+1 oy
122 göst.
Diğer kategorisinde (1,289 puan) tarafından
Soru yuarda arkadaslar mesela biyiklarimi almak istiyom ama almiyom dogrusunuda bilmiyom acikcasi

9 Cevaplar

0 oy
(13,619 puan) tarafından

yani mesela seni tutan ne? adetliyken tırnak kesince ne oluyormuş? :P

-Reklam-
0 oy
(308 puan) tarafından
Normalde günahmış diyorlar ama hiç arastirmadim 
0 oy
(3,433 puan) tarafından
Neden kesilmesin ki
0 oy
(1,072 puan) tarafından

Doğrusunu bende bilmiyorum ama ben tüy almıyorum , tırnaklarımı kesersem eğer duş alırken tülbent gibi birşeye sarıyorum onları da yıkıyorum sonra atıyorum :Day bu yorumumdan sonra beni daha da garip görecekler ama böyle garip garip huylarım var daha rahat hissediyorum kendimi 

(3,328 puan) tarafından
Gusülün yokken öyle yapılıyor. Yani onlarada gusül aldırıyorsun hahah :) adetken yapmana gerek yok
(1,072 puan) tarafından
Kız o mantıkla yapıyorum bende işte :D
(3,328 puan) tarafından
Yaa baktım kız şimdi kesmemek gerekiyormuş. Bende bugün kestim tüh. Ama birşey olmazmış yinede vesveseye kapılmaya gerek yok yazmış...

Hanımlar adetli günlerinde saç ve tırnak kesebilirler mi? Bu artıkları yakmakta ya da çöpe atmakta dinimizce bir mahzur var mıdır? Vücuttan cünüpken tırnak v.s. kesilirse, sonra yıkanıldığında gusül tamam olmuş olur mu?

Bu konuda âdetli de cünüp hükmündedir. Vücudtan tırnak ya da tüy kesmesi mekruhtur. Bir zaruret yoksa temizlenmeyi beklemelidir.

Bu tür artıkları imkân varsa biriktirip sakin bir bucağa gömmek iyi olur. Şehirlerde olup gömecek yer bulamazsa, çöpe atması ya da yakması uygun olur. (Allah`u a`lem) Bunun gusülle alâkası yoktur. Gusül tamamdır.
(1,072 puan) tarafından
Kesilmediğini aslında biliyordum  ama mekruh olduğunu bilmiyordum, uzun tırnaktan hiç hoşlanmıyorum canım , şuan hamileyim baya rahatım ama daha dikkat ederim   Allah razı olsun inşallah canım ❤️ zaman ayırıp araştırdın
(3,328 puan) tarafından
Evet bende bir ara öyle biliyordum kesilmez diye. Sonra sadece cünüpken diye duydum ama bakınca şimdi adetken de iyi değilmiş
0 oy
(383 puan) tarafından
Normalde günah diyrolar ama yapabileceğimi zannetmiyorum acil işerimiz oluyor o halde çıkamam ben . Tırnaklarını saklayıp abdest alırken ıslatanı da duydum ama yapmıyorum dediğim gibi 
0 oy
(656 puan) tarafından
Adet döneminde daha hassas olunduğu için daha fazla canınız acıyabilir bu nedenle adet döneminde kaş bıyık ve diğer tüylerinizi almayın derler. Ama tırnak kesilmez lafını ilk defa duydum. 
0 oy
(3,328 puan) tarafından
Gusülsüzken kesmek iyi değil ama hükmü nedir tam bilmiyorum. Adet döneminde birşey olmuyor sanırım.
(3,328 puan) tarafından
Düzeltiyorum yanlış biliyormuşum. Doğrusu buymuş

Hanımlar adetli günlerinde saç ve tırnak kesebilirler mi? Bu artıkları yakmakta ya da çöpe atmakta dinimizce bir mahzur var mıdır? Vücuttan cünüpken tırnak v.s. kesilirse, sonra yıkanıldığında gusül tamam olmuş olur mu?

Bu konuda âdetli de cünüp hükmündedir. Vücudtan tırnak ya da tüy kesmesi mekruhtur. Bir zaruret yoksa temizlenmeyi beklemelidir.

Bu tür artıkları imkân varsa biriktirip sakin bir bucağa gömmek iyi olur. Şehirlerde olup gömecek yer bulamazsa, çöpe atması ya da yakması uygun olur. (Allah`u a`lem) Bunun gusülle alâkası yoktur. Gusül tamamdır.
0 oy
(1,692 puan) tarafından
Ben bir kac kez mecburen almıstım ama alınmaması gerekiyormuş 
0 oy
tarafından

Ben abdest alacağım zaman bile banyodan önce alıyorum dökülen saçlarım abdestsiz vücudumdan ayrılmasın diye valla çocukken öyle öğrettiler ahirette hesap sorarlarmış diye :)

Mecbur kalmadığım müddetçe de adetken tırnak kesip tüy alamam zateb çok acıyo hormonlar yüzünden 

Bugün cumaydı kestim tırnaklarımı Perşembe yâda cumaya denk getirmeye çalışıyorum

İlgili sorular

+3 oy
6 cevap 72 göst.
+1 oy
5 cevap 123 göst.
0 oy
15 cevap 720 göst.
30 Ocak 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu

411,588 soru

12,390,159 cevap

43,740 kullanıcı

Kategoriler