+3 oy
562 göst.
önce Diğer kategorisinde (595 puan) tarafından

Aramızda en genç anne kim postunu gördüm az önce cevapların birçoğunun 19-22 yaş arasında olduğunu gördüm. Hatta 16 da anne oldum diyen de vardı yanlış görmediysem. Ben 28 yaşında anne oldum 33 yaşında ikinci çocuğumu kucağıma aldım. Bazen keşke daha genç anne olsaydım diyorum. Anne olmaktan pişman olunmaz tabii asla Allah yavrularımıza sağlıklı uzun ömürler versin. Ama çocuk denilecek yaşta evlenip anne olanlar pişman mısınız yada keşkeleriniz var mı? Severek mi evlenip çocuk sahibi oldunuz? 

33 Cevaplar

+6 oy
önce (764 puan) tarafından

33 yaşında anne oldum. İyi ki bu yaşlar diyorum. Erken anne olmayı tasvip etmiyorum açıkcası

önce (13,430 puan) tarafından

25 yaş ve altı daha çocuk bana göre. zaten kimse mümkünse 20den önce evlenmemeli ve yine mümkünse 25 gibi çocuk yapmalı. önce kişi büyüyecek ki sonra çocuk büyütecek. ergenlik bile 22 de falan bitiyor 

-Reklam-
+2 oy
önce (20 puan) tarafından

Ben 17 yaşında evlendim çok severim evlendim çok ta pişman oldum sonradan ama 2 tane çocuğum var sonuçta ailesiyle birlikte yaşıyoruz ve çocukların asla senin çocuğun olmuyor şahsen istediğin kararı veremiyor sun doğurduğum çocuğa isim koyamadım düşün sene olmuş 2024 eşime gelirse oda çok mücadele veriyor ama sonuç olarak ailesi çok arada kaldı benim için ailesiyle çok direşti şimdi biraz borcumuz var Allah nasip ederse borç bitince ayrılmayı düşünüyoruz dua edin bize ayrı evimize çıkalım biliyorum o şekilde dahada çok mutlu olcaz eşimi şimdide çok seviyorum oda beni seviyor inanıyorum 

önce (208 puan) tarafından

İnşallah ayrı eve çıkarsın canim çok Zor oluyor biliyorum bende beraber oturuyorum şuan ama sadece kış aylarında pek müdahale etmezler bana ama yinede Zor oluyor 😔 

önce (252 puan) tarafından

Bacilarim aynı evde yaşamaya neden onay verdiniz yaa onlarla yaşamak zor ya eşten izn aldgin gbi bide onlardan alıyorsunuz onlara sormadan bı yere gidilmiyor burdaki arkadaşlarımdan biliyorm 😓

Gidemiyor sun ki canım benim 

Oyleymis yaa sizi çok iyi anlıyorum valla inşallah ayrı eviniz olur da rahata erersiniz🙏

Amin canım amin inşallah 

+2 oy
önce (270 puan) tarafından

İlki 27 yaşında ikincisi 30 yaşında kucağıma aldım tam zamanı düşündüğümde Rabbim lutfetti erken anneliği ben tasvip etmiyorum şuan 32 yaşındayım bu yaşta bile evkensem olurmuş diye düşünürm ama hamdolsun eşimden çocuklarımdan dolayı iyi ki olmuş Rabbim birliğimizi beraberliğimizi daim etsin inşaallah 

+1 oy
önce (2,466 puan) tarafından

Rabbime şükürler olsun hiç keşke demedim rabbimde dedirtmesin . Benim destekcim çöktü etrafimda kocam başta olmak üzere. Ben kendimi toplayana kadar bebeğimle ilgilendim onlar yeri geldi diğer işlerimi yaptılar yeri geldi beni dinlendirdiler en büyük şansım oydu

önce (595 puan) tarafından

Rabbim pişman etmesin kismseyi herkesi hayırlı vicdanlı merhametli insanlarla karşılaştırsın. Siz kaç yaşındaydınız anne olduğunuzda severek mi evlendiniz?

