Giriş
Hatırla
Sorular
Cevaplanmamış
Kategoriler
Kullanıcılar
Bir Soru Sor
Hamile Soru Cevap
Bebek Bakımı
Bir Soru Sor
Kaynanamla Kreş Tartışması: İki Yaşındaki Kızım İçin Neden Kreşe Gerek Yok?
0
oy
343
göst.
4 gün
önce
Diğer
kategorisinde
Yenibiri12
(
86
puan)
tarafından
soruldu
2 buçuk yaşında kızım var. 4 aylık da oğlum. Kaynanamla konuştuk bugün. Diyor ki büyüyünce okula verirsin falan. Ben de ona daha çok var dedim. Anaokulunu sordu. Tam bilgim yok ama ona 5 veya 6 yaşında alıyorlar sanırım dedim. Kreşe daha erken alıyorlar diye biliyorum dedim. Anaaa koptu kıyamet. Neymiş de ne işi varmış kreşte. Evde ben bakıyormuşum. Kreşe gerek yokmuş. Orda yapacağını evde de yaparmış. Kreşler çok pahalıymış. Saydı da saydı bahaneleri. Az sakin ol çocuk daha 2 yaşında zaten dedim. Kucağımda çocuk tartışmaya girmeden kapattın telefonu. Yalnız kendi kızı da oğlunu 3 yaşında kreşe gönderdi daha yeni. Ona gelince ayy iyi oldu çocuk gelişti açıldı. Değişti sakinleşti. Söz dinler oldu konuşmaya başladı falan iyi şeyler diyordu. Bize gelince ne işi var çocuğun orda. Niyee çünkü kızının parası değil damadından gidiyor, bizde oğlundan. Sanki babaları değil adam kendi kabul ediyor ona ne oluyorsa. Hep bize gelince mırın kırın zaten bu işler. Her seferinde kızının oğlunu 3-4 saat bakıyor bize gelince para versen bakamam oluyor. Ay tam çıldırmalık
Bu soruya cevap vermek için lütfen
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
17
Cevaplar
+1
oy
4 gün
önce
BabyBoyumm
(
135,108
puan)
tarafından
cevaplandı
o konuya girmeye bile gerek yokki canini siktina deymez
4 gün
önce
Yenibiri12
(
86
puan)
tarafından
yorumlandı
Kendi kendine açtı valla konuyu
Lütfen yorum eklemek için
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
-Reklam-
+1
oy
4 gün
önce
Esra93
(
292
puan)
tarafından
cevaplandı
Kısaca de ki ben öyle uygun gördüm
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
4 gün
önce
Cansu07
(
7,824
puan)
tarafından
cevaplandı
Söyleseydin aynen bu şekilde neden sessiz kaldın ki bu şekilde yüz bulur
4 gün
önce
Yenibiri12
(
86
puan)
tarafından
yorumlandı
Kucağında çocuk vardı zaten yorgunum bir de tartışmak istemedim ama normal zamanda yine lafını ederse ben de ederim
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
4 gün
önce
Yummyyumm
(
803
puan)
tarafından
cevaplandı
Deseydin ya bizim aklımız başımızda, eğer istersek uygun bulursak göndeririz. Buna kimse karışamaz diye.
4 gün
önce
DP
(
1,006
puan)
tarafından
yorumlandı
Kuzum nerelerdesin kaç gündür görünmüyorsun
4 gün
önce
Yenibiri12
(
86
puan)
tarafından
yorumlandı
Kendi karışır sanıyor işte
4 gün
önce
Yummyyumm
(
803
puan)
tarafından
yorumlandı
DP, annemgildeydim bir on gün kadar, eve geldim . E ara ara ders çalışıyorum sınav yaklaşıyor malum. Buraya da fırsat olmuyor girmeye ya. Anca bir iki soruya yazabilirsem. Bazen çok aktif bazen de hiç girmiyor oluyorum :) özledim doğrusu hepinizi.
