0 oy
227 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (26 puan) tarafından
1 kızım var. 2.bebegim erkek olacak İnşaAllah. İsim konusunda çok kararsızım. Eşim çok önceden beri Zeyd ismini istiyor. Kızım da aynı şekilde Zeyd isminden başka isim istemiyor. Kızımın adı da Hafsa. Ben Ömer ya da Haris olsun diyodum. Eşim de kızım da isim konusunda çok hevesliler onları kırmak istemiyorum Zeyd ismini de beğeniyorum ama ailede hiç yok telaffuz konusunda sıkıntı yaşar mıyım bilmiyorum. Sizce nasıl bir isim? İki isim pek istemesem de yanına yakışan ve beraber söylenecek isim önerilerinizi bekliyorum. Bir de Zeyd isminde tanıdığınız varsa huyu suyu nasıl oluyor? 

13 Cevaplar

+2 oy
(29,378 puan) tarafından

Aynı durumdayiz şuan :) Zeyd çok güzel aslinda ama söylenmesi zor diyorlar 

(26 puan) tarafından
Evet niye öyle diyorlarsa ben belki aşina olduğum içindir bilmiyorum ama bana kolay geliyor :) Elalem soyleyebilcek mi diye de beğendiğimiz isimleri koymamak da mantıklı gelmiyor bana :)
(29,378 puan) tarafından
Yani oda var evet
-Reklam-
+1 oy
(4,272 puan) tarafından

Zeyd hamza

Bu geldi aklıma
Zeyd degilde zeyn isimi seviyorum 
(26 puan) tarafından
Evet eşim de beğeniyor Zeyn ismini ama Zeyd olması daha iyi olur :)
+1 oy
(1,626 puan) tarafından
Zeyd isminde kimseyi tanımıyorum ama sonu böyle d-t karisabilecek isimlerin sevmiyorum. Esim de Zahid istiyordu zahit Zahid sorunu yaşar diye hiç istemedim Selim koyduk 
(26 puan) tarafından
Zahid ismi de çok güzel ama dediğiniz de doğru. Yine de güzel bir isim koymuşsunuz:)
(1,626 puan) tarafından
Çok teşekkür ederiz
(1,626 puan) tarafından
Bu arada zeyd diye bir tanıdığım varmis şimdi esimle konusurken farkettik 4 yaşında çok akıllı tatli bir çocuk biraz hareketli sadece :) ama babası dahil herkes zeyid diyormuş
(26 puan) tarafından
Rica ederim sağlıkla büyüsün:)
(26 puan) tarafından
Ay en korktuğum şey Zeyid denmesi Seyit gibi aynı:D
+1 oy
(3,632 puan) tarafından
Haris ismini hiç duymadım hoşuma gitmedi doğru söylemek gerekirse ömer yada Zeyd güzel ama
(26 puan) tarafından
Zeyd tercih edeceğiz gibi eşimin ve kızımın yoğun ısrarı ile :)
+1 oy
(14 puan) tarafından
Zeyd ve Haris kulağa çok hoş geliyor ikiside benim oğluşumin adı Muhammed Uraz sağlıkla gelsin
(26 puan) tarafından
+1
Oğlunuzun adı da çok güzel MaşaAllah. Zeyd koyacağız gibi duruyor bakalım:)
+1 oy
(1,267 puan) tarafından
Bizim ailemizin hocasida zeyd takın dedi ben Ahmed ismini çok sevdiğim için Ahmed Arif taktık 
(26 puan) tarafından
Sizin koyduğunuz isim de çok güzel MaşaAllah
(1,267 puan) tarafından
Teşekkür ederim ❤️
(26 puan) tarafından
Rica ederim sağlıkla büyüsün :)
(1,267 puan) tarafından
Amin inşallah canım ❤️
0 oy
(1,183 puan) tarafından

Zeyd isminde tanıdığım birinin oğlu var Maşallah çok hareketli bir o kadar da zor bir çocuk :D

(26 puan) tarafından
+1
Aman aman korkutmayin beni :D
0 oy
(47 puan) tarafından
Ömer Zeyd koyun mükemmel olur bence 
(1,272 puan) tarafından
Bende bunu yazmaya gelmiştim:)
(47 puan) tarafından
Yani iki tarafın da içinde kalmasın ve bence çok uyumlu
(26 puan) tarafından
Bunu da düşündüm ama hep biri söylenir diye düşünüyorum diğer isim pek söylenmez:/
(47 puan) tarafından
Ben çevremde hep şunu fark ettim anne eğer iki ismini de kullanıyorsa herkes kullanıyor siz ağzınızı alıştırın iki ismini söylesin diliniz alışır zaten :) Ömer Zeyd gel anneciğim  
Ömer zeyd açıkmış mi oyy annem gibi :)))
0 oy
(26 puan) tarafından
Başka öneride bulunacak var mı?
0 oy
(802 puan) tarafından
Aybars ay gibi temiz demek
(26 puan) tarafından
Cok güzelmiş:)
0 oy
(154 puan) tarafından
Benim de oğlum olacak inşallah Hamza ve ebuzer arasında kaldım ama Hz Zeydin hayatında çok güzel  söylemesi de hiç zor değil bence ne saçma isimler duydu bu kulaklar Zeyd çok gzuel adıyla yaşasın inşallah 
(26 puan) tarafından
+1
İki isim de çok güzel ama Ebu Zerr Zerr'in babası manasına geliyor Arapcada ama o sahabenin kişiliği gibi olsun diyerekten koyabilirsiniz :) Bence de zor değil ama yeni isim diye zorlanabilirler ona da alisirlar artık:)
(154 puan) tarafından
Ben sahneyi  sevdiğim için düşünüyorum biliyorum anlamının öyle olduğunu teşekkürler hayrili ömürleri olsun inşallah evet benim kızımın ismi zülhilal ona bile alıştı herkes Zeyd daha kolay
(26 puan) tarafından
+1
İsmini koyduğumuz şahsiyet gibi olurlar İnşaAllah hepsi birbirinden değerli.. Zeyd koyulacak gibi ama yanına başka isim olur mu olmaz mı dusunucez:)
0 oy
(3,428 puan) tarafından
Zeyd Ömer yada zeyd haris olabilir belki ama bence de telaffuzu zor 

Ama siz kendi istediğinizi koyun yinede içinizden nasıl gelirse 
(26 puan) tarafından
Doğuma daha var karar vericez artık:)
0 oy
(876 puan) tarafından
Ömer Zeyd olabilir uyumlu hem 
(26 puan) tarafından
Ben de düşündüm ama iki isim söylenmezse tek bir isim hep söylenirse can sıkıcı oluyor :/
(876 puan) tarafından
Doğru bazen iki ismi söylemiyorlar tek isim söylüyorlar . Mesela oğlumun ismi İlhami Ege herkes Ege der kızımın ismi Melis Ada herkes iki ismini birlikte söyler. İsme bağlı biraz :)

İlgili sorular

0 oy
21 cevap 1,087 göst.
0 oy
16 cevap 1,831 göst.
0 oy
21 cevap 980 göst.
0 oy
7 cevap 415 göst.

411,271 soru

12,380,029 cevap

43,109 kullanıcı