Giriş
Hatırla
Sorular
Cevaplanmamış
Kategoriler
Kullanıcılar
Bir Soru Sor
Hamile Soru Cevap
Bebek Bakımı
Bir Soru Sor
Yatılı Misafir Davetinde Ne Yapmalıyım? Misafir Ağırlamak Zorunda Mıyım?
0
oy
321
göst.
25 Ocak 2025
Diğer
kategorisinde
Melek8663
(
856
puan)
tarafından
soruldu
Kızlar benim memleketten bir tane tanıdık benim akrabam değil ama eşimin uzaktan olan akrabaları bir kız var Çok kez köye gidip gelirim kendilerini hiç görmemişim ya da yanımıza gelip hoş geldin falan dememiş az önce mesaj attı Instagramdan müsaitsen Diyarbakır'a geleceğim çocuğumu hastaneye getireceğim diye senin evine gelmek istiyorum diye yatılı olarak . mesajı henüz açmadım eşime sordum O çocuklar hastasa onlarla uğraşıyorsun nasıl misafir ağırlayacaksın dedi Ben de ne diyeceğimi bilmiyorum şimdi desem çocuklarım hasta beni yanlış anlayabilir öbür türlü takatim de yok misafir ağırlayacak yani 10 yıllık evliyim o kadar memlekete gidiyorum Bir kere bile çağırıp da bizi evlerine ağırlamadılar halbuki aynı mahallede oturuyoruz. Sizce ne yapmam gerek. Bunu da eklemek istedim ben kaynanamgildeyken annesi çok kez geldi hatta bazen 10 günden fazla kaldı oldu hastane için ona gezdirdik çok iyi davrandık Ben pandemi döneminde memlekete gittim oğlu buradan dönerken bizi götürdü dedim annenlere bir gidelim selam verelim falan o dedi annem korkuyor yoksa dışarıda misafir kabul etmiyor düşünun . Kadinda dul annesi ile yaşıyor. Yani o zamanlar oradaydı.
Bu soruya cevap vermek için lütfen
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
12
Cevaplar
0
oy
25 Ocak 2025
Melek8663
(
856
puan)
tarafından
cevaplandı
En İyi Cevap
Kızlar vallahi artık elimde başka çare kalmadı kaynanamın zaten oğlu ve 5 çocuğu şu an onlarda dedim onlar orada görümcemin kızı da gelmiş orda yer yoktu o da bana geldi ev büyük ama yatak sıkıntısı çekiyorum kusura bakmayasın hakkını helal et falan dedim dedi Yok sorun değil misafirdir normaldir falan öyle işte.
Lütfen yorum eklemek için
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
-Reklam-
+3
oy
25 Ocak 2025
Nagiş❤️
(
13,417
puan)
tarafından
cevaplandı
Evim müsait değil çocuklar rahatsız kusura bakma diyeceksin net olun bence
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
+1
oy
25 Ocak 2025
Kulpsuzkupa
(
1,274
puan)
tarafından
cevaplandı
Ben mesaja hiç bakmazdım ama illa bir cevap vermen gerekse çocuklar hasta hastanede yatıyoruz ne zman çıkarız bilmiyorum de biraz yalan olucak ama
25 Ocak 2025
Melek8663
(
856
puan)
tarafından
yorumlandı
Mesajı şu an açtım geçmiş olsun neyi var falan diye yazdım henüz cevap gelmedi, işte dediğiniz gibi Ne yapsam yalana giriyor acaba şöyle mi desem şu an bir tane daha misafirim var senin için problem olur mu diye.
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
+1
oy
25 Ocak 2025
Cinarinanasi2
(
2,729
puan)
tarafından
cevaplandı
Yalana dolana gerek yok . Evim müsait değil çocuklarım hasta kusura bakma kabul edemem de . Muhabbetinde yokmuş . Hiç sevmem öyle şeyi
25 Ocak 2025
Melek8663
(
856
puan)
tarafından
yorumlandı
Ufak çaplı bir yalan uydurmak zorunda kaldım vallahi canım gelmesini istemememin sebebi çok dedikoducular bunlar gelip evini hayatını denetleyip gidip magazine çeviriyorlar. Bebeğim daha 5 aylıkken bunların dünürü yani benim görümcem eşiyle amca oğluyla benim evime geldiler ben yemek yaptım düne kadar hazırlık yaptım yolda yemeklerini yiyip öyle geldiler çaylarını pastalarını falan yediler ertesi güne kahvaltı hazırladım beraber hastaneye gittik bebeğimle yanında durdum yardımcı oldum gitmişti köye eşyalarımdan bahsetmiştik koltukları çok eski eşyaları çok eski hiç evine iyi bakmıyor diye yani insaniyetime Güler yüzlülüğüme bakmıyorlar insanlar çok acımasızlar Bu yüzden aslında o tür insanları evime almak istemiyorum.
