+1 oy
277 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde tarafından

6yıldır evliyiz 5yaşında kızım var 

Hamileyim daha 3aylık cinsiyeti erkek. İsim düşünüyoruz o daha ciddi otoriter isimler istiyor mesela Bora. Benim kulağıma hoş geldi ama daha 6ay var ve zamanda var. Tek gergin olduğum konu şimdiden söylüyor ki benim oğlum iş adamı olucak, herkes ona saygı duyacak çok güclü olucak gerekirse herkes ondan korkucak. En iyi universte iş hayat herşeyi olucak adamın gözünü hırs bürümüş resmen. Kızımıza asla böyle baskı yapmıyor ama daha doğmamış çocuğa. Benim için bir farkı yok öğretmen olsun namusuyla ailesine baksın kimsenin canını yakmasın beddua almasın ama eşim tam tersini düşünüyor. Bu durum normal mi? Gece tüm uykumu kaçırdı hormonlar mı yüksek ama tedirginleşdim

13 Cevaplar

+1 oy
önce (4,401 puan) tarafından
Esin hangi çağda kalmis bilmiyorum da kendi olamadigi ozguvensiz yetersiz gordugu seyleri oglunda tamamlamak istiyo olabilir
önce tarafından
Onu çok seviyorum ama derdi para, güc olmayınca
önce (4,401 puan) tarafından
+1
Klasik olacak ama bu durum esinin cocukluguna kadar gider
-Reklam-
+1 oy
önce (7,441 puan) tarafından
Al karşına sabancinin o kadar parası gücü vardı ama oğluma bir ayakkabı alamiyorum sözünü hatırlat eli ayağı düzgün olsun sağ sağlim doğsun demeyi öğrensin önce Allah çok istediğinde sınar bazen akıllı düşünsün 
önce tarafından
Öncelik sağlıklı olsun zaten
0 oy
önce (239 puan) tarafından
Canım eşin boş yapmış ya he diyip geç bazen gereksiz konusurlae öyle eşini sen tanirsin normalde kötü biri değilse takılma simdiden böyle şeylere 
önce tarafından
Kötü biri sıfatını yakışır mı bilmiyorum ama güc için herşeyi yapar ama çocuklarımızı karıştırmasın
0 oy
önce (2,168 puan) tarafından
Daha 3 aylık 1-2 ay sonra cinsiyeti kız diyebilir doktor. Hem desin ne olacak ki. Kötü bir şey değil ki dedikleri. 
önce tarafından
Sırf para güc için gelecekte Allah göstermesin kendi ailesini bile harcar diye korkuyorum
0 oy
önce (3,571 puan) tarafından
Ona bakılırsa benim eşimde 

Kizlarimdan için biri savcı olacak biri hakim olacak diyor 

Desin bosver 

Bence takılacak bi durum yok
0 oy
önce (18,234 puan) tarafından
Değil kesinlikle değil çocukta ya çok hırs ya da yetersizlik hissi ile tam tersi bir hayat oluşturur ben öğretmenim kaportacı da olsa kargocu da olsa mutlu olduğu işi yapması gerektiğini düşünüyorum tabiki iyi eğitim verelim ama mevkisine değil karekterine saygı hak eden bir insan olsun 
0 oy
önce (4,262 puan) tarafından
Yanlış anlama ama " hani erkek çocuk"ya yok herkes ona saygı duyacak yok korkacaklar falan filan eşinin kafası kalmış yüzyıl öncesinde 

Niye kız çocuklarına saygı duyulmasın mı kız çocukları en güzel okullarda okumasın mı? 

Kısacası erkek çocuk cehaleti 

Bak aynı şeyleri kızı içinde söylemiş olsaydı baba gibi baba erkek kız ayırmıyor derdim 
0 oy
önce (95 puan) tarafından
Umarım narsistik biri değildir çünkü narsistle yaşam çok zor olur. Oncelikle bebeğiniz sağlıkla gelsin, rutin çoğu zaman nimettir ismin önüne her zaman ağız dolusu unvanlar "en" ler eklemeye lüzum yok. Sevgiler
0 oy
önce (13,723 puan) tarafından
Esin konuşa dursun. Bizim ailemiz de örnek veriyorum memur olmamızı istiyordu, hoca olmamızı istiyordu. Kaçımız ailemizin istediği gibi bi evlat olduk?

Ona eşin karar vermeyecek ne yazikki. Ben makyaj yapmam mesela evde de yoktur. Kızım telefondan görüp makyaj yapıyorum ben diyor fircalarla. 

Demem o ki her şeyi aileden görmüyor istemiyor çocuklar hiç o güzel ağzını laf anlatmaya çalışmak için yorma 
0 oy
önce (332 puan) tarafından
Temennide bulunuyor olamaz mı bana çok çok baskı gibi gelmedi bunu istiyor olabilir tabiki ama daha çocuk doğmamış bile bunun okulu vs seneler var önünde hayat bu ne olacağı neyle karşılaşacağı bilinmez ki ne baskısı yapicak şimdiden ileride de o çocuğun da kendine has bir karakteri olcak belki ben bunu istiyorum diye tuttugunu koparan bir birey olcak sen şimdiden bunlar kafana takip uykunu kacirma bence belki de hormonlardan dolayı sana çok batıyodur bu durum 
0 oy
önce (281 puan) tarafından

Boşver onun söylediklerine ne bakıyosun çocuk büyüdüğünde kendisi ne isterse onu olur veya yapar kimse kimseyi yönlendiremez belli bi yaştan sonra :)

0 oy
önce (219 puan) tarafından
Canım eekek yani ne beklersin ben 3.  Oğluma hamileykn kız istemiştik erkek oludugunu öğrenince eşimi öyle bir sevinç sardiki bn dedim üzüldün mu kız değil erkek  diye cevabı ne olsun :))) diyo  sen bilmezsin erkek adamın eekek oglu olmali dedim ee 2 tane var yani yillardir bu algidan çıkamıyor insanlar kız evlatda erkekte aynıdır onuda buytup besleyip evlendirirsin kızıda :)
0 oy
önce (19,962 puan) tarafından
Kendi hayallerini oğlu üzerinden gerçekleştirmek istiyor. Kendi istediği kadar güçlü olamamış. Oğlum olsun istiyor. Eksiklerini onda kapatmak istiyor. Bu ebeveynlerle cocuklarin arasında en büyük çatışma sebebidir zaten. Zamanla telkinle anlatırsın kocana. Ha deyince duzelmez

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 154 göst.
0 oy
3 cevap 148 göst.
+1 oy
7 cevap 232 göst.
0 oy
12 cevap 404 göst.

410,333 soru

12,340,088 cevap

39,574 kullanıcı