+2 oy
504 göst.
Diğer kategorisinde (215 puan) tarafından

Kısaca anlatayım. Düğünde baya bir altınim vardı. 4 MT zincir kaburgali adana burmam falan. Düğünden 6 ay sonra kayinbabam istedi emeklisi için para lazımmis. Her neyse birazını verdim. 2018 temmuz ayında 40 bin TL yaptı. Sonradan veremeyeceğini köydeki tarlaya limon bahcesi yapıp bize vereceklerini söyledi. Tarla 25 dönüm. Her neyse bahçe oldu hazine olduğundan üzerimize veremiyormus. Seslenmedm. Sonuçta bizim. Her neyse limon ekildi daha yeni diye 60 bin e satıldı. O parayı da onlar aldı bize vermedi. Eşimde bana diyor ki altınlar benim ben verdim babama diyor. 

1 ayi geçti para geleli. Ne kaynanamgil beni arıyor nede bana geliyorlar. Önceleri her hafta bendelerdi. Eşime de dedim annengil ölesiye kadar para tarla istemiyorum. Ama hakkımı da helal etmem sakin bana gelmesinler dedim.

Sorum şu altınlar dinen kimin? 

Hakkım var mıdır?

31 Cevaplar

0 oy
(136 puan) tarafından

Milletin taktığı çeyrekler paralar falan olabilir de sana takılan kolye bilezik gibi ziynetler sana hediye sayılır eşinin hakkı yoktur 

-Reklam-
0 oy
(276 puan) tarafından

Sana takılan takı senindir bnce en başta vermemeliydin ya

0 oy
(138 puan) tarafından

Dinde mehir kadinindir ama dini nikah kiyilirken sorulur genelde sormadilarsa da altınlar dinen senindir helal etmedigin sürece gönlün olmadan verdiğin sürece borçlular odemeleri gerekiyor

0 oy
(1,602 puan) tarafından

Başta ne anlaştiysaniz öyle olur. Gelinin mi dediniz mihir mi dediniz birlikte kullanacağız mi dediniz? Eğer altınlar gelinin olacak dendiyse senindir İslam hukukuna göre borç verirken senet yapılmalı ve 2 şahit tutulmalı yani en başta İslam hukukuna uygun davranmaliydiniz 

0 oy
(2,322 puan) tarafından

Dinen de hukuken de kadınındır. Yok madem eşininmiş niye en başta ondan istememişlerde senden istemişler. Suçlu eşin,kimseye boş yere takılma. Allah bilir arkandan onlarada n diyor

0 oy
(3,235 puan) tarafından

Eşinin sana mehir olarak verdiği farklıdır ama düğünde takılan takıysa eğer ortaktır tek basına kadına ait filan değildir

0 oy
(10,754 puan) tarafından

Dinen altınlar kadınındır hatta şafiilerde altınlar kadının süsüdür bu altınların zekatı bile olmaz  kuzum sen helal etsende etmesende  eşin ve ailesi senin hakkına girmiş

0 oy
(1,489 puan) tarafından

Dinimizce altınlar kadının mehiridir. Kaç gram verdiysen yapmaları lazım. 

0 oy
(505 puan) tarafından

Altınları mehrın olarak anlaşmadıysan dinen senin hakkındır denilemez. Ortaktır. Hatta erkeğin daha çok diyebilirim. Sonuçta düğün masrafının neredeyse hepsini erkek tarafı karşılar bizde hadi sizde olmasa da çoğunluğu eşin ve ailesi karşılamıştır. Benim nikahım kıyılırken kimse sormadı mehır ne istiyorsun diye kültürlerini devam ettirdiler. Sana ne altın vaad ettıyseler senin mehrındır dedı imam. Hak meselesine böyle cevap vermiş olayım ama yaptıkları çok ayıp. İste bence

0 oy
(433 puan) tarafından

Tabikide kadının dir . Tamam eşle ortak ama kadına daha çok pay düşer. Bencee yani.  Benimki çok şükür gider borç yaparda bende almaz . Benden habersiz cüzdanimdan 1 TL bile almaz bana der gel sen ver . Aynı şekilde bende öyleyim. Zaten doğru olanda bu eşinde anne ve babası olduğu için ses çıkarmıyor onaltı tutuyor. Bari gönderde onlar baksjnlar eşine

0 oy
(1,210 puan) tarafından

Valla para pul soz konusu olunca Allah kitap unutuyor insanlar.Dini kismini bilmem ama yasal olarak sizin diye biliyorum.Her seyi gectim yapilan çok çok ayıp aman tadimiz kacmasin diye susuyorsunuz belli ki ama sizi dusunen takan pek yok maalesef..Sabırlar diliyorum o altinlar gelmeyecek kabul ediniz.

İlgili sorular

0 oy
11 cevap 256 göst.
0 oy
11 cevap 291 göst.
10 Ekim 2023 Diğer kategorisinde Isteoylesine (264 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 503 göst.
29 Temmuz 2023 Diğer kategorisinde Hilalkz (267 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 306 göst.

411,068 soru