0 oy
222 göst.
Diğer kategorisinde (15 puan) tarafından

Bugn 11 gün oldu doğum yapali doğumum birz zor geçti rahim sarkması oldu hamlieyken hafif olduğunu hissetmiş ama doğumdan kaynaklı ilerledi ebe dikislerimi atarken ameliyat olman lazm dedi ama ben çok korkuyorm ameliyatsız toparlanma ihtimali yokmu . Bacağımın bı tarafida çok ağrıyor vajjnaya yakın kısmı bundan kaynaklı mıdır acaba 

4 Cevaplar

0 oy
(5,124 puan) tarafından

Ağrının ondan olduğunu sanmıyorum canm ama ameliyat dedilerse ameliyatsız düzelmez ben oldum ama benim 3 normal doğum vardı 

(5,124 puan) tarafından

Yani okadar ağır bir ameliyat dgil ama zor yine de bana zor geldi benim idrar kesem de sarkmisti hem o toparlandi hem daraltma yapıldı 

(15 puan) tarafından

Doğumdan ne zamn sonra yaptniz 

(5,124 puan) tarafından

Ben doğumdan 3 yıl sonra oldum canm artık tamamen idrar kaçırmaya başlamıştım 

(15 puan) tarafından

İdrar keseminde sarktigini soylediler. Ay vala çok korkuyorum ondan dolayı ne yapacm bilmiyorm zorlu bı dogumdu şuan dikislerim için bile kontrole gitmeye korkuyorm yaşam kalitesini çok etkiliyor deilmi rahim sarkması idrar kesesi  kusura bakmayın çok soru sordum 

(5,124 puan) tarafından

Önemli değil canım benim ameliyat kısa sürüyor zaten 40 dakika kadar lokal anestezi ile yapılıyor 

-Reklam-
0 oy
(1,666 puan) tarafından

Pilates ile bayağı duzeliyormus benim doktorum onermisti 

(15 puan) tarafından

Ebe kegel egzersizi yap dedi ama etki edermi bilmiyorum 

(1,666 puan) tarafından

Evet onun da etkisi var ama düzenli yapmak lazım 

0 oy
(1,741 puan) tarafından

Yani benimle aynı durumda olanların potslarini okuyunca en azından yalnız olmadığımı anlıyorum. İlk dogumum zor oldu. Orda başlayan sarkmam oldu. Ama zamanla azaldı. 5 yıl geçti aradan ve ben yine hamile kaldım. Derken hamileyken biraz oldu ama yine rahatsız etmedi. ben 2. Çocuğuma 2 ay once sezeryanla kavuştum. Ama lohusalogimin 30. Günü bir baktım vajina tamamen kapanmış. Tam sarkma olmuş. Sarkmadan kaynaklı hava da sıkışıyor orda ve yürüyünce çok rahatsız ediyor. Neyse 2 defa doktora gittim. İlk doktorum 4. Aya kadar geçmezse ameliyat dedi. Ama ben dayanamadım ve 3 gün önce tekrar başka doktora gittim. Doktor emzirme bitmeden zaten duzelme olmaz dedi. Belki emzirmek bitince birazcık duzelme olur dedi. Krem ve fitil verdi. Biraz toparlar belki seni rahatlatır dedi. Senin İlk doğumun mu

(15 puan) tarafından

Hayır benim 2nci doğumum dogumlardan kaynaklı zaten oluyor dediler ama sende erken başlamış rahimde sarkmış idrar keseside bı ebe dedi ameliyat olman lazm diğeri kegel egzersizleri yap dedi doktora gitmeye korkuyorm o kadr zorlu bı doğum du ki 2nci olmasına rağmen ondan dolayı doktora gitmeye korkuyorm evde acaba egzersizlerle toparlayabilirmiym bilmiyorm ama yürürken bı bacagm ağrıyor ağrı ondan kaynaklı mi hiç bilmiyorm tek tesellim 40 dolana kadr belki toparlanır diye ümit ediyorm 

(1,741 puan) tarafından

Umarım toparlanır cnm . Valla bu durum çok canımı sıktı. 2ayi geçti dogumum eşimle yakinlasmamiz dahi olmadı. O da bende tedirginiz. Vajinal dogumda zaten korse önerilmiyor bilgin olsun. 40 cikinca gittiğinde bana da yazar mısın doktorun ne dediğini.  Umarım hatırlarsın 😊

(15 puan) tarafından

Korse neden onerilmiyor ben taktm bı kaç gün gobegm gitsin diye . Eğer cesaretimi toplayıp gidersem yazarım inşallah :)

0 oy
(1,148 puan) tarafından

Kegel egzersizleri deneyebilirsiniz ama genelde sonu ameliyat oluyor kayinvalidem oldu o artık idaririni yapamaz olmuştu hem idarar kesesi hem rahim çok sarkmış..her ameliyat gibi onunda vardır zorlugu

(15 puan) tarafından

Tüm kadınların ortak noktası heralde sonu sonu mutlaka yapılıyor ama ne bilim benm erken oldu bide bu lohusalık depresyonu faln heralde kafama çok takıyorum ondan 

İlgili sorular

+1 oy
0 cevap 27 göst.
+1 oy
3 cevap 66 göst.
0 oy
1 cevap 77 göst.

411,472 soru

12,386,377 cevap

43,542 kullanıcı

Kategoriler

...