+2 oy
549 göst.
Diğer kategorisinde (2,886 puan) tarafından

Kadın şöyle olmalı böyle olmalı kalıplarına sığmayacak bir canlı elbette. Karmaşık, karmaşık olduğu için de sosyal becerileri erkeğe göre çok gelişmiş bir canlı. Bir kadın bir çocuğun yüzüne tek bakışta ihtiyacını anlar. Erkek değil 40 kere bakmak, 40 takla atsa yine anlamayabilir :D

Yine de hepimizin bir kadın olarak kendimizden asgari beklentimiz vardır. Bana göre kadın dediğin aslan gibi olmalı. Güçlü, kaslı, iri bir kadından bahsetmiyorum. Mecazen aslan. Yoksa güçlü kadın olacağız diye Mahmut Abi'ye dönüşmeye ben de karşıyım :D

Aslan gibi kadın öncelikle kendi kendine de yaşayabilen kadındır. Vay eşim 3 günlüğüne annesine gidiyor ben nerelere gidem demeyen, şartlar uygunsa çalışabilen (Çalışmak sadece 9-6 bir kurumda durmak değildir, yufkacıda mantı bükmek de çalışmak. Bir şey üretebilmektir. )

Öyle ota b*ka anlam yüklemeyen (Eşimin sağ kaşı daha düşük ay kesin aldatıyor demeyen :D )

Yüklediği anlamlarla hayatı kendine ve çevresine dar etmeyen, 

Yetinen, gözü tok (Falancanın şu kadar altını var ama benim 3 tane var vay benim kaderim demeyen :D)

Güzel konuşan, kendisini dinleten, özgüvenli, saygıdeğer (Şöyle kendisini görünce ceket ilikleyesi gelmeli insanın :D )

Aklıma gelenler bunlar. Kadın dediğin bakımlı olmalı diyenler olacak ama hem katılıyorum hem katılmıyorum. Bakım elbette önemli ama bence göreceli bir durum. Kimine göre rujdur, kimine göre sadece nemlendirici sürmektir. Bana göre bakım özendir, bakımlı kadın giydiğiyle sürdüğüyle yataktan çıkmış gibi görünmeyen kadındır. Rahatlık çok güzel evet ama rahat olacağım diye pijamamsı bir kıyafetle işe gitmem mesela. Ya da sabah 5'te yatmışımdır, gözler feryat ediyordur, hafif bir kapatıcı sürülmeli bence.

Bunlar benim kendimden beklentim. Kimler kendinden ne bekliyor <3

22 Cevaplar

+7 oy
(320 puan) tarafından

En İyi Cevap

Bence sakin kadın bana her şeyi yaptırabilir gibi geliyor. Karşısında ne olursa olsun sükunetini koruyabilen ve haddini kimsenin aşmasına müsaade etmeyen o kadın.

Kaşı gözü mühim değil. Soğukkanlı durabilen ve herkesin akıl aldığı o kadın. Saygı duyduğu, senin tabirinle önünde ceketini iliklediği o kadın.
Yanlış anlaşılmasın, sessiz sakin kalıp kendini ezdiren veya saygı duyurmak için mafyavari takılan kadın değil, haddini bilen ve edepli olan kadın.
Kadınlıkta olmazsa olmazım diyebilirim. 
(320 puan) tarafından

Eskiden ben de gremlindim ama şimdi uslandım. :D

(4,022 puan) tarafından
+1

Yaa vakur diyince hatırladım. Orta okulda anı defterime kıymetli bir öğretmenim ‘ seni vakur vs bir öğrencim olarak hep hatırlayacağım’ yazmıştı hiç unutmam🥹 Tam olarak benlik bir yorum. 

