Kizlar burda kaynanasindan kayinbabasindan gorumcesinden vs cok sikayette bulunan var sizde tek tarafli dinleyip karsiya beddua vs yapiyosunuz yapmayin kizlar neden hic tanimadiginiz kisilerin kul hakkini giriyosunuz ya anlatan kisi abartarak anlatiyosa ki zaten cogunlukda kendi yaptiklarini soylediklerini yazmadan anlatiyolar lutfen yapmayin kul hakkina girmeyin
Burda anlatılan hiç bir şeye inanmıyorum zaten ve genelde hep şunu savunuyorum hiç bi şey tek taraflı olmaz 🙂illaki karşı tarafta bir şey yapmıştır ve genellikle saldırıya geçerler onlarda 😂 tanımadığın insanların vebaline giripte küfür hakaret beddua savuramam
Cok dogru cnm
Doğru söylüyorsun 🌻
❤️
Gelini köle olarak gören oğluyla gelinin arasına nifak sokan büyü yapan gelinini saymayan torunlarına el kaldıran torunlarına annesini kötüleyen kişilere ne denilmesi gerekiyor? Bak şu konuda haklısın burdada bi kaç kere gördüm gelinler kaynana kayınpederine eşlerinin yardım etmesini maddi imkanda bulunmasını istemiyor oysa kendi diyor eşim bizden kısmıyor diye burda evet haklısın bu durumda kaynana kayınpedere sayığ dökmek çok büyük kul hakkıdır
Simdi dediklerine kısmen katiliyorum zalim insanlar elbette var ama biz burda yazilanlardan bilemeyiz belki sen yasadiklarindan yola cikarak bunu soyluyorsun Rabbim her kulun yardımcisi olsun ama burda herkes herseyi dogru anlatmiyor bence heleki bu zamanda herkesde hakli cikma istegi varken sadece karsiyi kotuleyerek anlatiyolar oyuzden gozumuzle gormeden kulagimizla duymadan hakikati bilemeyiz
İşin o kısmı var tek taraflı dinlediğimiz için bazen fazlaca yükselebiliyoruz fakat bazı durumlarda tek taraflı dinlediğimizde tabi asla savunulacak tarafları olmuyor bszı kaynanaların eğer doğruysa tabi
Sayfada her daim kayınvalide ve eş ailesi ile ilgili hasmane yorumları hiç anlamıyorum okudukça adeta dehşete düşüyorum. Kin öfke ayak oyunları üstünlük savaşı. Kesinlikle sgaliksiz bağlar ve sürdürülebilir değil konu din meselesi degil önce etik meselesi
Tabiki her iki konuda önemli ama bana göre kul hakkı daha önemli elbette hepimizin bilerek yada bilmeyerek girdigi kul haklari var ama müminin mümini uyarmasi gerekli
Dini olup ahlaki olmayan insanlarla tesadüf etmektense dini olmayıp ahlaki olanları yeğlerim. Din kişiyi bağlar baskasini değil. Ama etik hepimizi baglar
Herkesin görüşü farklidir kimse kimseyi bu konuda yargilayamaz sadece saygi duymakla mükellefiz oyuzden dusuncene saygi duyuyorum
Depremde eksik yapı malzemesi sebebiyle bina başıma cokuyor ve içinde öluyorsam yapıyı inşaa edenin müslüman olması fark etmez. Bir ev alırken inşaatı yapan müslüman mı diye sormam başka sorularım olur. Bir yargıç a bir emniyet mensubuna bir hekim e dinini sormam. Aslında kimseye sormam sekuler hayat tarzım gereği. Bir başkasını ikaz etmem hukuk kuralları çerçevesinde olur.
