Kadın şöyle olmalı böyle olmalı kalıplarına sığmayacak bir canlı elbette. Karmaşık, karmaşık olduğu için de sosyal becerileri erkeğe göre çok gelişmiş bir canlı. Bir kadın bir çocuğun yüzüne tek bakışta ihtiyacını anlar. Erkek değil 40 kere bakmak, 40 takla atsa yine anlamayabilir
Yine de hepimizin bir kadın olarak kendimizden asgari beklentimiz vardır. Bana göre kadın dediğin aslan gibi olmalı. Güçlü, kaslı, iri bir kadından bahsetmiyorum. Mecazen aslan. Yoksa güçlü kadın olacağız diye Mahmut Abi'ye dönüşmeye ben de karşıyım
Aslan gibi kadın öncelikle kendi kendine de yaşayabilen kadındır. Vay eşim 3 günlüğüne annesine gidiyor ben nerelere gidem demeyen, şartlar uygunsa çalışabilen (Çalışmak sadece 9-6 bir kurumda durmak değildir, yufkacıda mantı bükmek de çalışmak. Bir şey üretebilmektir. )
Öyle ota b*ka anlam yüklemeyen (Eşimin sağ kaşı daha düşük ay kesin aldatıyor demeyen
)
Yüklediği anlamlarla hayatı kendine ve çevresine dar etmeyen,
Yetinen, gözü tok (Falancanın şu kadar altını var ama benim 3 tane var vay benim kaderim demeyen
)
Güzel konuşan, kendisini dinleten, özgüvenli, saygıdeğer (Şöyle kendisini görünce ceket ilikleyesi gelmeli insanın
)
Aklıma gelenler bunlar. Kadın dediğin bakımlı olmalı diyenler olacak ama hem katılıyorum hem katılmıyorum. Bakım elbette önemli ama bence göreceli bir durum. Kimine göre rujdur, kimine göre sadece nemlendirici sürmektir. Bana göre bakım özendir, bakımlı kadın giydiğiyle sürdüğüyle yataktan çıkmış gibi görünmeyen kadındır. Rahatlık çok güzel evet ama rahat olacağım diye pijamamsı bir kıyafetle işe gitmem mesela. Ya da sabah 5'te yatmışımdır, gözler feryat ediyordur, hafif bir kapatıcı sürülmeli bence.
Bunlar benim kendimden beklentim. Kimler kendinden ne bekliyor