Annemin kaynanası da karşımda bir kere konuş da içim soğusun dermiş😂 Tabi annem eski usul sessizlerden maalesef. Yine de insanların sinirini bozacak bir duruşu varmış 🥲

(2,886 puan) tarafından

Vakur duruş çok yakışıyor insanlara. En çok da kadınlara :) 

Tartışmak, dozu arttırmak, öfke kusmak içinde duyduğun üzüntünün veya acının değerini azaltıyor gibi geliyor bana. Mahalle kavgasında gibi tartışınca sanki kendi üzüntümü küçümsüyorum gibi hissediyorum artık. Eşimle ilk tartışmada öğrendim bunu. Sevgiliyken ilk tartışmamızda ben Zeyna gibi yaldır yaldır gidiyorum üstüne, gık demiyor. Durdu durdu durdu, elini kalbine koydu "Burada da bir kalp var" dedi sadece. Başta ne şovenist bir hareket, o ne öyle dizi sahnesi gibi dedim ama sonra hiç konuşmadı. Ağzını açmadı. Bir yürüyüş yolunda yürüyorduk. Hırsımı alamadım dağılalım dedim. Kafasıyla tamam dedi. Bastım gittim ateş topu gibi :D Arabaya bindim süremiyorum. İnemiyorum da ya buralardaysa gidemedi derse diye:D Bastım gaza 17 km gittim nereye bilmiyorum ama :D Arada yakıt aldım. +15 km daha sürüp eve geldim. Tık yok bizimkinden. Ne arama ne mesaj. Ben yazana kadar yazmadı soğuk şerbet:D Adam akıllı sarsıldım. İlk kez yaşadığım bir sessizlikti. Vay anasını ya, çok klas bir duruşmuş dedim ve ben de yapabilirim diye düşündüm. Yapıyorum artık :D

(4,022 puan) tarafından

Kesinlikle. Üzüntümü insanlarla öyle tartışarak değil Rabbimle yalnız başıma çözmeyi tercih ederim. Tabi eşim gibi canımın canı insanlar hariç ☺️ 

Hahaha eşinin sözü ve hareketlerinize gülmeden duramadım. Başkası olsa beni umursamıyor diyebilirdi. Böyle eşler de bir lütuf bence. Kriz anında çok iyi oluyor. Tabi biz de bu lütfu hak ediyoruz 😂😏

(2,886 puan) tarafından

Oy benim aristokrat eşim ya :D  Yürüyen kütüphanem benim, hayat sigortam :D Dışarıda, işinde cevvaldir ama evde bize camdan kalpli. Kesinlikle dünya nimeti böyle erkekler, biz de ona göre insanlarız ki yollarımız kesişti. Bizden ötürü yani tamamen :P

-Reklam-
+2 oy
(18,691 puan) tarafından

Kendi kendine yetebilen güçlü olması kısmına aşırı katılıyorum hem maddi hem manevi kendine yetebilmeli. Bizi maalesef öyle büyütmediler o kabuğu kırana kadar anam ağladı 

(2,886 puan) tarafından

Maşallah sana, bizde o kabuğu kırmak ablama kısmetmiş. İlk çocuk, o kırdı ilk kabuğu bize, altındaki ışığı gördü biz de arkasından kıra kıra geldik çok şükür.

+1 oy
(20,293 puan) tarafından

Kendimi gerceklestirmeyi bekliyorum. Bundan 30 sene sonra geçmişe baktığımda büyük pismanliklarim olmasın. Kendime yetebileyim. Kimseye muhtaç olmayacak bir hayatım olsun. Kendi hayatimla cevremdekilerle mutlu huzurlu olayım. 

(2,886 puan) tarafından

İşte aslan gibi kadın dediğim bu, çok kalp <3

(20,293 puan) tarafından

Teşekkürler dostum ❤️Bı de bir orman yapmak istiyorum. En büyük hayallerimden biri bu. İnşallah çorak bı araziyi ormana çevirmek nasip olur  

(2,886 puan) tarafından

İnşallah amin aminn. Düzenli fidan bağışı yapıyorum ben de ama inşallah yeşeriyordur

(20,293 puan) tarafından

İnşallah. Ben treaking yaparken kendim bizzat dikmek istiyorum. Ama küçük cocujlarla dağ bayır nereye gitcen. Şimdilik hayal benim için . İlerleyen zamanlarda hedefim . Yanıma üç beş fidan alıp boş buldugim yerlere ağaç dikmek. 

