+2 oy
494 göst.
önce Diğer kategorisinde (212 puan) tarafından

Kısaca anlatayım. Düğünde baya bir altınim vardı. 4 MT zincir kaburgali adana burmam falan. Düğünden 6 ay sonra kayinbabam istedi emeklisi için para lazımmis. Her neyse birazını verdim. 2018 temmuz ayında 40 bin TL yaptı. Sonradan veremeyeceğini köydeki tarlaya limon bahcesi yapıp bize vereceklerini söyledi. Tarla 25 dönüm. Her neyse bahçe oldu hazine olduğundan üzerimize veremiyormus. Seslenmedm. Sonuçta bizim. Her neyse limon ekildi daha yeni diye 60 bin e satıldı. O parayı da onlar aldı bize vermedi. Eşimde bana diyor ki altınlar benim ben verdim babama diyor. 

1 ayi geçti para geleli. Ne kaynanamgil beni arıyor nede bana geliyorlar. Önceleri her hafta bendelerdi. Eşime de dedim annengil ölesiye kadar para tarla istemiyorum. Ama hakkımı da helal etmem sakin bana gelmesinler dedim.

Sorum şu altınlar dinen kimin? 

Hakkım var mıdır?

31 Cevaplar

+15 oy
önce (298 puan) tarafından
önce tarafından seçilmiş

En İyi Cevap
Valla dinen kimin bilmem ama eşinin yaptığı çok büyük edepsizlik onu diyebilirim 
önce (212 puan) tarafından
+1

Rabbim sorsun eşim cevabini vermesin tek istegim o 

-Reklam-
+4 oy
önce (4,268 puan) tarafından
Altınlar kadınındır

Bende hemen hemen 100 gram var. Bozdurup evime harcayabilir miyim? Eşimden habersiz

önce (4,268 puan) tarafından
+1
Harcamayı bilemem mehir olarak ne kadar istemişsen hakkını kullanabilirsin ama kocanin rızasını almak daha iyi olur eşine borç versen onu bile sana tekrardan yapmak zorunda 

Anladım kuzum teşekkür ederim 

önce (4,076 puan) tarafından
Dinen altınlar kadının değildir. Ne kadar mehir verildiyse o kadardır kadının hakkı. Mehir de taban olarak bir koyun parası kadardır, kadın boşandığında onu bur müddet idare etsin diye. Kendi rızasıyla evi terkedip giden kadına mehir yok diyor hocalar. Dinimizde kadının çocuk dışında kendine nafaka alması da doğru değil bu harammış. Ama devlet kadının yanında olduğu için dini kısım arkada kalıyor. Sorunuza gelince eşinizden habersiz harcamak doğru değil. Onun ailesi yanlış yaptı diye siz de yanlış yapıp, kendinizi günaha sokmayın
önce (6,184 puan) tarafından
esinde malmi ne sana takildiysa senin . bitmistir. esininki ap ayri bir mallik dini mini bosver direk mallik yaptigi bence kusurabakmada.
+2 oy
önce (635 puan) tarafından

Altınlar eşinin ve senin ama senin rızan olmadan da böyle anasına babasına yedirmesi doğru değil diye düşünüyorum muhattap olma eşinde anlaşılan ailesine çok düşkün bu yüzden umursamıyor ama ailesinin derdinin sadece para olduğunu düşünüyorum geçmişte babamda böyle dedeme çok paralarını altınlarını yedirmistir annemi dinlemeyip hep verirdi şuan pişman ama ne fayda :)

Valla eşimin suratına dedim. Hakkım helal degil haram zıkkım olsun dedim. Bişe demiyor. Evet eşim ailesine çok bağlı. Ben senin için ailemi karşıma mi Alaçam diyor bana. Çok zoruma gitti. Aha bugün de gorumcemi Alip köye gittiler.  Rabbim tez zamanda hem bu dünyada hemde öteki dünyada çeksinler. Çok zorima gidiyor. Suanki para ile 1 milyon kusur yapior o altınlarm rabbim rahat bırakmasin esimi kaynanamgili

Yazık ya gerçekten dediği lafa bak ailemi karşıma mı alacam ne demek ya sen onun ailesi değil misin sanki madem ailesini çok seviyordu evlenmeseydi ayrı da yaşamasaydı ne mantıkla evlenirler anlamıyorum ki anca el kızlarının günahına giriyorlar böyleleri 

Allah sorsun ne diyim canım. 2 oğlum var. Bu saatten sonra annemgile dönemem. Rabbim yarına bırakır evet ama yanına bırakmaz 

