0 oy
131 göst.
Diğer kategorisinde (1,480 puan) tarafından

Kızlar oğlum 3 yaşında ve neredeyse 1 aydır gündüz uykusuna yatmıyor akşam bıraksam saat 1.2 ye kadar oturur hiç esnemesi olmuyor uykusu olmuyor sürekli koşturup duruyor ama uyumuyor bugün dışarı çıkardım 1 saatten fazla yürüyüş yaptık belki sürekli evde olduğu için uyumuyordur dedim ama bugün yürüdü baya da yoruldu eve geldi yine koşuşturmaca oyun oynama derdine düştü kendinden büyük çocuklar hala gündüz uykusu uyuyor ama oğlum 1 aydır hiç uyumuyor normal mi bırakması için erken değil mi en erken 4 yaş diye biliyordum ben 

8 Cevaplar

0 oy
(1,480 puan) tarafından

Akşam en erken 10 da yatıyo o da en erken saati yani sabahta 7 de kalkıyor 

-Reklam-
0 oy
(509 puan) tarafından

Benim oğlan da 3 yaşında bırakmıştı şuan 4.5 yaşında, o zamanlar şok olmuştum. Bence normal yani 

(1,480 puan) tarafından

Bundan iki ay önce gündüz uyumayıp akşama doğru uyuyordu bir aydır da hiç uyumuyor tamam gündüz uyumuyo onu anladım da akşam da uyumak istemiyor yatak odasına geçtiğim zaman odaya gidelim uyumak istemiyorum diyor odaya en erken 10 da geçiriyoruz 

(509 puan) tarafından

Kız bizde öyleydik, akşam 9-10 gibi geçerdik uyumaya şimdi ne zaman isterse o zaman uyuyor. Hiç zorlamıyorum 

0 oy
(3,381 puan) tarafından

Benimkide 2 yaşından beri neredeyse direniyor. 3 e az kaldı ama zorlada olsa 1 saat uğraşsamda uyutuyorum. Yoksa gece uykusunu bekleyemiyor kötü oluyor saldırmaya başlıyor. Hem bize hem kendine zulüm. Ama 3 yaşında ne olacak bilmiyorum. Uykusu gelmese bende uyutmam. Normal devam ediyorsa uyutma zorla. Akşam vaktinde uyusun 

(1,480 puan) tarafından

Benimki de bundan iki ay önce yani yazın başladı işte 2 buçuk yaş civarları gündüz değil de akşama doğru 4.5 gibi uyuyordu bir aydır tamamen bıraktı gündüz uyumuyor tamam onu anladım ama akşam da uyumak istemiyor en erken 10 da odasına götürüyorum uyumak istemiyorum diyor 

(3,381 puan) tarafından

Yani aynı benimki ne yapıcaz bilmiyorum. Evet şuan 4te falan uyuyor zorla. Aslında gündüz uyumadığı için uykusu iyice açılıyor ve gece uykusuna geçirmek dahada zorlaşıyor 

0 oy
(450 puan) tarafından

Kızım 2 yaşında bıraktı zorla birkaç ay daha devam ettik ama baktım ki ikimizde yıpranıyoruz bıraktık. Kasımda 3 yaşına girdi. 1 yıla yakındır çok nadir uyur araba yolculuğunda falan.

0 oy
(2,100 puan) tarafından

1 buçuk yaşında bıraktı oğlum maalesef  gece 1 2 ye kadar uyumaz sabakın köründe uyanırdı şimdi 3 yaşında öğlen uyumaz gece 10 11 de uyur sabah 9 da uyanır bazen daha erken yani çocuklar kendileri ayarlıyor zaten sıkma sen nasıl istiyorsa gündüz öyle olsun gece erken uyumaya alıştır

0 oy
(10,760 puan) tarafından

Şubat'ta 3 olacak yazın bıraktı öğlen uykusunu 4 5 aydır uyumuyo. Sizinki yine iyi uyumuş 

