+2 oy
277 göst.
önce Diğer kategorisinde (239 puan) tarafından
önce tarafından düzenlendi

Oğlum 10 aylık ve birkaç gün içinde böyle birşeyle karşılaştık D vitamini ve demir kullanıyoruz internete göre biberon çürüğü deniyor başına gelen var mı bu nedir ?

12 Cevaplar

+1 oy
önce (1,245 puan) tarafından

Çürüyor canım 

önce (8,369 puan) tarafından

Su veriyorum peşine. Zaten dis yok suan . 

önce (239 puan) tarafından

Ben hemen parmak fırça sipariş ettim artık dikkat ederim

önce (8,369 puan) tarafından

İyi yapmışsın 

önce (12,868 puan) tarafından

Kızlar kan değerlerine baktırdınız mı ki ben hiç kullanmadım kan ilacı ikisindede

önce (1,245 puan) tarafından

Evet dişi yoo etini peçete ile Dilmen lazım suyunuda içir temiz olsun ağzı ilaç çürüme yapıyor 

-Reklam-
+1 oy
önce (3,135 puan) tarafından

Bilgim yok ama post yukarı çıksın canım 

Teşekkür ederim canım 

+1 oy
önce (31 puan) tarafından

Sağlık ocağının verdiği d vitaminini kullanıyorsan ondan yapar benim ilk oğlumun da böyle sanki oyulmuş gibi on disleri ve simsiyah

Canim hayır onu kullanmadik hiç eczaneden aldım özellikle peki çocuğu rahatsız etti mi ağrı sızı 

+1 oy
önce (283 puan) tarafından

Benim oğlumunda boyle curudu..biberon hıc kullanmadık  d vitamini ve  demirde kullanmıyoruz neden oldu bilmiyorum 🤷🏻‍♀️

Peki kaç yaşında bizde biberon kullanmadık  sarwce anne sütü aldı şimdi ek gıda veriyorum birde ağrısı falan oldumu

önce (283 puan) tarafından

2.bucuk yasında ama curumeye başladığında 1 yasındaydı ağrısı yok hıc olmadı canim 

Anladım canım bakalım doktora bir gotureyim de 

+1 oy
önce (2,655 puan) tarafından

Resim yok cnm

Ve canm silmedm internetin yavastir

önce tarafından düzenlendi

Şimdi göründü cnm biberon çürüğü değil bu demir ilacı d vitamini ilacını içirdiktek sonra dişlerini fırçalaman gerekiyordu o ilaçlar çürüğe neden oluyor maalesef ben hiçbirini kullanmamıştım ihyiyacı olmadığı için çevremde ne kadar demir ilacı d vitamini kullanan bebek varsa hepsinin çürüdü dişleri

Kızımda kullanmadım bende onda bişey olmayınca bunda acemiliğime geldi ya bilmiyordum silmem gerektiğini :(

Dişçiye götür ana dişler için şimdiden önlem alman lazım

Sanırım evet çocuk doktoruna randevuumuz var bakalım o yönlendirme yapar diye düşünüyorum 

0 oy
önce (588 puan) tarafından

Sevgicim fircalama yapıyor musun günde kaç defa 

Gece emerek mi uyuyor 

Demir takviye somrasi fırçalama şart bence .diş erozyonu oluşmuş olabilir. D vit . Kac damla kullanıyor buarada yetersiz geliyor da olabilir diş ve kemik yapısına katılıyor sonuçta 

4 damla kullaniyorum ama yalan söylemiyim hergun düzenli vermiyorum iki güne bir veriyorum unutuyorum Malesef bide demir sonrası silmem gerektiğini bilmiyordum ya 😔 çok dikkat ederim artık ağzını pek açmıyor daha doğrusu oğlum surkeli goz damlası falan kullandığımız için fiziksel şeyleri sevmiyor en kotu silmeyi denerim artık 

0 oy
önce (383 puan) tarafından

Bu konuda çok rivayet var. Anladığım kadarıyla erken çıkardı dişleri. Benim bebişimde erken çıkardı ve etraftan hep erken çıkan diş çabuk çürür dediler. Şuan çürük değil ama ileri nolur bilemedim

Ya evet 5 ay 13 günlük ilk dişi ciktiginda kızım 7 ayda çıkarmıştı 

0 oy
önce (3,806 puan) tarafından

Biberondan benimkinde hiç böyle bir şey olmadı. Nerdeyse 2 buçuk yaşına kadar kullandık. Diş hekimine mi sorsan belki yapacak bir şey vardır

Randevu aldım ama bakalim

0 oy
önce (45 puan) tarafından

Kan ilacı curutmus canım 

Kullanmayı bıraksam çürüme durur mu acaba

önce (45 puan) tarafından

Doktoruna sorsan canım olur mu hani kullandıkça çoğalır oğlumun ki öyle çürüdü kızıma pekmez veriyoruz curumesin diye 

0 oy
önce (2,238 puan) tarafından

Hiç bilgim yok post yukari

Teşekkür ederim 

0 oy
önce (10,335 puan) tarafından

Evet biberon çürüğüne benziyor, arkadaşımın çocuğunda da oluyordu Biberon emzik emiyor mu

Yok canım emzik de biberon da almadım Demir ilacından sanirim

0 oy
önce (20 puan) tarafından

Bizimde böyle çürük değilde ön iki dişi siyahlaşmaya başlamıştı dişcimize götürdük ağzı açık uyuyorsa oda yapar dedi 

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 98 göst.
17 Şubat 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde NazAlya (19 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 82 göst.
7 Haziran 2023 Diğer kategorisinde Selin demirci (2,206 puan) tarafından soruldu

410,994 soru

12,368,572 cevap

42,219 kullanıcı

Kategoriler

...