Evet doğru söylüyorsun Rabbim hayırlısını versin 
+2 oy
önce (216 puan) tarafından
Dini açıdan bilemem ama ben şahsen vermezdim çünkü verilen asla geri gelmiyor. 
+1 oy
önce (3,581 puan) tarafından
Tabikide senin sana takılmış bu durumda göstermelik takılmış gibi olmuş altınları geri almış kayınbaban 
+1 oy
önce (13,375 puan) tarafından
kimindir bilemem ama borç olarak verildiyse o borç geri ödenmelidir. borç borçtur. eşin buna laf karışamaz
+1 oy
önce (51,774 puan) tarafından
senin diye biliyorum ayip etmisler
+1 oy
önce (283 puan) tarafından

Dinen takılan her altın, gümüş, para kadına aittir. Düğünü nişanı vs kimin yaptığının, eşyaları kimin aldığının bir önemi yok.

2 sene önceye kadar hukuken de öyleydi ama sonra değişti diye biliyorum.  

0 oy
önce (135,105 puan) tarafından

mihir ne istedin

70 gram altin

önce (135,105 puan) tarafından
benim bildim altin ortak mihir kadinindir isin dini boyutu farkli hukuksal boyutu farkli bilemiycem
0 oy
önce (38 puan) tarafından
Dinen bilmiyorum amma altin kadinin kizlik hakidir
0 oy
önce (13,371 puan) tarafından
Düğün altınları önceden kadınındı son düzenleme ile sanırım ortak kisvesine geçti. Burada sorun eşinin üslubu bence. Senden alırken senden istediler rica ettiler. Sonrasında benim neden diyor?
0 oy
önce tarafından
Dinen ve hukuken senindir eşinij demesi lazım bencee
0 oy
önce (4,883 puan) tarafından
Dinen bilmiyorum ama resmi olarak düğünde takılan altınlar kadınındir erkek tarafı kız tarafı diye ayırt etmeksizin kadınındir 
önce (178 puan) tarafından
O değişti diye biliyorum ben. 
0 oy
önce (7,824 puan) tarafından
Altın kadınındr ama bundan önce resmen seni kandırmışlar. Sonuçta senin olan bir şey ve yerine vereceğini söylemişler. Ben olsam konuşurum. Ne malum önce onların öleceği sana kalacağı? Belki başka yatırım yapacaksın araba alacaksın ev alacaksın çocuğunun geleceği için bir şeyler yapacaksın. Eşine söz düşmez burada. 
0 oy
önce (34 puan) tarafından
Altınlar senindir Allah sorsun 
0 oy
önce (6,931 puan) tarafından
Dinen altinlar senin mehrindir dedilerse senindir diye biliyorum benim altınlarım mesela kaynanamlar o altınlar senin mehrindir dediler o yüzden benim diyorum sadece gramlarini hatırlamıyorum eşim sattı aldı sattı ve lafı açılınca diyorum ve eşin sana böyle derken kayınpederlerin almaz boşuna umutlanma diye düşünüyorum 
0 oy
önce (171 puan) tarafından
Düğünde takılan altınlara lari koca ikisi eşittir ama mahir haric
0 oy
önce (4,607 puan) tarafından
Bizde bilezik kolye gibi ziynet eşyaları kadının çeyrek gibi takılabilir altınlar da erkeğindir. Ki dini nikah kıyılırken hoca da öyle dedi tüm ziynet eşyaları senin hakkındır diye bizde onları mehire saydık. Eğer ki bileziklerin satılmışsa ve mehir filan da söz konusuysa paşa paşa yapacak o altınları. Eşim bendeki 13 gram bileziği bozdurdu içine dert oldj o senin hakkın borcum sana deyip duruyor
0 oy
önce (175 puan) tarafından
dinen mehir bizim hakkımızdır takılan takılar ortaktır. ama ikinizin rızası olsa daha iyi olurdu
0 oy
önce (13,606 puan) tarafından

Altınlar kadının hakkıdır bu kanunda da böyledir işte ne olursa olsun vermemek gerekiyor

Verip kötü olacağına vermeden kötü olmak daha karlı 

İlgili sorular

0 oy
11 cevap 254 göst.
0 oy
11 cevap 290 göst.
10 Ekim 2023 Diğer kategorisinde Isteoylesine (260 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 503 göst.
29 Temmuz 2023 Diğer kategorisinde Hilalkz (267 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 306 göst.