4 gün
önce
DP
(
1,006
puan)
tarafından
yorumlandı
Anneciğinin ellerinden öperim Allah zihin açıklığı versin inşallah canım ❤️
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
4 gün
önce
BirbalAnnesi
(
18,357
puan)
tarafından
cevaplandı
Ben böyle konularda fikrinizi hiç merak etmiyorum diyorum ne derlerse desinler ben bildiğimi okuyacağım zaten :)
4 gün
önce
Yenibiri12
(
86
puan)
tarafından
yorumlandı
Orası öyle de o onu anlamıyor
4 gün
önce
BirbalAnnesi
(
18,357
puan)
tarafından
yorumlandı
Anlayacağı dilden söyle. Aynı fikrini kızına da söyledin mi yoksa bize gelince mı fikrin değişti de :) iki türlü de çark etsin söylemedim derse r yapmak zorunda kalır. Söyledim derse de bak ona rağmen kızın yollamış çünkü aklın yolu bir dersin :))
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
4 gün
önce
honki ponki toninok
(
13,382
puan)
tarafından
cevaplandı
hehe de geç, oğlunun parasına kıyamıyor belli ki. boşver
4 gün
önce
Yenibiri12
(
86
puan)
tarafından
yorumlandı
Aynen öyle. Kızına gelince Allah Allah bize gelince yallah yallah
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
4 gün
önce
Elifm41
(
2,639
puan)
tarafından
cevaplandı
Acikcasi bende bukadr kucuk cocuklrin krese gitmesine karsiyim zoraki bi durum olmadgi surece.he kaynnan oglunun parasi gidecek diye oyle bi tepki verdiyse kizima gereginden fazla harcama yapar gozune sokar seni ilgilendiren bi durum yok babasinin parasinj yiyor der sustururdm.
4 gün
önce
Yenibiri12
(
86
puan)
tarafından
yorumlandı
Evet aynen öyle düşünüyor. Eşim Kızıma farklı bir oyuncak alsa bile lafını diyor. Bu adam parasını hep oyuncağa mı veriyor diye. Oysaki çocuğun elle tutulur Bi oyuncağı yok, öğretici şeyleri var sadece
4 gün
önce
Elifm41
(
2,639
puan)
tarafından
yorumlandı
Kiz cocugu baba parasj yer.bebj yada buyuk farketmez hem o yemicekye kim yicek diyip susutur sunu bacim ben sinir oldum burda.ona verse ama hayir demez haspam
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
4 gün
önce
DP
(
1,006
puan)
tarafından
cevaplandı
Kaynananın size maddi bir desteği yoksa yorum yapmaya da hakkı yok. Hoş maddi destek versede yok ama işte o desteği verince Kaynanaların kendilerine söz hakkı doğduğunu sanıyor işte
4 gün
önce
Yenibiri12
(
86
puan)
tarafından
yorumlandı
Maddi tek destekleri durduğumuz evi yıllar önce almışlar o da kaynanamın abisi yaptı diye Ucuza vermişler. Diğer her şeyi eşim kendi çalışıp kazanmış yapmış.
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
4 gün
önce
Emine3507
(
1,162
puan)
tarafından
cevaplandı
Kızının çocuğuna bakıyor oglununkine bakmıyor kızının çocuğuna karışmıyor kreşe gitmesine seninkine karisiyorsa ben öyle ayrımcılık yapan kaynanaya ne giderim ne gelirim kimse kusura bakmasın ya köy tavrını canım ne haddine karışmak . Ha çocuğuna bakar eder emek verir ozaman belki laf söyleyebilir ama fikir olarak söyleyebilir ama hem hiç emeği yok hemde karisiyorsa çocuğu bile ayda bir zor görür benimki olsa
4 gün
önce
Yenibiri12
(
86
puan)
tarafından
yorumlandı
Yok be ne emeği. Az bak desem bakamam der. Ağlasa sus be ağlama der.
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
4 gün
önce
Muallimekisisi
(
1,991
puan)
tarafından
cevaplandı
3 yaşında yarım gün gidebilir. Çocuklar evde patlıyor artık sıkıntıdan. Ekrandan uzak tutalım diyoruz ( Instagram'da gördüğümüz mükemmel annelik bunu gerektirir) bütün gün çocukla etkinlik yapamazsınız. Okulda arkadaşlarıyla güzel vakit geçirir. Kendim öğretmenim ücretsiz izindeyim. Eğer ehliyet alırsam seneye 3 yaş olacak oğlum yarım gun gondermek istiyorum. Devlet anaokullari 3 yaşı kabul ediyor
4 gün
önce
Yenibiri12
(
86
puan)
tarafından
yorumlandı
Asla etkinlik yapamam. Evet onunla da çok ilgileniyorum her şeyi öğretmeye çalışıyorum ama 4 aylık da bebek var
E aç kalamayız yemek lazım e pis giyinemeyiz temizlik lazım. Bi yerden sonra olmuyor. Ama anlayan yok
4 gün
önce
Muallimekisisi
(
1,991
puan)
tarafından
yorumlandı
Canım ben okul öncesi öğretmeniyim aynı durumdayiz. 27 aylik biri diğeri 3 aylık. Küçüğüne bakıyorum büyüğü geliyor oyun istiyor küçüğünü uyutuyorum e büyüğüne yemek yapılacak. Banyosu bezi. Oyun oynayamiyorum. O yüzden en iyisi yarım gün de olsa kreş. Mesela haftada 5 gün çok gelirse 3 gün yollarsin. Başta. Çocuk kendisi gitmek isteyecek zaten. Benim kaynanam da öyle.