önce (2,466 puan) tarafından

Ben 19 da evlendim 20 de anne oldum şimdi 25 yasindayim 2. Yi yolda tüm ekip hazır kıta bekliyo🤣

önce (595 puan) tarafından

Maşallah sağlıkla kucağınıza alın inşallah :)

+1 oy
önce (12,866 puan) tarafından

Benim en küçük dayımın karısı 16 yaşında evlendi 18de sanırım ilk bebeğini kucağına aldı. Şimdi 36 37 yaşında kocaman kızı var. Bende 33 yaşındayım oğlum 4.5 yaşında. Diyorum yenge seninki dahamı acaba ya valla kafam kaldırmıyor. Sacmalam kızım diyo bana ben daha çocuktum sokakta top oynuyodum evlendim hemde hiç bilmediği bi memlekete gittiler dayımın içinden dolayı. Ay üzülüyorum ya şimdi ona bakınca. Neredeyse aynı yaştayız ama o hiç hayatını yaşayamadı ve o kadar özeniyoki şuan genç kız gibi. Şimdi diyen olacaktır illaki onunki öyledir ben mutluyum diye ama genel anlamda mutlu olunacak bir konu değil malesef. Bence ..

önce (270 puan) tarafından

Katılıyorum ya erken evlilik yaşı bence sınır getirilsin bazıları diyor ya işte sevgili olunca işte imanı kurtarsın ediyor yaşasın tabi ki hamdolsun müslümanız ama onun yerine eğitim zorunluluğu getirilsin ya ben hala kız çocuklarınin eğitiminin daha önemli olduğunu düşünüyorum ya 25 te evlendim 26 da anne oldum 31 de anne oldum 32 olucam inşallah şuan bile evlilik yaşı küçük diyorum hamdolsun eşimi çok seviyorum çocuklarımda iyi ki olmuş ama bekarlık o sorumlulukda daha bir özgürsn

önce (12,866 puan) tarafından

Aynen öyle hadi en aşağı 24 olmalı bence evlenme yaşı

+1 oy
önce (4,423 puan) tarafından

Ben ilk cocugumu 27 ikinci cocugumu 32 yasinda dogurdum. Bahsedilen yaslarda okumakla mesguldum. Sahsen o yaslarda evlenmek ve cocuk sahibi olmak istemezdim. Olgunluk olmadan ve kendi cocukluk ve gencligine doymadan cocuk sahibi olunmamali bence. Tabi bu benim fikrim.

+1 oy
önce (6,854 puan) tarafından

21 yaşında anne oldum. Gerek varmıydı 🙂 hayır

En güzel yaşlarımda en güzel yıllarımda hamilelik doğum ağrısı çocuk bakmak derken geçti gitti 

Tabiki şükrediyorum anneyim ve canımdan çok seviyorum ama erkenden bu merak saçmalıktan başka bişey değil

Büyüdükçe daha iyi baktığımın farkına vardım.

0 oy
önce (340 puan) tarafından

18 yaşında anne oldum genç anne olmaktan memnunum ama genç yaşta evlenmekten memnun değilim maalesef:) yani daha geç bir yaşta evlilik olabilirdi 

0 oy
önce (8,837 puan) tarafından

Erken olması daha iyi sonra rahat olursun kendine bakarsın geç oldumu yaşlandıkca olmaz kaldırmaz bedenin

Tabi dediğim gibi istisnalar illaki vardır. Bir noktada da mizaç meselesi. Senin için iyi olduysa çok sevindim :) kendi adıma baktığımda çocuğum doğmadan okulu bitirdim, mesleğinde ilerledim, çok ciddi bir kazanca ulaştım, 8 senede evliliğim oturdu, kocama doydum, dünyada pek çok ğlke gezdim tecrübe edindim. Ben de bunları yapmadan anne olsaydım aklım kalırdı heralde

