0 oy
143 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (821 puan) tarafından

Hayırlı akşamlar kızlar nasıl davranmalıyim bilmiyorum artık 

3 çocuk annesiyim 2 kızım bir oğlum var oğlum 8 yaşında 

Çocuklarıma bağırıp çağırmam siddet uygulamam.uygulatmam 

Çocuklarıma o.kadar değer veririm ki yemin ederim bütün arkadaşlarım bana özenir ama oğlum la baş edemiyorum inatciligi beni dinlememesi dur demekten artık yorurdum 

Onlari kırmamak için artik kendi saçımı başımı yoluyorum  nasıl davranmalıyim nasıl bir yol izlemeliyim bilmiyorum artık akıl veein bana

3 Cevaplar

0 oy
(3,879 puan) tarafından
tarafından seçilmiş

En İyi Cevap

Ne için inatlaşıyor tam olarak neler yapıyor

(821 puan) tarafından

Aklına.ne geliyor sa canım yaramazlık ta şımarıklikta sınır yok 

(3,879 puan) tarafından

İşte o yaramazlık şımarıklık dediğin tam olarak ne mesela sana göre yemek beğenmemek şımarıklık olabilir ama başka insana ve çocugun göre şımarıklık değil tercihtir misafirlikte anne acıktım demesi sana göre şımarıklık terbiyesizliktir ama çocuga göre ihtiyaçtır gibi bu yüzden somut örnek istedim sana göre şımarıklık söz dinlememe kavramı farklıdır belki başkasına göre aslında gayet normaldır

(821 puan) tarafından

Vurmak gibi  oğlum yapmamasi gereken birşey olduğu Zaman yapması gibi düz duvara tırmanması gibi herşeyi yerde bir etmesi gibi uzmesi gibi 

(3,879 puan) tarafından

Şimdi daha somut oldu cnm öncelikle vurma huyu 8 yaşında bi çocuk için ciddi bi durumdur birinden şiddet mi gördü yada izlediği tv tablette dövüş kavga vs mi izliyor yada evin içinde karı koca şiddetine mi tanık oluyor ki vurma huyu var bu ciddi bi durum mutlaka uzman yardımı alman gerekiyor hım vakit kaybetmeden düz duvara tırmanması sanırım enerjisini atamadıgı için kendince bu şekilde rahatlıyor çocugun mutlaka yüzme futbol gibi son derece yorucu sporlara yönlendirmelisin ki enerjisini atsın 

(821 puan) tarafından

Yazdığım posta da ev de şiddet kesinlikle yoktur 

Eşimle kavga ediyorsak dahi odamıza geçer konuşarak çözmeyi deneriz psikiyatri ye randevu aldım gitmiyor 2 dir iptal ediyorm okulda o kadar efendi bir çocuk ki öğretmeninden aşırı korkuyor  okulda her hangi bi bir sıkıntı yaşamıyorum 

(3,879 puan) tarafından

Öğretmeninden korkması kesinlikle iyi bişey değil bu bastırılmışlık duygusu aslınds şuanki haline sebep bile olabilir psikiyatri değil psikologa gitmeniz gerekiyor oraya gideceğini söyleme çocuguna ben hastaneye gidecem bana yardım et sana ihtiyacım var gibi cümlelerle onu teşvik et alt yorumda gördüm babasıyla iletişimi çok iyiymiş eşin götürsün giderken yine söylemeyin

-Reklam-
0 oy
(967 puan) tarafından

Karşılıklı konuşabiliyor musunuz, yani sakin kaldığında sizi dinliyor mu?

Belki babası ile konuşsalar daha iyi olabilir. Özel olarak belki daha fazla ilgiye ihtiyac vardır. 

(821 puan) tarafından

Evet konuşuyorz canım yapmamasi gereken şeyleri tamam bir daha yapmicani söyler ama yine yapar babası ile iletişimi çok iyi babasida konuşur dayısı anannesi ablası konuşuyorz ama çözüm bulamıyoruz psikiyatriye götürecem gitmem istemiyor 

(821 puan) tarafından

Canım 5 aylık bebeğimi bir köşe ye bıraktım tam ihtiyacı varken bana yoğunluğu oğluma verdim .oyunsa oyun ders spor resim legolarla daha fazlası 

(967 puan) tarafından

Benim ailedeki çocuklardan gördüğüm kadarıyla erken ergenlik belirtileri bunlar. Ve gerçekten çözümü profesyonel destek olabilir. Kendim bizzat yaşamadım ama, gördüğüm örneklerden korkmuyor değilim. 

0 oy
(1,212 puan) tarafından

Benim eşim 5 kardeş annesi onu cok gec doğurmuş 40 yasinda fln.En zorlandigim cocuk o oldu diyor cok hircin sinirli inatci ama merhametli bir cocukmus.Ne zaman akrabalari ile bir araya gelsek cocukken ne aksiydin sinirliydin derler.Eşim şimdi de oyle sinirli ve inatci ama cok merhametli iyi bir eş ve babadir.Bazi seylerde karakter galiba.Sizin bir yanlisiniz yok oglunuzun mizaci yaradilisi boyle olabilir.Degistirmek yerine kabullenip dogruya yonlendirmeye devam edin degismiyorsa zaten yapacak bir sey yok.Cocukluktan cikip mantik kismi calismaya baslayinca zaten kendi yonetmeyi ogrenecek duygularini.Bu arada oglunu cocukluk ergenligine girmis de olabilir bunu da arastirin isterseniz.

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 145 göst.
30 Kasım 2024 Aile & Aşk kategorisinde Annelerr toplandiik (28 puan) tarafından soruldu
+3 oy
9 cevap 112 göst.
+1 oy
12 cevap 197 göst.
0 oy
9 cevap 248 göst.

411,217 soru

12,377,812 cevap

42,971 kullanıcı

Kategoriler

...