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
25 Ocak 2025
Ayde
(
1,978
puan)
tarafından
cevaplandı
Cocuklarim hasta evime kabul edemem de ben olsam yatılı misafir almam evime
25 Ocak 2025
Melek8663
(
856
puan)
tarafından
yorumlandı
Aynen gelecek zaten Bir de onun hastanesi ile uğraşacağız
25 Ocak 2025
Ayde
(
1,978
puan)
tarafından
yorumlandı
Net olmalisin istmiyosan zaten yakininda degil ne isi var evinde yatili
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
25 Ocak 2025
Efeninannesiii
(
4,510
puan)
tarafından
cevaplandı
Eşini dinle çocuklarin hasta yatılı misafir kabul edemem diyeceksin oldu bitti
25 Ocak 2025
Melek8663
(
856
puan)
tarafından
yorumlandı
Gel de benim gibi saftiriğe anlat dedim başka bir tane daha misafirim var sorun olmaz mı o dedi benim için sorun yok dedim belki böyle caydırırım yok kadın her türlü gelecek
25 Ocak 2025
Efeninannesiii
(
4,510
puan)
tarafından
yorumlandı
Valla kocan kızsa haklı canim yazık değil mi canına
25 Ocak 2025
Melek8663
(
856
puan)
tarafından
yorumlandı
Aynen canım vallahi hallettim bir şekil
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
25 Ocak 2025
Ben Zambak
(
345
puan)
tarafından
cevaplandı
Kardeş Anna baba eş ailesi falan neyse de uzak birinin ben size gelmek istiyorum demesi garip geldi . Biz böyle durumlarda gider pansiyon da falan kalırız kimsemiz yoksa . Kalabalık başka misafirlerim var kusura bakma denebilir .
25 Ocak 2025
Melek8663
(
856
puan)
tarafından
yorumlandı
Aynısını söyledim İnan ki dedi misafirim var dedi benim için problem değil üstelik yanında başka bir kız daha getirecek ve bunlar tam bir dedikodu silsilesi gelip evimi denetip gidip mahallede anlatacaklar.
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
25 Ocak 2025
sevvalice
(
1,718
puan)
tarafından
cevaplandı
Çocuklarım hasta yatılı misafir ağırlayacak durunda değilim malesef hem senin çocuk da hastaymış hastaneye yakin x oteli var orada kalsan daha iyi olur.
Bu kadar bacim
25 Ocak 2025
Melek8663
(
856
puan)
tarafından
yorumlandı
Keşke bu kadar açık sözlü olabilseydim misafirim olduğunu söyledim benim için sorun yok dedi
25 Ocak 2025
sevvalice
(
1,718
puan)
tarafından
yorumlandı
İşte başına malesef benim başka misafirim gelecek diyip gecmeliydin
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
25 Ocak 2025
Haletiruhiye
(
735
puan)
tarafından
cevaplandı
Tanımadığım gorusmedigim samimi olmadığınım insanları yatılı evime ben istemezdim. Müsait olmadığını güzel bir şekilde söyleyebilirsin herkes insanların istediği zaman müsait olmayabilir çocuklar hasta müsait degi dersin gayet yeterli bı sebep.
25 Ocak 2025
Melek8663
(
856
puan)
tarafından
yorumlandı
Misafirim var dedi O dedi sorun değil benim için eşim de diyor ben uğraşamam nöbetlerim var sen hasta çocuklarla nasıl uğraşacaksın yani işte diyemiyorum bilmiyorum o kadar zor ki benim için insanlara da kırmak ve incitmek istemiyorum.
25 Ocak 2025
Haletiruhiye
(
735
puan)
tarafından
yorumlandı
+2
Hayır diyemedigin sürece mutsuz olursun.herkesi memnun etmek zorunda değiliz önceliğin ailen ve kendin. Bu kadar düşünme canim.
25 Ocak 2025
Melek8663
(
856
puan)
tarafından
yorumlandı
O kadar doğru söyledin ki canım yani bu yorumunu alıp hayatımın bir merkezinde taşımak istiyorum çünkü bundan yana çok dertliyim insanlara hayır diyemiyorum hep güler yüzlüyüm hep insanlığın mutluluğu için uğraşıyorum insanlar kırılmasın incinmesin kafasındayım ama günün sonu yıpranan ben oluyorum. Ki bebeğim 5 aylıkken yine görümcemi eşini ve amcasının oğlunu evimde misafir ettim hastaneye götürdüm o kadar iyi ağırladım ki elimden geleni yaptım köye gitmiş benim eşyalarımın eski moda olmasından bahsetmiş kaynanama demiş bir gün olur da köye gelirse o eşyaları çöpe atsın yani Güler yüzlülüğüne insaniyetime bakmıyorlar nefret ediyorum böyle insanlardan.