Benim evime gelmiş kızıma ayda 2 gün 2 şer kişi temizlikçi geliyor dedi ve kızı evde. Ben bütün gün isteydim 16 öğrencim vardi. Evime gelmiş ben işteyken bulaşık makinesinin altına bakmış ora temizlenecek diye kocama şikayet etmiş. Kendi kizlarina gelince öyle biz el kiziyiz. Kendi parami kazanmama rağmen bana neler ettiler. Çok biliyorlar. Güzel bir kreşe gönder evladını. Kızının cocuğu daha mı kıymetli. Sinsirella fesat
4 gün
önce
Yenibiri12
(
86
puan)
tarafından
yorumlandı
Ayyy hepsi böyle bunların ya. Ben de 2 yaşındayken göndermem ama bez işi falan bitince neden gitmesin ki. Ağustosta 3 yaş olacak diğeri eylülde mir yaş. Somrasında gider en azından o da rahat eder ben de
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
4 gün
önce
Sil bastan_
(
220
puan)
tarafından
cevaplandı
Yani çok takılma kararı eşin ve sen verirsiniz
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
4 gün
önce
Sedaaa
(
3,583
puan)
tarafından
cevaplandı
Muhatap bile olma dahada uzatırsa bizim bileceğimiz konu sen kızınada dedinmi yollama diye bana ne karışıyorsun de konuyu kapat klasik kıskanç fesat kaynana modeli
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
4 gün
önce
H.m..m
(
547
puan)
tarafından
cevaplandı
Parayı ben ödüyorsam kıme ne sormam bile gidince görür. Her şeyi anlatmayın yapmadan
4 gün
önce
Yenibiri12
(
86
puan)
tarafından
yorumlandı
Ben hemen göndericem falan demedim ona kendi kendime kuruldu. Neymiş kreşler 10 bin alıyormuş vs. Hiç duymadım o kadar alan kreş hele ki yaşadığım yerde hiç duymadım. Ha çok şatafatlı olur neyseee ama ona da gerek yok. Buradakiler 2-3 alıyor o da normal geliyor bana
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
4 gün
önce
Hayal _paris01
(
357
puan)
tarafından
cevaplandı
Ekmeğini yemeğini riskini sen mi veriyorsan da karışıyorsun. Ben annesiyim onun kararıni ben veririm kimseye düşmedi herks yerini bilecek sen babannesisin nenelik görevini yap işlerime karisma bakmaya gelince kacacak yer arıyorsun der suratuna kapatrim cnm yumusak yönünden faydalanıyor arada cinnet gecir herks yerini bilsin kocan da olsa bu .
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
4 gün
önce
Karkuresi
(
1,098
puan)
tarafından
cevaplandı
Cinnet geçirir elimden gelen ne varsa yapar yollardm kreşe. sen önce kızına karış diyemediniz mi ona ne ya ben bile sinir oldum
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
4 gün
önce
Doparlangidiyok..
(
4,318
puan)
tarafından
cevaplandı
Eşinle senin karar vereceğiniz bir durum kreş eşinin imkânı vardır gönderir kimsenin de laf ebeliği yapmasına gerek yok
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
4 gün
önce
Tahirbebek
(
499
puan)
tarafından
cevaplandı
Yanlış anlama ama çalışmıyorsam, eşimin maddi gücü çok iyi değilse ne gerek var kreşe? Ben kendim ilgilenirim çocugumla. Kimse iki çocukla çok rahat geçirmiyordur anneliği, ev hanımlıgını ama mecbur değilsem kreş masrafı çıkaramam kendime
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
İlgili sorular
+1
oy
7
cevap
190
göst.
Kaynanamla İletişim Kurmalı mıyım, Yoksa Gerek Yok mu?
24 Aralık 2024
Aile & Aşk
kategorisinde
Yarin
(
79
puan)
tarafından
soruldu
tavsiye-fikir
0
oy
3
cevap
179
göst.
Kreşe gönderen anneler kreş ödemesi
29 Eylül 2023
Diğer
kategorisinde
Guness.ozlem
(
58
puan)
tarafından
soruldu
tavsiye-fikir
kres
kreş-bakici
tavsiye
0
oy
6
cevap
115
göst.
İki Yaşındaki İştahsız Çocuğunuz İçin Ne Tür Çözümler Uygulayabilirsiniz?
15 Ekim 2024
Aile & Aşk
kategorisinde
Aydagul
(
137
puan)
tarafından
soruldu
0
oy
4