https://www.instagram.com/share/reel/_rn_nRoG3 

Şu Instagram sayfasindaki adam gibi 

+1 oy
(78 puan) tarafından

Bence kadin dediyin ilk once caliwmali kendi parasini kazanmali.Herweyi kocasindan,babasindan beklememeli.yeri geldiyinde bir cam kadar kirilgan,yeri geldiyinde diwi aslan olmali.Temiz olmali evini ve kendisini temiz saklamali.Bakimli olmali amma hergun makjad deyil dediyim saclari tarakli olmali,ustu bawi duzgun olmali,cocuklari temiz olmali.Kadin oyretmendir cocuk yetiwdiriyor onu oyrediyor.Kadinda olsa insan bazen aglamali icine atmamali.Bazen buz gibi sert,bazen pamuk kadar yumuwak olmali

(78 puan) tarafından

Azerbaycanliyim canim

(2,886 puan) tarafından

Öyrediyor yazışın pek tatlı :)

(78 puan) tarafından

Size uymaya caliwiyorum.Artik becere bildiyim kadariyla.Kendi dilimde yazsam bazi weyleri belki anlamaya bilirsiz.Amma dilimiz bir birine cok yakin

(2,886 puan) tarafından

Az-çox başa düşürəm, Azərbaycanlı dostlarım var. Sizin əlifbanız çox çətindir amma :)İnşallah doğrudur :D

(78 puan) tarafından
+1

Hə dogru yazibsan afərin.Əslində cətinliyi yoxdu.sizdə e hərifi bizdə ə

+1 oy
(3,891 puan) tarafından

Valla kadın dediğin her ne olursa olsun aman boşver deyip geçebilen olmalı bence her ne olursa olsun boşver buda geçer diyen ben atarım iki gobecik unuturum dünyanın derdini 😂😂😂😂

(2,886 puan) tarafından

Ooo anti-stress etkili Roman havaları ve mezdeke :D

(3,891 puan) tarafından

Aynen bacım hayat böyle güzel 😂😂😂

+1 oy
(1,065 puan) tarafından

Kadın dediğin diye bir cümle duyunca bile tuhaf oluyorum bir kalıba sığdırmak kulağa güzel gelmiyor 

Okadar çok kadın dediğin böyle olur söyle olur duymusuz ki . Ama iyi anlamda 

Kadın dediğin bence herşeyi bilmeli herşeyi yapmalı 

. Kadın dediğin erkeğin gözünü korkutmali 

Bilgisi kulturuyle durusuyla kadın dediğin kendini ucuzlatmamali ...

(1,065 puan) tarafından

Bilgili olmalı sesini çıkartmalı hakkını aramalı 

O abim dir bu enistemdir su amcam dir n susayım dememeli yerine göre herkesi susturmali çocuklarına kol kanat germeli evde atılan her adımı bilmeli hicbirsey bilmiyormuş gibi yapmalı .. daha okadar çok ki 

(2,886 puan) tarafından

Bana da bir ürperti geliyor bu kalıbı duyunca, o yüzden kendinizden beklenti olarak sordum :D

(78 puan) tarafından

Bence herweyi bilmeyede biliriz insaniz bazi weyleri yawayip,kewf edip oyreniyoruz.Biz herweyi bilirsek bize olan ve bizim kendimize olan beklentimiz yukseliyor

(1,065 puan) tarafından

Herşeyden kastım senin anladigin herşey değil canim

(78 puan) tarafından

Ola bilir duwuncemi soylemek istedim

+1 oy
(360 puan) tarafından

Kadın akıllı olmalı kendi kendini koruyabilmek için öncelikle okumalı koluna altın bileziğini takmalı bı meslek sahibi olmalı kendi kendine maddi olarak yetebilen bir kadını kolay kolay kimse uzemez hani olur da uzerse kadın orayı anında terkedebilmeli onun dışında gururlu l,mesafeli,eğitimli ve bilgi aşığı olmalı bana göre toplumun kalitesini kadınlar belirliyor çünkü çocuğu eğiten yetiştiren annedir anne akşama kadar telefon elinde tiktokta orada burada takılınca çocuğa verebileceği bı şey olamaz. 