Tabi kötü söz hakaret beddua bunlar olmaması gereken şeyler ama insanlar içlerini dökmek istiyo kimseye anlatamıyor burda içlerini boşaltıyorlar ayarında tutmak lazım
Evet iclerini dokmek isteyebilirler ama bu kadar kin dolu yazilarla degil karsiyida günaha sokuyolar malesef
Evet o konuda haklısın belirli bi seviyede olmalı
Bugün ben böyle bir post paylaştım abattigimi düşünmüyorum burda yalan söylenecek ne var elime ne geçecek içimi dökmek istedim gurbetteyim kimsem yok çoğu şeye seslenmedigim için benim herseyime karışıyor arka arkaya hamile kaldım diye insanın bu kadar ilişkisine karışılır mı herkesin başına gelebilecek arka arkaya hamile kalmak her sen öyle olacak diye bir şey yok sürekli üstüme geliyor birlikte olurken dikkat et hemen yıkan hamile kalma ben dikkat ettim sen de dikkat et diye sürekli bu lafları söylüyor bıktım artık dertlesecek kimsem yok
Sana hitaben yazmadim ama simdi soyle dusun senin yasadiklarini sen bilirsin sana zararlari olmus olabilir ama burdakiler olarak biz tanimiyoruz vede kotuluklerini gormedik oyuzden beddua edilmemesinden yanayim buda dogrudan bir kul hakkidir oyuzden dikkatli olmak lazim
Ben öyle kötü biri olsaydım onlara karşı her cevabı verseydim tersleseydim benim ilişkime bile karışamaz diye ilk evlendiğim zaman çorabıma kadar karıştır neymiş efendim kıyafetimi uyumlu değilmiş bu kadarı da olur mu ben bunları dışarıda kimseye anlatamadığım için buraya yazmak istedim bana düğünden takılan altınları oğlu bozdu ben söyleyince sana ne sen mi yaptın seni ilgilendirmez parayı da millete yedirdi başka bir şey yapmadı
Canm hakli olabilirsin yasadiklarini yargiliyacak haddim yok sadece burdakileri gunaha sokmamak lazim ondan bahsediyorum sen bu sekilde anlatinca hic tanimayanlarda laf soylerek haklarina giriyolar bunun yanlis oldugunu anlatmaya calisiyorum vede üzülme Rabbim mazlumun yanindadir kimsem yok deme yüce Rabbimiz herseyi goruyor ve duyuyor ona bırak gerisini bosver elbet bi sekilde önlerine gelir Rabbim zalimlere firsat vermesin ❤️
Aile postlarina asla yazmıyorum yonlendirmiyorum yazsamda olumlu şeyler yazarım amacım ara bulmak daha çok bozmak değil
Bende oyle yapiyorum asla kötü bi sekilde yönlendirmem
Fesatliga gerek yok ☺️
Burda anlatilan seylerde sadece karsi tarafin günahı anlatiliyor. Kendi suclarini asla anlatmiyorlar.
O yüzden kim kim nasil bilemeyiz.
Burdaki tum gelinler masum , tüm gorumcelerde masum(!)
Evet tam olarak bundan bahsediyorum durduk yere burdakileride gunaha sokuyolar malesef
Eltim öyle şeyler anlatmıştı ki şok olmuştum neredeyse sevdiğim kaynanamdan soguyacaktim. Melek görünümlü eltim yüzünden en son yalanları ve abartilari ortaya çıktı da yüzüne vurmadım o yüzden hiçbir şeye inanamiyorum
Ne yazık ki öyle durumlar çok var herkes sütten çıkma ak kaşık değil bence 🙂
Malesef cnm 😐
👍🏻👍🏻👍🏻
Biz durumdaki kadına adama ediyoruz ( ben kolay kolay beddua etmem ) zaten o kişi öyle değilse Beddua yerine ulaşmaz ha ben çok kötü hikâyelerde Allah ıslah etsin Allah kendi gibilerine denk getirsin yaptığı karşısına çıksın derim ki hikaye yalan veya abartılmış ise post sahibinin karşısına çıkar
Evet beddua kisiye ulasmaz döner dolaşır sahibini yani bedduayi yapan kisiyi bulur oyuzden yapilmamasi gerekli
Yapılsın demedim zaten söylediğim şeylerinde beddua olduğunu düşünmüyorum :)
Sana demedim cnm yapan kisiler icin soyledim zaten yanlis anlama :)
410,663 soru
12,355,617 cevap
40,946 kullanıcı