25 Ocak 2025
Haletiruhiye
(
735
puan)
tarafından
yorumlandı
İşte bu yüzden sınır koymayı bileceğiz. Kimse senden ailenden cocuklarindan önemli değil.
25 Ocak 2025
Melek8663
(
856
puan)
tarafından
yorumlandı
Kesinlikle öyle canım
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
25 Ocak 2025
BetusMoms
(
3,515
puan)
tarafından
cevaplandı
Canım kız kardeşin falan varsa eşiyle tartışmış o bana geldi bi süre bende kalcak falan desen
25 Ocak 2025
Melek8663
(
856
puan)
tarafından
yorumlandı
Aslında buna benzer canım dedin ilçedeki arkadaşım ben de o da hastaneye gidiyor falan diye o dedi benim için problem yok.
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
25 Ocak 2025
Bidahanne
(
5,206
puan)
tarafından
cevaplandı
Yani keyfı gezme degılmıs hastane ıçın oldugy için idare ederdm herakde o da. Mecbur my kaldı ne ınsan hıc samımı olmadıgı bırınde kalır mı
25 Ocak 2025
Melek8663
(
856
puan)
tarafından
yorumlandı
Aslında mecburi değil canım maddi olarak durumları da çok iyi ve yanında arkadaşını da getiriyormuş bir zahmet bir gecelik otel tutsunlar.
25 Ocak 2025
Bidahanne
(
5,206
puan)
tarafından
yorumlandı
Heee durumları varsa başka bi de uygun olmaz yani eşin var
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
25 Ocak 2025
HiraninAnnesi
(
1,956
puan)
tarafından
cevaplandı
Uzakmis aslında gerçekten şöyle bir durumda kim olsa kabul etmek istemez hastalık çok aşırı fazla bide onun işi zaten hastaneyleymiş işi düşmüş yazmış kabul etsen de tabiki insanlığına kalmış ama kabul etmesen de haklısın sonuna kadar aramazlar yazmazlar hâl hatır sormayan insanlar bir işleri düşünce kapindalar bende buna gelemiyorum misafir basım gözüm üstüne çok severim ama sadece işi dustugunde geleni hiç sevmem yorumlarda dediğin gibi başka bir misafirim daha var senin için sorun olurmu de hani gelme hastayiz çocuğum hasta desen belki zoruna gidebilir zor anımda yazdım bana bu cevabı verdi kabul etmedi demesin diye sen güzel bir dille söyle bence başka misafirim var veya başka bişey
25 Ocak 2025
Melek8663
(
856
puan)
tarafından
yorumlandı
Canım onu söyledim başka misafirim var diye o dedi benim için problem değil senin için değilse ne diyeceğimi bilemedim. Dediğin gibi hayatta hal hatır sormazlar köye giderim asla bir evlerine davet etmez ya da hoş geldine gelmezler hiç oralı bile değiller ama böyle insanların evine otel gibi kullanmasından rahatsız olmaya başlıyorum her hastaneye gelen kapımı çalmaya başlıyor.
25 Ocak 2025
HiraninAnnesi
(
1,956
puan)
tarafından
yorumlandı
Evet seni çok iyi anlayabiliyorum anca zor anlarında kapımı çalarlar artık sana kalmış canm ne diyim ki
25 Ocak 2025
Melek8663
(
856
puan)
tarafından
yorumlandı
Hallettim canım bir şekil,
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
İlgili sorular
0
oy
8
cevap
270
göst.
Misafir Davetinde Menü Hazırlarken 4 Aylık Bebeği Düşünmek Gerekir mi?
23 Eylül 2024
Yemek-Tarifler
kategorisinde
D. 65
(
118
puan)
tarafından
soruldu
yemek-tarif
0
oy
5
cevap
295
göst.
Kaynanamın davetinde gitmek istemiyorum, ne yapmalıyım?
7 Aralık 2024
Diğer
kategorisinde
Benceemine
(
259
puan)
tarafından
soruldu
tavsiye-fikir
0
oy
4
cevap
132
göst.
Yeni Arkadaşlıklar Kurmak ve Misafir Ağırlamak İçin İpuçları Nelerdir?
1 gün
önce
Diğer
kategorisinde
sibelce
(
86
puan)
tarafından
soruldu
0
oy
4
cevap
144
göst.
Dondurulmuş Börek ile Misafir Ağırlamak İçin En İyi Seçenekler Nelerdir?
27 Aralık 2024
Sağlık-Diyet-Spor
kategorisinde
Havin06
(
2,628
puan)
tarafından
soruldu
yemek-tarif
411,954
soru