Bakımlı olmalı ama bu kadın olmakla alakali değil her insan bakımlı olmalı bence kimse kimseyi ömür boyu pijama ile özensiz bakımsız haliyle görmek istemez herkesten önce bakım kendi iç huzurumuz,ozguvenimiz için gerekli. 

(2,886 puan) tarafından

Kesinlikle şartlar uygunsa kadın çalışmalı. Herkes tıp okusun doktor olsun demiyorum, herkes imkan dahilinde üretsin kazansın.

+1 oy
(1,159 puan) tarafından

Yazdıklarının hepsine harfiyen katılıyorum. Güzel bir konu. Üniversitede arkadaşlarım için düşünüyordum bu halde nasıl okula gelebiliyorlar diye. Onlar da benim için ne kadar süslü diyolarmış 🤭 kadın dediğin hükümet gibi olmalı. Sağlam, dik duruşlu, ayakları yere basan, ne istediğini bilen ve bence tuttuğunu koparan. Ama sınırlarını bilen. İstediğimi elde edeceğim diye çiftkefleşip kendini küçük düşürmeyen. Hayatındaki erkeği hem kral hem köle gibi hissettirebilmeli 🤭 yaza yaza bitmez ama özetle bu. Yoksa çok derine gider bu konu 😅

(2,886 puan) tarafından

Üniversiteye başladığımda ben de dozunda makyaj yapan süslü olmasa da bakımlı alımlı bir kızdım ama 200 erkekle 4 sene okuyunca bıyık almayı bile bırakmıştım 4. senenin sonunda :D 

(1,159 puan) tarafından

Hahahah mühendislik sınıflarında öyle oluyor. Onları kendine uyduramayacağın için sen onlara uyuyorsun 🤭😅 bizim sınıfın büyük çoğunluğu kızdı. Saçını taramadan geleni hatırlıyorum hayret ediyordum. 

(2,886 puan) tarafından

Bizim odada da hep eğitim ve sağlık fakültesi vardı. Ben onların yanında orman canlısı gibiydim :D Bana acıdılar da mezuniyet balosu elbiseni biz seçeceğiz dedilerdi asla unutmam :D

(1,159 puan) tarafından

😅😅😅😅 bu çok komik işte 

+1 oy
tarafından

Yazdıklarını okuyunca gözümde canlanan tek kişi annem oldu 🥹 155 boylarında ufacık tefecik bi kadın ama aslan gibi de bi kadın 

Bizim durumumuz çok iyiydi babamın yanlış kararları yüzünden paramızı kaybettik onun psikolojisiyle de çok dalgındı bigün araba çarptı ölecekti az daha şükür ölmedi ama ölmekten beter oldu.Annem aylarca altını temizledi banyosunu ettirdi gül gibi baktı çok şükür babam şuan iyi ama yıllarxa babam çalışamadı hafıza bile gitmişti babamda epilepsi hastası oldu vs vs ağır bi süreçti gerçekten ama o süreçte annem çalıştı yufka da açtı gözleme de yaptı bulaşık da yıkadı temizliğe de gitti 4 çocuğunu kimseye muhtaç etmedi.

Baksan çıtı pıtı bı kadın hanım hanımcık kibar giyinir topuksuz terlik bile giymez ama oldu bitti zaten mangalımızı o yapar bişey bozulur o tamir eder boya da o yapar bazen şaşıp kalıyorum bı insanın elinden her iş mi gelir maşallah anneme 🥰♥️

Ee tabi vücut belli bi yerden sonra kaldırmıyor sanırım hem yaşadıkları hem adile Naşitib filmlerdeki halı gibi her işe koşturması kalp hastası şuan annem geçen yıl anju oldu Allah başımızdan eksik etmesin 🥺🩷

tarafından

Karakter olarak da tek derdi hep çocukları oldu annemin kötülük dedikodu görse bile Allah'a havale ediyorum der geçer çok konuşmaz bnm annem asildir hep dedikodudan nefret eder kimin kızı kız kardeşi olduğunu asla unutmaz annemi tanıyan herkes o kadar çok sever ki yengelerim ve amcalarım dışında tabi