önce (8,837 puan) tarafından

Calışmadım ben  ama ilerde calışırım herseyin zamanı var çocuklar büyüsün

önce (200 puan) tarafından

Ama yaş farkı ne kadar çok olursa arada kuşak farkı da oluyor diyorlar çocuğu anlamakda zorlaşıyormus  genç anne olmanın en iyi yanlarından biri buu sanırım onunla cocuklasabilmek çocuk kalabilmek ve büyümek <3

+1

Yani anlamak isteyen anlıyor her türlü:) yargılamak yerine anlamaya çalışmak önemli. Hiçbir ebeveyn büyümeden, çocuk büyütmeye çalışmamalı bence. Birlikte büyümek kavramı ülkemizde çok sevimli hale getiriyorlar da çok çok yanlış

önce (200 puan) tarafından
önce tarafından düzenlendi

Size göre yanlış olabilir ben 16 17 yaşında anne olsun kendi cocukkken çocuğuyla büyüsün demiyorum tabiki büyümek derken her kadının içerinde onu oldurmedikleri sürece bı çocuk vardır :) cocugun olunca illaki bı olgunluk sorumluluk geldiği için büyüyorsun bu zamana kdr sen annene ihtiyac duyarken artık resmen sana ihtiyaç duyan bı canlı türüyor onu kasettim ayrıca bence her çocuğun hakkıdır anne babasini kendi gençlik döneminde bile genç ve dinamik görmek herkesin fikri kendine ben ebebebyn ve çocuk yaş farkinin az olmasinin daha güzel yanları voldugunu düşünüyorum hem bedenen ruhen hem kafa yapisi olarak bebeklikten gencligine kdr daha iyi uyum sağlanılir bu çocuk buyucek sonuçta bebek olarak kalmıyor ilerisi içinde enerji lazım ben anne babamın son cocugum yaşlılar onlarla yapmak istediğim birçok şey var ama yıllar onları tuketmis ne enerjileri nede istekleri nede sağlıklıklari var bu benim açımdan üzücü bı durum 

0 oy
önce (886 puan) tarafından

20 yaşında anne oldum 22 de ikinci kere oldum iyiki böyle olmuş tek keşkeyi ikinci çocuğuma hamileyken keşke biraz oğlum büyüseydi dedim 21 aylıktı kardeşi doğduğunda ama şimdi iyiki böyle olmuş diyorum birbirlerine kol kanat arkadaş oldular büyük oğlum kardeşini küçük oğlumda abisini çok benimsiyor herkesin hayatında olduğu gibi ufak tefek sorunlarımız olsa da çok şükür bu halimize diyorum 

0 oy
önce (322 puan) tarafından

Sağolsun gebelikte tüm sendromlarımı kaynanam lohusalıkta da eşim yaşadı bana çok bir şey kalmadı 🤣

Ben 24 yaşında anne oldum çok memnunum ikincisini de 30dan sonra düşünüyorum inşallah 

0 oy
önce (276 puan) tarafından

Severek evlendik,oğlum 4 yaşına giricek eşim yok he çok yoruldum beynim çok yorgun 

Belki yaşadığım şeyler biraz daha hafif olsaydı çok daha farklı olurdu ama ben yinede ona rağmen oğluma hicnkeske demedim iyiki dogurmusum zaten o benim mucizem herseyim ama eminim eşimin desteği olsaydı hersey daha güzel olabilirdi

önce (429 puan) tarafından

Rabbim esinize kavustirsun insallah canim

0 oy
önce (301 puan) tarafından

Ben 22 yaşımda anne oldum .yani kızım doğduktan 3 ay sonra 23 oldum .bence iyi bir yaş .bu sefer de 25 yaşına girmek üzereyim ikinciyi bekliyorum çok şükür 

0 oy
önce (906 puan) tarafından

18 yaşında anne oldum 23 yaşında ikinci çocuğumu doğurdum hiç pisman değilim 

0 oy
önce (639 puan) tarafından

Konudan bagimsiz. Bende 28 yasinda anne oldum. Ve ikinciyi yaşımdan ötürü düşünemiyorum. 31 yaşındayım şuan. Yaşlı hissediyorum kendimi. 33 yaşında ikinci kez anne olmak nasıl bı his. Çok zorlaniyor musun. ?

önce (4,080 puan) tarafından

Ben ilkini ve ikincisini daha geç yaşta doğurdum. Bu bence çocuk sevgisine ve bakma hevesine sabrına bağlı. Zorluk 25te de 35te de aynı olur kişide bence. Ha ekstradan rahatsızlığı vardır insanın o başka. Onlar erken yaşta da olabiliyor. 30dan sonra çökmüyor insan genelde yani. 20li yaşlarda 30 sonrası bana da yaşlı geliyordu evet ama öyle değilmiş:D

0 oy
önce (10,134 puan) tarafından

Ben 21 yaşında anne oldum pişman değilim bazen keşke 19 da anne olsaydım diyorum kızım bana dahada yakın olsaydı yaşı diyorum şuan kızım 9 yaşında arkadaş gibi bana ama tabi 16.17 yaşında pskolojim kaldirmazdi bnece

0 oy

25 yasnda anne oldum ama keşke daha genç yaşta anne olsaydım diyorm eşimde benm gbi diyor keşke daha genç yaşta birbirimizi görseydik de dhaa genç anne baba olsaydık eşimle aramda 2 yaş var kendide 23 yaşındaydı 😀

0 oy
önce (1,493 puan) tarafından

Bazı kadınlarda yıllarca keşke anne olabilseydim diyor. Bence halimize şükredelim.

0 oy
önce (731 puan) tarafından

18 imde anne oldum çok zorlandım evle Birliktim eltim kaynanam vardı ama eşimden başka kimse yardım etmezdi akşamdan sabaha kadar bebeğim ağlardı ama ne eltim ve kaynanam kapıyı açıp bakmazdı bu bebek neden ağlıyor diye köydeydik bide hayvanlar vardı sabahın köründe kalkardım akşam bebeğim uyutmazdı sabahta işleri gidip gelmekten dikişlerim açılmıştı gidip gelmek canımı okadarda yakıyorduki bazen köşelere geçip ağlıyordum çok şükür hepsini geride bıraktım ama hiç unutamadım öyle olacağını bilseydim asla o yaşta çocuk getirmezdim

0 oy
önce (1,260 puan) tarafından

Erken evlenip çocuk sahibi olunca annelikle gençlik arasında kalıyor gbı bende isterdm biraz daha erken ama o zaman ben ben olurmuydum ablam var 3 oğlu var erken anne oldu ama anne gbı sorumlulgunu hiç tam alamıyor hissetmiyor da acik acck diyor genç kız modunda çünkü o dönemlerinde çocukla kocayla ailevi sorunları vardı hep  bı ablam daha aynı kendi de farkında herkes ilk cocuguyla bağı kopuk zorluyor ama yapamiyor yanlış erken evlilikten mesele çocuktan ziyede evlilik bence doğru evlilikte çocuk erkende olsa geçte olsa güzel ama 30 yasında anne olmuşsun  ama baba seni pişman ettriyo o cocuk senin elini kolunu bağlıyor işte herseyn hayrlisi zor dönemde geçirse hiç hir anne erken anne oldum diye pişmanlık duymaz galiba 

İlgili sorular

0 oy
59 cevap 1,155 göst.
22 Nisan 2024 Aile & Aşk kategorisinde Cantanesi06 (5,743 puan) tarafından soruldu
0 oy
35 cevap 685 göst.
7 Haziran 2023 Diğer kategorisinde sebnem77 (1,121 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 326 göst.
10 Nisan 2023 Diğer kategorisinde sebnem77 (1,121 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 88 göst.

411,064 soru

12,373,070 cevap

42,564 kullanıcı

Kategoriler