisinde Defne4567 (238 puan) tarafından soruldu
+1 oy
9 cevap 161 göst.
0 oy
1 cevap 45 göst.
0 oy
4 cevap 78 göst.

411,470 soru

12,386,276 cevap