(2,886 puan) tarafından

Ne güzel hikaye, dünyada çok güzel bir denge kurmuş annen. Sefa da görmüş cefa da. Allah iki cihanda da huzur nasip etsin ona. Ellerinden öperim atom karıncanın :) Annem de 1.55 ve tam olarak annen gibi çilekeş ama asla yılmamış vızır vızır bir kadın :) Allah acılarını göstermesin.

+1 oy
(5,611 puan) tarafından

O kadar çok güçlü durdum ki hayatta seyit onbaşı gelse helal be derdi.  Artık bir yerde pamuklara sarılmak kırılgan olmak, tırnağım kırıldı diye ağlamak da istiyordum :) Biz kadınız biz her şeyi isteriz. Her ay hormonlarımız bizimle eğlenirken biz bu durumda dahi delirmiyorsak bize her şey kolay gelir. 

(2,886 puan) tarafından

Hay ben o hormonları :D Aşırı kızgınım kendilerine. İş beni delirtmeye, kriz çıkarmaya, daldan yaprak düştü diye ağlatmaya gelince son sürat moda giriyorlar ama çalışmaya gelince tembeller. Erken menopoz başladı bende bunların tembelliği yüzünden. Bana düşmanın kim deseler hormonlarım derim :D 

+1 oy
(2,627 puan) tarafından

Adamlar adam olmadıkça kadın ne olursa olsun farketmez 

(2,886 puan) tarafından

Ooo, ben sigaraya şiddetle karşıyım ama içenler benim için de yakabilir mi bu sözün üzerine :D

+1 oy
(13,416 puan) tarafından

Sırtını kendinden başkasına yaslamayan hayatını kendi devam ettirebilme gücüne sahip. Başka özelliğe gerek yok bence. Kendime bile eyvallahım olmaz bazen mantık çizgisinden şaşmam 

(2,886 puan) tarafından
+1

Ben :D Arada duygulanıyorum falan ama uzun sürmüyor aklım hemen çeliyor duyguları :D

0 oy
(760 puan) tarafından

Vallahi benim beklentim yok kimseden umursamaya umursamaya çaycı Mahmut abiye dönüştüm bir ara bıyık bıraktım 😂😂. Sonra utandım sjsjjsjsjjs kuaföre gittim kendime geldim avrat ruhuma kavuştum.😁

Kendimden beklentim yok tüm beklentileri karşılıyorum. 🤣

Kadin dediğin hiç birşey bilmeyecek snsjjsjs 🤣

(2,886 puan) tarafından

Sen olmuşsun şekerim, avrat ruhu geri kazandığın gün olmuşsun :D

(760 puan) tarafından

Ahahahahha oldum çünkü Mahmut abi ruhu utandırdı 😂. Avrat ruhlu olmak en iyisi 

0 oy
(186 puan) tarafından

Cinsiyetçi bakışı olmayan, hemcinslerine düşman olmayan, mücadeleci, kararlı, sınıfsal ayrımın her türüne karşı, hümanist, kesinlikle hayvansever, hukuka güvenen, biraz da yetenekli olursa harika 

(2,886 puan) tarafından

Hukuk olsa güvencem de, kendi anayasamızı yazmak zorunda bırakılıyoruz :D

(186 puan) tarafından

Son derece haklisiniz

0 oy
(1,269 puan) tarafından

Bu yazdıklarına ek olarak nazlı olmalı hoşgörülü saygı ve terbiyeli olmalı yerine göre davranmasını bilmeli çocukla çocuk yaşlı ile yaşlı genç ile genç davranmalı ha birde espirili olmalı 😃

(2,886 puan) tarafından

Espri bence de olmalı, espri yapabilen ve espriden anlayan kadın zekidir. Hiç şaşmaz :)

