0 oy
197 göst.
Diğer kategorisinde (9 puan) tarafından

Bebeğim çok zayıf kızlar yaa ne yapmalıyım 4 ayına girecek kaynanam giler bu hiç kendine gelmemiş diyor başkasıyla konuşunca diyor ne yapsam kilo alır yaa sütüm çok olmadığı için en çok mama veriyorum oda hiç fayda etmiyor ne yapacam yaa 

image

12 Cevaplar

+1 oy
(1,094 puan) tarafından

Yahu şu çocukları rahat bırakın . Yapısı öyledir yani. Çocuk sağlıklı olsun gerisi teferruat 

(9 puan) tarafından

Ay çok zayıf gözüküyor herks bana senin sütun yok mu böyle zayıf diyorlar 

-Reklam-
0 oy
(5,155 puan) tarafından

Kac kilo canim 

(9 puan) tarafından

5.400 gr

(5,155 puan) tarafından

Kilosu gayet iyi.

4 aylik bebeklerin kilosu 5 ila 7 arasi normal kabul ediliyor. 

(9 puan) tarafından

Ama hic göstermiyor yaa 

0 oy
(1,160 puan) tarafından

kaynanan bilirkişi mi ? bence kesin abartıyordur? çocuk kaç kilo doğdu şimdi kaç kilo? persentile uygun mu? doktor iyi diyor mu? önemli olan o? kaynanalar çocuğu hep zayıf görüyor o kronik bir hastalık bence

(9 puan) tarafından

2.600 gr doğdu şimdi 5.400 gr 

(1,160 puan) tarafından

e nabızda çocuğunun aşı takviminin sağ üst köşesinde persentil tablosu var. aklına takıldıkça oradan da bakabilirsin. ben baktım şimdi en düşük 4.800 en yüksek 8.600 olması bekleniyormuş. seninki ortalamanın bi tık altında görünüyor. ama yine de doktor görüşü en önemlisi

(3,560 puan) tarafından

Gayet iyi aldı. 5nci ayda doğum kilosunun 2 katı olması bekleniyor sizin durumunuza 5200gr olması yeterliydi ki daha fazla almış. Gayet iyi. 

0 oy
(741 puan) tarafından

Doktora Danış cnm onlar daha iyi bilir ne yapılacağını söylerler sana 

(9 puan) tarafından

Bisi demiyorlar yaa sordum 

0 oy
(477 puan) tarafından

Öncelikle iyi bir çocuk doktoruna götür derim değerlerine bakılsın bazı bebekler zayıf gözükür ama gelişimi iyidir. Verdiğin mamayı değiştirebilirsin yada doktorun mama sayısını arttırır. 

(9 puan) tarafından

Ya doktor kilosu iyi diyor doğduğu zaman 2.600 gr doğdu ocağın 10 da sağlık ocağında 5.400 gr dı

(477 puan) tarafından

Mamayı mı değiştirsen 

(9 puan) tarafından

Ya 3 mama değiştirdim hic fayda yok 

0 oy
(450 puan) tarafından

Kac kilo benim kizimda zayif kilo önemli birsey degil ki kilo aldirmak istesem bende mama veririm

(9 puan) tarafından

Ya ben kilo için mama vermiyorum sütüm az olduğu için veriyorum 

(450 puan) tarafından

Kilosu gayet iyi mama verirsen emmeyi birakir haberin olsun canim

(9 puan) tarafından

Napim yaa sütüm yok okadar yarım biberon bile dolmuyor 

0 oy
(1,743 puan) tarafından

Hangi mamayi veriyorsun? Miktarini mi az veriyorsun? Hiip mamayi dene çok guzel kilo aldiriyor

(9 puan) tarafından

Ya 3 mama denedim gold keçi sütü mama bebelac sma bunlar gaz yaptığı için doktor bir mama yazdı ac mama oda gaz olmaması için 

0 oy
(2,894 puan) tarafından

Benim kızım da hep böyleydi sütüm De vardı bazı çocuklar zayıf yapili oluyor yese bile kilo almıyorlar. Ben böyle olduğum için çocuğum da bana çekmiş. Çok kafaya taktım ama bi anlamı yok kilonun

Kan değerleri normalse endişe etme bosber kilonun fazlası daha kötü 

(9 puan) tarafından

Benim eşimde zayıf biri ama yinede bilemedim 

0 oy
(5,732 puan) tarafından

Milletin ne dediği niye bu kadar önemli yarın öbür gün millet bu çocuk niye okula gidiyor ne öğreniyor sanki dediklerinde okuldan mı alacaksın... Millet kim ya başlatmayın şu millet denen illetlere çocugun sağlıklı mı değerleri normal mı gerisi hiç önemli değil millet denen illet yüzünden ne kendinizi ne çocugunuzu artık darlamayın

(9 puan) tarafından

Ya çok kafama takılıyor kaynanam başka çocukları görse bak ne kadar kilolu bu çocuk da hiç kendine gelniyor diyir 

(5,732 puan) tarafından

Kilolu bebek her zaman sağlıklı demek değildir ayrıca doktor iyi dedikten sonra kaynanana *** 💩💩💩yemek düşer

0 oy
(612 puan) tarafından

Bebeğin zayıf değil, doğum kilosuna göre gayet normal kilo almış. Onlar tombik bebek görmeye alışmış ama kilolu olması iyi bir şey değil

(9 puan) tarafından

Yok benim kaynanamin çocukları da zayıf hemde baya 

0 oy
(3,560 puan) tarafından

Kaç kg doğdu şuan kaç kilo

Biraz da yapı genetik meselesi. Iki kızım var aynı kilo aynı boy doğdular.  Ay ay aldıkları kilo boy bile aynıydı. Ikinci kızım 3570 doğdu şuan 7 aylık 7.300gr. Benimkiler de tombul bebek olmuyor ama gelişimleri her şeyleri erken zamanında oluyor. Önemli olan sağlık 

(9 puan) tarafından

2.600 gr doğdu şuan 5.400 gr 

0 oy
(124 puan) tarafından

Şu olur olmaz şeylerde çocukları yetersiz görenlerden nefret ediyorum . Önemli olan çocuğunun kilolu olması değil karnının doyuyor olması bez islatmasi normalse takacak birşey de yoktur . Her çocuk 4 aylıkken 7 8 kilo olacak diye birşey yok. Her çocuğun doğum kilosu farklı yapısı geni farklı. Gerçekten artık yetoo yaa . Bazı çocuklar ayda 500 gram alır sağlıklı . Bazı çocuklar bir buçuk alır sağlıklı. Senin çocuğun ve sen yetersiz değilsiniz . Bunu kendine hep hatırlat . İki ay hiç kilo almaz tamam derim . Çocuk 4 ay önce 2600 doğmuş ve 4. Ayında iki katı artmış kilosu daha ne istiyorlar çocuktan.  Sana tavsiyem çocuğun hakkında herkese söz hakkı verme sonra bu niye oturmuyor emeklemiuor yürümüyor konuşmuyor derlerde derler.  Sende bir defa yaşayacağın şu eşsiz dönemi kendine zehir edersin . Senin muhattabin doktorlar onlar aksi birşey derse takarsın gerisini sallaaaa . Siz on kilo dogurun benim çocuğuma kulp bulacaginiza de gitsin 💉

(9 puan) tarafından

Ayn öyle çok doğru ağzına sağlık 

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 291 göst.
+1 oy
5 cevap 96 göst.
12 Eylül 2024 Diğer kategorisinde Eda1 (184 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 124 göst.
26 Ekim 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy