Bizim burda iki katlı bı anaokulu açılmış arkadsima.sms.gelmis.3 4 5 yaş grubu için kaydedin demişler kızım 4 yaşında evimin karşında zaten dedim götürelim eşim cuma bakmış kapalı bı arkadsimda oğlu üç buçuk yaşında onla beraber gttik daha müdür gelmemiş haftaya okul açılacak kayıtlar baslamasi gerekmiyor mu yetisememisler inşaatii kinci döneme açacaklar kızım.cok istyor ağlıyor hep acaba ucreti nedir dyer anaokul 5 binmiydi neydi kırtasiye malzemeleri için ayretende aydat için aylık 800.faln tam bilmiyorum oyl le biseydi szinn oralarda nkdr ya hep aynımı yoksa degisiyormu fiyatlar 🌸
5 bin i tek seferlik verip her ay 800 verceksen baya iyi
Ama aynı şeymi blmiyorum cnmm bagmsiz b anaokulu varda öyleydi ücret
Oglum 4 yasonda yazdirmistim ilk donem ama geri aldim
Bizde ilk donem 3 bin 500 ikinci donem 3 500 istediler kirtasiye parasi vs yoktu
Liste vermislerdi onu almistik ilk donem icin bayagi coktu 3 bine yakin da o tutmustu
Burda liste veriyor size bağlı iste siz alın isterseniz parasını verin dyorlar
9 daha iyi aslinda parasini vermek herkeze ayni marka alinir cunku , liste verildiginde kiminin gucu yetmiyor yazan markayi alamiyor o cocuk seciliyor uyariliyor
Hee işte snra bdaha ugraşyirsun aynı markadan bulmaya calosyorsun bdaha istyorlar falan en güzeli vermek
Neden aldın cnm özel degilse
Çok ağladı okulun disinda bekletmeyi birakin siniftan cikarttirmadi , 4 gun bu sekilde sabahdan oglene kadar bekledim olacak gibi degildi psikolji ogretmeniyle konustum 2 sene daha hakki var cocugun bu yasta zorlamak istemiyorum dedi yasi 5 6 olsa aglaya aglaya alistirirdik ama bu yaş icin kiyamiyoruz dedi , bende kiyamadim :))
Nerede yaşıyorsunuz ne kadar uygun benim oğlumda gidiyor 2yasinda 18bin lira kırtasiye masrafı da 10000 ₺
Eylül 2, de doğdu kız mı erkekmi
Bi kaç gün var aralarında benimkide 27 Ağustos. Erkek canım. Senin
Benim kide kız cnm çok sklyor evde kardeside oldu okula gtmek istyorum dyor zaten eylulde 5 olacak ozmanda gondecektim bu okul açılınca bir dönemde bir dönemdir gönderelim dedik bakalim gdyoruz okulda kmse yok yaa
Benimki geçen sene tam gün özele gidiyordu. Bu sene yarım gün karşımda hemen devlet var oraya gidiyor. Bizdede kardeş var 2 yaşında. Evde zor valla bikaç saat en azından evden çıkıyor
Ne güzel en azından gönderiyorsun benim doğumum araya grdi bide 4 yaş devlet almıyordu dyer bağımsız olan alıyordu doğum olmasaydı gondecektim kız evde boguliyor vala
Bizim aylık 600 dü ben müdürle konuştum fakirlik belgesi verdim vermiyorum artık
Bizi zorluyordu hem servis hem okul aylık parası arada dışarda etkinlik yapılıyor onlara katılıyoruz
Sigorta var kapıcılık yapıyor eşim askeri ücret alıyor
Nerde otryrosun cnmm çok zor valaha haklısın aydat falan
Giresun'da canım
İyimiş valaha bakalım nasip belki gondeririz bzde
İnşallah canım
Seneye küçük oğlanı da kreşe göndermek istiyorum bakalım
Bizimki tam gün ücreti 7000 lira.
En fazla 1000 olur o zaman sizinkide.
Peki kırtasiye ücreti nkdr verdiniz burdada yemeksiz biz koyma miz lazim
Kırtasiyede değişiyor kimisi liste veriyo markada veren var şunu alacaksınız illa diye. Bizim toplu alındı hepsi kullanıyo 1500versik tek seferlik
Kırtasiye ücreti yok bizde. İhtiyaç listesi verdiler aldık. Ekstra etkinlik olursa onun için para istiyorlar bazen.
1500 iyi yine yok burdakiler 4 5 bin arası tek seferlik kırtasiye için istyor her aydati varmış bide etkinlik olursa para istyor beslemede bize ait zaten
Devlet mi özel mi? Özelse aylık 10bin civarı olur ki devlet anaokulu tam gün 6250, yarım gün 1250 burda aylık ücret
Hahh normal bir fiyat soyleyene rastladim icim rahatladi :)))
Yok özel degl ya bldigim kadaryla devlet bu söylediğim ücret ise burda bitane anaokulu var belediye anaokulu yazyor bağımsız sadece çok ilgi gosteryor 5 yaşında oraya gndercem çok istyorlar szde ya
Genelde çalışan anneler tam gün gönderiyor zaten. Normal okul öncesi eğitim devlette yarım gün ve ona devletin kendi atanmış öğretmeni giriyor. Okula yalnızca 1250 lira veriliyor o zaman. Benim kızım okulda yiyor yemeklerini. Tam gün gelecek çocuklar için günün kalan kısmında da kulüp etkinliği adı altında dersler oluyor ve 5bin lira onun ücreti. O ücretten de öğretmen maaşı vs veriliyor, kulüp öğretmeni atanmış öğretmen değil. Yemeği evde hazırlamamak büyük lüks bence, evden gitse 1250 lira daha düşük olurdu.
Okuldan okula şartlarına yerine göre değişiyor kreş anaokulu fiyatı. Ben bri çok yere sormuştum en ucuzu 8 bin aylok 16 bin isteyenler de vardı
Devlet anaokulimu
Devlet anaokulları adrese göre ve yasa göre aliyo oralar cuiizzi miktar aliyo. Benim sorduklarim özel
Bilmiyorum ama biz ilk dönem 3800 verdik özel mi anaokulu
Yok devlet bnce çok iyi vermişsiniz geçen sene 3 bin falandı zam gelmiş galiba
Bizimde devlet bizimki kırtasiye haricti:/ şimdi dönem başlayınca ne yapıcaz bilmiyorum ama çok memnunum
İki dönem üst üste ücreti veryoruz dimi bizimde kırtasiye 5 bin falan olmuş aydatda 600 700 o aralar
Valla ucret filan vermedik sadece malzeme icin biseyler aldk devlet okulu bu pra alinmaz ki
Burda alınıyor ama aydati ve kırtasiye malzemeleri için
Doğru olan bu devlet okulu para almaması lazım kuzenim iki çocuğunu yolluyor İstanbul'da sadece kırtasiye malzemeleri alınmış onun dışında ücretsiz
Arkadsima.sordum malzeme parası 5 bin falan olmuş aydat da 600 falan olmus
Devlet mi oglum ozele gidiyor aylik 15.500 tl oldu yemek kirtasiyede 15 bin verdik
Oo çok devlet bizim
410,755 soru
12,359,626 cevap
41,371 kullanıcı