(1,269 puan) tarafından

Kesinlikle herkes espiri yapamaz kaldırmaz 

0 oy
(4,919 puan) tarafından

Güçlü her istediğini yapabilen kadınım  maddi manevi ama bence sal.ğa yatan kadınlar daha çok bu hayatı yaşıyor aaa ben bu banka işlerinden anlamıyorum diye faturasını bile yatiramayan insanlar tanıyorum yapamadığı dan değil işine gelmediginden  kavanozu açsa bile ay açamıyorum yardım et diyenler yemek yapamıyorum temizlik bilmem diye prenses gibi gezenler güçlü kadın eşittir daha çok yorulan kadın 

(2,886 puan) tarafından

Kiminle evlendiğine bağlı bu. Benim eşime salağa yatma asla sökmez çünkü koşarak kaçar böyle çakma prenseslerden :D Ben her işi kendim halletmek isterim, öyle gördüm mizacım kimseden bir şey istemez. Ama eşim bana da fırsat ver her şeyi sen yüklenme der.

0 oy
(5,397 puan) tarafından

Bir kadın kendisi neyse o olmalı. Kendini beğendirmek adına saçma sapan hallere bürümemeli kendini.

Kimseye muhtaç olmamalı kadın. Kendisinin farkında olmalı

Nasıl rahat hissediyorsa öyle giyinmeli. Aaa buda buna kombin olmaz millet ayıplar dememeli.

Güzel görünmekse amaç kendine güzel görünmeli başkaları kendisini beğensin die kendini sık boğaz etmemeli.

Kendisi için yaşamalı kadın

Kadın saygısını göstermeli ve kendisine gösterilen saygıyı kaybetmemeli.

Güzelliğinin bedeninde değil üslubunda olduğunu bilmeli.

Kime, nerede, nasıl davranacağını bilmeli.

Güleryüzlü ve utangaç olmalı. Utanmak bir süstür ve en çok kadına yakışır.

Kadın sesini yükseltmesi gerekmeyen hiç bir yerde sesini bağırma düzeyinde yükseltmemeli.

Asil olmalı,temiz olmali, ve ən onemlisi kendini sevmeli . Kendine herkesten cok deger vere bilmeli. 

(2,886 puan) tarafından

Kız Şeker yaşın nispeten küçük ama maşallahın var ha, aklın yaşından önde gidiyor :)

(5,397 puan) tarafından

Bunu hemen hemen her kes söylüyor bana tanıdıklardan☺️

İyimi kötümu bilmiyom ama olan bu😂

0 oy
(13,858 puan) tarafından

Gecen arabayı alıp market harcını kendim gördüm geldim. Eve geldim bagaj dolu hepsini kendim indirdim. O an kendi kendime sunu söyledim "bir tek parayı getiriyorsun eve" (eşimden ötürü)

Evin her şeyi bende ufak bi tamirat, boya vs. Her şeyini ben yapıyorum çünkü yapmıyor. 2 senedir parkenin bi supurgeligini taktiramadim en son kendim aldım geldim yaptım.

Demem o ki kadın her işten anlmali yapamam dememeli.

(2,886 puan) tarafından

Mahmut Usta olunuyor böyle böyle de:(

(13,858 puan) tarafından

Ev bizim yaşam alanımız 7/24 biz varız o yüzden ben kendim için yapıyorum açıkçası. 

0 oy
(1,507 puan) tarafından

Ben bu işin cinsiyetine bakmıyorum herkes insan olsun yeter.

0 oy
(1,485 puan) tarafından

Kadın nerde ne konuşacağını bilmeli her şeyin bir yerinin olduğunun farkında olmalı edepli olmalı 

İlgili sorular

+1 oy
6 cevap 583 göst.
27 Ekim 2021 Kültür-Sanat kategorisinde Afrasiyap (803 puan) tarafından soruldu
+1 oy
9 cevap 602 göst.
20 Nisan 2022 Aile & Aşk kategorisinde Sukufe (8,106 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 325 göst.
1 Ağustos 2024 Diğer kategorisinde Mavi-beyaz (2,418 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 219 göst.