0 oy
(296 puan) tarafından

Mart 1 de 3 olacaz bizde 2bucuk yaşında bıraktık. Uyku seven bebek değildi benim kızım öğle uykusu yapınca da gece uyuması 12 1i buluyodu hiç erken uyudugunu görmedim. Öğle uykusunu da birakmasin diye baya uğraştım ama en son 1 saat ayakta sallamistim sonra bana misin demedi kalk kız senle mi ugrasicam dedim o gün bugündür öğle uykusu yok. Gün içinde yoruluyo yorulduğu içinde en geç 9bucukta uyuyoruz artık buda benim işime geliyo belki seninki de öğlen uykusunu bırakınca erken uyur 

0 oy
(687 puan) tarafından

Büyüğüm 1 buçuk yaşında gündüz uykusunu bırakmıştı asla yatiramiyordum . Ama sabahta geç kalkardı . Onu öyle kabul ettik. Ortancam da 3e yaklaşıyor hala 1-2 gibi gündüz uykusuna yatar oda sabah erken kalkıyor yatmazsa gün bitmez hatta çok bunalıyor kendisi söylüyor uykum var diye . Her çocuğun kendine has düzeni olduğunu düşünüyorum bu yüzden . Gece uykusuna 9-10 gibi yatsınlar benim için en önemlisi o . Sabah geç kalkıyorsa problem değil ama erken kalkıyorsa uyutmaya çalış . Yoksa herkese zehir oluyor. 

(1,480 puan) tarafından

Rahatsız olmuyor ki işte canım 2 buçuk yaşındayken gündüz değilde akşama doğru uyuyordu direniyordu 4.5 gibi uyuyordu gecede 1.2 de zorla yatırıyordum sabah yine 7 diyince kalkıyordu son 1 aydır ne gündüz ne gece uyumak istemiyor bunu anlamıyorum bende tamam gündüz uyumuyor ama akşam odaya geçiş saatimiz en erken 10 ama uykum yok uyumak istemiyorum diyor bıraksam 1.2 ye kadar oturur yani sabahta 7 de ayakta kaçta yatarsa yatsın nedeni ne neden böyle yapıyor neden uyumak istemiyor anlam veremedim çok yorulsa bile uyumuyor zaten hep hareket halinde bugün dediğim gibi bir saati geçkin yürüyüş yaptık en son çok yoruldum eve gidelim dedi akşam yine 11 e kadar bekledi daha da zorla uyuttum yani uyumak istemiyorum azıcık oyun oynayım diyor :₺

(687 puan) tarafından

7 de kalkıyorsa kesinlikle gündüz uyuması lazım . Gündüz ki huzursuzluk ile gecede yatmak istemiyor. Mesela bizde sabahlarken gün dönünce uykumuz gider aynı öyle halbuki yatsak uyuruz. Vücut direniyor. Artık banyo ile rahatlatarak olur perdeleri kapatıp olur yada süt herhangi bir destek ile . Bir şekilde yatırmak lazım . 

(1,480 puan) tarafından

Yok canım ne yaparsam yapayım uyumuyor banyo da yaptırıyorum zaten iki güne bir sallıyorum bazen uyusun diye ama sallamayı bıraktığım an gözlerini açıyor 2 buçuk yaşına kadar çok güzel bir düzeni vardı 7 de kalkar 12.2 arası uyur akşam 10 da gece uykusuna yatar hiç kalkamazdı şimdi ne gece uyuyor ne gündüz gece iki üç kere kalkıp yanıma geliyor bebekken bile bu kadar fazla gelmezdi 

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 187 göst.
17 Nisan 2024 Aile & Aşk kategorisinde Birhilall (1,704 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 211 göst.
3 Ekim 2023 Diğer kategorisinde 241224 (5,153 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 235 göst.
15 Haziran 2021 Diğer kategorisinde Mrvk04 (253 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 172 göst.

Kategoriler

1,450,815 soru

23,822,479 cevap

318,349 kullanıcı